Prestationsångest: 5 varningstecken


 Du blir missnöjd om du "bara" får G eller VG på ett prov.

 Du känner dig aldrig nöjd med dina prestationer.

 Du är perfektionist och vill alltid vara bäst på allt.

 Du tänker ofta på att du kunde gjort saker bättre, istället för att tänka att du gjorde ditt bästa.

 Du känner dig ofta illa till mods om du ska göra något. Som ett prov, audition eller kanske städa lägenheten.
Det innebär att du sällan är självsäker


Nytt i garderobenNu har jag äntligen fått hem mina skor. :D De kommer från http://www.crazylady.se/ och kostar 499 kr. :) Var riktigt snabb leverans och jag är jättenöjd! :)

Dagens smarta ord
Repost min tid som mobbad del 3


Du kan läsa första delen HÄÄÄR och andra delen HÄÄÄR

Jag gick på barn och ungdomspsykiatrin redan innan mobbningen startade. Så de var ett bra stöd under mobbningen också. Men de tyckte att jag skulle ta bort mina sidor på internet. Men varför skulle jag ta bort mina sidor? Jag som offer skulle ta bort något jag gillade. Men jag vägrade. Jag behöll mina sidor, för jag hade rätten att vara där inne.

En dag så hade mamma, pappa, jag, min psykolog, kurator, mina lärare och mina rektorer möte på BUP. De sade till mig att jag var tvungen att börja gå till skolan igen. Annars skulle socialen bli inblandad i och med att jag bara var 14, alltså tvungen att gå i skolan. Jag ville inte alls gå tillbaka. Jag bara grät och kände panik.


Men när vi satte oss i bilen så började jag lyssna på musik. Lyssnade då på: Odium - res dig upp.
Refrängen går såhär: "Res dig upp rak i ryggen och betänk vår situation. Ska du låta ditt folk gå under utan en reaktion? Du svarar utan tvekan nej och sluter upp i våran långa strid. Med fler som du ja då finns det hopp om en ny och bättre tid"

Den låten fick mig att tänka till. Skulle jag verkligen gå under pga de som försöker förstöra mitt liv? Ska jag plåga min familj så? Nej, jag ska vara stolt över mig själv. Jag ska vara rak i ryggen och visa min styrka. Så när jag kom hem hade jag självklart massor av kommentarer på lunarstorm från dem. Så jag tog mod till mig och svarade.
Jag skrev såhär: "Vad har ni egentligen emot mig? Vad har jag gjort er?"

Vet ni vad jag fick för svar? Jo - "Jag förstod inte frågan." Självklart gjorde de det, men de hade inget svar. Det var ju inte person A (hon som startade mobbningen) som svarade. Det var ju någon av de andra, och de hade ju ingen anledning.
De hängde ju bara på, utan att veta vad person A hade emot mig. Om hon nu ens visste det själv. Vad grupptryck kan påverka... Sjukt är det i alla fall. Efter det klarade jag av att komma till skolan igen. Min syster Anna var med mig i början och jag klarade det till slut. För jag hittade styrkan i mig själv. Jag förstod att jag är mer värd än så. I slutet av 2009 kom faktiskt person A fram till mig när jag var ute och dansade och bad om ursäkt för hur hon hade behandlat mig. Hon erkände att det var fel, och det handlade om avundsjuka. Visst, hon var antagligen full, men bra gjort att be om ursäkt ändå!

Så kränkt, så nere jag var under den tiden jag var mobbad, bestämde jag mig för att aldrig bli igen. Med andra ord; Jag bestämde mig för att inte ta någon skit. Och det ska inte du heller behöva göra! Du är mycket bättre än så. Det värsta du kan göra är att ge igen. Visa att du har ett bättre beteende än dem och är mer mogen än dem.
För det vinner du mycket mer på i längden!

Dålig självkänsla och dålig omgivning

När man har dålig självkänsla och inte vet om sitt eget värde, så är det lätt att man stannar i en omgivning där man blir illa behandlad. Om man inte vet om sitt eget värde så har man svårt att inse att man är värd en omgivning som respekterar, accepterar och älskar en som man är. 

Därför är det också viktigt att man tränar upp sin självkänsla, så att man också kan få en bra omgivning. (Nej, jag säger inte att alla som har en dålig självkänsla har en dålig omgivning!!) Man ska aldrig nöja sig med mindre, varken från sig själv eller från andra. Det är ditt eget ansvar att du mår bra och det är bara du som kan se till att du gör det! Du kan få lite hjälp på vägen, men det är du som måste göra arbetet. Våga säga upp kontakten med de människor som får dig att känna dig mindervärdig.


Nallebjörn

Idag har jag badat Nalle, rengjort akvariet, gett grodorna mat och så vidare. :) Nalle är så jäkla söt när han har badat haha. Han älskar att bada och sen flyger alla mattor för att han torkar sig överallt. Hoppas att ni har haft en bra dag och att ni mår bra! :)


Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens pepp-låt

Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Varningstecken: Dålig självkänsla DU PRATAR MYCKET SKIT OM ANDRA OCH SER NED PÅ ANDRA. - När man försöker prata ned andra och ser ned på dem så är det oftast för att man försöker glänsa och övervärdera sig själv. Men egentligen känner man sig mindre värd än andra. Tycker du om dig själv och vet ditt eget värde så behöver du inte kränka andra. Du behandlar både dig själv och andra med respekt.

 DU JÄMFÖR DIG MED ANDRA, HELA TIDEN! - Du tittar hela tiden på andra, vad bra dessa människor är på fotboll, på att skriva, på att vara en bra vän och du tycker de har det perfekta utseendet, medan du anser att du själv inte är bra, varken på utsidan eller insidan.

 DU TROR DU BLIR LYCKLIGARE OM DU BLIR SNYGGARE. - Lyckan kommer inifrån. Det är inga fel att vilja se bra ut och tycka att utseendet är viktigt, men utseendet är långt ifrån allt! Det viktigaste är att du börjar tycka om dig själv inifrån och inser vad värdefull och bra du faktiskt är! Börja med din insida.

 DU GÖR SAKER FÖR ATT BEVISA ANDRA ATT DU KAN. - Istället för att göra saker som du verkligen vill så gör du saker för att bevisa andra att du kan och är bra. Du ska göra saker för din egen skull, för att du vill, inte för att motbevisa andra!


Tävlingen är nu avslutad!Nu är tävligen avslutad och vinnaren blev Melina. :) Ett mejl till dig är nu skickat så hör av dig till mig så fort som möjligt! Tack till alla som deltog och jag hoppas ni deltar i nya tävlingar! :)

Här kan ni kolla Melinas blogg. http://melinajohansson.blogg.se/

Dagens smarta ord


Så sött meddelande! <3När jag loggade in på dayviews igår så fick jag se att sötnosen Moana lagt upp detta om mig. Blev så rörd att jag började gråta för det var så sött skrivet. :) Denna tjejen verkar vara helt fantastisk och fast hon är lite yngre än mig så verkar hon vara väldigt mogen och vuxen. Jag är så glad att jag kan hjälpa någon och jag blir så glad av dina fina ord Moana. På länken nedanför kan ni läsa Moanas fina blogg. :)

http://www.nattstad.se/moanajepsen

Män och kvinnorHaha stämmer så bra tycker jag! ;) Är du också så? Jag har mycket kläder, men aldrig något att ta på mig...

Varför är det bra att skratta?

Försök hitta något varje dag att skratta åt. Även när du mår som sämst, för ett skratt får en att må bättre. Försök att skratta ofta, för skrattet gör dig stark och har en helande kraft till att kunna fortsätta kämpa vidare. Det är viktigt att ha en distans till sig själv, så att man kan skratta åt sina misstag, för visst gör man mycket roligt i livet (även om man inte tycker det är roligt då). Jag skrattar ofta åt mig själv, för jag vet att skrattet gör mig gott och man inte få för mycket av skratt! 

Har du lätt för att skratta? :)

Vem är jag?


Detta är en viktig tanke. Man måste fråga sig själv om man verkligen är den person man vill vara och blir svaret "nej" så kommer det en ny fråga: "Hur vill jag då vara?"

Nu pratar inte jag om utseende. Jag pratar om personlighet. Det finns kanske en del man vill ändra på i sin personlighet.
Det kan vara saker som att: 


 Våga mer
 Vara mer social
 Vara en bättre lyssnare 

Så fråga dig själv om du är den personen du vill vara och ta reda på hur du själv vill vara. Då kan du göra en liten lista och när du då har klarat av dessa tre punkter så bockar du av dem och gör nya punkter, tills du är nöjd!


