Psykisk och fysisk hunger

 När det är din kropp som vill äta brukar den ge ut olika signaler, som trötthet, du känner ett sug på mat, du förlorar energi och ditt blodsocker sjunker. Du kan också få koncentrationssvårigheter och känna dig på dåligt humör när du inte får i dig den energi du behöver få i dig.

 När det är din hjärna som vill äta så kan mycket känslor spela in. Stress, oro, nedstämdhet eller glädje. Du kanske känner dig uttråkad och vill äta för att ha något att göra. Magen kanske är mätt, men din hjärna vill ändå äta mer, för att hjälpa de känslomässiga planen. Du känner ett helt annat sug efter mat och godsaker.

 Hur lär man sig att skilja på dessa två? Motivera din hungerkänsla på en skala 1-10. Känner du dig väldigt hungrig så är du på 1, är du inte alls hungrig så är du på 10. Ät alltid när du ligger mellan 3-4 och sluta äta när du känner dig mellan 5-6. Då hinner du känna om det är din hjärna eller din kropp som vill ha mer mat. Om du ligger på 1-2 så innebär det att du ätit för lite och för sällan. Ät i lugn och ro, stressa inte i dig maten. Se till att göra maten till en rolig aktivitet

#1 - Johanna - A dream as model ♥

Åh intressant att veta tycker jag :)

Förresten gillar outfiten :D och du hade passat i lugg :) du är jätte fin utan också såklart :D

#2 - mlie -tävling på bloggen-

jag kan skilja på dessa två dock äre inget jag tänker på eftersom att jag äter så fort jag får tråkigt typ x) haha
en otrolighet att jag inte väger mer än jag gör :O

#3 - Sandra - Med en fästman på Kumla

Bra tips :) Jag har väldigt svårt med maten, äter ofta för lite eller för mycket och försöker att fixa det själv, psykiatrin har gett mig en sista chans innan de börjar behandla mig för ätstörningar så tack för tipsen, ska suga åt mig dem. :love:

#4 - sarah mamma till liam

jag älskar kläninge du har på dig .. :love: :love::love::love: det ända är att jag är lite för rund ocg go för att psaa i en sån
stolke m så blir vsårt att hitte en som inte kostar sjurtan av mej ;-(

p.s älskar din blogg:-)