Redo för att gå vidare

Jag känner att jag börjar må mycket bättre. Jag är redo att släppa det här nu och gå vidare. Det har varit hårt och jobbigt, men jag har släppt ut så otroligt mycket känslor. Jag har gråtit, skrattat, varit arg. Nu känns det mest som en lättnad, allt kanske inte var så bra som jag trodde och jag ser nu i efterhand att det aldrig skulle ha fungerat. Vi var på två helt olika plan i livet. Det kanske kommer små dippar där jag känner att det är svårt och jobbigt, men det kommer inte bli likadant som det var innan. Jag mår bättre nu och är starkare. Snart åker jag på semester och ska bara njuta av livet. :) Jag är glad, gladare än på länge!

 

Lite bilder 
 
 


 
Tänkte i alla fall uppdatera er lite med vad jag har haft för mig. :) 

Tack till er alla!

Jag vill tacka för alla fina kommentarer som ni underbara människor skickar, både här, på facebook, på dayviews och så vidare. Tack så jättemycket, ni är för underbara! Jag saknar verkligen er och att blogga. Dock är jag nog inte mogen än att skriva peppande inlägg till er när jag knappt vet själv hur jag ska överleva dagarna. Jag har massor av kommentarer att svara på och jag kommer svara på alla, det lovar jag även om det tar tid. Jag kommer tillbaka, det lovar jag. Snart ska jag nog vara pigg nog för att blogga som vanligt. Tack återigen att ni finns, jag älskar er fina älskade människor! <3<3

Jag är tom, ensam.

Som många av er kanske redan vet så är det slut med André.
Jag vet egentligen inte riktigt varför, men allting förändrades över en natt. Dessa dagar har varit fruktansvärda eftersom vi senast i fredags planerade för framtiden och i lördags ville han inte längre. Jag har aldrig gråtit så här mycket som dessa dagar. Känner mig bara tom. Jag har mist en del av mig själv, min bästa vän, min livskamrat som funntis där dag som natt i ca 4 år. Vi fick kontakt 2009 och efter det var vi oskiljaktiga. Vi har haft kontakt i stort sett varje dag i 4 år. Så klart det känns tomt. Jag tänker fortfarande: "Detta måste jag berätta för André!" Men så kommer tanken: "Nej, just det, det är ju slut." 

Jag känner mig så sårad, så tom, så ensam, så övergiven. Finns många frågor jag vill ha svar på. Det gör ont att veta men lika ont att undra. Jag kommer nog inte blogga ordentligt än på ett tag, jag måste må bra själv först. Det värsta är att jag fortfarande älskar honom runt jorden och tillbaka. Det värsta är att vi planerade att bli sambos, skaffa barn och så vidare. Vi pratade barnnamn, vart vi ska bo. Nu är allt över. 

Bloggpaus

Jag tar nu en bloggpaus på obestämd tid. Det har hänt massor och jag orkar inte bry mig om bloggen nu. Jag orkar inte vara stark längre....

Kärlekslördag

 

 Överraska din partner ibland. 

De flesta människor gillar överraskningar. Det kan vara mysigt att både överraska och bli överraskad. Ge din partner en blomma, ett kärleksbrev, ett kort eller kanske ett fint sms. Om man vill göra något mer kan man kanske köpa ett smycke eller något annat som man vet att personen gillar. Jag tror att ett förhållande behöver lite spontana grejer ibland. Att man bara göra något för att uppskatta sin partner.

Svårt för båda parter

Det är inte lätt att lida av depression, panikångest och liknande saker. 
Men det är inte heller lätt för omgivningen. Jag vet själv av egen erfarenhet. Jag har varit på båda sidorna. Det gäller att försöka förstå varandra och kompromissa. När man mår väldigt dåligt så blir det också svårt för ens omgivning. De vill ju kunna hjälpa en, men allting blir oftast bara fel och ingen vet ut eller in. Ibland kanske man tappar tålamodet, oavsett vilken sida man är på. Det är inte lätt för den som har depressionen när det känns som ingen förstår eller att ingen bryr sig. Men det är inte heller lätt för omgivningen då de känner sig maktlösa och ingenting duger åt personen.

Mitt bästa råd är att man pratar ofta med varandra. Var inte dömmande, utan lyssna på vad den andra har att säga. När ni har diskuterat färdigt, försök då att smälta och ta in allting som personen sa. Kanske du faktiskt kan lära dig något? Låt det riktigt sjunka in och försök förstå. För att kunna lyckas tillsammans så måste ni hjälpas åt och ni måste bry er om varandra. Det fungerar inte om det bara är åt ett håll. 


Blogg-grupp

 
Jag vill tipsa er om min blogg-grupp på facebook som heter Elitbloggare. :) I denna grupp kan du länka din blogg hur ofta du vill och på så vis få lite fler läsare. Hoppas att du kommer att trivas. Du kommer till gruppen genom att klicka häääär.