Att få må dåligt ibland

Jag fick en kommentar på mitt inlägg "Många frågor men inga svar" att varför ska man bry sig om mig och tycka synd om mig när det finns miljoner människor som det är mer synd om. Givetvis finns det det. Det finns de människor som inte har mat för dagen eller tak över huvudet. Det finns de människor som inte har en familj alls, utan lever helt ensamma. Det finns de människor som min funktionshindrade syster Sofie, som inte kan leva sitt liv alls utan vi andra måste hjälpa henne att leva sitt liv. Självklart är det mer synd om dessa människor!

Men jag vill visa i min blogg att man FÅR må dåligt, man FÅR tycka livet är skit ibland, man FÅR gnälla på saker och ting, fast att det finns människor som inte har mat för dagen. En människa mår dåligt ibland, en människa får dåliga dagar ibland och livet är ingen dans på rosor och det vill jag visa i min blogg. Att oavsett om min funktionshindrade syster Sofie inte kan leva ett "normalt" liv, så har jag också rätten att må dåligt och vara missnöjd ibland, likaså du.
För hur ska man kunna uppskatta det bra om man aldrig mår dåligt?

Du väljer själv om du vill tycka synd om mig eller inte. Jag har inte tvingat dig. Givetvis vill jag ha lite medlidande och peppande kommentarer när jag mår dåligt, så som alla andra vill. Men det är inget måste för just dig. :) Har du den synen på saker och ting att du skickar en irrelevant kommentar på ett inlägg där någon mår dåligt, så bevisar det bara vart du står. :)


Dagens låt


En av mina favoritlåtar just nu. :D

Repost min tid som mobbad del 2


Du kan läsa första delen HÄÄÄR.

Jag hade väldigt tur, för innan något mer hann hända så kom lärarna. De hade hört allt skrik, och ville se så allt var okej, och de förstod. De förstod att jag var ett offer, att jag var oskyldig. De följde mig upp till rektorn, och de ringde mina föräldrar för att berätta vad som hade hänt. Så när mamma ringde upp mig bröt jag ihop. Jag grät och grät, och som tur var så kom pappa dit efter ett tag. Vi fick prata med den ena rektorn, och han fann inte ord, så förbannad var han över det som hade hänt. Han kunde inte förstå hur det kunde hända. 


De följde mig till ett vilorum där jag fick träffa mina mentorer. De hade egentligen lektioner, men ställde in dem för att prata med mig och ta reda på vad som hände. Jag hade fruktansvärt bra lärare på den tiden. De gjorde allt för att hjälpa mig. Så vi berättade allt, om alla kommentarer jag hade fått på internet, och vi hade sparat allt. Vi kopierade deras användarnamn, tid och datum då de skickade kommentarerna och vi tog med detta till skolan.

Tyvärr kunde de inget göra åt det, eftersom det skedde på fritiden. Men de sa att vi kunde gå vidare till polisen. Det gjorde vi inte, men hade det blivit ännu värre så hade vi gjort det. Internetmobbningen höll på ett bra tag till, de hade ju inget annat sätt eftersom jag slutade gå till skolan den dagen. Jag klarade inte att gå dit. Jag hade verkligen hela skolan emot mig, förutom min egen klass. De få vänner jag då hade kvar vände mig också ryggen till slut. De tyckte at jag förstörde deras rykte. Så där stod jag, helt ensam. Ingen vän att vända mig till, bara min egen familj och dåvarande pojkvän.


De försökte till och med vända min familj emot mig. De skickade mejl till min syster Anna om att jag inte var så bra som hon trodde, och att hon borde hålla med dem istället. Men det gick inte min familj på, de älskar mig för mycket för att vända mig ryggen. De försökte verkligen med allt, bara för att förstöra mitt liv....

Två riktigt gamla bilder...

Dagens smarta ord


Hittade bilden hos http://werun.se/keela/

Många frågor, men inga svar...

Vid denna tiden brukar jag alltid ha minst två inlägg uppe i bloggen, men jag orkade faktiskt inte tidsinställa något igår... Igårkväll/natt mådde jag väldigt dåligt psykiskt. Jag kände mig väldigt ledsen över saker och ting och jag har frågor som jag känner att jag inte får svar på. Gällande både vänner, bloggen och övriga livet.

Jag vet inte hur jag ska komma vidare med exempelvis bloggen, för jag hittar inte sättet att nå ut till fler människor.
Detta är något jag verkligen vill göra, för jag brinner för att skriva och hjälpa andra människor. Jag älskar att sätta mig ned och skriva texter. Jag frågar större bloggare på exempelvis deras frågestunder vilket deras bästa tips är för att nå ut till människor, vart man kan marknadsföra sig och hur man ska göra, men de svarar aldrig. Jag frågar er läsare vad det är ni gillar mest i min blogg, vad jag kan göra bättre, om jag ska uppdatera mer, vilket jag ska uppdatera mer/mindre av och om ni har några tips på inlägg att skriva om/prata om i videobloggar, men jag får oftast bara ett eller två svar. Min syster svarade exempelvis på min fråga igår att hon ville se mer roliga videos.


Det är så himla svårt för jag vet inte egentligen vad folk dras till, jag vet inte vad folk vill se för bilder, läsa om eller någonting... Samtidigt vill jag inte heller ändra på mig själv och min blogg för mycket heller, för jag måste fortsätta skriva om det jag tycker är kul, det som jag brinner för. Jag måste fortsätta vara mig själv. Men det finns ändå kanske saker som kan bättras på, kanske ett annat sätt att skriva på eller utforma inläggen. Jag vet ingenting och det är det som stör mig, att ingen kan svara på mina frågor. 

Jag har också tävlingar i min blogg och nu pågår en tävling där man kan vinna en iphone-plånbok. Iphone ska ju vara en väldigt populär telefon, ändå är det ganska få som anmäler sig, fast att jag gör mycket reklam för tävlingen. Jag vet inte heller vad folk vill ha för tävlingar. Det är svårt att veta när ingen svarar på ens frågor. Detta blev ett långt och ledsamt inlägg, men jag är tvungen att få skriva av mig om detta...


Olika hårfärger


Har kollat igenom lite olika hårfärger jag har haft genom tiderna. :) Svårt att hitta bra bilder på alla dock. Bilderna är tagna allt ifrån jag var 15 år tills idag. :)

Hockeylördag


Nu blir det hockey, Frölunda-Färjestad som spelar. :) Har just varit på promenad med hunden också så blir skönt att sätta sig och se hockey nu. :) Vad händer för er denna lördag? :) Pappa tyckte vi skulle beställa en helikopter för att åka till Göteborg nu för att se matchen haha. ;) Hoppas ni får en bra dag i alla fall! Om ni undrar varför bilden ser lite konstig ut så är det för att jag tog kort på tv:n. :P

Dagens frågaAtt försöka passa in

Jag minns hur det var när jag försökte passa in och vara som "alla andra". Jag försökte hitta mig själv och jag visste inte alls vem jag var, vad jag tyckte eller vad jag ville. Därför lät det som en bra idé att vara som "alla andra". Jag provade att röka på grund av grupptryck. Jag ville ju så gärna bli omtyckt. Jag trodde inte att jag dög annars. Människor tjatade på mig att jag skulle röka och dricka med dem och hade det inte varit att jag har en sådan familj som jag har, som informerar mig om saker och ting och pratar med mig så hade jag nog börjat dricka också.

Jag mådde inte alls bra när jag försökte passa in, det enda jag behövde var att få vara mig själv och bli omtyckt för den jag är. När jag slutade 9:an så slutade jag också umgås med de "vännerna" jag hade på den tiden, just för att jag inte kände mig respekterad, det kändes som att de inte gillade mig för den jag var. Jag gick aldrig så långt så jag gjorde vad som helst för att passa in, men det var nära... 

Du måste inse att du är bra exakt som du är. Det är inget fel på dig. Du behöver människor som respekterar, accepterar och älskar dig för den du är! 


PÅMINNELSE, TÄVLINGEN!KOM IHÅG ATT ANMÄLA ER TILL TÄVLINGEN DÄR NI KAN VINNA EN IPHONE-PLÅNBOK! :) ANMÄL ER HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR PÅ DENNA LÄNK!

Dagens smarta ord
Repost min tid som mobbad del 1

Mobbning är något som väldigt många gått igenom, och som väldigt många går igenom just nu.
Nu tänker jag berätta min historia för er.

