Skoltips - så lyckas du!


 GÖR SAKER I TID OCH HA EN PLANERING! - Om du inte gör allting i sista minuten så märker du att det faktiskt går bättre. Om du vet att du har prov om en vecka, börja då i tid att förbereda material och börja läsa på lite då och då så du inte behöver göra allting kvällen innan.

 SOV OCH ÄT PÅ RÄTT TIDER! - Om du har bra rutiner så orkar kroppen och hjärnan mer. Lägg dig alltså i tid och ät regelbundet så blodsockret inte sjunker för mycket.

 PIFFA UPP MED FINT MATERIAL! - Ha ett block till varje ämne och var noggrann. Köp nya pennor, sudd och fina mappar att lägga dina papper i, så de inte ligger och skräpar i skåpet. Ha ordning på dina saker!

 PLANERA ROLIGA SAKER FÖR HELGEN! - Om du har något att se fram emot så går oftast skolveckan snabbare och du kommer knappt märka av skolan. 

 TA PAUSER MELLAN PLUGGANDET! - Det är otroligt viktigt att ibland ta en paus och göra annat. Ta och plugga exempelvis en timme i taget och sedan tar du en paus och gör något du tycker är kul. Se bara till att du inte fastnar exempelvis vid datorn, utan faktiskt sedan fortsätter med ditt pluggande!

#1 - Elin

Lade inte hofh upp typ exakt samma sak för nåra dagar sedan? Tycker tipsen verkar vara de samma oxå...

Svar: Jag fick inspiration från Hofh, men om du jämför så är det inte samma tips, utan jag har gjort mitt eget utav det. :) Samt att jag lade in ungefär samma inlägg redan januari 2012, som du kan kolla in här. :) http://evaaaahs.se/2012/january/tips-till-battre-betyg.html#comment
Evah Åberg

#2 - Ann

bra tips. :) det där med att ta pauser är verkligen viktigt

#3 - Anonym

bra tips :)

Svar: Tack. :)
Evah Åberg

#4 - Ebba Mjärling!

så najs tips! :) fast första veckan nu är inte så tuff men resten utav denna terminen kommer de ju vara as mycket.. :)
svar: hihi tack, men passar inte så bra i glasögon (tycker jag) haha! :)