Jag lär mig, varje dag.

Det kan vara svårt att acceptera att man inte är perfekt när andra inte accepterar det.
Det finns ett citat som lyder: "När man gör fel minns alla, när man gör rätt minns ingen." Och det stämmer många gånger tycker jag. Ingen människa är helt perfekt och felfri, men vi är ändå bra som vi är. Ibland gör vi fel, säger fel, skriver fel och så vidare. Människor avskyr om man försöker vara "perfekt" och felfri, men när man väl skriver eller gör något fel så vill de inte släppa det, utan det ska ältas och verkligen klagas på. 

Jag har fått höra några gånger att jag tror jag är så perfekt, att jag aldrig gör fel. Men om jag råkar skriva något fel så får jag istället höra vad dum jag är, att jag inte vet någonting och så vidare, av samma människor. Hur ska de egentligen ha det? Om jag aldrig gör fel, så är det fel, men om jag gör fel så är det också fel. Jag har lärt mig med åren att acceptera att jag bara är människa, att jag inte är perfekt och aldrig kommer att bli. Även om jag ibland har fel, säger fel saker eller skriver fel saker så älskar jag mig själv för den jag är. Jag gillar inte att ha fel, men ibland har jag det och det beror på att jag är mänsklig. Jag vet inte allt och jag lär mig nya saker varje dag. :)

 

Relationen till sig själv

Man pratar så mycket om relationer till andra människor. Relationer till föräldrar, syskon, partners, vänner, djur. Men relationen till en själv då? Den glöms bort väldigt ofta. Jag hade ingen bra relation till mig själv när jag var yngre och det ledde också till att mina relationer till andra människor blev väldigt komplicerade. Jag kunde inte lita på någon, jag trodde inte att jag var värd att älskas. Jag var väldigt svartsjuk, osäker och relationerna brukade ofta gå åt skogen. Reltionen till min familj blev också komplicerad då jag ofta var mycket ledsen, såg ned på mig själv och hittade fel på allt som fanns i stort sett. 

Man blir ibland avvisad i livet i olika sammanhang. Av vänner, partners eller arbetsgivare. Men det innebär inte att man ska avvisa sig själv. Du måste fortsätta vara din egen vän och ha en stark relation till dig. Det kommer alltid nya chanser och andra människor som kommer att älska och gilla dig för den du är. Relationen till dig själv är en av de viktigaste i hela livet, eftersom det är grunden till andra relationer. Det är grunden till ett hälsosamt liv.

 

Dagens skratt


 


HAR DU NÅGOT ROLIGT ATT DELA MED DIG AV? SKICKA DÅ TILL EVAH_BLOGG@LIVE.SE OCH FÅ EN LÄNK TILL DIN BLOGG OM DU HAR EN. :)

Tackar du dig själv?

Jag antar att du som läser detta är en sådan person som brukar tacka andra människor.
För att de har gjort något bra, för att de varit snälla eller för att de är de. Men hur ofta tackar du dig själv? Om din partner lagar en god middag så brukar du antagligen säga: "Tack för den goda maten älskling!". Men om du hade gjort denna goda middagen, hade du tackat dig själv då? Du får berömma dig själv och beundra dig själv, det är inget fel att göra det. Du behöver inte säga det högt om du inte känner för det, men tacka dig själv inombords och säg till dig själv att denna middagen var väldligt god och att du är duktig.

Vi behöver bli bättre på att boosta oss själva och vi måste bli bättre på att se andra boosta sig själva, utan att tycka att det är löjligt eller egoistiskt. När du har lärt dig att berömma dig själv och tacka dig själv för att just du finns, så kommer du känna dig säkrare i dig själv, eftersom du märker vad bra du faktiskt är!

 

Pratar du skit? - Här har du en bajspåse!


Dagens smarta ordNytt i garderoben

 
 
Dessa snygga leggings kommer från gömda juveler. :) De är jättesköna och riktigt snygga! Var svårt att få med på bild men det syns lite i alla fall, mycket snyggare i verkligheten. :) 

Du vet väl att gömda juveler också har en stor rea nu? :) In och kolla och fynda lite vettja! Du kommer säkerligen hitta massor av snygga saker, det gör i alla fall jag eftersom det är en av mina favoritsidor. :D


TorsdagsbloggenIdag vill jag tipsa om en tjej som heter Vanessa. Hon bloggar om sina kreativa sidor, som exempelvis makeup och fotografier. Hon är en duktig fotograf och lägger alltid upp väldigt fina och vackra bilder. Man kan få mycket inspiration i hennes blogg till photoshoots, makeup, frisyrer och kläder. Besök henne genom att klicka på hennes namn.VILL DU OCKSÅ SYNAS PÅ EVAHLE.SE? KOMMENTERA DETTA INLÄGG MED EN MOTIVERING TILL VARFÖR DU VILL SYNAS, SÅ KANSKE DET JUST ÄR DIN BLOGG SOM LÄNKAS NÄSTA VECKA!