2004 började jag 7:an. Det gick jättebra, och jag fick många vänner. Jag hade många vänner sen innan också, men de ökade när jag började 7:an. Det kändes jättebra att högstadiet inte alls var så farligt som jag trodde. Det gick ju ärligt talat skitbra. Jag trivdes med lärarna, med elverna och i lokalerna. Men så en dag just när sommarlovet hade börjat så fick jag en kommentar på lunarstorm. Det började såklart lite "oskyldigt". Kommentaren jag fick var: "Vafan har du låtsaspiercing för? Är du så feg att du inte vågar ta en äkta? Tönt!"


Detta fick mig att bli ledsen såklart och jag tog bort inlägget och blockerade tjejen, som vi kan kalla för person A. Tiden gick och jag tänkte inte mer på detta, så när hösten kom såg jag fram emot att börja 8:an. Då hade allting vänt. Jag var inte längre "populär" bland vänner, utan nästan alla vände mig ryggen och jag kunde inte förstå varför. Alltmer kommentarer ramlade in, men nu var det inte längre de oskyldiga om låtsaspiercing, utan nu var det hur ful, dum och äcklig jag var. Att ingen skulle vilja ha mig osv osv. Det blev alltfler kommentarer och alltfler som skrev. Jag tog bort allt, och blockerade alla som skrev sådana där saker.

De här personerna gjorde fler och fler sidor om mig på lunarstorm. De hade till och med användarnamn som var något liknade Eva_ful och sådana saker. De gjorde presentationer om mig och en minns jag jätteväl. Det stod såhär: "Eva, Håkan Hellström sjunger en låt om dig. Den fulaste flickan i världen." Sida efter sida handlade om mig. Meddelande efter meddelande handlade om mig.


En dag i oktober 2005 hände en speicell grej. Jag och mina kompisar, de som jag hade kvar satt i en trapp i skolans mest obevakde korridor. Plötsligt kommer en del av gänget som mobbar mig. De var kanske 10 stycken. De börjar prata med mig, och jag försöker hålla mig så lugn som möjligt, fast inombords skakade jag, det ska erkännas. Jag såg till att inte vara otrevlig tillbaka, utan bara vara som jag brukar vara. Till slut ger sig person A på mig, när jag sitter i trappan och hon står upp. Hon försöker dra mig i håret, och jag försöker sparka till henne för att komma loss hennes grepp. Jag kallade henne hora under tiden, för jag blev så frustrerad och henns näspiercing trillade ur under tiden.... Hon sa att hon skulle anmäla mig för att jag kallat henne hora under tiden hon anföll mig, och att jag skulle köpa ett nytt smycke åt henne....

Dessa bilder är väldigt gamla, dock vet ju inte riktigt hur gamla de är.

Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Rolig reklam

 

Haha tycker denna reklamen är så rolig. :D

Ska sova snart

Nu ligger jag i sängen och ska nog snart sova. Är otroligt trött, samt att jag har huvudvärk, igen...
Jag har haft huvudvärk i flera kvällar nu och det har varit enormt mycket den senaste tiden. Jag tror att det kan bero på mycket oro i kroppen. Det har väl varit detta med att pappa har varit på operation. Min funktionshindrade syster Sofie har också en väldigt jobbig period där hon får mycket epilepsianfall. Det har varit små anfall som kommit flera gånger i timmen, så hon har haft det väldigt jobbigt nu. (Ni kan läsa mer om hennes funktionshinder HÄÄÄR.)

Tror faktiskt att det är en stor orsak till min huvudvärk, så ska försöka sova tidigare nu och bara vila mig ett tag. Men jag hoppas ni får en bra natts sömn i alla fall. :) Godnatt på er!


Lite suddig mobilbild, men outfiten syns ju rätt bra i alla fall. :)

Dagens pepp-låt

Inspiration
 


Förlora inte dig själv!

För mig är det viktigt att inte vika mig bara för att jag ska bli omtyckt av andra. Jag tänker så här; om jag måste ändra på mig (exempelvis byta klädstil, hårfärg, sminkning) för att folk ska gilla mig, så är det ingen idé, för då kommer de ändå inte gilla mig. Då kommer de enbart gilla den personen DE VILL att jag ska vara, men inte den personen jag egentligen är. Om jag inte duger som jag är för dessa människor, så letar jag hellre upp människor som jag Evah duger för. 

Det är inte värt att förlora sig själv för att behaga andra. Jag kommer inte må bra om jag slutar vara jag. Personer som är värda dig och mig älskar oss exakt som vi är. De försöker inte skapa en annan människa av oss för att det ska passa dem.


Jag gör det jag mår bra av, för mår jag bra så mår de i min omgivning också bra. Mår jag bra i mig själv så kan jag vara en bra vän, en bra flickvän, en bra dotter och en bra syster, för då tror jag på mig själv och kan prestera. Jag kan bjuda på mig själv och veta att jag duger exakt som jag är.

"Jag har heller några få äkta vänner, än många falska."

Så klarar ni distansförhållandet!


 HA MYCKET KONTAKT. - Eftersom ni kanske inte kan ses så ofta, så ha mycket kontakt över sms och telefon. De där små smsen betyder faktiskt mycket och gör att ni fortfarande kan ty er till varandra, trots att ni inte ses så ofta.

 NÄR NI SES, ÄGNA ER ÅT VARANDRA. - Försök att ha mycket tid för varandra när ni ses. Självklart kan ni göra lite andra saker och inte bara gosa, men umgås mycket när ni ses och gör saker tillsammans.

 VISA ATT NI UPPSKATTAR VARANDRA. - Eftersom ni kanske inte ses så ofta så visa mer uppskattning för varandra. Skicka det där fina sms:et du tänker på. Ring och säg att du älskar personen. Skriv något fint på facebook eller varför inte köpa en liten fin sak?
 GE ER TUSAN PÅ ATT KLARA DET. - Det kan vara jobbigt att ha ett distansförhållande, men ger ni er tusan på att ni ska klara det så kan ni göra det! Älskar ni varandra så kan ni klara det.

Dagens smarta ord


Män får prova på att föda barn

 

Fina bilder från läsare
När jag mår dåligt ibland så brukar jag kolla på fina bilder jag har fått utav mina läsare. :) Då brukar jag må lite bättre. Ibland är det lätt att glömma vad man har och istället bara se vad man inte har. Då kan det vara bra att faktiskt uppdatera sig lite och kolla tillbaka på allt man har, för att uppskatta det mer!


Filmtipset


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN DISCSHOP.SE

Att vara tillfreds med sig själv

Jag vill få människor på rätt spår, just för att jag vet hur jobbigt det är att inte vara tillfreds med sig själv. Det är viktigt att älska sig själv för att man ska kunna klara av vardagen på ett sådant bra och lätt sätt som möjligt. Om du älskar dig själv och respekterar dig själv så har du alltid en vän att vända dig till. Saker och ting blir extra jobbiga om du inte älskar dig själv och respekterar dig själv. 

Därför vill jag vara en hjälp på vägen. Det är du som måste göra jobbet, men jag kan hjälpa dig en bit på vägen, samt vara en stöttepelare. Jag hoppas att just du som läser detta inser vad vacker du är. Din näsa är inte alls stor. Du som läser detta har jättefina ben som du inte alls behöver noja över! Just du har jättefina läppar som du inte alls behöver göra större och dina bröst är inte alls för små!

Just du som är kille och läser detta, du behöver inte oroa dig över att din snopp är för liten. Just du behöver inte tänka på att du måste ha de största musklerna, för ni duger alla exakt som ni är, jag lovar!


Jag är ett måndagsbarn, vad är du?

Måndagsbarn har fagert skinn
Tisdagsbarn har älskligt sinn
Onsdagsbarn är fött till ve
Torsdagsbarn får mycket se
Fredagsbarn får kärlek och lycka
Lördagsbarn ska mödorna trycka
Söndagsbarn får länge leva och njuta
fritt och glatt och sedan berömligt sluta.

Måndag: (Jag är ett måndagsbarn)
Måndagsbarn är ögonfröjd. Måndagsbarn är snällt och rart. De som är födda på en måndag, är oftast svärmiskt anlagd, har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.


Tisdag:
Tisdagsbarn är älskvärdhet. Tisdagsbarn gör allt med fart. De som är födda på en tisdag, är vanligen starka och handlingskraftiga, men de är ofta krigiska och går anfallsvis tillväga.

Onsdag:
Onsdagsbarn får lida ont. Onsdagsbarn är kärt besvär. De som är födda på en onsdag, har i regel snabb uppfattningsförmåga, de är inteligenta och läraktiga, men de kan ofta vara ganska självsvåldiga.

Torsdag:
Torsdagsbarn slita tungt. Torsdagsbarn gör fin karriär. De som är födda på en torsdag, är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.

