Gott nytt år!

 


Jag vill bara önska er ett gott nytt år och jag hoppas att ni får en bra nyårsafton. Ta hand om er och varanndra. Försök att göra 2014 till ett av de bästa åren och ge aldrig upp. Det finns så mycket att kämpa för, så mycket bra och roligt i livet som är värt mycket. Ni är fantastiska och det finns massvis med människor där ute som ser eran fantastiska personlighet. Jag vill också tacka er för detta året som har gått. Alla fina och stöttande kommentarer, alla fina mejl, allt fint ni har gett mig. Utan er hade 2013 inte varit ett lika bra år. Tack för att ni finns, jag älskar er! ♥

PS. Jag svarar av era kommentarer när jag har tid. <3


Året 2013

Snart har hela 2013 gått, nu är vi inne på sista datumet för i år.
Det har varit mycket upp och ner, mycket motgångar och mycket ledsamma kvällar. Men ändå har det varit ett fantastiskt år. Jag har hittat mig själv mer, jag har hittat en träningsform som jag älskar och gärna vill fortsätta med. Jag har fått nya vänner i och med min träning och jag har blivit mer nöjd med mig själv.

Jag har lärt mig så enormt mycket om mig själv som jag inte vetat innan vilket har kunnat hjälpa mig på många sätt. Jag har fått en bättre kontakt med mina vänner och kommit dem närmare. Jag har märkt att jag verkligen är en kämpe och ger inte upp. Jag gråter ut och tar nya tag. Jag ger inte upp hoppet och jag tar ingen skit från någon längre. Jag har blivit starkare och tryggare även om jag har massor kvar att jobba med.

Nu siktar vi mot nya mål 2014 och vad är då det? - Jo, att fortsätta jobba med mig själv, att utvecklas ännu mer som person och inom min träning och göra allting till det bästa. Leva för stunden helt enkelt. Tack till alla nya människor som kommit in i mitt liv. Ni vet vilka ni är. ♥

 
 

Julbilder del två

  
 

Dagens fråga

 

Dagens smarta ord


Utgå ifrån dig själv

Man kan inte göra alla till lags.
Alla människor är så olika, så det är rent av omöjligt att passa alla i smaken. Som när jag driver min blogg så tycker en att jag ska skriva så, en annan på ett annat vis och en tredje på ett tredje vis. Sen finns det de som gillar det och tycker att det jag gör är bra. Men eftersom jag inte kan anpassa mig efter alla så måste jag utgå ifrån det jag själv tycker är rätt och känns bra. Jag har valt att skriva min blogg på mitt vis för att det känns bäst för mig själv. För oavsett vilket jag än väljer så kommer det finnas de som gillar det och de som ogillar det. Så är det med allt i livet. Jag kanske inte har blivit nya Kissie och fått så många läsare med tanke på hur min blogg är uppbyggt, men jag har fått trogna och fina läsare som gillar mig för den jag är. ♥

 

Julinspiration 
 
we♥it

Lättare att dejta innan FB och SMS

1. Känslan av att råka skicka iväg ett sms innan du skrivit klart det till någon du nyss börjat dejta...

2. Eller när du skickar iväg ett lite risky sms...

 
 
3. Och sedan inte får svar på det... 
4. Och när du väl får svar krävs det numera grundliga analyser med dina vänner. En klassiker bland oss tjejer: ”Varför skrev han puss i det förra sms:et, men BARA en kram i detta, vad menar han?"
 
5. När du är inne och spanar på ditt ragg på Facebook och råkar like:a en helt random gammal bild. Detta drabbar i synnerhet vänsterhänta (jo, testa själv att scrolla med vänster hand, du är läskigt nära like-knappen med tummen HELA tiden)

 
 
Veckorevyn

Dagens smarta ord

 
 
we♥it

Jag är snygg

Jag kan ärligt säga att jag själv tycker jag är snygg.
Men när jag har sagt det här tidigare så har jag fått en del kommentarer om att jag skryter, frågor som: "vem tror du att du är?" och så vidare. Varför är det så? Varför ska man inte kunna få säga att man trivs med sig själv och tycker man själv är snygg? Skulle det vara bättre om jag sa att jag tyckte att jag var jätteful eller bara helt okej?

