Dagens låt

Dagens frågaDagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Alla kan vi göra goda gärningar

Alla kan vi göra goda gärningar för andra människor. Det behöver inte vara något stort, för jag har förståelse för att alla inte kan eller har orken till att exempelvis skriva en blogg, böcker eller utbilda sig till psykolog för att hjälpa andra människor. En god gärning kan vara att man säger hej till den utstötta personen i sin skola eller på sin arbetsplats.Det kan också vara att man sprider glädje och kärlek omkring sig. En god gärning kan också vara att hålla inne sina negativa åsikter, eller yttra dem på ett konstuktivt sätt. Att hålla inne med att någon är en ful häxa med en ful sminkning kan inte vara så ansträngande och måste man verkligen yttra sin åsikt så kan man säga den så här exempelvis: "Enligt mig passar du inte riktigt i den där sminkningen. Du kanske borde prova att lägga lite mindre skugga, för det skulle framhäva dina ögon mer. :) Det var bara ett tips från mig." 

Att då försöka ge konstruktiv kritk så personen kan ta till sig dina råd och istället utvecklas, eller bara hålla tyst om sin negativa åsikt är också en god gärning. Att såra någon eller skada en annan människa är däremot inte en god gärning. Det finns småsaker som vi alla kan göra och när vi alla gör dessa småsaker, så blir det till slut en stor sak som faktiskt kan göra världen till en bättre plats. :)Bildkälla

Träningstips


Horoskop, jungfrun

 
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. Du som är jungfru eller känner någon som är det, tycker du det stämmer in? :)

Repost Gymnasietiden del 1

Som ni vet så var jag ju mobbad i högstadiet. Det gjorde så jag tappade en del av mina studier, även om jag klarade det såpas bra att jag kunde börja 9:an med mina klasskamrater. Det gjorde också så att jag tappade mycket av min sociala bit i skolor och jag klarade knappt av det. Så när jag började gymnasiet så trodde jag att allt skulle bli bättre. Men icke då... 


Jag hade läkarintyg på grund av min giftstruma, depression och ätstörning och där stod det också att jag kanske inte kan vara i skolan fullt ut. Men detta accepterade inte min gymnasieskola. De tyckte att jag var den värsta skolkaren de någonsin haft och de hade aldrig haft någon med den frånvaron jag hade. De ville att jag skulle sluta där, och börja distans i Kalmar istället. Men det gjorde jag inte. De ville inte ge mig uppgifter,och när jag väl fick dem så rättade de det aldrig. Det kunde gå tre månader innan de rättade mina uppgifter. Jag kunde inte prata med någon på min skola. Varken rektor, skolsyster, syo, lärare. Alla var emot mig och jag vet inte varför. Jag låg efter i en del uppgifter, så på första mötet vi hade (såklart 3 veckor innan skolavslutningen) så ville de att jag skulle gå om ettan, men det ville inte jag. Så jag fick i alla fall ett papper med alla uppgifter jag hade att göra. Och jag gjorde ALLA dessa uppgifter under sommaren, så när jag kom tillbaka på hösten var de ändå inte nöjda. Det dög inte att jag hade jobbat ikapp och faktiskt hade klarat alla mina uppgifter.... De pratade också om att jag hade en sådan frånvaro sen lång tid tillbaka. Och när pappa och mamma ville berätta bakgrunden till varför det var så, så sa rektorn: "Vi ska inte prata om det som varit".
Men nyss skulle vi ju prata om min frånvaro?! Han ville alltså inte veta anledningen,
för han hade bestämt sig, jag var bara en 
dålig skolkare.


Inspiration

Bilderna är från http://weheartit.com

Jag är en prinsessa.

"Jag är en prinsessa. Jag tror på lojalitet och ärlighet. Jag tror att lojalitet bygger på ärlighet. Jag är en prinsessa. Ibland är jag modig. Ibland är jag rädd. Ibland är jag modig även fast jag är rädd. Jag tycker det är viktigt att vara mig själv. Och ännu viktigare att vara där för andra. Men viktigast av allt är att vara tillsammans. Jag är en prinsessa. Jag tror på att medkänsla gör mig stark, att vänlighet är en styrka och att familjebandet är det starkaste som finns. Jag har fått höra att jag är vacker. Jag vet att jag är stark. Jag är en prinsessa, länge leve mig!"

Detta är en text från en reklam på Disney Channel. Jag tycker att denna reklamen är väldigt bra och orden de sa var så fina, så jag skrev ned det de säger. :) En bild från min 18-årsdag. :) Fick spara den från min egen bdb. :)

FilmtipsetINFORMATIONEN TOG JAG FRÅN VIAPLAY.SE!

Roliga klipp och bilder

Ett tips för att må bättre som jag brukar använda mig av är att se på roliga klipp och roliga bilder. :) Jag tycker det är jättekul att se på sådana saker och jag mår mycket bättre av ett skratt. Därför tycker jag att ni ska kolla in olika roliga sidor på facebook, jag tror att ni också kommer tycka det är roligt faktiskt. :)

Klicka Hääär för att komma till roliga klipp.
Klicka Hääär för att komma till roliga bilder.


Dagens smarta ord
Hålla sams med sina föräldrar

Att hålla sams med sina föräldrar kan vara ett mysterium för många, särskilt i tonåren. Det är lätt att man börjar bråka för att man har olika åsikter om saker och ting och de inte tillåter en att göra de saker man vill göra. Så jag tänkte skriva lite tips om hur man kan försöka få en bättre relation och inte bråka så mycket.
 
 FÖRSÖK ATT INTE EXPLODERA ÖVER "SMÅSAKER". - Försök att istället förklara hur du känner och hur du själv tänker angående detta. Låt också dina föräldrar förklara hur de känner och tänker. Det är viktigt att ni lyssnar på varandra och tar hänsyn till varandra.

 KOMPROMISSA. - Är det en sak ni är oense om, försök då att kompromissa och mötas på halva vägen.

 UPPSKATTA VARANDRA. - Det är viktigt att både föräldrar och barn visar uppskattning till varandra. Du som barn kan exempelvis ibland ta hand om disken, laga mat, eller varför inte dammsuga ibland? Ni kan också skriva ett litet brev och berätta att ni älskar varandra och uppskatta varandra.

 HÅLL DET NI HAR LOVAT! - En viktig del i detta är att hålla vad man lovar, då tilliten är väldigt viktigt i en relaktion.
Visa att ni kan lita på varandra.


Olika typer av dålig självkänsla

Det finns olika typer av dålig självkänsla. Vissa har en utåtagerande otränad självkänsla, vilket leder till att de ofta tar ut sin ilska och osäkerhet på andra genom att exempelvis alltid påminna andra om deras brister, mobba människor och alltid tillkalla försvarsmekanismer. Medan andra har en inåtagerande otränad självkänsla och tar ut sin ilska och osäkerhet på sig själva, genom att skära sig, svälta sig, slå sig själva etc. 

En dålig självkänsla kan se olika ut på utsidan, men den grundar sig alltid på samma sak, nämligen osäkerhet, man ser inte sitt eget värde som människa, man är rädd för att göra bort sig, för att få kritik, för att inte duga helt enkelt. 


En bild från slutet av 2010. :)

Dagens låt

Maria och Mindy

Nu blir det att se på Maria och Mindy, best friends forever. :) Jag älskar det programmet. Brukar ni kolla på det? Maria är en sådan härlig människa tycker jag. Hon är härligt knasig och är sig själv, det gillar jag. :D Hoppas på mycket skratt och ett roligt program.


Att träna mentalt

Många människor verkar tro att när man väl fått en god självkänsla och ett gott självförtroende så behöver man aldrig mer träna på detta. Men det är fel. Att träna mentalt är exakt samma sak som att träna fysiskt. Man måste jobba hårt med det och inte ge upp, man måste göra detta om och om igen. Slutar du att träna kroppen, så kommer du efter ett tag märka att du orkar mindre och inte alls har lika bra kondition som när du tränade. Samma gäller träningen på den mentala hälsan. Att hålla kroppen och själen i trim är ett hårt jobb, men helt klart värt det. Kom därför ihåg att fortsätta peppa dig själv, även om du känner dig säker på dig själv, för vi behöver påminna oss själva om vad bra vi är och vad vi faktiskt kan. 


Intressant att se deras tankesätt

Jag är en person som älskar att undersöka hur vissa människor egentligen fungerar. Som ni vet har jag ju skrivit inlägg om killar som blir sura och kallar en ful, feg, tråkig och så vidare om de inte får som de vill. Nu tänkte jag skriva om människor som skriver otrevliga saker redan från början.