Fredag:
Fredagsbarn är goda och givmilda. Fredagsbarn gör gärna gott. De som är födda på en fredag, är kärleksfulla och trofasta. De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur med kärlek.

Lördag:
Lördagsbarn får arbeta för födan. Lördagsbarn får slita hårt. De som är födda på en lördag, har sällan tur med kärlek. De har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.

Söndag:
Söndagsbarn är sött och snällt. Söndagsbarn har det alltid bra och får det mesta de vill ha. Det har alltid ansetts för lyckligt att vara söndagsbarn. De kan se in i framtiden, nästan allting lyckas för dem och de har livlig fantasi.


Hittade informationen hos Paula. Vilken dag är du född på? :)

Dagens smarta ord
Tacopaj och sängen!

Nu blir det snart sängen och kanske en film. :) Älsklingen och jag fixade tacopaj till kvällsmat idag. Hela familjen blev förtjusta i det så i stort sett alla skulle ha liten bit haha. :) Min dag har varit lite sisådär, men kvällen blev i alla fall bättre. Hoppas eran dag har varit bra. :) Haha min blogg verkar nästan ha blivit en matblogg ibland. ;)


Avslappninstips


 STÄNG AV MOBIL/DATOR M.M. - För att kunna slappna av ordentligt är det viktigt att stänga av allting som kan störa. Du behöver slappna av utan att bli störd och utan massor av teknik som låter.

 LYSSNA PÅ EN AVSLAPPNANDE MUSIK. - Har du någon viss musik du slappnar av till?
Lyssna då på den på lite soft volym.

 TÄND MYSIGA LJUS. - Visst är det mysigt med ljus? Om du gillar dofter så kan du använda
dig av doftljus och även en rökelse.

 FÖRSÖK RENSA TANKARNA. - Tänk att du har en liten box där du lägger alla onödiga tankar i. Lägg undan dem så länge under tiden du vilar. Du kan ta tag i dessa tankar lite senare istället.

 

Emot mobbnings-gruppJag vill påminna er om min, Rebeccas och Jennies grupp "emot mobbning" på facebook. Har ni något ni vill dela med er av, bara läsa tips och andras historier eller försöka hjälpa andra så bli medlem. Vi finns där för varandra och stöttar varandra. Klicka HÄÄÄÄR för att komma till gruppen på facebook.

Tävling - Iphone plånbok

För att vara med och tävla, svara på följande fråga:
Hur många färger finns Iphoneplånboken i?
Gå in på www.iphoneplanbok.se för att hitta svaret :)

För att delta, svara på frågan, ange namn, email adress och vilken färg och modell du vill ha i kommentarsfältet nedan. När tävlingen är avslutad så skickar jag mejl till vinnaren och skriver även ut det i bloggen!


TÄVLINGEN AVSLUTAS 29 JANUARI!


Dagens fråga


Bilden i rött hår är från 2010 och bilden i svart år är från 2011. :)

FruktsalladBlev lite mys idag med fruktsallad. :) Försöker hitta någon film att se, lutar mot smala Sussie. ;) Men är riktigt trött faktiskt och har lite ont i huvudet...

Nalle puhs citat


Dagens inspirationEftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Denna bilden stämmer verkligen. Oavsett om du är smal eller lite större så är du ändå vacker. Det är det som gör världen och oss människor så speciella, att vi ser olika ut och är unika!

Tips mot mensvärk


 VÄRMEFILT/DYNA. - När jag har enorma menssmärtor så brukar jag använda mig av värmedyna eller filt. Man lägger dynan på magen där det gör som ondast och sätter på värmen. Värme hjälper mot smärta och det är väldigt skönt att få värme på magen. Ni kan hitta en värmedyna HÄÄÄÄR som kostar 179 kr.

 NAPROXEN/P-PILLER/IPREN. - Om exempelvis inte vanlig ipren hjälper mot menssmärtor så finns det mensmediciner att få, ett exempel är naproxen. Det ska vara en väldigt bra medicin mot just menssmärtor. Man kan också få p-piller om man ofta lider av extrema menssmärtor, då smärtorna brukar bli lite lindrigare med p-piller.

 MASSAGE. - Att massera magen med cirkelrörelser brukar hjälpa för mig. Det stimulerar och brukar lindra smärtan ett tag.

 UPPDRAGNA KNÄN. - Prova att ligga med knäna uppdragna. Det kan också hjälpa ibland och det gör så man lättare slappnar av i hela kroppen.

 MOTION. - Att motionera är väldigt bra för menssmärtor. Det räcker med att ta en liten promenad så kan smärtorna bli lindrigare. 

Prata om sin snopp?

Jag förstår inte hur människor kan tro att det imponerar att skryta om sin snoppstorlek eller hur mycket muskler man har. Visst, vissa kanske lockas av detta, men jag blir verkligen inte imponerad, mer avskräckt faktiskt att vuxna människor kan sitta och skriva sådana saker på Internet till randoms-människor. Om båda är med på att skriva om sådana saker så är det väl helt okej, men jag lockas inte ett dugg av det faktiskt.

Tycker du att det är vuxet eller moget att skriva om sin snopp-storlek och så vidare till främmande människor på Internet?


Evah hissar och dissar


LIKES PÅ DET NEGATIVA. - Jag vet inte om ni har varit ute för detta någon gång, men jag ogillar verkligen när folk gillar på negativa statusar på facebook. Exempelvis när vissa skriver att de mår dåligt, haft en dålig dag osv så gillar folk den statusen. Sen skriver personen att den mår bra och då gillar inte folk. Är inte det konstigt?
KYLAN. - Nej, nu vill jag inte ha vinter längre, eller i alla fall inte så kallt. Räcker med några enstaka minusgrader tycker jag...
ATT DET NÄSTINTILL ALLTID ÄR TRÅKIGT PÅ TV:N. - Jag tycker inte det visas mycket bra på tv:n längre faktiskt... Man har många kanaler, men ändå aldrig något att se.

 ATT JAG OCH ANDRÈ HÅLLIT IHOP I TRE ÅR NU. - Tänk, tre underbara år tillsammans och fler ska det bli. :) Det förtjänar en riktig hiss tycker jag! Jag älskar dig!

 FÄRGEN ROSA! - Jag var lite deppig när jag skulle städa bort julen, men så fick jag upp mina rosa saker igen och jag ändrade temat på datorn osv så det blev rosa igen och det gjorde mig glad. :) Älskar verkligen den färgen, den piggar upp!

 MINA NYA PARFYMER! - Åh vad jag älskar dem. Så underbara dofter. :D Rekomenderar verkligen dessa!

Dagens låtar


Eftersom jag och min fästman firar tre år idag, så lägger jag in två låtar som betyder mycket för oss. Dessa låtar har vi lyssnat på sedan vi blev ett par och den första låten kan jag knappt höra utan att få tårar. Jag älskar dig min finaste skatt! 

Dagens bloggvinnare

DAGENS BLOGGVINNARE BLEV DENNA FINA TJEJ MED HENNES FINA DESIGN! :) KLICKA HÄÄÄÄR FÖR ATT KOMMA TILL HENNES BLOGG!

Eftersom inte alls många anmälde sig denna gången så struntar jag i att ha en ny omgång. Vi får se när dessa tävlingar kommer tillbaka. :)

Nu blir det TBBT!Nu ska jag lägga mig i sängen och se på TBBT (The big bang theory) med min älskade fästman. :) Ska väl försöka sova snart också, för jag börjar bli riktigt trött. Kvällen har i alla fall bestått av film och sen blev det P3 Guldgala. :) Var rätt kul att se, dock var det många artister man aldrig ens hade hört talas om faktiskt. Men vi hörs mer imorgon.
Ta hand om er och varandra. Puss puss.
 


Inspiration


Offentlig person = känslolös?

Något jag verkligen stör mig på är detta tänkande: "Hon/han är en offentlig person och väljer att lägga upp sådana här bilder och texter. Då får hon/han tåla utan att börja grina!" 

Hur tänkte du nu? Om man är en offentlig person och lägger in det man gör så har man inga känslor alls och måste tåla exakt allting som människor säger om en eller? Detta är så fel, för oavsett om man är känd, okänd och vad man än lägger in för bilder så ska man inte behöva ta massor av otrevligheter. Om du nu hade varit i denna situationen istället och varit den personen som varit offentlig, skulle du då resonera på samma vis, att du ska behöva tåla exakt vad som helst för att du är offentlig? Att direkt du lägger in en bild eller en text så ska du behöva få höra vad ful, äcklig och hemsk du är. Hade du velat det och tyckt samma sak då?