Jag tycker att man ska kunna säga att man själv tycker man är snygg, likasom att man ska kunna säga att man själv tycker att man är bra på matte, köra bil eller på att dansa. För mig hör det till välmående att faktiskt tycka det och kunna säga det. Så nu vill jag att ni som läser detta ska kommentera att ni faktiskt är snygga exakt som ni är, även om ni inte kommit till den punkten att ni tycker det. Så skriv en kommentar med att du faktiskt rockar och är snygg, för det är du!Motgångar och avslut (repost)

Det finns så extremt mycket motgångar i en människas liv.
Jag har själv varit med om en hel del motgångar. Jag har en funktionshindrad syster som lever mellan liv och död varje dag,
jag själv lider av giftstruma, även mamma och min äldsta syster har det. Jag har varit mobbad av både elever och lärare,
jag har blivit våldtagen. Jag har haft ätstörningar, rispat mig själv. Jag har haft panikångest, depressioner, prestationsångest.
Jag har en mamma som lider av en hudsjukdom, en pappa som lider av triggerfinger och en tredje syster som lider av DAMP. Jag har ingen kontakt med min släkt, för de har aldrig knappt frågat hur vi i våran familj mår. Jag ser dem inte ens som släkt längre. 

Jag skulle ha kunnat avslutat allting för längesen. Jag hade kunnat ge upp och låtit alla hinder vinna över mig. Men det har jag inte gjort. Varför inte? - Jo, för att livet är så mycket mer värt än så. Jag har hamnat på jorden av en anledning.
Jag behövs här på jorden, likasom att du behövs! Vi kanske möter mycket motgångar, men det är inte värt att ge upp för det. 
Jag är en värdefull person som ska vara här. Det är du också, även om det har hänt massor av negativa saker. Du är bra exakt som du är, du duger exakt som du är. Ge inte upp!

 
En bild på mig och min syster Anna. :)

En positiv inställning

Jag tror mycket i livet handlar om en positiv insällning och jag tror att saker blir lite lättare om man har just en positiv inställning. Självklart försvinner inte alla problem och livet blir en dans på rosor för att man har en positiv inställning, men det kan bli lite enklare att hantera problemen och man kanske inte gräver ned sig på samma sätt som om man har en negativ inställning. 

Man kommer allitd möta olika typer av motgångar, men om man ger upp och är negativ, hur ska man då vinna? Jag tror att alla människor skulle vinna på att vara lite mer positiva, både mot sig själva och mot andra. Man kan inte alltid vara positiv och det är ingen som begär det, men över lag tror jag det är bättre.

Är du en positiv person?


Nalle vaktar paket


Dagens skratt


OBS: FRÄCKIS, FÖR ER SOM TÅL. ;)
Det var en vacker vinterkväll. En tjej var ute i skogen och joggade, hon sprang fram mot en glänta, och där tyckte hon sig se jultomten. Hon joggade sakta fram för att se efter ordentligt, och det är mycket riktigt jultomten som står där.


- Men se Tomten, sa kvinnan, jag trodde inte att du fanns!

- Jodå, jag finns, sa tomten, men det är ju inte meningen att folk ska få syn på mig så här när det inte är julafton, så om du lovar att inte säga nåt så ska du få önska dig tre saker.

- Självklart! Jag lovar att inte säga nåt, men kan jag verkligen önska precis vad jag vill?

- Ja, sa tomten, önska du så får vi se vad jag kan göra.

- Då vill jag ha en riktigt dyr och häftig sportbil.

- Ja, det är enkelt, nu står den i ditt garage där hemma, sa tomten.

- Och så vill jag ha massor av pengar, riktigt snuskigt rik vill jag bli.

- OK, ditt bankkonto är obegränsat från och med nu, svarade tomten.

- Och så vill jag ha en snyggare och trevligare man, sa tjejen.

- Oj då, sa tomten. Det blir värre det. Jag kan försöka ordna det, men då måste jag be dig om en gentjänst.

- Ja, det är inga problem, sa tjejen, jag gör vad som helst!

- Då skulle jag vilja knulla dig, här och nu! sa tomten.

Ja, vad f-n, det kan det vara värt, tänker kvinnan, och ställer upp sig mot en trädstam och drar ner joggingbyxorna. Tomten sätter på henne bakifrån så det bara skvätter om det. 