Exempelvis så börjar vissa människor en konversation med att berätta för mig att de tycker jag är white trash, uppmärksamhetsökande, fjortis och så vidare och det får de väl gärna tycka för alla har vi olika åsikter och syner på saker och ting. Men det roliga är att när jag inte blir sur för det de skrev utan bara skrattar åt det och frågar om de mår bra och så vidare, då måste de poängtera att det inte var en komplimang. Självklart förstod jag det från början, men det innebär inte att jag tar åt mig av det och tycker det är jobbigt. :) Men jag tycker det är så intressant att se deras tankesätt och deras process för att försöka trycka ned. Jag är väldigt intresserad av människor över lag, inte bara människor som skriver otrevliga saker, utan jag gillar att se hur olika försvarsmekanismer och reaktioner blir till. Själv ser jag inte visen i att ens skriva att man tycker att någon är white trash, fjortis eller vad det nu kan vara, däremot tycker jag man kan ge konstruktiv kritik istället om man vill uttrycka sin åsikt. :)

Gammal bild från 2009. :) Vad vårat hem har ändrats sen dess. :P

Horoskop, lejonet
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. :) Ni som är lejon eller känner någon är lejon, tycker ni det stämmer? :)Hur det blev med love och lyckaNu har jag satt upp orden som jag köpte igår. :) Så här blev det. Blev riktigt nöjd faktiskt. Dock vet jag inte vad jag ska ha på andra sidan av hyllan, det ska vara något litet som inte tar för mycket plats. Har ni några idéer? :) Först var jag tveksam till orden love och lycka, eftersom det är två språk, men det blev bra ändå. :)

Någon man går mindre bra ihop med

När man är ett gäng så finns risken att det är någon man går mindre bra ihop med. Man går ju inte lika bra ihop med alla människor, tyvärr. Jag har själv varit med om detta i gymnasiet. Det slutade tyvärr med att nästan alla slutade umgås med varandra. Vi var ett gäng på 4 tjejer som umgicks ofta, men den ena tjejen hade svårt för mig och jag hade svårt för henne, så det gick inte alls som planerat tyvärr.

Men mitt bästa tips är att försöka fokusera på personens positiva sidor, för vi alla har positiva sidor också. Istället för att gå och tänka på vad du retar dig på hos denna personen, så tänk istället på minst tre bra sidor som personen har. Då går det lättare att umgås och till slut kanske ni faktiskt kan bli riktigt goda vänner. 


Tävlingen avslutad!


Nu är sminktävlingen avslutad och jag har utsett en vinnare. :) Vinnaren blev Moana. Grattis till dig!
http://www.nattstad.se/moanajepsen

Nytt i garderobenSen köpte jag också sådana där ord att sätta på väggen, hittade orden love och lycka, så jag ska sätta upp dem senare och se om det blir bra. :D

Måndagstipset

Detta är en parfym för killar som lutkar otroligt gott. :) Den heter axe anarchy eau de toilette och går att få tag i på exempelvis coop och kostar runt 100-lappen. :)

Känna sig träffad

Jag tror att många människor kan ha svårt att läsa min blogg då många känner sig träffade av det jag skriver. (Nej, jag säger inte att just DU känner dig träffad, så du behöver inte ta åt dig om du inte tycker det stämmer!)

Jag tror att många kan tycka det är jobbigt när jag skriver saker som de känner sig träffade av. Kanske det handlar om mobbning, eller saker man gör fel på i vardagen, som leder till att man mår sämre. När jag har pratat med olika terapeuter så har de sagt att det är väldigt vanligt att man blir påhoppad verbalt av människor när de känner sig träffade och vet om sina fel och problem. Exempelvis att de då ska försöka trycka ned en, att man inte kan sin sak och att andra kan det bättre och jag tror det kan vara mycket så med min blogg faktiskt. Visst, vissa ogillar bara mig och min blogg ändå, men detta är vad jag tror om vissa människor.

Och återigen, om du inte känner dig träffad så behöver du inte ta åt dig av detta! 


Vad som varit bra idag - lista


Man gör saker varje dag och det finns alltid minst en sak varje dag som varit bra. Men de här småsakerna kan vara svåra att se om man inte tänker efter noga. Därför kan man göra en lista varje dag, där man skriver ned saker som varit bra. Detta tycker jag själv är bäst att göra när man lägger sig, då man sprider positiv energi i sin kropp och själ inför natten. 

Hur listan kan se ut:

"Idag hjälpte jag en gammal dam över gatan."
"Idag fick jag mycket beröm av min chef."
"Idag lyckades jag med matteprovet och fick VG."
"Idag fick jag en fin kommentar av Jonas på Ica."

Vad tycker ni om sådana här listor? Är det något ni skulle kunna använda er utav? :)

Vikten av att må bra

Man smittar av sig på sin omgivning. Är man positiv och glad så ökar chansen att ens omgivning också blir det. Är man istället negativ, ledsen och sur, så ökar risken att ens omgivning också blir det. Därför är det också viktigt att inse vikten av att kunna må bra i sig själv. Det är inte bara för sin egen skull, utan också för ens omgivning.

Jag tror att du vill att dina barn, din partner, dina vänner, dina föräldrar och så vidare ska må bra eller hur? Då måste du först ta tag i ditt eget mående och se till att DU mår bra. Då kan du senare hjälpa din omgivning och peppa dem till att må bra. Är du trygg i dig själv så kan du också ge dina barn den tryggheten du vill att de ska ha i sig själva. Så inse vad viktigt det faktiskt är med en god självkänsla och ett gott självförtroende, då du kan inspirera andra och dig själv!


Dagens frågaBjörnes magasin

 

Åh vad jag saknar detta, älskade detta när jag var liten. :D Tittade ni på detta någonting? :)

Dagens smarta ordMellomysIgår grillade vi (fast i en elgrill då), åt sallad och potatissallad till. :) Jättemysigt att se melodifestivalen samtidigt. Hoppas eran kväll också var bra! :) Vad gjorde ni för något?

Promenad med Nalle

Varit ute med min älskade hund Nalle på promenad. :) Han rullade runt överallt i snön, han är så söt! :D

Dagens mello1. "Rockin’ the Ride" – Army of Lovers - Tråkigt, naket och konstigt.

2. "Must Be Love" – Lucia Pinera - Jättetråkig... Tjatig.

3. "You" – Robin Stjernberg - Sjukt bra låt! Fastnar i hjärnan verkligen!

4. "Trivialitet" – Sylvia Vrethammar - Okej, inte min musiksmak dock.

5. "Bed on Fire" – Ralf Gyllenhammar - Helt okej. Tycker den var rätt bra.

6. "Jalla dansa sawa" – Behrang Miri - Jättebra låt som jag verkligen gillar! Sommarplåga!

7. "Breaking the Silence" – Terese Fredenwall - Rätt bra faktiskt. Fastnar i hjärnan.

8. "Tell the World I’m Here" – Ulrik Munther - Nja, sådär, inte riktigt min typ, men går att lyssna på.


Dagens smarta ordBildkälla

Självsäker eller inte?

Jag hittade denna bilden på Kissies sida och jag tycker den är bra. :) Jag menar inte att man måste visa upp sig, eller att man ska göra det, för jag skulle själv inte posera naken. Men så länge man är över 18 år, vuxen, vet om vad det innebär, samt vill visa upp sig, så tycker jag man kan göra det. Jag tycker också att det är lite konstigt att han själv står i bar överkropp på sin bild, det tar bort meningen med bilden enligt mig faktiskt. (Jag censurerade hennes bröst då jag inte vet hur mycket man kan visa, även om det nästan tar bort poängen lite, men ni förstår nog vad jag menar!) :)

Jag tycker denna tjejen är riktigt cool som vågar visa upp sig, när hon inte "stämmer in i mallen" som många har. Vad tycker ni om detta? :)

"Det är ju bara en kille!"

Vissa människor säger att kärleken inte finns när man är ung, att man inte vet ett dugg om kärlek när man är ung. Och när man gråter över en kille så får man till svar: "Det är ju bara en kille, det går över!"

Enligt mig handlar det inte bara om en kille, ett krossat hjärta är ett krossat hjärta, oavsett vad anledningen är. Själv tror jag också att kärleken i tonåren är bland den starkaste, just för att man tror att man aldrig kommer älska igen. Man tror att den personen är ens liv och att det aldrig kommer finnas någon mer att älska, någonsin. När man är så ung så är mycket av känslorna starkare, därför tror jag att även kärleken otroligt stark. Jag tycker inte man ska bemöta ungdomar med orden
"Du är ung, du vet inte vad kärlek är. Det är bara en kille!"


Jag tycker istället vi ska låta dem känna, låta dem utforska vad kärlek är, vad den betyder, vad den innebär. Låta dem sörja när de blivit dumpade, för det är okej! Så länge man inte deppar ned sig totalt och aldrig vill resa sig igen.
Alla människor måste få känna, ung som gammal, flicka som pojke, kvinna som man.

Horoskop, kräftan
Informationen är tagen från FRIDA-kalender. :) Du som är kräfta eller känner någon som är det, tycker du det passar in? :)

Svensk eller inte?