Observera att jag har inte sagt något om att ge konstruktiv kritik, det är skillnad. Det ska man kunna tåla oavsett om man är offentlig eller inte. Men personliga påhopp är inte okej. Tänk dig in i situationen innan!


Promenad med hunden
Varit på promenad med Nalle. :) Dock är det jääävligt kallt ute. Var -17 imorse. Usch. :/ Sitter nu och kollar på filmen easy A, en av mina favoritfilmer! :) Hoppas ni har en bra lördag kära vänner.

Vad vill jag se i en blogg?


 ORDNING OCH REDA! - Jag gillar om inläggen är i ordninggjorda. Ett ämne för varje inlägg, bra stavat, punkter och så vidare. Jag gillar också när bloggaren har kateogirer som används! Ordning är verkligen viktigt.

 EN BLANDNING AV OLIKA SAKER. - Inte enbart vad personen gör om dagarna, för det kan bli tråkigt att läsa. Jag vill läsa om åsikter, tips, outfitbilder, få filmtips och så vidare. Alltså mer än en "vardagsblogg".

 BILDER! - Jag vill gärna se bilder i bloggen och då inte enbart bilder från google, utan bilder som personen tagigt själv på olika saker och även egobilder.

 BRA UPPDATERING! - Det är ju alltid kul om det uppdateras mycket. Gillar man en blogg vill man ju ha mycket att läsa, så bra uppdatering gillar jag verkligen!


Dagens smarta ord
Sponsrat inlägg: Telia HBO

Brukar ni kolla på sex and the city? Jag kollar ibland, är inget jättestort fan av det, men det kan vara roligt att kolla på titt som tätt. Det är en ganska "rätt fram" serie, där jakten på kärlek och sex är i fokus. Man får följa deras singelliv och hur de söker sig fram för att hitta rätt i djungeln. Min favorit är Carrie, då hon är ute efter den äkta kärleken, samt att hon har ofta väldigt bra tankar.

Alla dessa tjejer har väldigt olika personligheter och det är ju det som gör serien. Det finns en karraktär för alla helt enkelt. De flesta tjejer verkar ju älska denna serie och det är kanske för att de kan relatera till mycket, men även få lite inspiration inom sex och kärlek. 

Serien kan nog ha svårt att accepteras av en del människor då det faktiskt är kvinnor som är rätt fram och har mycket sexlust. Det finns ju faktiskt vissa som fortfarande som har svårt att acceptera det. Om du vill se hela serien så kan du skaffa HBO gratis i sex månader via Telia digital-tv.

Läs mer och beställ HBO!


Favoritlåtar på repeat

Jag är en sådan person som hittar en favoritlåt och kan lyssna på den om och om igen ett bra tag. Jag har mycket musik på mina listor, men jag lyssnar på vissa låtar i stort sett hela tiden i en period och sedan byter jag favoritlåtar. Därför söker jag ofta efter ny musik, just för att jag nästintill lyssnar sönder låtarna. Konstigt egentligen, att när man får en favoritlåt så kan man lyssna på den huuuuuur mycket som helst ett tag.

Är du också sådan, att du lyssnar på en och samma låt när du väl fått en favorit?

Hitta det som ger dig styrka

Ett bra sätt för att börja må bra i sig själv är att hitta saker som kan peppa en vid dåliga dagar.
Jag har exempelvis min tattoo "stay strong" på handleden som hjälper mig. Jag kan kolla på den och tänka på att jag inte får ge upp utan måste vara stark. Jag har också små tavlor i mitt rum där det står peppande ord som jag brukar kolla på när det är jobbigt.

Min syster Anna har exempelvis en nallebjörn som ger henne styrka. Ingenting är töntigt, barnsligt eller löjligt. Det gäller att hitta olika knep som får en att må bra. Hitta just de grejerna som får dig att må bra. Kanske är det en fin sten som betyder något, ett gosedjur, en tavla eller en bok. Bara du har något som du kan använda dig av de dagar du mår dåligt.

Har du någon sak som får dig må bättre?


Rosa detaljer

Som ni vet så älskar jag ju rosa och därför klippte jag ihop lite bilder till er där jag visar rosa detaljer i mitt rum. :) Egentligen vill jag köpa nya möbler, men eftersom jag har planer på att bli sambo så känns det inte riktigt värt det faktiskt.

Dagens inspirationEftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Lol, that's so me


Så fixar du körkortet!


 LÄS MYCKET TEORI! - Om du läser mycket och kan reglerna så går oftast körningen också lättare. Därför är det bra att börja med teorin lite innan man börjar övningsköra, just för att ha lite koll på regler och skyltar.

  KÖR OFTA! - När du väl har börjat med övningskörningen, så kör ofta och låt det inte gå för lång tid mellan körlektionerna. Då ökar risken för att du glömmer det du lärde dig förra gången. Jag har själv gjort det misstaget och som nybörjare glömmer man lätt.

 OM DU HAR MÖJLIGHET, SÅ FÖRSÖK KÖRA MED EN OCH SAMMA LÄRARE. - Jag bytte ofta lärare, samtidigt som jag körde med pappa och det blev alldeles för rörigt. Alla hade olika körsätt, men i slutet körde jag bara med pappa och en enda lärare på körskolan.

 LÅT DET TA TID! - Du lär dig inget mer om du stressar. Låt inlärningen ta tid, så du vet att det verkligen sitter. Då minskar risken för att du glömmer på teoriprov och förarprov.

 TEORIPROV OCH FÖRARPROV ÄR INTE HELA VÄRLDEN. - Var inte för nervös för dessa prov. Skulle du inte klara det så är det bara att läsa lite till och göra om det. Det innebär inte att du har misslyckats och aldrig skulle klara det. Ta nya tag och försök igen!


 
Min bil. :)

Dagens pepp-låt

Evigt tänkande på inlägg

Att driva en "må bra i dig själv" blogg kan vara väldigt svårt på ett vis. Så fort jag har skrivit ned ett inlägg så börjar jag direkt tänka på nästa, vad det ska innehålla och vilken kategori det ska vara inom. I och med att jag inte driver en vardagsblogg där jag berättar om allt jag gör så måste jag hela tiden tänka på vad nästa inlägg ska handla om. Ibland kan inspirationen verkligen flöda ur en och man har massor att skriva, men det kanske bara blir inlägg för en dag, eftersom jag uppdaterar mellan 4-6 gånger om dagen. Jag älskar verkligen att skriva om det jag gör för jag brinner verkligen för detta ämnet, men det är ett evigt tänkande på nästa inlägg.

Tycker du det är svårt att komma på inlägg till din blogg?


Självkänsla och självförtroendeDagens smarta ord


Plats 12


Kl 17.00 idag så såg jag att jag var på plats 12 av mest kommenterade bloggar på blogg.se. :) Var riktigt kul faktiskt, första gången jag legat på denna lista, vad jag vet i alla fall! Tack till er alla fina läsare! :)

FilmtipsetINFRORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Nu har pappa vaknat upp

Nu har pappa vaknat upp i alla fall. Han har varit på operation idag och opererat ett finger. Han lider av trigger vilket innebär att fingret fastnar i ett böjt läge och om man ska sträcka på fingret så gör det väldigt ont. Det kommer av att det är för trångt i senorna så nerverna inte får plats.

Har varit väldigt orolig för pappa faktiskt, även om han har gjort detta innan. Men det är alltid läskigt med operationer och sjukhus tycker jag. Annars har det inte hänt särskilt mycket idag, har varit på promenad och mest slappat faktiskt.


Sofie och hennes funktionshinderSofie har den genetiska sjukdomen Rett syndrom som orsakar utvecklingsstörning, autism, motoriska problem och epilepsi. Hon har också svåra andningsproblem, vilket innebär att hon slutar att andas vid ett flertal tillfällen. Hon brukar då bli blå om läpparna och stel i pupillerna. Syndromet förekommer i stort sett bara hos flickor/kvinnor. Orsaken till Rett syndrom är en felkonstruktion i nervcellernas kontaktnät i hjärnan. Detta beror i sin tur på en förändring av ett arvsanlag.  Att göra intensiva rörelser med händerna är kännetecknet för Rett syndrom. Ett så kallat stereotypt beteende.
Sofie lider av svår epilepsi och anfallen kan se olika ut från gång till gång. Ibland är det svåra anfall då man måste avbryta detta med stesolid.Stesoliden är dock andningshämmande, så man får hålla mycket koll efter hon har fått stesolid. Hon får också många småanfall som går över av sig själv. 