Dagens låt

 


 

Precis som du!Vi är många som suttit i denna båten, där vi har varit utstötta och mobbade. Jag har varit där och jag kan tänka mig att många av er som läser detta nu också varit eller är där. Vissa av er kanske har varit eller är på den andra sidan, den som utsätter en annan människa för mobbning. Tillsammans kan vi förhindra att detta sker. Tillsammans kan vi se till att alla människor får samma rättigheter, samma respekt och samma tilltal. Du kanske är på den sidan där du utsätter någon för mobbning, men en dag kan du själv eller någon av dina nära hamna på sidan där du eller dina nära blir utstötta och mobbade. Vill du förhindra det, att dina nära råkar ut för samma sak? Var då med i kampen för att stoppa mobbningen du också!

Avundsjuka och inspiration (repost)

Det finns vissa människor som jag är lite avundsjuk på. Alla har vi upplevt avundsjuka, eller hur? Det finns ju olika former av avundsjuka. Vissa är ju så avundsjuka att de blir rent av elaka och inte önskar andra lycka. Jag försöker istället bli inspirerad. Självklart kan jag vara avundsjuk på exempelvis BlondinBellas framgångar. Men istället för att bli bitter och inte unna henne lycka så försöker jag se henne som en inspiration, för att kunna nå mina egna mål.

Något som jag vet jag gör fel på är att jag tänker för mycket. Det kan sätta käppar i hjulet för mig, så om jag grubblar mindre så kan jag lättare nå dit jag vill. Om du har någon du är lite avundsjuk på, försök använda det som en inspiration istället. Det hjälper inte att sitta och vara avundsjuk och bitter, för livet blir inte bättre. Därför kan man istället försöka använda avundsjukan till en inspiration. Om man exempelvis är avundsjuk på en person som kan dansa väldigt bra, så försök att lära dig av denna personen och bli inspirerad till att också bli en bra dansare. Förstår du vad jag menar?

Det är viktigt att försöka göra det till något positivt istället, eftersom att man lätt mår sämre av att enbart vara avundsjuk och då på det sättet som är fel.


Sömrutiner

Att människor många gånger känner sig nere, hängiga och deppiga kan bero mycket på sömnen. Jag vet själv de nätter jag sover extremt dåligt att jag brukar bli på sämre humör dagen efter. Kroppen behöver ungefär 8 timmar sömn per natt. Man kan även sova för mycket vilket också kan leda till sämre humör. Om man känner sig nere och deppig ofta kan man behöva titta ordentligt på sina sömnrutiner. Då kan man fråga sig:

 Ungefär vilken tid brukar jag lägga mig?
 Har jag svårt att somna?
 Ungefär vid vilken tid brukar jag somna?
 Hur sover jag?
 Hur länge sover jag? Mina förebilder

 Håkan Hellström
- Jag tycker att han är en helt fantastisk person och sångare. Han skriver bra, han gör bra musik och han går sin egen väg. Han struntar i vad folk tycker och jag tycker att han är en stor inspiration. Hans musik är fantastisk!

 
 
 Mia Skäringer
- Jag gillar hennes personlighet. Hon är så rätt fram och naturlig. Hon är sig själv och visar att hon är långt i från perfekt. Hon har väldigt härlig humor, samtidigt som hon kan ta fram mycket av våra samhällsproblem. Jag ser upp till henne för att hon är så naturlig och ärlig.

 
 
 William Spetz
- En helt fantastisk människa som har underbar humor! Han lyckas verkligen med det han gör och han ger sig inte. Han är så naturlig och jordnära. Han har ingen fasad, utan man märker att han är äkta.

 

 Jonas Gardell
- Han har gått igenom så mycket skit, men ändå lyckas han att stå kvar och vara stark. Han är verkligen en härlig människa, som verkar vilja alla väl. Han har humor men kan också vara djup. Han är en förebild då han vågar vara exakt som han är.


Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens smarta ordDagens pepp-låt 

Inget Internet

Jag har inget Internet för tillfället. Just nu sitter jag vid det mobila och tycker det är mycket svårare att uppdatera med det. Tyvärr vet jag inte när BBB har fixat problemet, så vi får se när jag kan återkomma med fler inlägg. Jag hoppas ni har det bra i alla fall. Här var det oväder inatt. Regnade, åskade, blixtrade, blåste som tusan. Usch det var inte alls roligt faktiskt. :( Hade jättesvårt att sova. Men nu vet ni i alla fall att jag inte har Internet. Återkommer så fort jag kan. ♥

Dagens smarta ord


Översättning:
Använd ditt leende för att förändra världen.
Låt inte världen förändra ditt leende.


