"Alla hjärtans dag är överskattad!"
Något jag inte förstår är varför så många klagar på alla hjärtans dag. "Man ska ju uppskatta varandra hela året, inte bara en dag!" Givetvis ska man det, men detta är ju en dag då man kan göra något annat än bara det vardagliga. Alla hjärtans dag handlar inte om att det är den enda dagen på året som du ska ge din partner uppskattning, utan där du faktiskt kan fira till det lite extra. Om denna dag är så överskattad, så varför firar vi i så fall mors/fars dag, julafton, födelsedagar, årsdagar och så vidare? Man ska ju uppskatta varandra hela året, då behöver man ju inte ge varandra julklappar eller fira att man varit ihop i tre år exempelvis.



För mig är alla hjärtans dag en dag där jag kan uppskatta min partner ÄNNU MER än vad jag gör annars, där man gör något annorlunda än alla andra dagar. Exempelvis att man äter något gott, går på bio, ger varandra en liten gåva, men det innebär inte att man inte uppskattar varandra de resterande 364 dagarna på året. För mig är alla hjärtans dag en dag som exempelvis julafton eller en årsdag, där man kan lägga ned lite extra energi och komma ifrån det vardagliga en stund. Alla hjärtans dag är inte jättenoga för mig, men är jag med min fästman så vill jag göra något speciellt och komma ifrån vardagen ett tag.

#1 - Malin

bra skrivet :D tack så mycket!

#2 - TheBoy

Alltså, du kan inte jämföra julafton, ett "kristet" firande med alla hjärtans dag, som bara e en tradition. En väldigt löjlig tradition som enligt många är en " kvinnans dag ". Sen ska ni ha Kvinnornas internationella dag också, lite löjligt. En dag som jag kan respektera e Mors/fars dag. Och "alla hjärtans dag" handlar inte om att spendera tid med sina älskade, utan med sin PARTNER! Och varför ska man fira detta den 14e, för att visa kärlek? bara för de e mainstream? Tycker isåfall de e finare att fira "alla hjärtans dag" På den dagen då man blev ett par, då kan man relatera till det. Men att fira det den 14e e bara löjligt, mainstream och ett litet "Money making" för alla företag. Så nej, alla hjärtans dag är inte, och kommer aldrig bli någon speciell dag, sålänge man inte kan relatera till de datumet

Svar: Förr i tiden så var julafton en kristen högtid, men hur många firar julafton idag för att fira Jesu födelse och i så fall, varför är det så viktigt att få/ge julklappar för många, eftersom det är ju ändå Jesus vi firar, inte oss själva? :)Ja, jag skrev ju det att fira dagen med sin partner, att uppskatta sin partner ÄNNU MER än vad man gör i det vardagliga. :) Varför kan man inte både fira sin årsdag, så som jag och min fästman gör, samt fira alla hjärtans dag och få lite fler extra mysiga dagar? :) För oss är alla hjärtans dag speciellt som jag skrev i inlägget, då det är ännu en chans att komma ifrån det vardagliga. :) Varför ska man bara fira mors/fars dag för att visa sina föräldrar kärlek, när man kan göra det resten av året? :P Det är väl också mainstream i så fall? :P
Evah Åberg

#3 - julia

hej, jag har frågestund på min blogg och det vore kul om du ville fråga nått:)
länk: http://juliaaaf.blogg.se/2013/february/fragestund.html

Svar: Hade du skrivit något om min blogg eller om mitt inlägg så hade jag gärna kommenterat din blogg. Dock är det tråkigt att du enbart gör reklam. :/ Ha en bra fredag. Kram.
Evah Åberg

#4 - J O Y ▲

sv: Åh visst är dom söta!
Jag älskar dom!

#5 - Linn Svensson

sv; det var jätte skönt :D vad ska du göra idag? kram

#6 - benedit ♥

tycker vi i sverige har blivit alldeles för bittra på alla hjärtans dag, istället för att fira det och vara glad över dom man har så har det istället blivit en tradition att sitta och gnälla och känna sig ensam..

sv; hihi ja :D okej roligt, vilken film såg ni?
jag var med min kompis igår :) allt bra?
kram

#7 - Anna T - Nörd och Filmskapare

Jag och min kille brukar göra något extra på alla hjärtans dag men jag vet egentligen inte varför, då tycker jag att årsdagen är viktigare :D för där är det ju minnen man firar och att man blev tillsammans då. Alla hjärtans dag kan gärna få finnas men tycker inte att samma vikt ska läggas vid högtiden. Det var ju värst när man gick i skolan och vissa i klassen blev helt utan alla hjärtans dag kort :(

sv: Åh jaa, hon tycker det är himla jobbigt :( och det är så mycket, men jag hoppas de blir klart snart så hon får slappna av.

#8 - Anna T - Nörd och Filmskapare

sv: Ja det var jättekul :D!! Längtar tills det kommer ut!

Det har du helt klart rätt i ^^ lite extra mys liksom med vem man än håller kär

#9 - Emma Lannebrink

Hej!
Vet du någon som vill ha en header eller/och en bloggdesign till blogg.se ? :)
Bloggdesignerna gör jag efter era önskemål, dom kostar 150kr. Då ingår bl.a eget domän namn som du har i ett helt år. Dvs, du slipper blogg.se efter ditt namn.
Kontakta mig!

#10 - Hanna

Bra skrivet! :)

#11 - Malin

jaa det känns skönt att någon äntligen tror på en :(

#12 - anonym

du är så oerhört klok och inspirerande. du har så rätt varenda gång du skriver.

Svar: Tack så mycket, vad gulligt skrivet! :)
Evah Åberg

#13 - Sandra - Med en fästman på Kumla

Väldigt bra skrivet, håller med helt & hållet!