Jag har ju fått frågan ganska många gånger om jag verkligen är svensk och vilket land jag kommer ifrån. När jag ställde frågan här i bloggen till er så svarade alla att jag såg svensk ut. Men de flesta som har frågat mig om jag är svensk har faktiskt varit killar från andra länder och min tanke om detta är för att jag är mörkhårig faktiskt. Jag tror att många människor som är födda i andra länder har tanken att alla svenskar är blonda och blåögda. (Nej jag säger inte alla är sådana och inte att det måste vara så, men det är min tanke!)

Och eftersom de kanske tror att svenskar är blonda, så tror de direkt när de ser en mörkhårig tjej att hon är från ett annat land. Detta är min tanke i alla fall. :) Själv tycker jag att jag ser svensk ut.

Min syster Anna och jag. :) http://villemo.webblogg.se/

Du kan själv bestämma dina känslor!

Många gånger när det händer oss dåliga saker så kan vi välja hur vi vill hantera dem och hur vi ska reagera. Vi kanske inte alltid kan undvika de dåliga sakerna som händer, men vi kan lära oss att hantera dem bättre. Någon kanske säger något elakt till dig och din första reaktion blir att du känner dig kränkt. Varför ska du egentligen göra det? Du kan själv bestämma över hur du ska känna dig. (Detta kanske inte fungerar alla gånger, för det beror lite på vad det handlar om och vad som händer oss runt om i livet. Vi har dåliga dagar också!)

Jag brukar tänka så här: "Vad fick denna personen att säga något elakt till mig? Kanske beror det på att personen själv mår väldigt dåligt och inte får någon hjälp från sin omgivning till att må bättre. Kanske det är ett rop på hjälp." Det är ingen ursäkt till att bete sig dåligt, för det ska man inte göra, men det kan vara en förklaring. Istället då för att bli kränkt och arg, så försöker jag förstå mig på personen och istället känna medlidande för personen. Då kan jag istället lägga min energi på andra saker, för att bli kränkt och arg tar onödigt mycket energi och det är det inte värt.


Dagens skrattKan du en rolig historia? :) Skicka den då till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har någon. :)

Mest nöjd med ang mig själv?

Jag fick en fråga om vad jag är mest nöjd med när det gäller mig själv. Både utseende och personlighet, så here we go. :)

Jag är väldigt nöjd med mig själv i det stora hela faktiskt. När det gäller utseendet så är jag mest nöjd med mitt ansikte, benen och mina bröst. När det gäller personligheten så är jag mest nöjd över att jag är så pass stark som jag är, att jag vågar gå min egen väg och gör det jag känner för. Jag är också stolt över att jag avstår helt från alkohol, tobak och andra droger. Jag är stolt över att jag bryr mig så mycket om andra människor och mina nära och kära. Jag är glad för allting jag har upplevt, då det har fomat mig till den jag är idag. Jag är stolt över hur jag har utvecklats.

Dagens smarta ord
Haha rolig konversationLÄS NERIFRÅN OCH UPP FÖR ATT FÖRSTÅ KONVERSATIONEN!

Haha, det är så intressant med sådana här människor tycker jag och jag skrattar alltid lika mycket när jag får sådana här meddelanden. I början är de jättetrevliga och man är såååå snygg. Men när de inte får som de vill, då är man ful. :P  Dessa konversationer är bland de roligaste man kan ha tycker jag, för enligt mig är det så låg nivå. :) Men tur att man kan få sig lite skratt så här på kvällskvisten. :)

Evah hissar och dissar


 SNÖ. - Visst, självklart är det bra om det är snö i februari, när det faktiskt är en vintermånad. Men jag skulle vilja ha vårmånader nu så det snart är sommar. Trött på att behöva klä mig jättevarmt och allt. :/

 MÄNNISKOR SOM INTE TAR HÄNSYN TILL ANDRA. - Jag ogillar verkligen när människor ska sitta och hacka på andra, säga att de inte alls bryr sig om människor mår dåligt eller blir mobbade, för det inte är deras problem osv. Varför kan inte människor bara bry sig om varandra och ta hand om varandra? 


 ATT BLOGGA. - Hur kul är det inte att sätta sig ned och skriva när inspirationen bara flödar? :D Jag älskar det, det är en underbar känsla. Jag älskar att blogga och skriva. :)

 MÄNNISKOR SOM KÄMPAR. - Jag blir så glad när jag ser andra människor kämpa, både för att de själva ska ha det bra, men också för att andra ska ha det bra. Det ger mig hopp om mänskligheten. Jag vill bara tacka er alla som kämpar och försöker åstadkomma något. :)

Horoskop, oxen


 
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. :) Ni som är oxar, tycker ni det stämmer eller känner ni någon som är oxe som det stämmer på? :)

Positiva och negativa tankar

Något många människor gör fel på (även jag själv ibland) är att man tänker: "Jag får inte misslyckas!" eller "Jag får inte oroa mig!" Detta är ett mantra man går och tänker om och om igen. Och vad händer? Oftast när man tänker så här så oroar man sig mer eller så går inte det där matteprovet så bra som man hade hoppats, för man tänker negativt. 

Om du intalar dig själv: "Tänk inte på den där tröjan, tänk inte på den där tröjan!" Vad händer då? Antagligen tänker du på just den där tröjan i alla fall, för hjärnan fungerar så. Då kan man istället vända på allting och tänka positivt. "Matteprovet kommer att gå bra. Jag vet att jag kan det här. Jag har tränat mycket och är säker!" 

Då tänker du på det du faktiskt vill kunna göra, du sprider en positiv känsla i dig själv och du litar på dig själv. 


Dagens låt

InspirationJag fick syn på Moas fina outfit och blev väldigt inspirerad av denna. :) Därför ville jag också visa den för er. http://werun.se/moa/

Lite nytt i bloggen!
Nu har jag gjort en liten ändring i bloggen. :) Den första bilden är från framsidan, längst ned och den andra bilden är från inläggsidan, innan alla kommentarer. :) Detta innebär att den kommer ge exempel på andra inlägg som finns i min blogg. Om ni vill göra samma sak kan ni se hääär hur man gör. :)

Konsten att planera

Många människor känner att de inte alls hinner med det de ska göra. De önskar att dygnet hade mer än 24 timmar, för de hinner aldrig med allting som de har planerat. Det finns några saker man måste tänka på när man planerar, för oftast är orsaken till att man inte hinner att man lägger upp planerna fel. Här kommer några fel som kan orsaka att vi känner stress och att vi inte hinner med det vi ska göra.

 Du arbetar på fel sätt och lägger för mycket tid på fel saker.

 Du planerar inte och strukturerar inte din vardag.

 Du skjuter upp saker, vilket leder till att många saker måste göras på kort tid.

 Du har svårt för att komma igång och komma till sak, vilket leder till att du kommer efter.

 Du har orimliga mål som gör att du känner dig enormt stressad.

 Du har inte bra sov/matrutiner. Detta leder till att du inte har energi nog för att göra det du ska.


FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens smarta ord
Rädd för att säga sin åsikt?

Är du en person som har svårt att säga din åsikt för att du är rädd att andra ska tycka att du är konstig?

Exempel: 
Du tyckte att den nya serien på tv var jättedålig, men eftersom de andra som de umgås med tyckte den var bra, så låtsas du att du också tyckte den var bra. Du ville så gärna säga att du tyckte den var dålig, men du är rädd att de kommer skratta, säga att du är konstig, säga saker som: "Vaa hur kan du tycka denna serien är bra? Hahah!" eller kanske stöta ut dig.

Då behöver du träna upp din självkänsla. När du har en bra självkänsla så vågar du säga att du tyckte serien var dålig. Du vet om ditt eget värde och du vågar gå din egen väg. Du vet att ditt värde inte sitter i vad du tycker om en serie eller en tröja. Det kan vara svårt att komma någon nära om man inte har egna åsikter, eller inte vågar säga dem. Försök tänka på att vi är alla olika, det gör ingenting om du inte gillade serien som dina vänner gillar. Det finns säkert andra saker som ni har gemensamt och om inte, så kanske det är dags att hitta nya vänner, som respekterar, accepterar dig som du är och som du känner att du har något gemensamt med? :)


Horoskop, fiskarna
 
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. :) Ni som är fiskar, tycker ni det stämmer in på er? :)

Maria och Mindy

Just nu ligger jag i sängen och kollar på programmet stylisterna på kanal5play. :) Tänkte snart försöka sova tror jag. Jag somnade ju väldigt sent inatt som var och har därför varit väldigt seg idag, därför tänkte jag försöka somna tidigare. Kvällen har bestått av film och Maria och Mindy. :) Haha jag älskar Maria, hon är så härlig! Kollar ni på det programmet? :)


Dagens fråga

Att jag ställer denna frågan är för att jag tycker det är intressant att se vad folk skulle vilja ändra. :) Jag tycker det är kul att få veta folks åsikter. Det kan gälla designen, typsnittet, bilder, texten eller vad som helst. Kommer du på något så svara gärna. :)

InspirationEn ego-boost-lek

När du är med dina vänner (familjen går också bra) så kan ni ha en liten ego-boost-lek. :)
Alla tar ett varsitt papper där ni skriver erat eget namn. Varför inte forma pappret som ett litet hjärta? :) Runt om ditt namn ska de andra personerna skriva något bra om dig och du skriver något bra om dem på deras papper. Du kommer få ett fint papper med massor av fina saker som du kan använda dig av när du behöver peppas. Då kan du läsa alla positiva saker som andra tycker om dig och få dig en liten ego-boost. :)Ett exempel på hur det kan se ut. :) Nu tog jag bara ett namn och fixade allting lite snabbt i datorn. Skulle du kunna tänka dig att göra något sådant här med dina vänner eller din familj? :)

Ny eller sliten bil?