Sofie har även något som kallas hjärnstamsstormar. Episoder av överdrivna och samtidiga kraftiga ökningar i CVT, CSB och arteriellt blodtryck. De som har svag andning med hypoxi alt. Hyperkapni är predisponerade för hjärnstamsstormar. Den kraftiga ökningen av hjärtats vagustonus medför risk för hjärtstillestånd. Till skillnad från epileptiska anfall så är hon vaken, panikslagen, rädd och kan skrika rakt ut. 

Sofie kan inte göra något själv, hon kan alltså inte äta själv, inte duscha själv, inte lägga på sig täcket själv. Hon kan heller inte prata, men hon förstår allting som man säger och man märker att hon lyssnar. Hon kan endast röra sig lite och när hon ska längre sträckor så måste hon ha sin rullstol.


På dessa bilder när hon har den gula mössan så gör de mätningar i hjärnstammen för att kunna se hur hennes hjärna fungerar, samt reagerar på olika saker och ting. Detta görs uppe i Östersund på Rett Center, där de är specialister på just Rett syndrom.

Dagen blogg


Smink och utan smink

Jag går ofta osminkad. Både för att det är skönt, men jag vet också att jag är vacker som jag är. Jag sminkar mig ibland för att det är roligt att göra något annorlunda, det är kul att piffa upp sig lite. Jag tycker det är helt okej att sminka sig, men man ska göra det av rätt anledning. Man ska göra det för att man tycker det är kul med smink och att det är kul att piffa upp sig. Man ska inte göra det för att man tror att man inte duger som man är, eller för att behaga andra. Du ska sminka dig för att du vill, inte för någon annans skull.

Jag älskar att vara osminkad, men jag älskar också att vara sminkad då och då. Både du och jag är vackra exakt som vi är. Just du som läser detta ÄR vacker, lita på det!


Doppa, dippa i snippa


Har idag dippat grönsaker. :) Det blev morötter, gurka, paprika och vindruvor med tsatsikidipp. Nu sitter jag i sängen med min syster Anna och bloggar med henne. :) Snart blir det väl att försöka sova. Vad har ni gjort idag förresten? :) Godnatt mina kära läsare!

Störd?!
Fråga till er anonyma

Jag har en fråga till er som klagar anonymt eller skriver med olika namn varje gång ni kommenterar.
Hur kommer det sig att ni inte vågar skriva erat riktiga namn? Om du exempelvis heter Lena och vill klaga på mig, varför klarar du då inte av att skriva att du faktiskt heter Lena, istället för att skriva anonymt? Jag säger inte att jag dömer er, jag vill bara ha svar på min fråga, varför många av er som klagar skriver anonymt eller byter namn till varje kommentar. Det vore väldigt intressant att veta er anledning till det. :)

Vi är alla vackra!


Ta kontrollen!

Vi formas mycket av folk runtomkring oss och av händelser i våra liv. Men vi måste också förstå att vi formar oss själva till en viss del. Vi väljer själva hur vi vill vara och leva våra liv, vilka kläder vi vill ha, vilka vi vill umgås med, vad vi vill jobba med. (Nej, jag säger inte att man kan styra över allt som händer!!!) Vi kan inte alltid få det jobb vi vill på studs, men vi kan ändå skapa vårat eget liv och forma oss själva. Man har alltid ett val, även om valen kan vara svåra och jävliga. Även om vi mår dåligt i våra liv över någonting, så kan vi styra detta till en viss del.

Vi kan försöka hjälpa oss själva och varandra till den grad det går och på så vis blir vi bossar över våra egna liv och kan forma oss själva. Om vi istället puschar oss själva när det behövs och inte trycker ned oss själva och gör livet värre än vad det är så kan vi uppnå det vi vill. Vi formar oss själva och gör oss själva till de individer vi bliräven om det runtomkring påverkar oss. Ta kontrollen över ditt eget liv och försök se saker så positivt som möjligt!


Dagens smarta ord

Bilden hittade jag hos Moa

Godnatt på er!

 


Nu blir det att lägga sig, är så enormt trött. Ta hand om er mina vänner. :) Hoppas ni sover gott och vaknar med ett leende på läpparna. Puss puss 


Dagens frågaNär jag mår dåligt...

Vet ni vad jag bär med mig när jag mår dåligt? Alla fina ord som jag får av er och av mina nära och kära. När jag känner mig lite nere så brukar jag tänka på allt jag har och vad fina ord människor faktiskt säger till mig. Jag fick en kommentar imorse om att en person hade börjat acceptera sig själv mer tack vare min blogg och personen tackade för allt jag skriver och så vidare. Den kommentaren har jag bärt med mig idag, för det är så roligt att höra! :)

Ni är verkligen värdefulla, allihopa! Sprid mer värme och glädje till varandra och er själva, så blir världen en lite bättre plats!Bild från 2010

Dagens smarta ord


Jag är som jag är, du är som du är!

Man kan inte få alla människor att gilla en. Man kan inte få alla människor att tycka man är snygg. En person säger: "Sluta blogga!". En annan säger "Blogga mer!". Någon tycker att man ska färga håret blont, en annan tycker att man ska färga håret svart. Det går inte att falla alla människor i smaken, då alla är så olika, har olika förutsättningar, olika åsikter och olika liv.
Därför får man gå efter vad MAN SJÄLV gillar.

Jag tar på mig det jag känner för, jag tar de bilder jag vill. Jag färgar mitt hår i den färg jag vill, för det är mig det ska behaga. Det viktigaste för mig är inte att du som läser detta ska vara nöjd med hur jag ser ut eller hur jag väljer att vara. Det viktigaste för mig är att JAG är nöjd, och att mina nära och kära är nöjda. Jag gör saker för min egen skull.


Gör det du också! Sluta upp med att falla för vad alla andra tycker, för det är inte relevant. Du är vacker exakt som du är, så tro inte att du måste ändra på dig för att någon annan tycker att du inte passar i exempelvis jenas och blont hår. Bra människor kommer acceptera dig som du är, inte för hur de vill att du ska vara. Jag kanske inte passar just dig som läser detta, men då får det vara i så fall. Jag är jag, du är du och så ska det vara. Acceptera mig som jag är, eller inte, det är upp till dig, men jag kommer inte ändra på mig för att passa in.

Dagens inspirationEftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Denna kvinnan har fått enorma klagomål för sin mage, jag tycker den är charmig! Vem får inte en liten bulle när man sitter lixom?

Mina fiskar och grodorHär ser ni bild på mina grodor, malen och fisken. :) Vi hade två fiskar, men en dog nyligen. Han var ca 7 år gammal så det var nog ålder. Jag tror grodorna är afrikanska dvärgklogrodor, albino. De är väldigt sociala och äter sin mat direkt ur ens händer. De brukar gosa med mina händer när jag matar dem och de är direkt med när man går förbi. :P De äter frysta mygglarver. 

Fisken är en slöjstjärt. Det är ganska dåliga bilder, de är tagna med mobilen för det var rätt svårt att få bra bilder på akvariet faktiskt.

Dagens frågaRedbull vs monsterJag gillar faktiskt bäst Monster. Förr drack jag mer Redbull, men idag föredrar jag faktiskt Monster. Jag dricker inte energidryck så ofta, men jag väljer faktiskt monster.

Dricker du energidryck och vilken väljer du?

Planer för idag

Slow down
Dagens låt 

Recension håroljanKommer ni ihåg att jag tipsade om denna i december? :) Jag har nu använt den i ca tre veckor och jag är jättenöjd med denna olja. Det är en hårolja som skyddar mot yttre påfrestningar och håret blir mindre statiskt. Den luktar så jäkla gott att jag bara går och luktar på mitt hår hela tiden haha. :P Jag är i alla fall jättenöjd med denna olja. Den finns på klippoteket, märket är Wella och den kostar 260 kr! :)

Mardrömmar

Jag drömmer mycket mardrömmar i perioder och oftast handlar det om insekter... Typ att det är en spindel i sängen eller i närheten av mig. Det kan vara alla möjliga slags insekter, men oftast är det spindlar. Jag vet inte vad det beror på att jag drömmer så mycket om insekter... Det kan gå länge innan jag drömmer mardrömmar, men sedan kommer det perioder där jag drömmer nästintill varje natt i veckors tid och jag vet inte varför.

Det är faktiskt väldigt jobbigt att vakna nästintill varje natt och känna en slags panik. Har ni upplevt något liknande och har ni någon idé vad det kan bero på och vad man kan göra åt det?


Dagens inspirationEftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Nalle, min skatt

Åh vad jag älskar dig Nalle. :D Dessa bilder är så fruktansvärt fina på dig min vän. Nu ska jag ta och ge denna krabaten lite mat, min lilla fjant. :D

Bilderna är det min syster Anna som har tagit. Ni kan kolla hennes blogg HÄÄÄÄR

Provocera skiten ur läsarna

Det är så intressant att läsa vissa bloggar egentligen.
Man ser så väl att vissa bloggare provocerar skiten ur sina läsare och människorna går på detta gång på gång. De läser bloggen, blir upprörda och skriver en elak kommentar om att personen som driver bloggen är så elak och hemsk som kan skriva elaka saker. 

