Har du dålig självkänsla?
 DU VÅGAR INTE TA PLATS. - Många som lider av dålig självkänsla vågar inte ta plats. De kanske sitter tysta i klassrummet och inte vågar räcka upp handen eller vågar inte säga vad de tycker när de får en fråga. De är rädda för att bli ifrågasatta och är rädda för att människor ska tycka de är konstiga.

 DU KÄNNER DIG RÄDD FÖR ATT VARA I EN RELATION. - Det spelar ingen roll vilken relation det gäller, men du kan vara rädd för att ge dig in i en relation på grund av att du tror att du inte duger. Därför kanske du väljer att avstå och håller dig mer "känslokall". Du vågar inte riktigt släppa människor in på livet.

 DU AVFÄRDAR KOMPLIMANGER. - Får du en komplimang så brukar du oftast avfärda den istället för att bli glad och lycklig över den. Du tycker inte att du förtjänar den och därför avfärdar du den genom att inte bli glad. Du kanske är rädd för att personen driver med dig eftersom du själv anser att det inte stämmer.

#1 - Sara - Hold on be strong

Var sån förut, men har sjukt bra självkänsla idag :)
sv: jaa verkligen :)
kram

#2 - Frida

Första punkten håller jag inte med om. Det är så det blir med dåligt självFÖRTROENDE.
Två olika saker som ofta flyter ihop med varandra lite.

Svar: Jag vet skillnaden mellan självförtroende och självkänsla, har tidigare gjort ett inlägg om det. :) http://evahle.se/2013/may/skillnad-mellan-sjalvkansla-och-sjalvfortroende-repost.html#comment
Men jag tycker den punkten stämmer in här, då man har dålig självkänsla så vet man inte om sitt eget värde. Man tror inte att man är värdefull och tänker att: "Vem skulle vilja höra på mina åsikter?" Därför kanske man inte vågar räcka upp handen, för man tror att man inte är värdefull nog att säga sin åsikt, för ingen skulle ändå bry sig om den.
Evah Åberg