Vad är en ätstörning?
Det finns olika typer av ätstörningar. Vissa hetsäter, medan andra svälter sig.
Några kräks upp det de äter, medan andra tränar för hårt. Vissa kanske låter bli att äta och ändå tränar hårt. Det finns alltså inte bara en ätstörning åt ett håll, utan det finns många exempel på hur en ätstörning kan se ut. Inget av dessa sakerna är bra för kroppen, varken att överäta, svälta sig eller träna alldeles för mycket. För att vara så hälsosam som möjligt så gäller det att hitta en bra balans för kropp och själ, där man kombinerar bra matvanor, med rätt träning och sömn som passar ens kropp.

Hur kan en ätstörning visa sig?
 Man bantar och det tar upp mer av ens tid.
 Man skjuter upp måltider, äter helst ensam.
 Fixering vid mat och dryck.
 Tränar överdrivet mycket.
 Växlande humör.
 Skev kroppsuppfattning.
 Hungerkänslan ökar eller minskar kraftigt.
 Du lär dig ignorera hungerkänslan.
 Ångest eller nedstämdhet visar sig.
 Du äter när du har tråkigt eller för att trösta dig.
 Du får sömnproblem och orkar allt mindre.

Stämmer några eller många punkter in så kan det handla om en ätstörning och man bör därför söka hjälp så fort som möjligt för att få hjälp med sina problem. 
#1 - En flicka som är stark

Bra och viktigt inlägg! Har själv haft anorexia. Kram!

#2 - LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands

Jättebra inlägg! Dock finns det många hypokondriker och då blir det bara värre. Jag själv är en sån person. Det är jättesvårt att veta när det är "äkta" eller bara "falskt alarm" liksom.. :/

#3 - Johanna - A dream as model ♥

usch hemskt för dem som har ätstörningar :(

#4 - Soxxi '

Jag har en ätstörning, som i sig bara blir värre ochvärre. Hade en lättare ätstörning för ungefär 2 år sen som jag tog mig ur.
Jag äter helst ensam, det blir bara jobbigt att äta inför större mängder med folk. Jag äter när jag är runt folk, men senare skippar jag gärna en måltid eller äter väldigt lite. Jag är besatt av min vikt, måste hela tiden hålla koll på den. Så att jag inte går upp. Vilket är jobbigt, för hadedet inte varit för ätstörningen hade jag förmodligen inte haft lika mycket ångest idag somjag har. Försöker ta mig ur skiten men det är ju svårt....