När han är färdig lutar han sig fram mot tjejens öra och frågar:

- Hur gammal är du?

- 34 år, svarar hon.

- Och tror fortfarande på tomten?

Min ätstörning

 
När jag var 11 började min ätstörning träda fram
Jag tyckte aldrig att jag var direkt tjock och vikten var inte det jag fokuserade mest på, men jag hade ändå svårt att äta.
Jag tyckte mat var tråkigt, det var bara ett nödvändigt ont och jag fann aldrig njutning i att äta. Jag blev 13 år och min läkare på barnkliniken såg att jag hade gått ned väldigt mycket i vikt och hon skickade mig till Barn och ungdomspsykiatrin (BUP).
Där fick jag börja på ätstörningskliniken. Första mötet fick hela min familj vara med och berätta sin syn på saken inför en läkare och en kurator. Som minst vägde jag 35 kg till mina dåvarande 152. Hade jag inte fått hjälp så fort som jag faktiskt fick så hade det antagligen gått så mycket längre.

Jag blev 14 år och träffade min första kille som fick mig att må väldigt dåligt psykiskt. Varje gång han hade sårat mig så lät jag bli att äta. Jag gjorde det för att jag trodde att jag straffade honom, men egentligen straffade jag bara mig själv, för han brydde sig egentligen inte. Han och jag var ihop i 2 år och det fortsatte vara likadant under dessa åren. Jag kunde inte äta mer och jag straffade mig själv varje gång jag mådde dåligt över något. Kanske för att jag tyckte att jag inte var värd att äta mat.
Vi förde matdagböcker över min vikt och vad jag åt, men ingenting blev bättre. Men med åren har det faktiskt blivit bättre och bättre. Jag slutade på BUP när jag var 19 och blev överflyttad till en sjukgymnast för psyket och gick där i några månader tills jag kände att jag inte behövde det längre. Jag slutade med min antidepressiva medicin och sedan 2010 har jag i stort sett varit frisk från min ätstörning.

Däremot tror jag inte att jag kan bli helt frisk från den. Jag älskar mat idag och äter, jag njuter av maten.
Men jag har svårt att äta mycket och jag kan ibland komma på mig själv med att fortfarande straffa mig själv, att jag äter sämre när jag mår dåligt psykiskt. Det är något jag försöker jobba på hela tiden. Men det har blivit så mycket bättre och jag är glad att jag vann över demonerna som spökade i mitt huvud angående maten. Idag känner jag mig som en kvinna, till skillnad mot vad jag gjorde för några år sedan.

Hitta det du gillar!

Som ni vet har jag börjat träna en del.
Förut ogillade jag verkligen att träna. Jag tyckte det var jättetråkigt och bara onödigt. Men så hittade jag poledancingen och började med det. Efter det blev träning verkligen roligt och jag älskar idag att träna. Jag tränar för att jag mår bra av det, både psykiskt och fysiskt och för att det är så himla roligt. Jag fokuserar inte särskilt mycket på vikt och utseende, det har jag aldrig gjort. 

Känner du att det är svårt att komma igång med träning och att verkligen finna motivation?
Försök hitta något du tycker är kul. Om man har roligt när man tränar så går det oftast mycket enklare och man känner en längtan efter att komma iväg. Kanske kan du börja med dans, ridning, basket, fotboll, hockey, innebandy, cykling. Det finns massvis så försök att hitta det du tycker är kul så brukar det oftast gå lite lättare.

 
En bild för att visa hur man håller fast sig med benen runt stången. :)

Du är någon annans inspiration

 
Dagens smarta ord


FilmtipsetInformationen om filmen är tagen från Sf.se!

Några peppande ord!

Du vet väl om
 
 ... att du inte behöver vara som "alla andra"?

 ... att du räcker till mer än vad du tror?

 ... att du är den som kan styra ditt liv?

 ... att du aldrig ska ge upp, du orkar fortsätta kämpa?

 ... att du är stjärnan i ditt eget liv?Minska kraven på dig själv

Jag hade väldigt höga krav på mig själv när jag var yngre.
Allt skulle vara perfekt. Fick jag alla rätt på ett prov var jag ändå inte nöjd, för jag kunde ju ha gjort klart provet fortare. Jag hittade alltid något att vara missnöjd över för jag tyckte aldrig att jag räckte till. Idag har jag inte lika stora krav längre, för jag vet att jag inte kan vara perfekt. Jag duger ändå, även om jag inte hinner städa huset på rekordtid eller hinner göra allting jag vill på en enda dag. 