Ångest


Tisdagsinspiration 
Idag tänkte jag faktiskt ta min tattoo som inspirationsbild till er. Jag brukar kolla på denna när jag mår dåligt och tänka att jag måste fortsätta vara stark, denna har hjälpt mig en del. Jag gjorde den när jag skulle läsa upp mina betyg och börja gå i en skola för att peppa mig själv. ♥

Att vara felfri?

Att ha god självkänsla och ett bra självförtroende innebär inte att man är perfekt.
Att ha en bra självkänsla och ett bra självförtroende innebär inte att man aldrig gör fel, att man aldrig säger fel saker eller har fel i vissa ämnen. Det innebär inte att man vet allt eller kan allt.  Det handlar om att kunna vara sig själv, stå på sig, uppskatta det man har och tro på sig själv, även när man möter motgångar. Livet är ingen dans på rosor, för någon. Ibland har vi mindre bra perioder där saker går emot oss och ibland flyter livet på och bara följer vågorna. Det är okej att dala ned, det är okej att flyga upp, men vi måste alltid ta oss tillbaka till balansen i våra liv och göra livet så bra som möjligt. Jag är långt i från felfri, men i och med att jag har en god självkänsla och ett gott självförtroende så kan jag lättare acceptera att jag inte är perfekt, men ändå veta att jag är helt fantastisk för det!


Nytt i garderoben


 
Både topp och kjol är från missguided.eu. :)

Pappa är med i GT :P


Dagens låt
Måndagstipset
Jag har en sportbh i rosa från gina tricot. Jag tycker den är jättebra faktiskt. Den kostar enbart 149 kr och det är ju inte så farligt. Den sitter jättebra, absorberar fukt och är i stretchig kvalitet. Jag tycker ni ska prova denna! Ni hittar den häääär.

Vad säger lagen?

 
 DU HAR RÄTT ATT:
 Behandlas lika bra som andra människor.
 Bli tagen på allvar.
 Vara med och påverka.
 Bli respekterad för den du är.
 Vara dig själv.

 DIN SKOLA MÅSTE:
 Försöka undvika att elever utsätts för kränkningar och mobbning.
 Veta vem som ska hjälpa den utsatta eleven och vad man ska göra.
 Informera eleverna om mobbning, vem de kan vända sig till om de är utsatta.
 Förklara att det är fel och lära barnen.

 SÅ HÄR FUNGERAR DET:
 Rektorn, lärarna, städarna, kuratorn och så vidare måste hjälpa en elev som är utsatt.
 Ingen av de som jobbar på skolan får kränka en elev.
 Skolan ska se till att inte undervisning eller läromedlen kränker någon.

Informationen hittade jag hos friends.se 
 

Lider du av PPS?Tävlan vänner i mellan?

Med vissa vänner kan man känna att det är en tävlan. 
Jag har upplevt detta själv några gånger, där det känns som ens kompis vill tävla om saker. Det kan gälla killar, fester eller vem som är sjukast. Vissa personer har denna förmågan och det kan vara jättesvårt att veta vad man ska göra åt saken. Inte ska man väl behöva tävla eller vara bättre än den andra. Jag tror det beror på en dålig självkänsla när man tävlar med andra. Livet är inte en tävlan om vem som får flest partners, vem som blir fullast eller vem som har mest problem och sjukdomar. Vem vill egentligen tävla om sådant, särskilt sjukdomar? Jag tror också att när folk tävlar om vem som har det värst i sjukdomar så har de inte accepterat att läget är som det är. Alla har vi våra problem och svårigheter i livet, jag har en hel del själv. Mitt är jobbigt för mig och ditt är jobbigt för dig, det behöver inte tävlas och jämföras. 

Det bästa är att försöka att prata ut med sin vän och fråga om personen tävlar med en och om det är så, varför den gör det. Berätta att du vill inte att det ska bli något fel mellan er, att du vill undika stress och konkurrens och bara vara vän med personen, att ni ska kunna prata om problem eller vad det nu kan vara, utan att tävla. 


Dagens smarta ord


Juliaresan 2013

 

http://www.juliaresan.se/

Jag grät som tusan när jag såg denna video. Jag försökte skänka pengar via mobilen, men fick bara ett sms om att det inte fungerar på grund av att jag inte har wywallet... Stör mig på detta med wywallet så fruktansvärt mycket. Jag lider med er alla som får genomgå detta. Ni är starka och jag beundrar er! Jag hoppas att ni också kollar på denna video och tänker till vad som är viktigt i livet.

Anpassa sig efter alla

Man kan inte anpassa sig efter alla människor.
Om jag skulle försöka göra det så skulle jag nog inte kunna blogga alls och då skulle jag ju ändå inte kunna anpassa mig efter alla, eftersom vissa verkligen gillar det jag skriver och vill att jag ska blogga. Det är ju jättesvårt att försöka anpassa sig efter alla. Vissa vill ha sådana här texter, andra inte. Vissa vill ha massor av bilder, andra inte. Jag skulle inte kunna skriva om något, eftersom det alltid finns någon som tycker det är fel eller dåligt gjort. Det finns alltid någon som inte håller med en i det man skriver, tycker är fel, rätt eller det man tycker är kul. Detta är min blogg och då väljer jag vad jag ska skriva om. Det har jag rätten till, så länge det inte är personangrepp och kränker andra människor. Sen har givetvis alla rätt till en åsikt och de har rätt att yttra den, OM den är schysst sagt och inte kränker någon. 

