En 12-årings kropp som vuxen
Jag är inte direkt smal. Jag är inte heller överviktig, tjock eller fet. Jag är normalviktig helt enkelt. Jag har inga ambitioner om att bli smal, jag är inte ute efter att få den där "perfekta" slanka magen eller mellanrummet mellan benen. Tyvärr har många tjejer just det önskemålet, att se ut som modellerna gör. I Norge motsvarar size zero storlek 32, som motsvarar en 12-årings storlek. Jag kan inte förstå hur man som vuxen kvinna vill se ut som en 12-årig flicka. Vi är kvinnor, vi är vuxna, vi ska väl se ut som kvinnor, inte som barn? (Notera att jag icke menar naturligt smala kvinnor, ni behöver inte känna er träffade!)

När en flicka hamnar i puberteten förbereder sig hennes kropp för att bli befruktad, för att kunna bära ett barn. Något av det vackraste kroppen kan tillverka. Därför anpassar sig kroppen efter att kunna bära ett barn. Det är inte fel att se ut som en kvinna när man är kvinna. Jag tycker det är så synd att kvinnor och tjejer idag vill banta och bli underviktiga då det kan förstöra så mycket i kroppen. Det är inte värt att banta för att bli smal om du ändå blir så sjuk att du knappt kan resa dig ur sängen. I värsta fall leder det till döden. 

Lär dig att älska dig själv, försök leva hälsosamt och njut av livet. Du kommer inte bara må bättre, du kommer också bli så mycket vackrare för att din inre skönhet ger din yttre skönhet sin glans! För du är vacker, du är unik, du är speciell och snygg, börja lita på dig själv och se dig för vad du egentligen är!

 
#1 - anonym

Hej Evahle!
Kan du svara på en fråga.
Om man inte vet vad man ska göra av sitt liv, hur tar man reda på det då?
Jag exempelvis tror att jag vill jobba med barn som förskollärare.
Jag tror jag är lite intresserad av en viss person...
Men om man inte VET!!! Vad gör man?

Svar: Hej! Känn efter och prova dig fram. Jag vet inte heller vad jag vill göra riktigt, men det gäller att prova sig fram i livet tills man hittar rätt. Jag vet inte hur gammal du är, men om du väljer en gymnasielinje så innebär det ju inte att du måste följa den. Du kan utbilda dig till något annat senare om du känner för det. Och om du väljer att jobba som förskolelärare så innebär ju inte det att du måste göra det hela livet. Jobba med det som känns rätt för stunden och prova dig fram. Prova olika jobb och utbildningar tills du känner att du hittat hem. :) Lycka till! Kram.
Evah Åberg

#2 - Anonym

Så om jag inte är naturligt smal men mår bäst av att vara väldigt smal, då menar du att jag inte har rätt världsbild och att alla mår bäst utav din viktbild??

Svar: Vem mår bra av att vara väldigt underviktig? Vart är det hälsosamma för psyket och det fysiska att vara väldigt underviktig?
Evah Åberg

#3 - Anonym

Jag skrev jag väl?? Jag mår bra utav det, är det svårt att fatta att alla inte tycker som du?!

Svar: Vart är det hälsosamma för DIG psykiskt och fysiskt i att vara väldigt underviktig?
Evah Åberg

#4 - LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands

Bra skrivet! Men många tjejer, som är naturligt smala, vill gärna bli större, och de som är större vill bli mindre... Men håller med dig, man ska inte behöva oroa sig för sånt!

#5 - Sarah

De e ju helt sjukt att man ska se ut som en tolv-åring i Norge :S

#6 - Anonym

Jag har min mens, jag har normal lust till sociala sammanhang, jag har normal matlust, ingen viktoro, trivs i min kropp men är inte naturligt pinnsmal utan undviker fet mat och kolhydrater samt tränar ett par gånger i veckan för att behålla min vikt och jag trivs som fan.
Håller med om att man inte ska göra något man mår dåligt utav men alla som inte är naturligt smala mår bra i sin vikt, alla har egna värderingar så sluta låt som nån jävla Frida-tidning och säg att alla mår si och så bara för att du känner på ett visst sätt.

Svar: Du har inte tänkt på framtida problem som kan komma av för mycket undervikt? Men känner du dig inte träffad av just ämnet ätstörningar som jag skrev om här så behöver du heller inte ta åt dig och känna dig träffad. Det är jättebra om du trivs med dig själv och det du gör, så länge du inte skadar dig själv, varken nu eller i framtida bruk. Det enda jag vill är att människor ska tänka längre än näsan räcker, alltså inte bara just i detta nu, utan hur det kan påverka kroppen och själen långsiktigt. :)
Evah Åberg

#7 - Anonym

..naturligt smala mår INTE
Skulle det stå.

#8 - Ann

jag håller verkligen med dig. det är skillnad på att äta rätt och träna rätt för att hålla sig slank än att banta sig smal och bli underviktig på det viset. väldigt bra skrivet!