Hur gjorde jag då för att minska mina krav på mig själv? 
Jag jobbade med min självkänsla och mitt självförtroende. Jag skrev listor på vad jag var bra på, jag bad mina nära och kära att skriva listor om vad jag var bra på. Jag skrev ned allting jag var nöjd med med mitt utseende och min personlighet. Jag skrev också små lappar där det stod peppande ord och tänkvärda saker som att jag duger ändå, fast jag inte hinner allt. Med mycket träning kunde jag till slut sänka mina krav på mig själv. Jag har fortfarande en del att jobba på, men det är ett evigt jobb och man får inte ge upp.


Den 18/12

Godmorgon på er!
Tack för alla fina och stöttande kommentarer. Har fått massvis med mejl där människor skrivit peppande saker och även kommentarsfältet har blivit fyllt med kommentarer, så tack. ♥ Jag mår bättre nu och känner att jag ska fortsätta kämpa på. Ingen idé att slösa tid på människor som inte är värda det. :) Ni däremot är värda min tid och energi så nu tar vi nya tag för att peppa varandra igen. 

Det är nu den 18:e december, mindre än en vecka kvar till jul och jag längtar. Ska ut och julhandla lite mer idag, 2 julklappar kvar att köpa. Jag hoppas att allting är bra med er och att ni har fått julkänsla. :) Ska tidsinställa lite inlägg och försöka svara på era kommentarer. Kram.


It breaks my heart...

 
Just nu vill jag bara vara helt brutalt ärlig mot er för jag måste få öppna upp mig någonstans. 
Jag är så trött på svek hela tiden, på människor som inte kan berätta vad jag gör för fel eller vad som går fel. Jag kan träffa personer (spelar ingen roll om det är som vän eller mer) och det verkar så bra i början. De kämpar verkligen för att komma in i mitt liv. Men så kommer alltid den där punkten där de slutar kämpa och slutar bry sig. Där de ignorerar och det bara rinner ut i sanden. Jag ställer frågan gång på gång till alla som det har blivit så här med: V a r f ö r ? Men jag får aldrig något svar. Endera ignorerar de helt eller så svarar de: "Du har inte gjort något fel och inget har gått fel." Men varför slutar det alltid som det gör då? Något måste det ju vara som går fel för varje gång, förtjänar inte jag att få veta det och få ett svar så jag slipper undra?

Det är samma med min egen släkt. Jag har ingen kontakt i stort sett med någon av dem.
I början av året tog en av mina kusiner bort hela min familj från facebook och godkänner inte vänförfrågan igen och jag vet inte varför. Sen försvann en kusin till, så pappa skickade och frågade om något hade hänt, då la min kusin till mamma, pappa och ena mina syster igen. Men han la aldrig till mig, så jag skickade ett PM till honom och frågade om jag sagt eller gjort något som sårat honom och jag bad om ursäkt i förväg ifall det var något. Jag skrev också att jag gärna vill ha mer kontakt, för vi är ju faktiskt kusiner och skickade en ny vänförfrågan. Men han svarade aldrig och godkänner mig inte heller. Inte ens min egen släkt vill ha kontakt, så vad gör jag för fel? Och de gör samma sak, bara ingorerar istället för att ge mig ett svar. Betyder inte jag mer än så? Jag skäms så förbannat mycket över att inte ha en släkt som gillar mig och det gör så ont att erkänna och skriva ned det här egentligen...

Om personerna det handlar om bara kunde ge mig ett svar, berätta ärligt och rakt vad jag har gjort och vad de inte gillar med mig så skulle allting vara så mycket enklare. De behöver inte bli otrevliga men bara vara ärliga och säga vad som är fel så skulle jag kunna släppa detta sen. Jag kanske säger/gör något fel, men hur ska jag kunna ändra på det om jag aldrig får veta vad som går fel?