Man kan inte passa alla i smaken, vi är helt enkelt olika. Därför får man utgå ifrån sig själv, göra det som känns bra för en själv och göra det man tycker är rätt. Jag gillar min blogg som den är, annars skulle jag aldrig driva den. Så vill jag att du också ska tänka, att så länge du varken skadar dig själv eller någon annan så har du rätt att göra det som känns rätt och bra för just dig. Du bestämmer i ditt eget liv!


Dagens pepp-låt

 


 

Inspirera dina nära!

När jag började arbeta med mig själv på riktigt och till slut hittade mig själv så hjälpte jag också min familj. Inte nog med att de fick en lyckligare dotter och syster. De blev nämligen också inspirerade av att hitta sig själva ordentligt. Tillsammans har vi blivit en lyckligare familj och lyckligare individer. Vi har lärt oss att skratta åt våra misstag, vi har lärt oss att prata ordentligt om allt, vi har lärt oss att vi duger exakt som vi är. 

När du börjar arbeta med dig själv så kan du inspirera andra till att också arbeta med sig själva. Du kan få dem att hitta sig själva. Det kanske sporrar dig ännu mer till att fortsätta kämpa? 


Fruktsallad

 
Igår gjorde vi fruktsallad här hemma, så gott. :) Ibland är det gött att fixa till det lite och bara ha det mysigt. Det har varit en bra helg faktiskt. :)

Tänk dig för!

 


Vers 1
Ser ni pojken där i skolmatsalen
knappast första som dom väljer ut i fotbollslaget
han har trasiga kläder,en medelklassfamilj
morsan jobbar alltid, han räcker inte till
han bråkar med sin bror, tar emot första smällen
att dom retar han i skolan gör det hela bara värre
men i böckernas värld, får han drömma iväg
lämna världen för en stund och kunna glömma allt han är
och jag svär på mitt liv, han kan ge allt han har
för att få vara som dom, fastän han är så bra
som han är och jag vet att det tär, han är nere
på sista trappsteget innan allt havererar
Han skriker på hjälp, han är vilsen och less
han skriver om allt, men ingen läser väl det
och all stress och panik, ja nu faller han snart
alla drömmar om att må bra är bara drömmar så klart

REF
Dom kräver tårar och skrik
Dom kräver ångest, panik
Men du vet om att du är underbar
precis som du var

Vers 2
Ser ni killen där i datasalen
han som hatar barnen, dom andra som viskar och har sig
spelar hans vän men när skolan är slut
är han ensam igen utan någon väg ut
blir aldrig bjuden på nån fest, alltid sist vald
Men är ändå beredd till att slåss för sin sak
och nu slår han tillbaks, våld föder våld
våld gjorde han till nån som till slut skrämde folk
han blev arg och tvär, och på lektionerna? aldrig där
fast hans talang var av en annan värld
trycktes han ner för att hållas på plats
så han tryckte nån ner för att behålla sin makt
och han vet inte med sig att fånga nån dag
han vill bara kämpa, kan knappt hålla sig kvar
Fick veta rätt tidigt vad ångesten var
och jag skäms när jag säger att den pojken var jag.


REF
Dom kräver tårar och skrik
Dom kräver ångest, panik
Men du vet om att du är underbar
precis som du var

Vers 3
ja jag blev retad i skolan, där var jag ingenting
jag var tjock, jag var fattig, ville passa in
blev placerad i fosterhem, allt blev så skevt
skar mig så någon runtom mig kunde se 
men dom ville se en tjockis, så jag ÅT, jag skrek
bar mig åt som ett kräk, ville ut, alla svek
jag var svag, jag var vek, jag var ensam och rädd
och det var för att dom hade gjort mig till den
och jag hoppas jag når ut med denna text idag 
dela den på facebook, bara lägg ett par 
minuter av ditt liv för att rädda ett
jag önskar jag kan nå ut, kanske hjälpa en
då har jag gjort det jag önskar men sanning är
min själ bär på såren som aldrig läks
Så ta en minut, kan du ge mig ett svar
är det denna stig du vill ge till ditt barn?


Kärlekslördag

 

 GÖR NÅGOT NYTT 

När man varit tillsammans ett tag kan det lätt bli att man gör samma saker varje gång man ses eller har tid med varandra. Det blir en vardagsslentrian. Därför är det viktigt att ni försöker göra något nytt ibland. Laga någon ny maträtt, hitta på något som ni inte brukar göra. Det kanske kan vara att gå på bio, se en hockeymatch, spela tv-spel eller att gå på en buggkurs. Gör något som gör att ni förnyar er lite och känner att ni inte bara går i samma hjulspår hela tiden.