Tänk vad olika människor är. När man är i större städer så är det väldigt populärt med fina, lyxiga och nyare bilar. Men här, där jag bor är det mer populärt med slitna volvos, helst så gamla som möjligt och slitna. (Nej, jag säger inte att det är fel att inte ha en jätteny bil osv, bara att det är kul att jämföra.) Det är intressant att se att människor är så olika. När jag var 14 så ville jag ha en stylad volvo 240 för att det är det som är inne här och verkar fortsätta vara inne. Men på senare år vill jag hellre ha något nyare och lyxigare. Jag vill inte längre ha en jättesliten bil, som ser ut att falla ihop när man sätter sig i den. Kanske vill många här ha det, eftersom de inte tänker på hur de kör, utan kör fort som tusan och slirar och så vidare.

Återigen; Jag säger INTE att man måste ha den nyaste, finaste bilen, men som sagt, det är kul att jämföra statsbor med landsbor!


Rätt svaret på sant eller falsktNummer 5 är sann, de andra är falska. Jag gillade inte alls tattoos när jag var 15 år. Jag tyckte det var dumt att märka sin kropp. Sedan när jag blev 16 så gjorde jag en egen tattoo, haha vad man kan ändra sig. :)

Bra och dåliga kommentarer

Något jag tycker är konstigt med vissa bloggare är att de bryr sig mer om de som skriver negativt, än om de som skriver positivt. Det jag menar är att när någon skriver negativt så ska det göras svar på tal, det svaras på kommentarer både i inlägg, facebook, i kommentarsfältet osv. (Jag säger inte att det är fel att göra svar på tal, för det gör jag själv ibland.) Men när de får bra saker svarar de i stort sett aldrig på dessa kommentarer. De tackar inte, de gör inte inlägg om det, de gör inte svarskommentarer eller något. Det förstår inte jag. Jag tycker det är viktigt att svara på sina kommentarer och som mindre bloggare så kan man också skriva något om deras inlägg också. Att man inte bara skickar en svarskommentar, utan också läser vad den andra skriver och kommenterar något om det. 

Brukar du kommentera andras inlägg när du ska ge en svarskommentar?


Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Måndagstipset

Denna hårspray doftar väldigt härligt, håller länge och är för alla typer av hår. Den är ganska billig också. Du hittar schwarzkopf / got2b rockin'it hairspray på shopping4net. Klicka hääär för att komma direkt till produkten.

Horoskop, vattumannen
 
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. Ni som är vattumannen, tycker ni detta stämmer? :) Kanske stämmer det in på någon ni känner som är vattuman? :)

Att älta gör oss utmattade

Alla har vi någon gång hittat något vi verkligen stör oss på. Det kan vara den sura kassörskan som bara fräser åt en och inte alls är trevlig eller kanske den där chefen man har som aldrig lyssnar på ens idéer.

När vi hela tiden går och stör oss på dessa saker så är risken stor att vi fastnar i ältandet. Att älta saker och störa oss på saker gör oss utmattade och trötta. Det tar över våra dagar, för att vi engagerar oss för mycket i dessa saker och personer. Istället för att lägga energin på det vi gillar och på dem vi älskar, så lägger vi energin på det vi ogillar och inte älskar. Negativa tankar stjäl kraft och energi som vi skulle kunna lägga på något mycket bättre.

Så istället för att gå in på den där bloggen som vi stör oss så mycket på, eller lägga ned tiden på just den kassörskan så kan vi lägga tiden på annat istället. Vill man ändå läsa bloggen som man stör sig på, så kan man ju istället tänka: "Visst, den här personen har konstiga tankar enligt mig. Jag håller inte alls med, men det är inte värt att lägga energi på. Nu ska jag göra saker som får mig att tänka positivt istället!" När du ältar att du stör dig så mycket på denna personen, så blir du och dina nära drabbade av det. 


Dagens smarta ordGodnatt

Nu blir det alldeles strax sängen. :) Kollar just nu på The big bang theory med älsklingen. Jag älskar den serien! :) Har sett film i stort sett hela kvällen och det har varit riktigt mysigt och skönt. Hoppas ni har haft en bra dag och att ni får en bra natt. :) Ta hand om er och varandra! Glöm inte bort ditt eget värde och din medmänniskas värde.

Dagens låt
Varningstecken: Dåligt självförtroende


 DU UNDVIKER HELST ATT LÄRA DIG NYA SAKER. - Du är rädd för att ta nya arbetsuppgifter, eftersom du redan från början har tanken att du inte kommer klara det.

 DU GÖR DIG OSYNLIG. - Om du exempelvis sitter i klassrummet och läraren frågar någonting så sjunker du lixom ned i stolen och försöker nästintill försvinna, för du intalar dig att du inte kan svaret på frågan eller uppgiften.

 DU GÖR INTE DET DU VILL. - Du kanske vill börja dansa bugg, men du avstår för att du känner att du bara skulle göra bort det, eftersom du inte kan det. Du tror att du skulle bli utskrattad, för att du enligt dig själv aldrig kan lära dig.


Bra självförtroende med en tursten!

Det är helt naturligt om du ibland känner dig lite nere och har svårt att tro på dig själv. Då passar det bra att ha en liten hjälpare att plocka fram. 

Gör så här:
Välj en sten ute i naturen, lagom stor så att den passar att ligga i din hand när den är knuten. Ta god tid på dig att välja sten. Sitt ned i solsken så att solen lyser på din sten och fyll den med positiv kraft. Slut dina ögon och be din skyddsängel att skicka glädje och självförtroendekraft i din sten. Nu ska du ge din sten ett namn! Ta det namn som dyker upp i ditt huvud. När du mår dåligt kan du hålla stenen i handen, ha den på bänken när det är prov i skolan och när du är deppig kan du lägga den i fickan. 


 Tror ni att detta fungergar? Texten hittade jag i FRIDA-tidningen. Jag tror att olika sådana här saker kan fungera, just för att man lixom lurar sin hjärna och blir positiv när man har sin tursak med sig. Jag tycker också sådant här är jättebra om man tycker det fungerar. Ingenting är löjligt, så länge man känner att det faktiskt fungerar och man blir starkare av det.

Skulle ni kunna prova något sådant här? :)


Kolla tillbaka

När jag läser tillbaka långt bak i arkivet på min/a blogg/ar så ser jag vad jag har utvecklats. Både som person och i sättet att skriva. Förr särskrev jag mycket och jag brydde mig nog inte riktigt heller. Idag är jag mer noggrann och tänker att ett inlägg är ett ämne. Jag kunde blanda flera ämnen i samma inlägg förr och jag märker hur rörigt det blev. Jag uppdaterade också mycket mindre. Idag har jag ju ca 5-6 inlägg per dag. Då kanske jag hade runt ett inlägg varannan dag. Jag har också lärt mig att hantera saker bättre nu för tiden.

Brukar du läsa tillbaka i din blogg och se hur du utvecklats?


Dagens mello 1. Eddie Razaz – Alibi - Rätt okej, lite tjatig.

 2. Elin Petersson – Island - Jättetråkig, för lugn.

 3. Ravaillacz – En riktig jävla schlager - Haha rolig, rätt trallvänlig.

 4. Amanda Fondell – Dumb - Jättebra! Gillade numret och hennes sång.

 5. Martin Rolinski – In And out of Love - Gillade numret, denna låten var riktigt bra!

 6. Caroline af Ugglas – Hon har inte - Sådär, för lugn, rätt bra text.

 7. State of Drama – Falling - Riktigt bra låt! Gillar denna musiktypen.

 8. Janet Leon – Heartstrings - Helt okej låt. Påminde mig om en storstjärna.


Dagens smarta ord


Sant eller falskt?


