Att försöka passa in
Jag minns hur det var när jag försökte passa in och vara som "alla andra". Jag försökte hitta mig själv och jag visste inte alls vem jag var, vad jag tyckte eller vad jag ville. Därför lät det som en bra idé att vara som "alla andra". Jag provade att röka på grund av grupptryck. Jag ville ju så gärna bli omtyckt. Jag trodde inte att jag dög annars. Människor tjatade på mig att jag skulle röka och dricka med dem och hade det inte varit att jag har en sådan familj som jag har, som informerar mig om saker och ting och pratar med mig så hade jag nog börjat dricka också.

Jag mådde inte alls bra när jag försökte passa in, det enda jag behövde var att få vara mig själv och bli omtyckt för den jag är. När jag slutade 9:an så slutade jag också umgås med de "vännerna" jag hade på den tiden, just för att jag inte kände mig respekterad, det kändes som att de inte gillade mig för den jag var. Jag gick aldrig så långt så jag gjorde vad som helst för att passa in, men det var nära... 

Du måste inse att du är bra exakt som du är. Det är inget fel på dig. Du behöver människor som respekterar, accepterar och älskar dig för den du är! 

#1 - benedit ♥

bra skrivet!

sv; okej, jag svarar på kommentarer :)
allt bra med dig? kram

#2 - Anonym

Bhaaa hur svårt är de o ge fan i cigg??
Många var på mig med att jag ska prova.
Men jag sket i att prova..
jag är 24 år nu o har ALDRIG haft cigg i mig
DU är en svag person!

Svar: Jag är snart 22 år och har aldrig varit full, för de fick mig aldrig till att dricka. :) Då var jag svag eftersom jag ville vara som "alla andra", men de fick mig i alla fall aldrig till att prova snus, alkohol eller andra droger så det är jag riktigt stolt över. :) Sedan är jag också riktigt stolt över att jag tog någon cigg, men sedan sa nej, att det inte var något för mig. Riktigt bra gjort av dig att aldrig rökt, det ska du vara riktigt stolt över! :) Kram.
Evah Åberg

#3 - Nelly

Usch, såna "vänner" kan man vara utan - starkt av dej att våga bryta med dom! :)

#4 - Anna

usch vad jobbigt med att inte känna sig respekterad. starkt av dig att du kunde säga upp vänskapen och gå din egen väg istället. du ska vara stolt. :)

Svar: Tack så mycket. :)
Evah Åberg