Bota dina komplex

Alla har vi eller har haft komplex över något i sitt liv.
Vissa har många komplex medan andra bara har några få. Vissa har komplex över för stora bröst, andra över små. Vissa har komplex för sitt hår, andra för sina ögon. Hur kan man då göra för att komma över dessa komplex och inte tänka på dem så mycket? 

 Fundera på varför du har kompelx för denna kroppsdel. Vad är det som gör att du ogillar den? 

 Fundera på varför du lägger så stor energi på att ogilla denna kroppsdel. Är det värt det?

 Skriv ned de saker du är nöjd med, på både insida och utsida.

 Jag utgår ifrån att denna kroppsdel är frisk. Varför klaga så mycket? Du är frisk, hel och snygg, tänk om dina ben som du kanske har komplex för skulle vara förlamande eller amputerade? Dina ben är ju fantastiska!

 Tänk ut exakt ALLT positivt med denna kroppsdel. Som punkten ovan, du kan exempelvis gå med dina ben!

 Varje gång du tänker på dina komplex, intala dig vad bra och värdefull du är. Uppskatta det du har och ta fram det du är nöjd med istälelt! 


Du tror du är något...

Du kanske har fått kommentaren: "Du tror verkligen att du är något va?"
Det har i alla fall jag fått några gånger. Detta får mig att tänka till. Självklart är jag något.
Jag är en människa, jag är 22 år, jag är kvinna, jag är dotter, jag är fästmö, jag är vän, jag är syster. Men framförallt, jag är vacker, speciell och värdefull, exakt som jag är! Jag är en bra person som är unik och som behövs på denna jord. Detsamma gäller för dig. Du är helt fantastisk som du är och du är mycket, du är något! 

Dessa människor som säger så här till dig ska du inte lyssna på. De kanske inte gillar dig, det behöver de inte göra, men de ska ändå respektera dig. Många gånger beror det på avundsjuka, andra gånger på att de kanske saknar något i sitt liv och behöver hävda sig genom att trycka ned någon annan. You are awsome! ♥


Sofie, Anna och jag. :)

Dagens smarta ordDagens smarta ord


 
Haha vilken bild från förra sommaren. :P

Dagens skrattGömda juveler har en tävling

 
Just nu har gömda juveler en tävling på facebook där du kan vinna denna ursnygga tröja, visst är den läcker? :D Om du vill delta så ska du gilla gömda juveler på facebook. Det gör du hääär och sedan ska du gilla och dela tävlingsinlägget. Lycklig den som vinner denna tröja. :D  Du kan läsa mer om tröjan häääär.

Tävlingen avslutad!


Nu har jag avslutad tävlingen och vinnarna blev Elle, Anna, Malin och Anna. Jag kommer att kontakta er alla på mejlen. :) Tack för att ni deltog!

Att vara för bekväm

Det är jätteviktigt att vara bekväm i sig själv, men man kan också bli för bekväm vilket inte är bra. När man blir för bekväm i sig själv kan det bli att man slutar bry sig och bara är, eftersom man vet att man duger som man är. Jag tycker det är viktigt att ändå sköta om sitt utseende genom att träna, klä upp sig ibland och så vidare. Jag tror att om man blir för bekväm i sig själv och man slutar bry sig om sitt utseende så kan man till slut börja må dåligt, eftersom man inte bryr sig. För mig är det viktigt att ha en balans. Att både utseende och insida behöver arbetas med och att det inte går för långt åt något håll. 


Följa sitt eget hjärta

Att lyssna till sitt eget hjärta och göra det man vill göra är viktigare än att försöka följa alla andras förväntningar. Det finns faktiskt en del människor som försöker följa alla andra, hela tiden. Som struntar i att gå sin egen väg, för att följa vad andra som inte ens har med deras liv att göra tycker. Vissa människor är experter på att tala om för andra hur man ska leva sitt liv, hur man ska se ut eller vilka val man ska göra. Det är ditt liv och enbart du vet vad du vill och vad som är din väg att gå. Självklart kan man be om vägledning i livet, men valen måste man sköta själv.

Du är värdefull och bra exakt som du är. Lita på att dina val kommer att bli bra, lita på att du kommer att välja en bra väg som passar dig. Det spelar ingen roll vad Gösta i Götebrg eller vad Petra i Östersund tycker, det är du som bestämmer och är stjärna i ditt eget liv! Du ska vara nöjd, du ska vara dig själv!

 
En bild från i höstas.