Trampar på samma punkt

Ibland kan jag känna att jag står och trampar på samma punkt i livet hela tiden. 
Ibland känns det som att jag inte kommer någonstans med bloggen, med mitt liv eller något. Ibland känner jag för att lägga ner bloggen och inte återvända, för det känns som att det aldrig lyckas. Men så kommer jag och tänka på er. Ni som faktiskt läser och peppas av det jag skriver. Ni kanske inte är så många men ni finns ändå där. Ni läser, ni kommenterar och ni gillar det jag gör. Ni höjer mig när jag behöver höjas. 

Men förstår ni vad jag menar med att jag ibland vill ge upp? Det känns ibland som att alla andra bara rusar om en och jag inte vet vad jag gör för fel och jag får aldrig ett svar på det heller, när det gäller något i livet. Jag kan fråga folk om konstruktiv kritik men får nästan aldrig någon. Men jag antar att det är så, ibland går det neråt med saker och ting och man vet inte varför. Därför tänker jag tänka på er som faktiskt läser och kommenterar så fint, ni är värda att kämpa för. ♥♥♥

 
En bild från gyllene tider i somras. :)

Dagens smarta ord 
Vira

Fina kommentarer gör skillnad

Tänk om alla människor kunde förstå vad fina kommentarer kan göra med en person.
Jag vet själv hur jag blir när jag får en snäll kommentar, det lyser upp hela ens dag. Jag tycker vi människor borde bli bättre på att ge komplimanger rent generellt. De flesta människor uppskattar en komplimang, så varför inte ge någon några fina ord? Jag blir så glad när jag går in på folks bloggar och ser att kommentarsfälten är fyllda med fina ord. ♥ Nätkärlek ♥

Jag tycker det är jätteviktigt att uppskatta varandra. Oavsett om det är en partner, en förälder, en vän, ett syskon, ett barn, en lärare eller någon på Internet. En fin kommentar kan faktiskt rädda någons liv så varför inte vara lite extra snäll ibland? 


Dagens smarta ord

 
Johanna bloggar

En god självbild

Att ha en bra självbild tycker jag är viktigt.
Att ha en bra självbild för mig är att veta om sina styrkor och sina svagheter. Vi alla har olika styrkor och svagheter. Många gånger kanske man bara ser sina svagheter och inte sina styrkor eller vice versa. För att må så bra som möjligt enligt mig måste man veta om båda och vara medveten om hur man är som person. Det kan hjälpa en i många situationer att faktiskt se hur man själv är. Att inte bara se svart eller vitt utan faktiskt se alla färger runt om också. Att ha en bra självbild ökar också chansen att man kan ta konstruktiv kritik och lära sig något nytt av det, för vi alla har saker vi måste bättra på, eller hur? 

Några av mina styrkor:

 Bra på att lyssna och ge råd.
 Omtänksam.
 Lätt att sätta mig in i andras situationer.


Några av mina svagheter:

 Rätt dåligt tålamod ibland.
 Oroar mig och tänker lite för mycket.
 Kan ibland vara för envis.


Vad är dina styrkor/svagheter?Dagens skratt
Jag tycker detta programmet "hjälp" är så himla roligt. :) Örjan Lax var en klar favorit när programmet gick och detta tycker jag är ett av de roligaste klippen faktiskt.

Må bra tips


Hitta det du är bra på

Hitta något du är bra på. 
Det kan vara ett sätt för att öka sitt självförtroende och sin självkänsla. Självförtroende har med att göra sin tro på sin egen förmåga, vad man gör. Självkänsla har med att göra sin egen syn på sitt eget värde. Men hittar du något du är bra på kan ditt självförtroende öka och du känner dig piggare, gladare och mer peppad på livet. Det kan i sin tur öka din självkänsla. När jag märker att jag klarar en övning på poledancingen så ökar mitt självförtroende enormt mycket och jag känner att jag verkligen äger. Därför känner jag också att mitt egenvärde, alltså min självkänsla blir starkare. 

Prova dig fram och se vad du gillar att göra. Det man är intresserad av och gillar brukar man kunna bli väldigt bra på. Så prova olika sporter, olika hobbys och se om du hittar något som passar dig. Kanske kan du spela hockey, fotografera, sticka, måla eller sy kläder. Gör det du brinner för!