Att dessa bloggare fortsätter på den tråden är ju för att de märker att det är det folk dras till många gånger. Om folk bara hade tagit saker med en nypa salt (nej, jag menar inte att det är okej av en bloggare att vara elak i sin blogg, men det är heller inte okej av läsare att vara elaka) så hade de antagligen inte provocerat och varit så elaka i sin blogg. Jag kan se vissa bloggare som höjer sig själva i varje inlägg genom att skriva: "Så här sexig är jag." "Jag är den bästa i världen. Alla borde se ut som mig" och så vidare. Men det är provokation. Självklart ska man höja sig själv och skriva om det, men man märker skillnad på provokation och en vanlig höjning till sig själv.


Sund relation till sex

Jag tycker det är viktigt att prata om sex och informera om graviditet och könssjukdomar. Jag tror att man ska börja prata med sina barn tidigt om detta, dock inte alltför tidigt. Jag tror också att ungdomar får en sundare inställning till sex om man disuterar med dem och informerar dem.

Många föräldrar har nog svårt att prata om sex med sina barn, för att det är genant. Själv har jag alltid haft en väldigt öppen relation till sex och har alltid kunnat prata med mina föräldrar om det. Även om det kan vara genant så måste man prata med sina barn om sex. Man kan inte förvänta sig att någon annan ska ta det ansvaret.

Tycker du det är genant att prata om sex med dina föräldrar?Nu blir det att...Nu blir det att se på Hannah Montana. :D Finns inte mycket att se på tv:n, så lägger mig i sängen och ser på min favorit. :) Vaknade tidigt idag, men är fortfarande trött faktiskt... 

Dagens smarta ord
Hur boostar man sig själv?

Det vi människor ofta gör fel på är att vi trycker ned oss själva för mycket.
Känner du igen tanken: "Nej, det är ingen idé att jag försöker, för jag kommer ändå inte klara det"? Detta är en tanke som jag vet att många av er tänker och jag gör det också ibland. Det är så fel, för vi ska inte tänka så! Hur vet vi att vi inte klarar något förrän vi har försökt? Och om vi inte skulle klara det första gången, vad gör det? Det går alltid att försöka igen. 

Vi måste bli bättre på att boosta oss själva och istället för att sänka oss själva, så ska vi höja oss själva! Hur höjer man då sig själv? - Jo, genom att ändra sitt tankesätt. Istället för att tänka att man inte kan klara något, så tänker man tvärtom, att vi faktiskt KAN klara det. Det viktigaste är att försöka, för det är då vi märker vad vi kan och inte kan. Vissa saker kanske vi inte klarar med en gång, men det innebär inte att vi aldrig kan klara det. Det är bara att försöka igen vid ett senare tillfälle så kanske man klarar det perfekt.

Ge inte upp vid första försöket och sluta aldrig tro på dig själv! Du kan så mycket mer än vad du tror, det lovar jag dig!


Skoltips - så lyckas du! GÖR SAKER I TID OCH HA EN PLANERING! - Om du inte gör allting i sista minuten så märker du att det faktiskt går bättre. Om du vet att du har prov om en vecka, börja då i tid att förbereda material och börja läsa på lite då och då så du inte behöver göra allting kvällen innan.

 SOV OCH ÄT PÅ RÄTT TIDER! - Om du har bra rutiner så orkar kroppen och hjärnan mer. Lägg dig alltså i tid och ät regelbundet så blodsockret inte sjunker för mycket.

 PIFFA UPP MED FINT MATERIAL! - Ha ett block till varje ämne och var noggrann. Köp nya pennor, sudd och fina mappar att lägga dina papper i, så de inte ligger och skräpar i skåpet. Ha ordning på dina saker!

 PLANERA ROLIGA SAKER FÖR HELGEN! - Om du har något att se fram emot så går oftast skolveckan snabbare och du kommer knappt märka av skolan. 

 TA PAUSER MELLAN PLUGGANDET! - Det är otroligt viktigt att ibland ta en paus och göra annat. Ta och plugga exempelvis en timme i taget och sedan tar du en paus och gör något du tycker är kul. Se bara till att du inte fastnar exempelvis vid datorn, utan faktiskt sedan fortsätter med ditt pluggande!


Skor, massor av skor!

Jag är en person som älskar skor. Jag har 32 par skor.
Jag kan ha rätt svårt att köpa skor då mina fötter inte vill trivas i vad som helst, tyvärr.
Jag brukar aldrig köpa skor över Internet, men jag har faktiskt funderingar på att göra det, då det verkar så bra att bara kunna välja och vraka.

De flesta köper ju online skor. Jag köper faktiskt mestadels skor med klack, även om det många gånger är en låg klack. Jag har inte många par skor som är låga faktiskt, för jag tycker inte de passar in riktigt i min stil. Men hur ska man få plats med alla skor när det bara blir fler och fler haha? Har hittat många fler skor nu som jag vill ha ju! Jag tycker det är väldigt kul att köpa skor och jag vet inte varför jag blivit en sko-människa. Tycker bara det ser så härligt ut att ha massor av skor och kunna välja och vraka.

Brukar du handla skor online eller föredrar du att köpa i butik?Sponsrat inlägg!

Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Nedstämdhet eller depressionAtt känna sig nedstämd och vara i en dålig period är mänskligt och detta uppelver alla människor en eller flera gånger i livet. Detta kan bero på vädret, på orolighet i skolan/jobbet eller kanske att man har bråkat med en vän. Man kan också känna sig nedstämd utan någon speciell andledning.

En depression går ofta djupare och håller i sig under en längre tid. Minst två veckor. När man drabbas av depression kan man få ångest, känna sig nedstämd, det vardagliga blir extra jobbigt och man kan inte glädjas eller känna intresse för något. Man får ofta dålig självkänsla och kan sluta äta, eller så kanske man hetsäter istället. Man sover oftast sämre, vaknar och är orolig eller så känner man sig inte utvilad, fast man sovit mycket. Man tänker mycket på döden, hur det är eller på en person som har dött.  En depression kan också leda till fysiska problem som förstoppning, oregelbunden eller utebliven mens och diarré. 

Har du varit nedstämd en längre tid och känner dessa symtom så kan det vara möjligt att du har en depression och inte en vanlig nedstämdhet. Var inte rädd för att be om hjälp och prata med någon om detta. Du är värd att må bra. Du är inte svag för att du behöver lite hjälp på traven. 


InspirationBILDEN ÄR LÅNAD FRÅN CATY! TYCKTE DENNA OUTFITEN VAR SÅ OTROLIGT SNYGG SÅ VILLE VISA ER DEN! :D

Tips på inspiration?

Hej på er! :) Förlåt för dålig update idag... Har känt att jag saknar inspiration. Eftersom jag inte vill göra så många inlägg om "detta gör jag nu", utan jag vill ha mer tanke bakom mina inlägg så kan det vara svårt att hitta inpspiration till det. Jag vill inte bara att det ska bli slentrianinlägg heller bara för att det ska uppdateras.

Det är väldigt svårt när man tappar inspirationen och veta vad man ska skriva om. Jag gör ju oftast 4 inlägg per dag, ibland mer. Har ni något som ni tänker på så får ni gärna komma med tips. Även när ni vill att jag ska göra videoblogar. Vad vill ni att jag ska prata om så det inte bara blir "ehh nu är det grått väder ute..." typ...


Hur gammal är jag?