Må bra tips

 

Torsdagsbloggen
Idag vill jag tipsa om en tjej som heter Sandra. Hon skriver mycket om sitt liv, där hon kämpar dag som natt. Jag tycker denna tjejen är otroligt stark och jag beundrar henne verkligen. Hennes andra hälft sitter i fängelse och hon väntar ivrigt. Man får följa henne i med och motgång och jag tror att många kan känna igen sig i hennes texter och mående. En tjej jag beundrar. Besök henne genom att trycka på hennes namn. <3VILL DU OCKSÅ SYNAS PÅ EVAHLE.SE? KOMMENTERA OCH MOTIVERA VARFÖR SÅ KANSKE DET BLIR JUST DU SOM FÅR ETT HELT INLÄGG!

Älskar du dig själv?


 
Gammal bild.

Dagens fråga

 
Vad gör jag själv?

Något man måste fråga sig ibland är: "Vad gör jag själv för att må bättre?"
Ibland kan det kännas som ingenting fungerar, någon gång och ibland får man ha sådana dagar. Men kommer de ofta kan man fråga sig själv vad man själv gör. Man kan inte förvänta sig att allting kommer att komma till en, man måste våga lite själv och satsa för att få något. Om du mår dåligt, så måste du kunna ta tag i det och göra något åt det själv. Man kan givetvis be om hjälp från vänner och samhället, men man måste också göra jobbet själv.

Ibland kan jag känna att jag mår jättedåligt och om jag vill må bättre så måste jag i alla fall försöka må bättre. Göra något som jag mår bra av. Det kanske inte fungerar alla gånger, men då har man försökt och gjort det man har kunnat!


Dagens smarta ord


Rosa tröja och en mindre bra dag


Idag fick det bli en rosa oversize tröjan från gömda juveler. :) Älskar att den är rosa och den är faktiskt jätteskön att ha på sig. Idag mår jag inte så bra, så orkade inte visa mitt ansikte och på sådana dagar kan det vara skönt att ha någon oversizetröja. Rosetterna gjorde verkligen hela tröjan tycker jag, då de piggar upp och som ni vet, så älskar ju jag rosa så det var ju perfekt. ;)

Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN NYHETER24.SE

Ätstörning eller sund? (repost)

Att leva sunt är jättebra, och det ska man göra. Men, när går det till överdrift?
Jag tror att det har gått till överdrift när man enbart tänker på vad man äter, motion och hälsa. När man hela tiden går och tänker på vad man väger, hur mycket man får äta, vad man får äta, och att man måste träna. Att leva sunt innebär inte att man inte får unna sig nåot, eller att man måste träna varje dag. Att leva sunt innebär att man vet sin kropps OCH sin hjärnas bästa. Att man inte är överdriven åt något håll. Alltså att man varken överäter, eller svälter.

Att hela tiden gå och tänka på vad man får och inte får äta måste ju vara oerhört jobbigt?
Att man måste räkna hela tiden på hur mycket kalorier man stoppar i sig, att man inte får äta när man är hungrig, bara för man inte ska gå upp i vikt. Det måste ju vara mycket lättare att äta riktig mat och träna då och då, + att man får unna sig saker ibland. Man lever bara en gång, så varför gå hela livet och noja över vikt och utseende? När du inte längre kan slappna av och äta chips, utan du måste ha kontroll på allt, då är du illa ute. Man måste få släppa allt ibland och bara vara. Vara "onyttig" och unna sig godsaker, utan att få dåligt samvete. Sen är det självklart att man inte ska vräka i sig onyttigt varje dag, men ibland kan det vara skönt att bara slippa tänka på vad man får och inte får, eller hur?

Ta vara på ditt liv, på det du har, på dig själv. Enbart du kan leva ditt liv, och se då till att leva till fullo.  Oroa dig inte för kroppen och utseendet hela dagarna, för det gör dig inte snyggare, tvärtom. Att du hela tiden är osäker och nojar över din kropp gör så du tappar livsgnistan och charmen, det som är det allra viktigaste i livet. Ett självsäkert leende, slår allt!


 
 

"Du vet väl om....?"

"Du vet väl att din bebis kan dö när som helst? Du kan få missfall eller så kan barnet bli missbildat. Något kan gå fel så bebisen dör. Ville bara säga det."

Några sådana här kommentarer har jag sett hos vissa gravida bloggare, alltså whaaat?
Jag blir mörkrädd när jag ser sådant här, så hemskt att skriva så tycker jag.  De flesta vet nog att döden kan ta vem som helst, när som helst. De flesta vet nog att man kan få missfall, föda ett döfött barn, att barnet kan dö i plötstlig spädbarnsdöd, att barnet kan få cancer, råka ut för en olycka och så vidare. Men VARFÖR gå och tänka på det? Man får ta vara på tiden man har och vara lycklig under graviditeten. Stress och oro kan påverka barnet, så varför ska man gå och vara orolig för att barnet ska dö? Självklart finns det en viss rädsla och oro, det gör det nog för alla gravida kvinnor och föräldrar, men jag kan inte alls se vitsen i dessa kommentarer. Det är ju knappst i all välmening de skriver dem, utan bara för att få dem ledsna. Jag kan inte förstå att folk ens har mage att skriva sådana kommentarer faktiskt. Börjar det inte bli dags att människor är lyckliga för andras skull?  Man ska njuta medan man kan och går något fel, då får man sörja då!