Ha en bra lucia

Nu är klockan 00.00 och det är alltså den 13/12. Vad tiden har gått fort, tycker inte ni det? Snart julafton ju. Jag ville i alla fall bara göra ett lite luciainlägg och önska er alla en bra lucia. Nu ska jag snart försöka sova och hoppas på fina drömmar. Ta hand om er och varandra, ni är värdefulla glöm aldrig det! Hoppas ni alla får en underbar lucia. :) Här kommer en bild från förra julen.

 


Torsdagsbloggen

 
 
 
Idag vill jag tipsa om Angelicas blogg. Jag har länge haft kontakt med Angelica och hon har tidigare gjort designer åt mig. Jag har följt hennes blogg väldigt länge och tycker den är väldigt inspirerande. Nu skriver hon mycket om träning, hälsa och ekologiska produkter för att informera och göra folk mer medvetna, något jag tycker är väldigt viktigt faktiskt. Sen älskar jag hennes nya design så det gör ju hela bloggen lite roligare. :) För att läsa hennes blogg, klicka på hennes namn eller hennes header.Vill du också bli torsdagens blogg eller vill du motivera någon annan som förtjänar en länk?
Kommentera då med bloggadressen och en motivering till varför du eller denna personen ska bli torsdagens blogg.

Dagens låt

 

Nytt i garderoben


 

 
 
Jag fick hem ett paket för någon dag sen från gömda juveler fashion med bland annat dessa kläder. :) Ett par leggings i plysch och en supersnygg topp med snygga detaljer. Fick också hem en annan sak, men det är inget jag visar er än. ;) Känner mig supernöjd med dessa kläder, perfekt för min stil. :) 

PS. Nej jag är inte sur på bilden, bara enormt trött haha. :P

Må bra tips

 

Filmtipset


Informationen om filmen är tagen från sf.se

Dagens låt 

Ett jämlikt samhälle

Vi är snart på 2014, men människor döms fortfarande för sitt kön, sitt ursprung, sin läggning, sin ekonomi och sitt utseende. Vi har kommit så långt i Sverige och många delar av världen, men det finns fortfarande enormt mycket kvar att jobba på, även här i Sverige. Jag är jätteglad över att bo här då vi faktiskt har det väldigt bra, men även om vi har det väldigt bra så kan man aldrig sluta kämpa för saker och ting, för det finns alltid saker som måste bättras på. Det blir allt större klyftor mellan människor här i Sverige och det beror enligt mig på att människor fortfarande döms för det jag skrev ovanför. Det är inte utseendet, ursprunget eller hur tjock plånbok man har som räknas. Det är faktiskt personligheten och ens sätt att föra sig mot sig själv och andra människor som räknas.

Alla människor är lika mycket värda, oavsett ursprung, utseende eller ekonomi. Vi måste kämpa för att minska klyftorna och istället kämpa och hjälpa varandra när vi behöver hjälpen. Jag vill kämpa för att alla ska ha samma rättigheter och samma förutsättningar, oavsett ursprung, kön, läggning, utseende och ekonomi. Jag vill kämpa för att vi alla ska kunna genomföra våra drömmar och få samma respekt. Vill du ha respekt? - Då ska du också ge det!


Dagens smarta ord


Dokumentären om Katy Perry

Jag kollade nyligen på filmen/dokumentären om Katy Perry.
Hon är en kvinna som verkligen inspirerar mig. Hon är snygg, cool, har sin egen stil, har en fantastisk röst och gör sjukt bra låtar. Denna dokumentären peppade mig enormt mycket faktiskt då jag tycker att hon sprider sådan energi omkring sig och verkligen ljusar upp tillvaron. Hon kämpar på om och om igen fast det är svårt många gånger. Om ni också vill se dokumentären så kan ni göra det på swefilmer. Klicka [Här] för att komma direkt till dokumentären.

 

Tisdagsinspirationen 
 
We♥it

Tankar och känslor

Som ni vet så är jag otroligt öppen om hur jag mår i min blogg då jag tycker det är viktigt att ha någon att ventilera sitt mående och sina tankar med. För mig är ni de jag kan göra det väldigt bra med faktiskt. Jag gillar att skriva till er och berätta om bra och dåliga saker. 