 1. Jag har aldrig haft ett sommarjobb.

 2. Jag har opererat bort blindtarmen.

 3. Jag har varit i Italien.

 4. Jag har bara haft tre mobiler i mitt liv.

 5. När jag var 15 var jag helt emot tattoos och skulle aldrig tatuera mig

 6. Jag har aldrig glömt min plånbok.

 7. Jag har haft 5 seriösa förhållanden.PÅMINNELSE, TÄVLINGEN!Kom ihåg att delta i tävlingen där ni kan vinna smink och ett armband! Klicka HÄÄÄR för att delta!

Dagens pepp-låt

Sur och otrevlig

Jag vet inte om ni har råkat ut för detta någon gång, men ibland när jag får frågor om exempelvis mina bröst och jag svarar att de inte har med det att göra, då får jag tillbaka som svar att jag är väldigt sur och otrevlig, ibland även feg. Så bara för att jag inte vill dela med mig av allting i mitt liv och min kropp så är jag sur? Jag förstår inte det resonemanget faktiskt. Men jag antar att de skriver så för att de inte har något annat att skriva och för att de inte kunde ta en diss eller något. För jag tycker varken det är surt, fegt eller otrevligt att skriva: "Du har inte med det att göra."


Dagens fråga

Dagens skrattKan du en rolig historia? :) Skicka gärna den till min mejl, Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg, om du har en. :)

Horoskop, stenbocken 
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. Ni som är stenbockar, känner ni igen er och tycker ni det stämmer? :)

"Alla hjärtans dag är överskattad!"

Något jag inte förstår är varför så många klagar på alla hjärtans dag. "Man ska ju uppskatta varandra hela året, inte bara en dag!" Givetvis ska man det, men detta är ju en dag då man kan göra något annat än bara det vardagliga. Alla hjärtans dag handlar inte om att det är den enda dagen på året som du ska ge din partner uppskattning, utan där du faktiskt kan fira till det lite extra. Om denna dag är så överskattad, så varför firar vi i så fall mors/fars dag, julafton, födelsedagar, årsdagar och så vidare? Man ska ju uppskatta varandra hela året, då behöver man ju inte ge varandra julklappar eller fira att man varit ihop i tre år exempelvis.För mig är alla hjärtans dag en dag där jag kan uppskatta min partner ÄNNU MER än vad jag gör annars, där man gör något annorlunda än alla andra dagar. Exempelvis att man äter något gott, går på bio, ger varandra en liten gåva, men det innebär inte att man inte uppskattar varandra de resterande 364 dagarna på året. För mig är alla hjärtans dag en dag som exempelvis julafton eller en årsdag, där man kan lägga ned lite extra energi och komma ifrån det vardagliga en stund. Alla hjärtans dag är inte jättenoga för mig, men är jag med min fästman så vill jag göra något speciellt och komma ifrån vardagen ett tag.


Dagens smarta ordBildkälla

Att leva med en funktionshindrad syster


Att leva med en funktionshindrad syster är inte lätt alla gånger. (För er som inte vet vad min syster lider av, så kan ni läsa det hääär.) Sofie är min storasyster och hon var ca 4 år när jag föddes. Dock har jag alltid varit som en storasyster för henne, då hon inte kan leva sitt eget liv, tyvärr. När Sofie fick sina epilepsianfall så sa jag redan som några år gammal: "Issa pamp, jag tart!". Det betydde då: "Sofie krampar, jag tar det!".


Jag kunde inte säga Sofie, utan jag kallade henne för Issa eller Doissa (vet inte hur jag kunde få ihop det :P). Jag fick bli vuxen väldigt fort. Även om jag alltid har fått vara barn för mina föräldrar och så, så tog jag ändå på mig ansvaret för Sofie som liten. Det är en ständig oro att leva med. Man vet aldrig om hon klarar nästa dag och det är alltid något man måste tänka på. Jag har aldrig haft den friheten som många andra barn. Sofie kan aldrig vara ensam, utan man måste passa henne hela tiden. Det ledde till att jag ibland kände mig bortglömd, även om mina föräldrar har gjort allt för att ha tid med oss alla. Samtidigt som jag alltid har vetat om att Sofie måste gå först och jag har alltid accepterat det, så har det också varit svårt. Jag är ju bara människa...

Det är alltid en evig oro som gror i ens huvud, den försvinner nog aldrig. Man lär sig leva med det, men ändå finns det där. Det är svårt som lillasyster och som väldigt liten att hantera. Jag lekte ofta sjukhus när jag var liten och det var nog mitt sätt att hantera att Sofie är så sjuk och att även jag är så pass sjuk. Jag älskar Sofie otroligt mycket, även om det ibland är jobbigt och hårt. Hon ger oss mycket glädje och kärlek tillbaka!Anna, Sofie och jag. :)

Ingen videoblogg.... :(

Skulle lägga in en videoblogg åt er men det fungerar inte. :( Jävla videofy.me som ska krångla...
Men men jag ska dra på bio nu så får vi se om det fungerar att lägga in senare. :) Puss


Glad alla hjärtans dag!


Nostalgi <3
Kommer ni ihåg detta? :D

Dagens fråga


Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA. DOCK HAR JAG GJORT LITE ÄNDRINGAR, DÅ TEXTEN SKULLE FÅ PLATS! EDIT: FICK INFORMATION OM ATT DEN INTE ÄR VERKLIGHETSBASERAD, SÅ URSÄKTA MITT FEL!

Preventivmedel KONDOM: Det är som en latexpåse som man sätter på killens penis. Den skyddar mot både könssjukdomar och graviditet. Dock kan vissa klaga på att det inte känns lika mycket som utan. Det finns också latexfria kondomer att köpa, om man är allergisk mot latex.

 P-PILLER: Det är piller som tjejen tar varje dag i ungefär tre veckor. Pillren ska tas ungefär samma tid varje dag. När man har mens slutar man med p-pillren. Det finns kartor med 21 piller och det finns kartor med 28 piller. De med 28 piller innehåller en veckas sockerpiller som man tar under menstid. Skyddar mot graviditet, dock inte könssjukdomar. Finns ökad risk för blodpropp. Nedstämdhet eller minskad sexlust kan också förekomma. Tänk på att om du kräks eller har diarré måste du skydda dig med annat preventivmedel!

 P-STAV: Det är en mjuk stav som en barnmorska sätter in i överarmen. Den skyddar mot graviditet i tre år. Den innehåller bara en typ av hormon. Vissa tjejer får mens oftare eller under en längre tid med detta preventivmedel.

 MINI-PILLER: Innehåller en typ av hormon, till skillnad från P-piller. Mindre risk för blodpropp. Mensen kan dock bli oregelbunden, kan också torka ut slemhinnorna.

 P-PLÅSTER: Innehåller två olika hormoner. Man sätter plåstret någonstans på huden och låter det sitta kvar en vecka, sedan byter man. Efter tre veckor med plåster så är man utan en vecka och under den veckan får man sin mens. Ökad risk för blodpropp. Mensen blir oftast mer regelbunden.

Detta är bara ett urval, det finns givetvis mer preventivmedel att välja mellan. Om du undrar något kan du alltid vända dig till närmsta ungdomsmottagning. Du hittar mer på umo.se.


Horoskop, väduren
Informationen hittade jag i FRIDA-kalendern. :) Ni som är vädurar, tycker ni det stämmer? :)

Körkort

Jag minns så väl dagarna när jag satt där och försökte få mitt körkort. Det var mycket slit och jag trodde inte alls på att jag faktiskt kunde. Jag nedvärderade mig själv så enormt mycket när jag pluggade, både i skolan och på körskolan. Det värsta var att jag inte direkt hade bra lärare på körskolan heller. Den ena lät mig inte använda speglarna när jag backade, utan jag skulle bara kolla över baksätena. Dock är jag så pass kort att jag behöver använda speglarna också. Den andra pratade mycket sex med mig och var väldigt barsk. Till slut klarade jag inte mer, utan jag tänkte ge upp. Men vi pratade med chefen och jag fick byta lärare.

Med honom gick allting mycket bättre. Jag fick använda mig av speglarna och efter bara några veckor fick jag mitt kort. Det var en enorm frihet och jag blev chockad över att jag klarade det. Efter det började jag tro mer på mig själv, eftersom att jag märkte att jag faktiskt kan. Jag tror man hade ca 60 minuter på sig och jag gjorde mitt på 20 minuter och fick 53 rätt, 52 är godkänt. :) Om ni behöver tips inför körkortet så kan ni läsa det hääär.


Peppande bild!Håll datormusen över bilden och klicka med vänster musknapp så får ni se vad som händer. :D 

Chips och hockey!
Sitter nu och kollar på hockey med familjen och äter chips och dipp. :) Mamma, pappa och Sofie håller på Frölunda och jag och André på färjestad haha. :P Trevligt trevligt! Svarar på era kommentarer senare!

Nytt i garderoben
Tröjan kommer från ebay och kostade 98 kr! :) Är jättenöjd med den. Den första bilden är min egen bild och den andra är från ebay, blev lite skillnad på färg men är ändå jättenöjd! :)

Fästman; Är du gift?

