Ett jämlikt samhälle
Vi är snart på 2014, men människor döms fortfarande för sitt kön, sitt ursprung, sin läggning, sin ekonomi och sitt utseende. Vi har kommit så långt i Sverige och många delar av världen, men det finns fortfarande enormt mycket kvar att jobba på, även här i Sverige. Jag är jätteglad över att bo här då vi faktiskt har det väldigt bra, men även om vi har det väldigt bra så kan man aldrig sluta kämpa för saker och ting, för det finns alltid saker som måste bättras på. Det blir allt större klyftor mellan människor här i Sverige och det beror enligt mig på att människor fortfarande döms för det jag skrev ovanför. Det är inte utseendet, ursprunget eller hur tjock plånbok man har som räknas. Det är faktiskt personligheten och ens sätt att föra sig mot sig själv och andra människor som räknas.

Alla människor är lika mycket värda, oavsett ursprung, utseende eller ekonomi. Vi måste kämpa för att minska klyftorna och istället kämpa och hjälpa varandra när vi behöver hjälpen. Jag vill kämpa för att alla ska ha samma rättigheter och samma förutsättningar, oavsett ursprung, kön, läggning, utseende och ekonomi. Jag vill kämpa för att vi alla ska kunna genomföra våra drömmar och få samma respekt. Vill du ha respekt? - Då ska du också ge det!

#1 - ♫♪ sandra - en musikblogg

bra inlägg!

#2 - linah

så bra du är<3

#3 - LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands

Bra skrivet och du är så fin!

Svar: Precis, jag vågar inte vara lycklig och sen behöva veta att det inte varar länge. Förr eller senare ramlar man över kanten och då står man där tomhänt.. Därför vågar jag inte må bra, vågar inte bli lycklig. För jag vet vad som väntar...