Ungdomar som mår dåligt
Hur kommer det sig egentligen att så enormt många människor mår så dåligt som de gör?
Vi har det mesta vi behöver idag och mer därtill när det kommer till materiella saker. Vi har tak över huvuduet, mat på bordet, vi får utbildning, vi har kläder, tv-apparater, ipods, mobiler, datorer etc. Så hur kommer det sig att många mår som de mår psykiskt?

Kanske är det mycket oro för framtiden som gäller för ungdomar, att det är en sådan hög arbetslöshet bland ungdomar att vi oroar oss för hur det ska gå i framtiden. Kanske är det för att det nästintill är ett krav på att man ska lyckas med allting, ha höga betyg, ha mycket pengar och vänner. Att det blir en sådan press på att lyckas, att man till slut blir olycklig istället. Kanske är det all alkohol, tobak och andra droger som sätter press på ungdomar och får dem att bli mer olyckliga. 

Kanske beror det på att föräldrar idag inte kämpar lika mycket, utan istället skiljer sig och går vidare med nya partners. Det finns nog många faktorer till varför ungdomar idag mår så dåligt, men frågan är vad vi ska göra åt det? Hur ska vi få våra ungdomar att må bra, både med sig själva och sin omgivning? Ungdomar är ju faktiskt framtiden och vi måste se till att de får ett sådant bra liv som möjligt. 

#1 - ByMelli

sv; Haha visst är de lite kul! Vilken av dem är du? ;)

#2 - Linn Svensson

bra skrivet evah!
sv; jaha okej :D va bra :D
vad ska du hitta på imorgon? KRAM

#3 - Bettan

Först vill jag bara säga att du har en underbar blogg, tjickar in här dagligen!

Har funderat på det med varför vi ungdomar mår så dåligt och av egen erfarenhet så vet jag att det är för all jävla press som ställs på oss nu för tiden.
Man får inte tycka vad man vill, man ska alltid va bäst, man är rädd för att misslyckas, skolan är grymt mycket jobbigare nu än innan iaf om man började gymasiet 2011 och framåt då allt är mycket strängare. Nya gymnasiereformen GY11.
TEX. jag går transport ska läsa naturvetenskap på ca. 38 timmar MEN vi som går transport har 18 timmar mindre timmar pga. APL men ska fortfarande ha samma kriterier som en som går tex. naturvetenskaps programmet.
Och sånt här förekommer i fler ämnen, vilket jag tycker är bedrövligt.
Alla vill vi ju lyckas för att sen kunna få en bra framtid.


Super bra att du tar upp detta i bloggen!
:)

#4 - Ann

bra skrivet!