Jag sitter här och funderar på olika känslor. Den där känslan när man faktiskt är glad men samtidigt så orolig och rädd. Har ni känt det någon gång? Det blir nästan som ett kaos i hjärnan och man hänger inte riktigt med själv för det är så mycket tankar och känslor som poppar upp. Ibland blir det bara så rörigt i huvudet att det känns som allting inte får plats. Det är som den där känslocirkeln jag la in i detta inlägg, att vara cp-lycklig (som de säger) och ledsen är så hårfint. Kanske borde man inte vara så där cp-lycklig utan faktiskt hålla sig till att vara lycklig och euforisk bara. Men hur hittar man den gränsen och hur håller man sig till den?

Jag är en person som tänker väldigt mycket, kanske lite för mycket ibland. Är du också en person som tänker mycket? Nu har jag öpppnat mig en del för er, om ni vill göra detsamma för mig får ni absolut göra det. Ni får skriva anonymt, ni får skicka mejl till Evah_blogg@live.se och berätta, jag läser allting. Hur mår ni idag?


"Sluta tycka så synd om dig själv"

"Jag känner en som har cancer men jobbar och kämpar ändå. Sluta tycka så synd om dig själv."

Är det någon som känner igen den här typen av kommentarer? Det gör jag. Det finns en del människor som verkligen jämför måenden. Men sanningen är att samma sjukdom kan yttra sig på olika sätt hos olika personer. Även om du klarade att jobba som cancersjuk är det inte säkert att alla gör det. Vissa har svagare immunförsvar och vissa är svagare psykiskt, så hos vissa personer kan det faktiskt yttra sig på ett "ännu värre" sätt. Vi måste sluta jämföra sjukdomar och fysiska/psykiska tillstånd och faktiskt se till individen. Vi är alla olika och unika och ska behandlas därefter också. Det måste ses från fall till fall och faktiskt ta hänsyn till varje enstaka individ. 

Vi pratar i vårat samhälle om att alla är lika mycket värda, men vart finns det värdet om man hela tiden ska jämföra vad jag orkade när jag var sjuk gentemot vad du orkar? Kan vi inte bara enas om att vi ska få den hjälp vi ska ha när vi behöver den? Jag tycker att samhället måste bli mer humaniskt och faktiskt förstå att sjukdomar yttrar sig på olika vis hos olika personer. Ta hänsyn, lär er respekt och fortsätt kämpa!


Känslocirkeln

 

"allra längst upp så är du som allra ledsnast,
och sen blir du lite mindra ledsen,
nästan helt okej du mår bra,
du känner dig glad, peppad, lycklig,
nästan helt euforisk,
och sen helt jävla CP lycklig!
men det är bara det att det är så himla lätt att
man trillar över på den där andra sidan och
så blir man så där otroligt ledsen igen!"

Devote
Detta stämmer så himla bra. Gränsen mellan cp-lycklig och ledsen är så hårfin. Man kan verkligen vara så jäkla cp-lycklig, sen faller man över på andra sidan och blir istället cp-ledsen. För er som inte vet vad detta är så är det med i filmen "i rymden finns inga känslor".

Ny design

 
 Tack så jättemycket till fina Ida som har gjort min design. :) Känns mycket fräschare och enklare på något vis nu. Jag var jättenöjd med den andra, men det känns som det blev lite mycket med två menyer och allt. Så nu har vi lättat upp det lite. 

Pepp-kort

 
I ett nummer av FRIDA-tidningen fick man med små peppkort där det stod saker som: "Jag följer mitt hjärta." "Motgångar gör mig starkare" och "Jag är vacker, från insidan och ut." Om man inte fick dessa korten så är det så lätt att göra egna. Gör små lappar och peppa dig själv med. Sätt upp dem på olika ställen hemma så du kan se en bra och fin lapp vart du än går. Detta tycker jag funkar jättebra! Skriv det du känner på lapparna, men det ska bara vara positiva och fina saker som kan få dig på bra humör.

Förändringar och rädsla (repost)

 "Varför gör inte personen något för att må bättre? Varför fortsätter personen i samma spår? Vill personen inte må bra?"

Detta har nog en del människor tänkt om de har någon i sin närhet som mår dåligt. 
Det kan verka så lätt att fixa för oss som inte lever i det, men för personen som är sjuk kan det vara jättesvårt. Hjärnan är en väldigt komplicerad sak. Jag tror att vissa människor är rädda för att förändra sig, även om det är till det bättre. Det bottnar i ovisshet om hur det skulle vara att leva ett sunt och bättre liv. De är så vana med sitt mående att de inte vet hur det skulle vara att vara frisk och må bra i sig själv. Det är alltid läskigt med förändring, men vi måste ha förändringar för att utvecklas och ta oss framåt. 

