Minska ondskan och hatet
Jag tror faktiskt att vi kan övervinna ondskan med kärlek. Det tror jag faktiskt. Det gäller bara att fler ska våga ta steget och sprida mer kärlek till andra. Det är så mycket hat i världen och mycket beror nog på att många människor känner sig mindervärdiga, de bemöts inte rätt av samhället och de älskar inte sig själva. Om fler kan hjälpas åt och försöka göra ett bättre samhälle så tror jag att ondskan och hatet skulle minska.

Vad kan man göra då?

 Istället för att skriva den där elaka saken du tänkte, håll den inom dig eller skriv på ett papper som du sedan kastar i papperskorgen. Du behöver inte skriva det elaka till den personen.

 Tänk på hur du själv vill bli behandlad, då brukar man kunna hejda sig och inte göra något dumt, för man tänker sig in i situationen.

 Försöka göra minst en människa glad varje dag. Skriv/säg något fint till personen. Kanske att personens tröja var fin, att det var en fin bild, en bra text eller liknande. Kanske räcker det bara med att önska personen en bra dag. Sprid alltså kärlek, både till dig själv och andra.




#1 - krisse

Detta är verkligen något att tänka på. Jag håller på att formulera något liknande som jag tänkte lägga upp på min blogg.

#2 - Sandra

Bra skrivet! Önskar att fler tänkte så, förstår inte vad folk får ut av elaka kommentarer, hur kan man må bättre av att skriva det. Var tyst eller var snäll om personen inte gjort dig något :)

#3 - Ann

riktigt bra skrivet!