Prestationsångest: 5 varningstecken

 Du blir missnöjd om du "bara" får G eller VG på ett prov.

 Du känner dig aldrig nöjd med dina prestationer.

 Du är perfektionist och vill alltid vara bäst på allt.

 Du tänker ofta på att du kunde gjort saker bättre, istället för att tänka att du gjorde ditt bästa.

 Du känner dig ofta illa till mods om du ska göra något. Som ett prov, audition eller kanske städa lägenheten.
Det innebär att du sällan är självsäker

Nytt i garderoben


Nu har jag äntligen fått hem mina skor. :D De kommer från http://www.crazylady.se/ och kostar 499 kr. :) Var riktigt snabb leverans och jag är jättenöjd! :)
Repost min tid som mobbad del 3

Du kan läsa första delen HÄÄÄR och andra delen HÄÄÄR

Jag gick på barn och ungdomspsykiatrin redan innan mobbningen startade. Så de var ett bra stöd under mobbningen också. Men de tyckte att jag skulle ta bort mina sidor på internet. Men varför skulle jag ta bort mina sidor? Jag som offer skulle ta bort något jag gillade. Men jag vägrade. Jag behöll mina sidor, för jag hade rätten att vara där inne.

En dag så hade mamma, pappa, jag, min psykolog, kurator, mina lärare och mina rektorer möte på BUP. De sade till mig att jag var tvungen att börja gå till skolan igen. Annars skulle socialen bli inblandad i och med att jag bara var 14, alltså tvungen att gå i skolan. Jag ville inte alls gå tillbaka. Jag bara grät och kände panik.


Men när vi satte oss i bilen så började jag lyssna på musik. Lyssnade då på: Odium - res dig upp.
Refrängen går såhär: "Res dig upp rak i ryggen och betänk vår situation. Ska du låta ditt folk gå under utan en reaktion? Du svarar utan tvekan nej och sluter upp i våran långa strid. Med fler som du ja då finns det hopp om en ny och bättre tid"

Den låten fick mig att tänka till. Skulle jag verkligen gå under pga de som försöker förstöra mitt liv? Ska jag plåga min familj så? Nej, jag ska vara stolt över mig själv. Jag ska vara rak i ryggen och visa min styrka. Så när jag kom hem hade jag självklart massor av kommentarer på lunarstorm från dem. Så jag tog mod till mig och svarade.
Jag skrev såhär: "Vad har ni egentligen emot mig? Vad har jag gjort er?"

Vet ni vad jag fick för svar? Jo - "Jag förstod inte frågan." Självklart gjorde de det, men de hade inget svar. Det var ju inte person A (hon som startade mobbningen) som svarade. Det var ju någon av de andra, och de hade ju ingen anledning.
De hängde ju bara på, utan att veta vad person A hade emot mig. Om hon nu ens visste det själv. Vad grupptryck kan påverka... Sjukt är det i alla fall. Efter det klarade jag av att komma till skolan igen. Min syster Anna var med mig i början och jag klarade det till slut. För jag hittade styrkan i mig själv. Jag förstod att jag är mer värd än så. I slutet av 2009 kom faktiskt person A fram till mig när jag var ute och dansade och bad om ursäkt för hur hon hade behandlat mig. Hon erkände att det var fel, och det handlade om avundsjuka. Visst, hon var antagligen full, men bra gjort att be om ursäkt ändå!

Så kränkt, så nere jag var under den tiden jag var mobbad, bestämde jag mig för att aldrig bli igen. Med andra ord; Jag bestämde mig för att inte ta någon skit. Och det ska inte du heller behöva göra! Du är mycket bättre än så. Det värsta du kan göra är att ge igen. Visa att du har ett bättre beteende än dem och är mer mogen än dem.
För det vinner du mycket mer på i längden!