Ibland när jag nämner att jag har fästman så frågar vissa om jag är gift. Alla verkar inte veta skillnanden på fästman och man/make. (För er som inte vet, så innebär fästman och fästmö att man är förlovade.) Men det är så intressant att se reaktionerna på vissa människor. Direkt när jag nämner att jag har fästman, så slutar de svara och då märker man ju direkt vad de ville. Men innan de slutar svara så måste de fråga: "Vaa är du gift? :S"

Detta händer faktiskt ganska ofta om jag ska vara ärlig, konstigt nog. Men jag antar att ordet fästman inte är så vanligt att säga i dagens samhälle. Jag tycker dock om att använda det ordet, då det betonar att jag faktiskt är förlovad och inte "bara" upptagen.


5 tips: Få äkta vänner!

 Bjud på dig själv! - Våga skratta åt dig själv när du gör bort dig. Vad gör detta om hundra år? De flesta människor uppskattar människor som vågar skratta åt sig själva!

 Prata inte skit! - Haka inte på massor av rykten som går, utan försök istället försvara personen. Att snacka skit och sprida rykten vinner du ingenting på!

 Visa intresse! - Lyssna på vad andra människor har att säga. Om du intresserar dig för andras åsikter, tankar, intressen så kommer du få mycket tillbaka. Visa att du bryr dig!

 Våga bjuda till! - Våga fråga tjejen i klassen om ni ska hitta på något. Hur ska du annars få reda på om ni kan bli vänner eller inte? Våga ta initiativ!

 Var dig själv! - Detta är nog den viktigaste punkten. För att få vänner måste du visa vem DU är. Du är bra exakt som du är och vill du att folk ska gilla dig som du är, måste du också visa vem du är!


Dagens smarta ord


Bildkälla

Horoskop, tvillingarnaInformationen hittade jag i FRIDA kalender. Vill ni även ha för andra månader att läsa om? :) Ni som är tvillingar, tyckte ni detta stämmer? Jag tycker det mesta stämmer riktigt bra faktiskt. :)

Måndagstipset

Min fästman använder detta vaxet och detta är att rekomendera. Det är enkelt att arbeta med, det luktar gott och håller länge. Det är också väldigt lätt att tvätta ur. Det heter Fudge Matte Hed och kostar just nu 119 kr på lyko.se. Klicka hääär för att komma direkt till produkten.

Så fina ni är!


7 bra sömntips!

 Ha regelbundna tider, där du lägger dig ungefärligt samma tid varje kväll.

 Du ska varken vara för mätt eller hungrig när du lägger dig. Försök hitta en bra tid att äta på.

 Ha en bra temperatur i rummet, ca 18 grader brukar vara bra.

 Varva ned innan du lägger dig. Kanske lyssna på avslappnande musik med dämpad belysning.

 Motionera regelbundet, men låt det helst gå minst tre timmar mellan motion och läggdags.

 Ha bra kuddar, bra madrass och så vidare. Detta är otroligt viktigt för att få en god natts sömn.

 Lägg andra saker åt sidan. Gör en lista på saker du ska ta itu med imorgon, så du kan slappna av på natten.


Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Ungdomar som mår dåligt

Hur kommer det sig egentligen att så enormt många människor mår så dåligt som de gör?
Vi har det mesta vi behöver idag och mer därtill när det kommer till materiella saker. Vi har tak över huvuduet, mat på bordet, vi får utbildning, vi har kläder, tv-apparater, ipods, mobiler, datorer etc. Så hur kommer det sig att många mår som de mår psykiskt?

Kanske är det mycket oro för framtiden som gäller för ungdomar, att det är en sådan hög arbetslöshet bland ungdomar att vi oroar oss för hur det ska gå i framtiden. Kanske är det för att det nästintill är ett krav på att man ska lyckas med allting, ha höga betyg, ha mycket pengar och vänner. Att det blir en sådan press på att lyckas, att man till slut blir olycklig istället. Kanske är det all alkohol, tobak och andra droger som sätter press på ungdomar och får dem att bli mer olyckliga. 

Kanske beror det på att föräldrar idag inte kämpar lika mycket, utan istället skiljer sig och går vidare med nya partners. Det finns nog många faktorer till varför ungdomar idag mår så dåligt, men frågan är vad vi ska göra åt det? Hur ska vi få våra ungdomar att må bra, både med sig själva och sin omgivning? Ungdomar är ju faktiskt framtiden och vi måste se till att de får ett sådant bra liv som möjligt. 


Dagens middag: HasselbackspotatisIdag blev det god mat. :) André gjorde i ordning kotlett, hasselbackspotatis med tomater och kryddröra. Var otroligt gott och det var första gånger jag åt hasselbackspotatis faktiskt. Ikväll vet jag inte riktigt vad som väntar faktiskt. Blir väl att ta det lugnt då jag har lite ont i huvudet igen... Trött på att ha det nu, för det kommer titt som tätt. :/ 

Questions

1. Vad heter du? Evah
2. Vem fick du dessa frågor av? Från Sandra
3. Hur gammal är du? Fyller 22 i juni
4. Är du romantisk? Ja, det är jag. :)
5. Hur lång är du? 154 cm.
6. Vilken ögonfärg har du? Gröna.
7. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
8. Vilka städer har du bott i? Karlstad och Grums
9. Tycker du om kaffe? Bara att doppa kakor i haha. :P
10. Tycker du om att mysa/kela? Givetvis. :)
11. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och några få ord på andra språk.
12. Har du någonsin åkt ambulans? Nope.
13. Vad har du för ringsignal? Sonys ringsignal
14. Vad har du för bakgrundsbild på mobilen? En bild på mig och älskling. :)
15. Kan du byta olja på bilen? Nej, bara fylla på. :P
16. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nope.
17. Vad är det bästa som hänt dig? Att jag har en sådan bra familj och att jag träffade André. :)
18. Vad är det värsta som hänt dig? När jag miste min farfar och lite andra privata saker..
19. Har du varit med i tidningen? Ja.
20. Har du någon piercing? Japp, i överläppen och öronen.
21. Civilstånd? Förlovad. :)
22. Hur bor du? Villa
23. Vilket är ditt drömjobb? Jag vet inte riktigt, något som har med skrivning att göra i alla fall.
24. Vad har du haft för husdjur? Hund, katt, fiskar, grodor, kaniner, hamstrar.
25. Vad arbetar du med idag? Inget, om man inte räknar med bloggen. :P
26. Kan du åka slalom? Haha nej.
27. Vad har du för utbildning? Barn och fritid från gymnasiet.
28. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Ansiktet,
29. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Armarna.
30. Vem vill du ska svara på dessa frågor?
Anna, Ebba, Moana, Linn
Giftstruma (hypertyreos)

Jag lider av en sjukdom som heter giftstruma (hypertyreos). Det är en sjukdom som orsakas av för stor produktion av sköldkörtelhormon. Den är allra vanligast hos kvinnor och den förekommer i alla åldrar. Oftast finns en förstoring av sköldkörteln, men sköldkörteln kan också vara normalstor. Det rör sig inte om gift, utan det handlar om att mängden sköldkörtelhormon är för hög.

Jag var skakis, orkade inte göra någonting, fick yrsel, gick ner i vikt, fick hjärtklappning m.m. Det blev stora påsar under mina ögon och ögonen blev större och större. Min ögonläkare såg att något var fel och skickade mig därför till barnkliniken. Där tog de prover och jag fick veta att jag hade giftstruma. Då var jag bara 7 år gammal. Jag fick börja med medicinerna Thacapzol och Levaxin. I och med detta så hamnade jag i puberteten redan när jag var 7 år och fick därför bromsmedicin mot mensen. Jag fick en spruta i magen var tredje månad, som gick på 3000 kr styck.När jag var 11 år fick jag opereras för giftstruma. Operationen tog ca tre timmar och nu är hela min sköldkörtel borta. Därför måste jag fortsätta äta medicinen Levaxin hela livet, för att ersätta hormonerna tyroxin T4 och trijodtyronin T3 som egentligen ska komma från sköldkörteln. Den viktigaste funktion som körteln har är att styra kroppens ämnesomsättning.

Jag måste också ta blodprover med jämna mellanrum för att hålla koll så medicineringen ligger bra och är rätt dos. Att jag måste äta medicin hela livet är inget som direkt stör mig, jag är så van. Min mamma och min ena syster lider också av denna sjukdom och vi är alla tre opererade, dock är jag den enda som har opererat bort hela min sköldkörtel och det var för att jag var så ung. Jag var den yngsta i Värmland som de har behandlat mot detta. Min svärmor lider också av denna sjukdom, så den verkar vara rätt vanlig tyvärr.