Vad kan man som nära göra? Det kanske är tröttsamt att hela tiden ge råd och det kanske är tröttsamt för personen att få råd också. Då kan du istället vända på det. Fråga personen vilka råd den skulle ge dig om du hamnade i samma sits. Du kan också fråga hur personen skulle göra om den kunde bli frisk helt plötstligt och vad personen skulle förändra.Har du blivit utsatt?


Dagens pepplåt
Några peppande ord!

Du vet väl om
 
  .... att du är värd att behandlas bra?

 .... att ingen har rätt att göra dig illa varken psykiskt eller fysikt?

 .... att det alltid finns någon som gillar dig för den du är?

 .... att du är starkare än vad du tror?

 .... att du kan nå lyckan du också?Bild från början av året.

Vad som får mig att må bra


Dagens smarta ord


Peppande ord innan läggdags!

Ville göra ett godnatt-inlägg till er innan jag ska sova. :)
Jag hoppas att ni förstår vad värdefulla ni faktiskt är. Jag skulle vilja få er alla att må bra och jag vet att om ni kämpar och inte ger upp så kommer ni må bra. Det tar tid och det kan vara otroligt jobbigt, jag vet. Men det är så himla värt det. Tro på dig själv, sluta aldrig hoppas på saker och ting. Du är värd att må bra. Ha en bra helg och ta hand om er. Jag älskar er mina följare och läsare. ♥The bullying experiment

 

I den här videon får man se en test på hur människor reagerar när de ser någon utsättas för mobbning. De flesta går bara förbi det som de inte sett vad som har hänt och så är det oavsett om det är på Internet eller i verkliga livet. Jag förstår om man inte alltid vågar gå i mellan själv, men om man är flera så borde man kunna samarbeta för att stoppa personen som ger sig på den andra. Man borde också kunna hämta hjälp någonstans. Vi måste samarbeta för att stoppa mobbningen i vårat samhälle. Du, jag och alla andra måste hjälpas åt för att skydda dig, mig, dina barn, mina barn och våra andra nära. Var med och kämpa för att stoppa mobbningen för detta är inte okej! 

Det går framåt!

 
 
Det går framåt iaf. :)  Märker stor skillnad på min vighet på 13 veckor. Innan var jag inte ens i närheten av att kunna detta. Lite till så är vi snart där! :D

Tillbaka igen

Oh my god vad jag har saknat att blogga, helt ärligt!
Har känts riktigt tomt på något vis. Konstigt egentligen att skrivandet kan betyda så enormt mycket. Ska försöka svara av era kommentarer och så nu också. Har en hel del liggandes som ska svaras av. Tänk att det redan är 6:e december, vad tiden har gått snabbt... Snart jul ju. :D Jag älskar jul så det är något jag verkligen längtar till. Jag har som sagt varit väldigt sjuk och sovit mestadels av tiden så jag hoppas att det stannar så pass bra nu i alla fall. Vi hörs lite senare igen. :) Kram

 

Haha hittade en bild från 2010 när jag var rödhårig, hårt sminkad och hade mina kaniner. :) Saknar mina bebisar ju och även den röda hårfärgen ibland.

Gömda juveler

 
Gömda juveler har nu haft en ombyggnad på sin hemsida och jag tycker det ser så mycket fräschare ut nu. :) Man blir verkligen lockad att gå in och kolla på deras hemsida nu tycker jag. Jag handlar mycket där och älskar deras kläder, så en härlig hemsida gör ju allting roligare. Ett stort plus till dem tycker jag! De har mycket fina kläder och jag är ganska säker på att ni kan hitta en hel del julklappar där inne faktiskt. :) Du kan också julhandla nu och betala i februari, en bra deal tycker jag i alla fall!

Förkyld

Jag uppadaterar inte för tillfället då jag är väldigt förkyld och orkar inte tänka på bloggen.
Jag återkommer så snart jag kan. Sover mestadels av dagarna känns det som så känner verkligen ingen ork att göra inlägg eller svara på era kommentarer för tillfället. Hoppas ni mår bra i alla fall! Kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...