Intressant att se deras tankesätt
Jag är en person som älskar att undersöka hur vissa människor egentligen fungerar. Som ni vet har jag ju skrivit inlägg om killar som blir sura och kallar en ful, feg, tråkig och så vidare om de inte får som de vill. Nu tänkte jag skriva om människor som skriver otrevliga saker redan från början.

Exempelvis så börjar vissa människor en konversation med att berätta för mig att de tycker jag är white trash, uppmärksamhetsökande, fjortis och så vidare och det får de väl gärna tycka för alla har vi olika åsikter och syner på saker och ting. Men det roliga är att när jag inte blir sur för det de skrev utan bara skrattar åt det och frågar om de mår bra och så vidare, då måste de poängtera att det inte var en komplimang. Självklart förstod jag det från början, men det innebär inte att jag tar åt mig av det och tycker det är jobbigt. :) Men jag tycker det är så intressant att se deras tankesätt och deras process för att försöka trycka ned. Jag är väldigt intresserad av människor över lag, inte bara människor som skriver otrevliga saker, utan jag gillar att se hur olika försvarsmekanismer och reaktioner blir till. Själv ser jag inte visen i att ens skriva att man tycker att någon är white trash, fjortis eller vad det nu kan vara, däremot tycker jag man kan ge konstruktiv kritik istället om man vill uttrycka sin åsikt. :)

Gammal bild från 2009. :) Vad vårat hem har ändrats sen dess. :P
#1 - kjell

Ibland blir jag bara helt stum av förundran.
Man förstår sej inte på folk helt enkelt.
Du gör rätt i att lägga sådat mänskoförakt i skräpsopis där det hör hemma.

Måste man plötsligt ha tillstånd för att vara snäll?
Vacker? omtänksam?..och upmuntrande?
Eller för att finnas? som vissa kan tyckas tro.

Fortsätt vara du :) Du Har rätt att bli accepterad som den du är.

Jag känner ingen av dina brister visst har vi alla sånna, men jag älskar allt positivt du gör.
Och ja du e Söt..:) men de får man va, jag e oxå riktigt hott vissa dar..:D

Vettu 3 saker finns som ingen rår på.
Avundsjuka, Svartsjuka & Tjäle...:)
Hade gott..och kör hårt...K

#2 - Anonym

folk bildar sej en uppfattning av dej & säger vad dom tkr.
dä handlar nog inte om att försöka trycka ner dej.

Svar: Okej, så det handlar om att de vill vara snälla när de kallar människor för fula, white trash, fjrortis osv? :)
Evah Åberg

#3 - Kaffehörnan

Hej fina du. Jag ligger på appen. Inte bokstavligt haha i sängen. Inga tjejer på bordet haha. Funderar ok du får sitta där

#4 - Anonym

har du problem & läsa eller?
sa ju att folk säger väl kanske bara vad dom tycker..
ex. dä finns säker folk som du tkr ser ut som härken, å dä ä bara så du tkr.. du spyr säkert galla över folk du oxå, eller har gjort... ingen männska är perfekt ellerhur?

Svar: Och när de då sa vad de tyckte och jag bara skrattade bort det så skriver ju vissa att det inte var en komplimang, och verkligen markerar det. Då märker man ju att det inte är för att vara snälla. :-) Men om man säger så här då, vad gynnar det dem och vad gynnar det mig när de skriver så? :-) Nej, ingen är perfekt och därför vill jag föregå med gott exempel och visa människor rätt och fel. Som jag skrev i inlägget, vill man säga sin åsikt, så kan man ge konstruktiv kritik. :-)
Evah Åberg

#5 - Ann

jag tycker det är så onödigt att skriva sånna saker faktiskt. vad är ens vitsen i det? men det märks ju att dom försöker trycka ner eftersom dom är tvugna att skriva sina negativa åsikter och som du skrev så kan dom ju konstruktiv kritik istället :)

#6 - Anonym

men alla har olika syn på vad som är rätt & fel!
dä du tkr är rätt kanske inte alla håller med om.
vrf vill du ändra folks åsikter?

Svar: Enligt lag får man inte kränka andra människor och kalla dem för olika saker. :) Så det är faktiskt fel, som jag skrev, vill man säga sin åsikt, så kan man ju ge konstruktiv kritik, eller hur? :) Då har man ju fått ur sig sin åsikt, samtidigt som man ger tips om hur personen kan göra istället.
Då kan man exempelvis skriva: "Jag tycker du ser mindre bra ut i denna sminkningen. Du kanske kan prova att göra så här istället, det skulle framhäva dina drag mer? :) Bara ett tips." Då har man ju fått ur sig sin åsikt på ett bra sätt. :)
Evah Åberg

#7 - Anonym

folk säger va dom vill, sen så tolkar man saker & ting olika.
ex, om ngn säger "du är så jävla ful din fitta"
dä ä väl inte så snällt men inte så elakt att man ska gå & anmäla personen heller...
dä ä mkt som lagen säger, men hur många följer lagen då?


Svar: Vissa går faktiskt och anmäler det. :) Och jag tycker man ska följa lagen, både för sin egen skull och andras skull, då det inte är rätt att göra illa andra människor på det viset. Det drabbar ju personen själv som skriver det också, om anmälan faktiskt skulle gå längre. Även om inte alla följer lagen, så innebär det inte att det är rätt för någon annan att inte göra det. "Fel är fel, även om alla gör det. Rätt är rätt, även om ingen gör det!" :)
Evah Åberg

#8 - Anonym

ja för att dom ä så känsliga.
ja men alla tkr kanske inte att dä som är rätt enligt lagen är rätt..
eller dä som är fel, verkligen är fel.