Dagens smarta ord


Bildkälla

Melodifestival och TedNu har vi sett på melodifestivalen. :) Tyckte dock inte det var så jättebra låtar denna gången, gillade bara Sean Banan, the swedish housewives och Anton Ewald. Tyvärr gick ju bara Sean Banan vidare direkt till final. Nu blir det att se på filmen "ted". :) Får hoppas den är bra. Ha en mysig kväll! Puss.

Resultat: Hemmagjord pizza

Så här blev resultatet av våran hemmagjorda pizza. :) Smakade otroligt gott, dock kanske den var lite för tjock i botten, men var ändå otroligt gott. :D Blev jättenöjd faktiskt. Snart väntar en dusch, perfekt när det är rena sängkläder också. :D

Hemmagjord pizza

Nu håller vi på att göra hemmagjord pizza. :) Får se om det blir bra eller inte haha. Luktar gott gör det i alla fall så det tyder ju på något bra. :P Så vi får väl hoppas på lyckat resultat. Dock har vi ingen kavel haha. Resultat på pizzan får ni se senare idag. :D


Minska ondskan och hatet

Jag tror faktiskt att vi kan övervinna ondskan med kärlek. Det tror jag faktiskt. Det gäller bara att fler ska våga ta steget och sprida mer kärlek till andra. Det är så mycket hat i världen och mycket beror nog på att många människor känner sig mindervärdiga, de bemöts inte rätt av samhället och de älskar inte sig själva. Om fler kan hjälpas åt och försöka göra ett bättre samhälle så tror jag att ondskan och hatet skulle minska.

Vad kan man göra då?

 Istället för att skriva den där elaka saken du tänkte, håll den inom dig eller skriv på ett papper som du sedan kastar i papperskorgen. Du behöver inte skriva det elaka till den personen.

 Tänk på hur du själv vill bli behandlad, då brukar man kunna hejda sig och inte göra något dumt, för man tänker sig in i situationen.

 Försöka göra minst en människa glad varje dag. Skriv/säg något fint till personen. Kanske att personens tröja var fin, att det var en fin bild, en bra text eller liknande. Kanske räcker det bara med att önska personen en bra dag. Sprid alltså kärlek, både till dig själv och andra.

LänkbyteIdag gör jag ett länkbyte med fina Linn. :) Hon uppdaterar väldigt ofta och jag tycker om att läsa hennes inlägg då hon tipsar om olika saker, men också skriver om sin vardag. Hon verkar också vara en otroligt snäll tjej, så därför valde jag att göra ett länkbyte med henne, just för att hon är så snäll, trevlig och härlig. :)

http://www.nattstad.se/liinnrs

Dagens skratt
Kan du en rolig historia? :) Skicka gärna den till min mejl, Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg, om du har en. :)

Dagens smarta ord


Bildkälla

Lol, that's so me


Ge kritik på rätt sätt

Kritik kan vara bra, om den ges på rätt sätt.
Många verkar inte veta skillnaden mellan kritik och personliga påhopp. Krtitik hjälper oss att utvecklas, men man måste också tänka på vem som ger oss kritiken och hur personen ger oss den.  Ett exempel på kritik är: "Du är jättebra på att måla, men den här tavlan tar inte fram din talang på rätt sätt. Du kanske borde prova så här istället?" Medan personligt påhopp vore så här: "Din tavla är jätteful, du har ju ingen talang alls!"

Det är viktigt att tänka på hur man ger kritiken så att personen istället kan utvecklas. Det kan vara bra att använda sig av en metod som kallas "80-20 regeln", där 80% består av beröm och 20% består av kritik. Det finns forskning om att om en person får beröm åtta gånger på en dag och kritik en gång så väger det positiva över och alltså jämnar ut sig.
Så tänk på hur ni ger kritik innan ni gör det, då behöver ni inte oroa er för att göra fel!


Dagens smarta ord


Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Men vad är detta för något?

 Lyssna: "Jag biter honom jävligt hårt i kuken"

Alltså say whaaaat? Ibland undrar jag hur människor fungerar, både män och kvinnor. Visst, män kan vara riktiga svin, men det kan även kvinnor vara. Dumheten och elakheten ligger inte i könet. Man ska aldrig döma någon på grund av kön, ålder, ursprung, sexuell läggning, funktionshinder och så vidare. Lär känna personen innan ni dömer och dra inte alla över en kant. Självklart ska man kämpa för ett bättre samhälle, där alla är lika mycket värda, men det ska också ske på rätt sätt! Detta är inte att vilja ha ett jämlikt samhälle. Kvinnor ska inte bli dömda för att de är kvinnor, MEN män ska inte heller bli dömda för att de är män. Vi är människor.

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN HYRFILM.NU!

Alla hjärtans dag - tips

 GÖR EN EGEN SPAKVÄLL! - Vem har sagt att man måste umgås med någon för att ha en bra alla hjärtans dag? Unna dig själv egen-tid och gör exempelvis en ansiktsmask, ta ett bad, lyssna på lugn musik och så vidare.

 UMGÅS MED DINA VÄNNER! - Varför inte ta en film och en god middag med vännerna? Ni kan exempelvis laga mat tillsammans, sminka varandra, ta kort och se massor av bra filmer eller serier.

 GÖR NÅGOT FÖR OCH MED DINA FÖRÄLDRAR! - Man kan faktiskt fira alla hjärtans dag med sina föräldrar också. Visa att du uppskattar dem och det de gör genom att kanske laga eller bjuda på middag, ta med dem på bio, baka en tårta eller vad du nu vill.

 GÖR NÅGOT NYTT! - Är det något du alltid velat göra, men inte vågat? - Ta chansen nu vettja! Du kanske känner dig lite mindre ensam om du har något att göra, så försök hitta på något du alltid velat göra. Ta gärna med dig någon vän om du kan och vill.
 

Nytt i garderoben

Haha shoppat igen. :P Men jag kollade på dessa saker när jag var i stan i måndags och var sugen, men avstod. Till slut kände jag att jag var tvungen att ha det så åkte in och köpte det i alla fall. :PLeggings från Cubus 149 kr.


Örhängen från Gina tricot 129 kr

Dagens smarta ord


Inget internet....

Hej på er! Jag ber om ursäkt att det varit dålig update, jag har nämligen inget Internet. Sitter nu vid det mobila, men det är lite segt. Jag saknar er och att blogga. Men vi hörs så snart som möjligt

Bildbomb

Någon hade kommenterat om bilder på mig och Sofie, så jag samlade ihop ett par stycken som jag hittade över Internet. :) Eftersom vissa saker har försvunnit när datorer går i sönder och så, så har jag tyvärr inte alla bilder kvar. Som många av er förstår så är det svårt att få min syster Sofie att vara med på bild. För er som inte vet så är hon funktionshindrad. Hon står/sitter inte still, hon tittar inte in i kameran, hon kan se väldigt sur ut på bild.

Det kan också vara svårt att passa in bilder med henne. Hon ska vara på bra humör, någon ska helst kunna ta bilden för att det ska bli så bra som möjligt och att hon inte ska bli frustrerad över att det tar tid. Hon ska må bra, jag ska må bra och så vidare. Dock borde man nog bli ännu bättre på att ta bilder med henne, så länge hon själv vill. :) Men jag samlade i alla fall ihop lite bilder. :) Enjoy!

Dagens smarta ord
Lexikon för vanliga människor


Nytt i garderoben


Byxor från Best cloths 459 kr


Tröja från Best cloths 199 kr


Strumpor från Gina tricot 59 kr. Bild från deras hemsida!

Massor av bilder
Bilder på kläderna jag köpte kommer senare! :)

Tips: kläder på dejten!


 VAR SOM DU BRUKAR VARA, MEN PIFFA ÄNDÅ UPP DIG LITE!

 ÖVERDRIV INTE DIN KLÄDSEL ALLDELES FÖR MYCKET!

 DU BEHÖVER INTE KÖPA NYTT. MATCHA PÅ LITE OLIKA SÄTT MED DE KLÄDER DU HAR!

 ÄNDRA DIG INTE FÖR ATT PASSA DIN DEJT. DU MÅSTE TRIVAS I DINA KLÄDER!

 DET VIKTIGASTE ÄR FAKTISKT ATT VARA HEL, REN OCH KÄNNA SIG BEKVÄM!
 

Dagens smarta ord


Videoblogg

 

Bekräftelse och behov

Många verkar ha synen att om man har en bra självkänsla (om du inte vet skillnaden mellan självkänsla och självförtorende kan du läsa om det HÄÄR) så behöver man aldrig ha bekräftelse eller beröm av andra.

Det är fel. Bara för att man vet om sitt eget värde så innebär inte det att man inte behöver lika mycket kärlek och omtanke som andra människor. Människor har behov, så som att äta, sova, kärlek. Men vi behöver också beröm och bekräftelse, inte bara från oss själva, utan också från andra. Men för att kunna ta emot berömmen måste vi känna att vi är värda att få den. Annars blir det lätt att man avfärdar berömmen. Det kan man exempelvis märka genom att vissa människor säger "jag vet" eller "nej, det stämmer inte" när man ger dem en komplimang.