[x] Du vet hur man kokar kaffe
[x] Du använder dig av en kalender
[ ] Du äger mer än ett kreditkort
[x] Du vet hur man byter olja i bilen
[x] Du tvättar dina egna kläder
[x] Du röstar
[x] Du kan laga mat själv
[x] Du tycker att politik är intressant
TOTALT: 7

[x] Du har alltid en penna på dig
[x] Du har fått kvarsittning
[ ] Du har glömt din egen födelsedag minst en gång
[x] Du gillar att gå ut och gå själv
[x] Du har tittat på pratshower
[ ] Du dricker kaffe minst en gång i veckan
TOTALT: 4

[x] Du vet hur man diskar
[x] Du kan räkna till 10 på något annat språk
[/] När du säger att du ska göra något så gör du det
[ ] Du kan klippa gräset
[x] Du kan få vuxna att skratta utan att skämma ut dig
[x ] Du kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Du pluggar när du måste
[x] Du slöar INTE i skolan/på jobbet
TOTALT: 6½

[x] Du kan stava till erfarenhet utan att kolla upp det
[ ] Människorna på Starbucks vet vem du är
[ ] Din favoritmat är hämtmat
[ ] Det första du gör på morgonen är att få i dig koffein
[x] Du kan gå och handla utan att köpa något du inte behöver.
[ ] Du förstår politiska skämt första gången de sägs
[x] Du kan skriva snabbt
TOTALT: 3

[x] Du har förstått att vädret ändras för varje timme
[ ] Dina enda vänner är från din arbetsplats
[ ] Du har varit på ett tupperwear party
[ ] Du har förstått att ingen tar dig seriöst så länge du inte är över 25 och har ett fast jobb
[ ] Du har fler räkningar än du kan betala
[ ] De flesta av dina vänner är äldre än du
[x] Du kan säga nej till att stanna uppe hela natten
[x] Du använder internet varje dag
[x] Din garderob har inte rensats på ett tag
[x] Du kan läsa en bok och faktiskt avsluta den
TOTALT: 5

Min mentala ålder: 25½ år

 


Dagens smarta ordFotograf: Jag
Redigering: Jag

Recept kycklingwok

Hitta just din stil!

Ett bra sätt för att hitta sig själv är att prova sig fram och testa olika stilar. Testa olika kläder, frisyrer, smink, skor, och så vidare för att hitta det du trivs i. När du är i affären så ta med dig massor in i provrummet som du tycker är snyggt och prova allt för att se vad du trivs bäst i. Kanske är du som jag och inte har någon specifik stil utan trivs i lite allt möjligt eller kanske är du en person som känner att du trivs bäst i färgen rött.

Våga också ta på dig det just DU tycker är snyggt, oavsett om dina vänner inte gillar tröjan exempelvis. För det är du som ska trivas i dina kläder, inte dina vänner. Du kan ha med dig dina vänner som smakråd, men du måste ändå utgå ifrån vad du själv gillar och trivs bäst i. 

Våga också blanda gammalt och nytt, för vem har sagt att en stil måste bestå av nya kläder? När du vågar prova dig fram så kommer du snart hitta din stil!

Dagens pepp-låt

Dagens smarta ordBilden hittade jag hos Keela

Mitt drömyrke som liten

När jag var liten och var på hockey så fick jag syn på dessa människor som går runt med korgar i arenorna för att sälja godis. Jag minns att jag sa till pappa att det var min största dröm att bli en sådan haha. :) Tänk vilka drömmar man kan ha som liten. Pappa sa till mig att jag inte skulle orka bära en sådan, då den är tung. Men tänk, av alla yrken i världen ville jag bli en som bär korgar med godis på hockey. :) Jag kom och tänka på detta när jag var på hockey i torsdags och såg detta.

Vad var ditt drömyrke när du var liten? :)


Gillar inte att sporta

Jag är en människa som aldrig har klarat av sport. Jag kan titta på sport, men inte utföra det själv. Jag verkligen avskydde att ha idrott i skolan, då det bara var jobbigt att vara med på fotboll, innebandy eller handboll exempelvis. Det har aldrig varit något för mig. Jag är den som hellre promenerar eller något sådant. 

Jag ser gärna på hockey, men själv kan jag inte ens stå på ett par skridskor. När jag gick i skolan så hade jag lite speciella lektioner. Jag var inte med så ofta och därför fick jag promenera eller gymma istället i och med att jag aldrig har varit en sportmänniska. 

Är du en sportmänniska eller är du som mig och hellre promenerar?


Kaffedrickande vid jobb

Enormt många vuxna dricker ju kaffe. Hur kommer det sig egentligen att när många börjar jobba så börjar de dricka kaffe? Beror det på att det håller dem piggare? Är det en social grej att dricka kaffe med sina arbetskamrater på rasten eller är det kanske ett litet "grupptryck"? 

När jag har sommarjobbat och praktiserat så har jag sett vissa människor som har tagit kaffe, men de har inte druckit det med alltför stor aptit och de har till och med hällt ut det mesta när de trott att de varit ensamma. Detta har jag sett ett flertal gånger med samma personer. Kanske försöker de lära sig att tycka om kaffe eller så kanske det beror på att man "ska" dricka kaffe när man är vuxen...

Jag skulle aldrig börja dricka något för att det anses vara vuxet eller inne, jag dricker det som är gott bara. Börjar många dricka kaffe för att det är en "vuxengrej" eller vad tror du?Dagens fråga

Bättre sexliv

Många människor har ett sämre sexliv för att de ogillar sig själva. När man ogillar sig själv så begränsar man sig själv och man sänker sig själv. Det leder många gånger till att man inte vågar ta för sig eller ge av sig själv, för att man är rädd för att göra fel eller inte duga. För att få ett bättre sexliv så är det viktigt att man lär sig att älska sig själv så som man är och att man inte är rädd för att göra fel. 

Om man älskar sig själv och trivs med sig själv så kan man lättare ta för sig och våga prova sig fram. Då begränsar man inte sig själv på samma sätt som om man ogillar sig själv. Jag tror faktiskt att den bästa lösningen på att få ett bättre sexliv (och ett bättre liv över huvud taget) är att respektera och älska sig själv. Sen ska man givetvis respektera andra personer också.


Dagens smarta ordMina vänner i bloggen

Som ni har sett så lägger jag nästan aldrig ut bilder med vänner i bloggen. Jag har några enstaka och det är för att mina vänner inte vill vara med i min blogg på det viset. Det går bra för dem att jag skriver om dem, men de vill helst inte vara med på bilder och har nästintill aldrig velat vara med på bilder. Därför lägger jag mestadels ut bilder på mig själv, min fästman och min familj, för att mina vänner inte direkt vill vara delaktiga.

Jag kan tycka det är lite tråkigt att de aldrig vill vara med på bild, för jag behöver ju faktiskt inte lägga ut det om de inte vill det, men jag respekterar att de inte vill. Jag har fått en del frågor om detta med bilder på mina vänner, så kände att det var dags att ge lite information om det. :) Alla är ju inte så kamerak*ta som jag är haha. ;)
Underbara följare <3


Ett underbart fint inlägg som Janina skrev i maj 2012. Ni kan kolla inlägget HÄÄÄR

Jag vill bara tacka er för att ni är så underbara! :) Tack för alla fina kommentarer ni skickar, tack för all respons och att ni läser. :) Ni betyder alla mycket för mig. Ha en underbar helg kära läsare och följare! Ni är bäst!

Tips på ett bra inlägg

Jag vill tipsa er om ett väldigt bra inlägg som är skrivet av en kvinna vid namn Sandra.
Jag tyckte detta inlägget var otroligt bra och jag blev inspirerad av detta inlägg. Sandra kan uttrycka sig på ett väldigt bra sätt, som gör att man bara vill fortsätta att läsa. Jag hoppas att detta inlägget kan få vissa människor att tänka till. Ni kan hitta inlägget HÄÄÄÄR.
 


En liten del av Sandras inlägg.

Dagens smarta ord


Inspiration


Gårdagen

Godmorgon på er! :) Igår tillbringade jag dagen med att se på hockey. Först var det JVM på SVT2, där Sverige mötte Ryssland. Sverige vann i straffar och kom till final, där de möter USA. :D Sen bar det av in till Karlstad för att se Färjestad-HV71 med Elin, Rebecca och André. Var en sjukt tråkig match och Färjestad förlorade i straffar. Hände nästan ingenting på hela matchen faktiskt, men var kul att komma ut och göra något. Fick många skratt i alla fall som tur var. :)


Dagens pepp-låt

Orealistiska kommentarer

"Du ser ut som 60 år, din kropp är som en 60-årings!"
"Du har världens fetaste ben!"

Detta är två kommentarer som jag har fått genom tiderna jag har bloggat. Och jag kan inte förstår HUR jag ska kunna ta åt mig av detta. Om de ska vara elaka mot mig kan de väl försöka vara liiite realistiska, för jag ser själv att jag inte har världens fetaste ben eller ser ut som 60. Tycker personerna detta så är det kanske dags att kolla runt lite mer i världen. :) 

Att ha världens fetaste ben borde jag ju ha märkt om jag har och då borde jag ju också vara känd som "Kvinnan med världens fetaste ben", men jag är ju mycket smalare än personen som ÄR världens fetaste. :P Så därför kan jag bara skratta mig igenom dessa kommentarer, just för att de är så orealistiska och jag vet själv hur det ligger till.


Dagens smarta ord

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN NYHETER24!

Dagens låt

Nyårsbilder

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...