Min ätstörning
 
När jag var 11 började min ätstörning träda fram
Jag tyckte aldrig att jag var direkt tjock och vikten var inte det jag fokuserade mest på, men jag hade ändå svårt att äta.
Jag tyckte mat var tråkigt, det var bara ett nödvändigt ont och jag fann aldrig njutning i att äta. Jag blev 13 år och min läkare på barnkliniken såg att jag hade gått ned väldigt mycket i vikt och hon skickade mig till Barn och ungdomspsykiatrin (BUP).
Där fick jag börja på ätstörningskliniken. Första mötet fick hela min familj vara med och berätta sin syn på saken inför en läkare och en kurator. Som minst vägde jag 35 kg till mina dåvarande 152. Hade jag inte fått hjälp så fort som jag faktiskt fick så hade det antagligen gått så mycket längre.

Jag blev 14 år och träffade min första kille som fick mig att må väldigt dåligt psykiskt. Varje gång han hade sårat mig så lät jag bli att äta. Jag gjorde det för att jag trodde att jag straffade honom, men egentligen straffade jag bara mig själv, för han brydde sig egentligen inte. Han och jag var ihop i 2 år och det fortsatte vara likadant under dessa åren. Jag kunde inte äta mer och jag straffade mig själv varje gång jag mådde dåligt över något. Kanske för att jag tyckte att jag inte var värd att äta mat.
Vi förde matdagböcker över min vikt och vad jag åt, men ingenting blev bättre. Men med åren har det faktiskt blivit bättre och bättre. Jag slutade på BUP när jag var 19 och blev överflyttad till en sjukgymnast för psyket och gick där i några månader tills jag kände att jag inte behövde det längre. Jag slutade med min antidepressiva medicin och sedan 2010 har jag i stort sett varit frisk från min ätstörning.

Däremot tror jag inte att jag kan bli helt frisk från den. Jag älskar mat idag och äter, jag njuter av maten.
Men jag har svårt att äta mycket och jag kan ibland komma på mig själv med att fortfarande straffa mig själv, att jag äter sämre när jag mår dåligt psykiskt. Det är något jag försöker jobba på hela tiden. Men det har blivit så mycket bättre och jag är glad att jag vann över demonerna som spökade i mitt huvud angående maten. Idag känner jag mig som en kvinna, till skillnad mot vad jag gjorde för några år sedan.
#1 - Milina

- jag tror inte heller att man blir helt frisk från sin ätstörning. Den kommer alltid finnas nånstans i bakhuvudet. Speciellt när man haft den länge. Jag har haft min i 5 år

#2 - kajsa

Starkt av dig att dela med dig utav detta. Du är stark!

Jag har själv haft ätstörningar och kan faktiskt i nuläget medge att jag haft det, vilket jag inte kunnat tidigare. Dock har jag inte tillräckligt mod med mig att dela med mig utav hela historian. Hur kan man få modet till det? kramis

#3 - Johanna - A dream as a model ♥

Stark du är som berättar allt detta! <3
Borde ha varit jobbigt, jag märker att jag har fått lite ätstörningar den senaste tiden. Men jag tar tabletter och försöker komma i en bana igen...

#4 - Sandra - Med en fästman på Kumla

Måste säga ännu en gång att du är så otroligt stark, beundrar och ser upp till dig. Du inspirerar mig!

Har nyss börjat få ordentligt med koll på psykiatrin av både läkare, psykolog och sköterska. De säger att jag har ätstörningar vilket jag själv inte kan tro eftersom jag faktiskt äter som man även ser i bloggen. Men jo, jag har ångest efteråt.. Jag äter inte alls vissa dagar.. Nu går jag på invägning på psykiatrin och efter att ha gått ner 2kg på 8 dagar verkar det som att det blir matdagbok för mig också. Vill inte inse att de har rätt eftersom jag äter, men mitt tänk och relation är nog inte helt rätt ändå.. Du inspirerar mig att försöka lära mig ha en normal relation till mat. Tack.