Jag tror att alla människor behöver synas och få bekräftelse för det är en mänsklig rättighet. Därför borde vi höja varandra och oss själva mer än vad vi gör i dagens samhälle.

Dagens låt

Inspiration


Bilder från http://weheartit.com


Smarta tanketips

Eftersom så många människor har svårt att veta vad om verkligen behöver sägas så tänkte jag lägga in lite tanketips. Det är alltid viktitgt att tänka efter om man verkligen behöver säga detta. De flesta tänker ju bara att de säger det de tycker, oavsett om det sårar andra eller inte. Därför tycker jag att man ska fråga sig dessa frågor innan man säger något.

 MÅSTE DETTA SÄGAS?

 MÅSTE DETTA SÄGAS AV MIG?

 MÅSTE DETTA SÄGAS NU?

 HUR SKA JAG SÄGA DET?

 VAD TJÄNAR JAG PÅ ATT SÄGA DETTA?

 VAD TJÄNAR PERSONEN PÅ ATT JAG SÄGER DETTA?


En liten ändring i bloggen

Har gjort lite ändringar i bloggen. :) Jag tyckte att det kanske är lite svårt att se kategorier och så vidare och alla kanske inte tänker på att det ligger i headern. Därför la jag en bakgrund bakom. :) Jag tyckte själv att det lägger lite mer fokus på de saker som är där uppe också, så man ser dem. :)
Dagens smarta ord


Så här laddade vi för melodifestivalenIdag hade vi mys till melodifestivalen. Tycker ni rätt låtar gick till final? Det tycker jag. Jag tyckte faktiskt de låtarna var riktigt bra och värdiga vinnare. Dock blev ju kvällen lite fel och om det kan ni ju läsa i inlägget under detta. Hoppas i alla fall att ni har en bra kväll. Puss!

Släktrelationer

Som jag har skrivit i ett annat inlägg så har jag inte särskilt mycket kontakt med min släkt. Vissa av dem bor i Finland och jag vet ingenting om dem. Många av mina släktingar bor i Sverige, men jag har ändå ingen kontakt med dem. Jag har i stort sett bara kontakt med min ena morbror.


När jag var liten var en av mina morbröder min förebild. Han och hans fru bodde ca 18 mil bort, så han ringde mig ofta och pratade med mig. Vi hade mycket kontakt och jag älskade honom hemskt mycket. När hans fru dog flyttade han närmare oss men vi förlorade kontakten. Han blev väldigt annorlunda och självklart har jag förståelse då han miste sin fru. Men han slutade svara, han hörde aldrig av sig längre. Förra året fick vi reda på att han har lejt bort min mormors grav till krykan, men min mamma fick inte veta någonting. De andra syskonen har dock vetat om det, så alla förutom min mamma fick veta detta. 

Idag sa han upp kontakten med oss helt och hållet. Min syster skickade sms till honom att hon tyckte det var fel att gå bakom ryggen på oss, för att vi fick inte veta någonting om min mormors grav. Min morbror tyckte då att det var vårat fel, för vi skulle ha frågat honom om vad som hade hänt. Det är ju lite konstigt att vi ska behöva ringa år efter år och fråga om någon har lejt bort graven. Det vore ju lättare att den som lejer bort ringer och berättar för ALLA syskon och inte bara utesluter en eller två. Enligt honom hade ingen gått bakom ryggen på någon, så därför ville han inte ha mer kontakt med oss (kontakten slutade ju redan för flera år sedan, så det blir ju ingen skillnad). Enligt mig var det han (och de andra syskonen) som gjorde fel då de undanhöll detta för min mamma. Alla syskon borde få reda på vad som händer med deras mammas grav. Enligt honom verkade det också som att vi aldrig är på mormors grav, men vi är där flera gånger om året, sätter blommor och ljus. Vi har brytt oss i alla år!

 
Jag känner mig väldigt sårad över att de faktiskt gör så här...Att släkten utesluter en. Min andra morbror har jag som sagt väldigt bra kontakt med och honom älskar jag verkligen. Han är en väldigt bra man som jag ser upp till. Tycker dock det är synd att inte släkten kan hålla ihop och ärligt talat så tror jag att min mormor vänder sig i sin grav när hon ser vad som händer med hennes familj... </3

Att tro på något

Jag tror att det är viktigt att ha något att tro på och be till. Det behöver inte vara att man tror på Gud, eller vilken Gud man tror på. Det kan vara att man tror på liv på andra sidan och ber till sina nära och kära, eller kanske att man har någon annan tro. Att ha en tro innebär att man inte behöver ha något bevisat för att kunna tro. Jag tror på Gud och jag brukar be till Gud. Inte bara när jag mår dåligt och vill ha stöd, utan också för att tacka för allt jag har och ha någon att prata med. Jag tror att det är bra att ha en tro då man alltid har någomn att vända sig till.

Har du någon tro?


Smink och skuggningar

Jag skulle faktiskt vilja lära mig att sminka mer, men jag är ändå lite rädd faktiskt. Jag har aldrig kunnat med skuggningar och sådant. Det skulle faktiskt vara riktigt kul att utvecklas och kunna göra snyggare och festligare sminkningar om det är något speciellt. :) Smink har alltid varit ett litet intresse, men jag har aldrig kunnat mycket om det. Jag vet knappt vilka färger eller något jag passar i. Därför skulle det vara kul att få lära sig mer och utvecklas. :) 
Två bilder på Annica Englund. :) 

Inför sex: saker att tänka på

 VAR REDO. - Ha inte sex om du inte känner dig redo för det. Du ska känna lust, nyfikenhet, ett pirr i kroppen och vara styv/våt. Ha alltså inte sex bara för att få det gjort om du själv inte känner dig redo för det. Du ska känna att det känns rätt.

 ANVÄND SKYDD. - Det bästa är att använda kondom så skyddar du dig mot både graviditet och könssjukdomar. Men det finns även andra skydd som man kan få ungdomsmottagningen. 

 HA ETT LÅNGT FÖRSPEL. - Man behöver inte stoppa in den det första man gör. Det är viktigt att tjejen blir ordentligt upphetsad och känner sig våt och redo. Första gången kan det göra lite ont på grund av att man är nervös, spänner sig, kanske inte är tillräckligt våt. Då kan det också vara svårt att få in den. Se alltså till att tjejen är upphetsad och redo innan, då går allting mycket lättare. 

 GÖR INGET SOM DU INTE VILL. - Om du känner att du absolut inte vill göra något så ska du heller inte göra det. Du bestämmer över din kropp, ingen annan. Säg därför nej om du inte vill och tjatar personen så är det ingen person att lita på och bry sig om. 
 TA DET INTE PÅ FÖR STORT ALLVAR! - Sex ska vara kul, skönt och härligt. Det ska inte vara något tvång, ångestladdat eller tråkigt. Om du skulle "göra fel" så är väl inte det hela världen. Skratta åt det och försök igen. Ingen är ett proffs de första gångerna och det kan ta ett tag innan man lär sig både vad man själv och vad ens partner vill ha.


Tävling hos mohammedis.se

Jag är med och tävlar på http://mohammedis.se om att få marknadsföra min blogg, samt få fler läsare. Var med du också!


Dagens skratt

Kan du en rolig historia? :) Skicka gärna den till min mejl, Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg, om du har en! :)

Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Vanligare att vara bi/homo?

Jag har tänkt på detta med att vara bi och homosexuell. Det verkar vara väldigt vanligt idag och jag undrar om det har ökat, eller om det bara blivit mer omtalat idag. Jag säger inte att det är fel att vara det, jag bara funderar på om det är mer homo och bisexuella idag. Vad tror ni?

När det gäller många människor (inte alla!) så tror jag att det blivit som en trend. Att många säger att de är homo/bi för att det är en inne-trend. Jag tror också att det nästan är som en symbol att man är så fördomsfri som möjligt. Förr var det ju inte lika omtalat och det kanske egentligen var lika många på den tiden som var homo/bi. Vad tror ni, är det en "innegrej", har det ökat eller har det bara blivit mer omtalat? Återigen, jag säger inte att det är fel att vara något utav det, bara att detta är en tanke som jag har. Så ni behöver inte misstolka det och så vidare.


H1 rubriker och så vidare

Sitter just nu och försöker förstå mig på detta med H1, H2, H3 och så vidare när det gäller rubriker... Ärligt talat så förstår jag ingenting. Jag fick tips om att ha mina rubriker i en H1 istället för H3. Dock vet jag inte hur jag ska ändra, om det är i stilmallen, kodmallen eller i inlägg. Det jag har fattat är att H1 ger bättre rankning på google, men allt detta är så jäääävla svårt. Jag kan verkligen inte designer, koder och så vidare och jag går bet på detta. 

Jag hatar att jag inte förstår vad allt detta innebär. :/ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...