Utvecklingsstörda och normalstörda
Jag har en svårt funktionshindrad syster.
(För er som inte vet vad hon lider av, så kan ni läsa det hääär!) Att leva med en funktionshindrad syster kan vara otroligt hårt. Man vet aldrig hur en dag med henne blir och man vet aldrig om hon får vara kvar hos oss på jorden, då hennes liv är mycket skört. Men jag har också lärt mig extremt mycket av ett liv med henne. Jag ser antagligen livet på ett helt annat sätt än vad jag skulle ha gjort om hon varit normalstörd.
Man får perspektiv på saker och ting och ser att livet är väldigt skört. 

För en funktionshindrad människa så är alla människor lika mycket värda.
De har inte fördomar på samma sätt som vi normalstörda och de tycker helt enkelt att man ska vara sig själv. De är spontana och har många gånger lätt för att prata med andra, de tar för sig av livet på ett annat vis. Man lär sig jättemycket av dessa underbara människor och de har så logiskt tänkande. Allt de vill är att andra människor ska må bra och vara sig själva, inte fejka att vara någon annan för att passa in i samhällets mall. Dessa människor är väldigt smarta och vi borde lära oss mer av dem. De ser människan, inte utseendet, inte könet, inte läggningen eller hudfärgen, något som alla borde ta lärdom av. Kärlek och respekt! ♥


#1 - Emma

Jätte bra skrivet!!

#2 - anonym

Åh vad bra skrivet=)

Svar: Tack så mycket, vad glad jag blir. :)
Evah Åberg

#3 - Ithrenniel

Du skriver otroligt fina texter!!

#4 - Linnéa

Så sant så! :)

Ja har själv en funktionsnedsättning, så mycket i de du skrev stämmer så bra och de stämmer in på mig som person också.
Oftas har många förefattade meningar om oss som har en funktionsnedsättning och de kan även ha dåligt självförtroende och inte tro på sig själva som personer till räkligt för att förstå det att alla på jorden har lika stor betydelse som alla andra. Alla har lika stor värde oavsett om man har en funktionsnedsättning eller inte, för det är själva person i säg som har en betydelse.
Vi som har en funktionsnedsättning har mycket kärlek att ge å få fast de kan även variera från person till person oxå.

Älskar verkligen att läsa din blogg för man får en mycket bra uppfattning av att man inte ska dra alla över en kant eller allt möjligt över en kan utan att ta reda på sanningen/handlingen först,du skriver så många saker som är till 100% rätt å mycket olika förslag på olika saker som man kan gör t.ex hur man stärker sitt självförtroende,sömnen och mycket mera som kanske inte så många personer tänker på som är viktigt för att må bra m.m. Tack för alla underbara inlägg du skriver å lägger upp :)
Kram kram på dig Eva <3