Svar: Men det är ändå lagen man får gå efter. :) Man måste tänka på att vissa är känsligare än andra och det är inte värt att varken skada sig själv eller andra. Man kan tycka lagen är skit, men det är den man ska gå efter i alla fall, och skiter man i andra så kan man väl i alla fall tänka på sig själv, för skulle faktiskt anmälan gå igenom så drabbar det dem själva. Om folk nu har rätt att uttrycka sig som de vill enligt dig, så ska ju andra få vara känsliga, känna vad de vill och faktiskt anmäla det de tycker är fel, kränkande och olagligt. :)
Evah Åberg

#9 - Anonym

ja ja sa väl inte att dom inte får anmäla?
är folk så känsliga så äre väl bara & anmäla, dock så tvivlar jag på att en anmälan skulle göra ngn större skillnad.

Svar: Man vet aldrig om anmälan gör skillnad, därför tycker inte jag att man som person ens ska riskera något, för både sin egen skull, och andras skull. :) Men det är väl så, vissa bryr sig om andra, vissa bryr sig varken om sig själva eller andra.
Evah Åberg

#10 - Anonym

jag bryr mej om dom i min närhet & familj.
dom jag älskar.
dom som har dä dåligt, dom äre synd för dock påverkar dä inte mej, så länge jag & mina närstående har dä bra.

Svar: Då kan man ju tänka så här istället; eftersom de flesta bryr sig om sina nära och kära, så ska de ju behandla andra som de vill att deras nära och kära, samt dem själva ska bli behandlade. :) Att då behandla andra människor bra och inte kränka dem, eftersom man själv inte vill att ens nära och kära ska bli kränkta och så vidare. :)
Evah Åberg

#11 - Anonym

nej, vrf skulle folk göra dä?
vi är bara männskor, sålänge vi själva å vår omgivning mår bra & har dä bra ställt osv.. så bryr vi oss inte värst mkt om andra.
behandlar bara mina nära & kära, med kärlek osv..
andra männskor skiter ja i, hur dom blir bemötta av mej och allt... eftersom ja skiter i hur folk ja inte känner bemöter mej...

Svar: Om alla kunde tänka att man behandlar sina medmänniskor (alltså inte bara sina nära och kära) på samma sätt som man själv vill att ens nära och kära ska bli behandlade så behöver man ju inte oroa sig för att ens nära och kära ska råka ut för kränkningar och så vidare. :) Jag vill inte att mina framtida barn, syskonbarn eller exempelvis barnbarn ska behöva råka ut för kränkningar och mobbning och då ska ju inte jag heller utsätta någon annan för det. :) Om alla tänker att man bara ska bry sig om sina nära, då kommer aldrig mobbning och kränkningar stoppa och då är risken stor att faktiskt ens barn, eller ens syskon råkar ut för mobbning, eftersom folk har den synen och det vill väl ingen, inte du heller antar jag eftersom du bryr dig om dina nära. :)
Evah Åberg

#12 - Anonym

mobbning, kränkningar osv, kmr alltid finnas..
skulle någon röra min dotter eller sambo, eller ngn annan i min närhet.. så kmr den personen hamna i rullstol & sitta där som en cpskadad koktgrönsak & önska att den aldrig gjort dä den gjorde.

Svar: Då kan man istället föregå med gott exempel så risken att ditt barn råkar ut för något sådant minskar. :-)
Evah Åberg

#13 - Anonym

vrf ska min unge råka ut för dä menar du?

Svar: Jag menar att det finns en möjlighet att den gör det, då många människor har samma syn som dig, att så länge deras nära och kära mår bra så skiter de i resten. Om man däremot kämpar för att minska mobbning och kränkningar och fler engagerar sig, så minskar också risken att våra barn, barnbarn och så vidare utsätts för just detta. :)
Evah Åberg

#14 - Anonym

tvivlar mkt på att min unge kmr utsättas...
hon vet redan vad dä ä för folk som hon inte ska umgåa mä, å umgås hon med sånna så kmr hon bli mobbad... hon kmr klara sej, annars kmr personen som är elak, inte kunna gå

Svar: Man vet aldrig vem som utsätts i förväg, tyvärr. Det kan lika gärna ske på dina andra barn om du skulle få några eller barnbarn. Det kan ske över Internet, så det behöver ju inte just vara människor de umgås med. Jag tycker i alla fall det är värt att kämpa för, just för att minska risken, eftersom du själv skriver "annars" så är du själv medveten om att risken finns. Men men, jag tänker i alla fall fortsätta kämpa och de som vill vara med och kämpa är med, de som skiter i det skiter i det. :)
Evah Åberg

#15 - Linnea

har du läst psykologi? :) om inte tror jag du tyckt de va väldigt intresant :)

Svar: Ja jag har läst psykologi och har funderingar på att läsa fler kurser. :-) Så funderar på psykologi b också.
Evah Åberg

#16 - Mjau

Anonym:du vekar ju inte ens förstå evahs resonemang så varför ens kommentera?du skriver att hon har svårigheter att läsa men själv skriver du som en kratta och trots att hon gång på gång förklarar vad hon menar kan du verkligen inte begripa det. Om du inte förstår, kan någon annan kanske förklara för dig. Hrligt att du har barn också, hoppas hon inte tar efter dina åsikter och att hon lär sig något om meningsuppbyggnad i skolan.