Tips mot mensvärk

 VÄRMEFILT/DYNA. - När jag har enorma menssmärtor så brukar jag använda mig av värmedyna eller filt. Man lägger dynan på magen där det gör som ondast och sätter på värmen. Värme hjälper mot smärta och det är väldigt skönt att få värme på magen. Ni kan hitta en värmedyna HÄÄÄÄR som kostar 179 kr.

 NAPROXEN/P-PILLER/IPREN. - Om exempelvis inte vanlig ipren hjälper mot menssmärtor så finns det mensmediciner att få, ett exempel är naproxen. Det ska vara en väldigt bra medicin mot just menssmärtor. Man kan också få p-piller om man ofta lider av extrema menssmärtor, då smärtorna brukar bli lite lindrigare med p-piller.

 MASSAGE. - Att massera magen med cirkelrörelser brukar hjälpa för mig. Det stimulerar och brukar lindra smärtan ett tag.

 UPPDRAGNA KNÄN. - Prova att ligga med knäna uppdragna. Det kan också hjälpa ibland och det gör så man lättare slappnar av i hela kroppen.

 MOTION. - Att motionera är väldigt bra för menssmärtor. Det räcker med att ta en liten promenad så kan smärtorna bli lindrigare. 
#1 - Sandra

Bra tips! :) Har själv riktiga problem med mensvärken, fått starka tabletter nu mot smärtan.. och har bytt sort på p-piller för att se om det ska bli bättre.

sv; Tack för din åsikt :) Har bestämt mig för att byt design nu ska man bara hitta någon bra eller försöka sig på att göra en själv! haha

#2 - Elle

Jag har alltid haft såna otroliga mensvärkar och jag har ätit två olika p-piller och det har inte funkat på mig eller mamma.

#3 - Sema

Jag brukar ha så jävla ont när jag har mens. Jag använder Naproxen, tar två stycken och den tar bort jätte snabbt faktiskt. Den räcker rätt länge också. :)

#4 - Eleni

Vill bara lägga till här att det INTE är normalt att ha mycket mensvärk.
Är det någon här som har det så kan ni kontakta mig.
Jag har Endometrios (sök om ni vill veta mer eller kom in till mig och fråga. )