 
We♥it

Dagens smarta ord


Det är upp till dig

"Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om"

Detta citatet hittade jag på Izzas blogg och tycker det stämmer riktigt bra.
Man kan inte välja vilka människor man möter, men man kan välja vilka som är värda att lägga sin kärlek och tid på. Jag har träffat en del mindre snälla personer i mitt liv. Människor som pratat skit bakom ryggen, människor som bara pratat om sig själva och aldrig frågat hur jag mår, människor som gjort allt för att trycka ned mig. Jag valde inte att få in dem i mitt liv, men jag valde att få ur dem ur mitt liv. De var helt enkelt inte värda min tid och min energi.

Därör tycker jag att du ska göra dig av med människor som får dig att må dåligt, som inte bryr sig och som inte bättrar sig. Du är värd så mycket mer, du är värd någon som bryr sig om dig och älskar dig för den du är. Nöj dig inte med mindre!


Burit lådor och tävlingsprat

Ojojoj vilken dag det har varit. Har ju storrensat i en vecka, så idag körde vi iväg allting till en loppis. Fyllde både min, syrrans och pappas bil, så det var mycket slit med kartonger hit och dit. Han på loppisen blev chockad över vad mycket saker det faktiskt var. Så nu är man riktigt trött faktiskt. Tror det blivit lite för mycket rensning det senaste.

Nu till något annat. Jag funderar på att sluta ha tävlingar i bloggen faktiskt. Jag skrev detta igår, att det är så pass få som deltar och jag frågade på både min fanpage och här vad ni vill ha för tävlingar, jag fick inget svar igår heller. Ni kanske inte är intresserade av tävlingar alls? Så därför funderar jag på att sluta ha tävlingar... Och kanske se senare hur det blir med dem.


Bajsvanor

 

Dagens smarta ord


"Översättning: 
Alla är genier. Men om du bedömer en fisk utifrån dennes förmåga att klättra i träd, så kommer den att leva hela sitt liv i tron om att den är dum."


TisdagsinspirationTecken på mobbning

Det finns vissa tecken som gör att man kan börja misstänka att en person är utsatt för mobbning. Många tycker att det kan vara svårt att se dessa tecken och tänker att det kanske beror på andra saker. Givetvis kan det var andra saker det beror på, men dessa tecken kan man se i många fall där mobbning är iblandat. Det är viktigt att inte ignorera dessa tecken, utan faktiskt ta reda på vad som händer och kolla upp det.

Vilka tecken kan man se det på då?

 Personen drar sig undan.
 Personen undviker att prata om sin skoldag eller är kortfattad.
 Personen blir mer nere och blir mer tystlåten.
 Personen stänger ofta in sig på sitt rum.
 Personen kommer hem med förstörda kläder/böcker osv.
 Personen verkar må dåligt när den suttit vid datorn.

 

Att skriva dagbok (repost)

Väldigt många skriver någon slags dagbok, vilket jag tycker är jättebra. Man behöver få ur sig sina känslor om hur dagen har varit osv. Men det som många gör "fel" på är att de fokuserar för mycket på det dåliga i sina dagböcker. De skriver om vad som har hänt, men de bara ältar det som är dåligt och glömmer det som är bra. Man ska självklart skriva om det som är dåligt, men lägg också till det som är bra. 


Detta är ett exempel på hur man kan skriva. Man avslutar alltid med det som varit bra. Men hur gör man då de dagar där allt bara är skit? För det finns ju dagar som ingenting känns bra, eller hur. Då kan man skriva såhär istället: 


 
Även om du skrev igår vad som var bra, så kan du lägga till det den dagen som det inte alls hände något bra, just för att få en liten ego-boost igen. Då ser du att du faktiskt kan och att allt inte är dåligt. Detta tycker jag själv är jättebra och att skriva innan man ska sova är ett bra knep, särskilt om du avslutar med de positiva sakerna. :)

Är det så här man ska vara?

 

Måndagstipset


Har du problem att gå i kjol/klänning för att det typ skaver mellan låren? Då kan du klippa av ett par strumpbyxor eller köpa ett par korta strumpbyxor. Då skaver det inte lika mycket eftersom låren inte gnids mot varandra. Klipp dem eller köp ungefär i den längd som du vill ha dem, beroende på längden på kjolen/klänningen.
 
Nu är detta ett par hela strumpbyxor, men med blockränder, ignorera bilden efter knäna. Detta är bara för att visa hur de korta strumbyxorna kan se ut. Om de är lite för långa kan du ju rulla upp dem lite. :) 

Lindex

Tävlingen avslutad!

 
Nu har jag avslutat tävlingen och vinnaren blev Roxanna med motiveringen:
"Jag skulle bli riktigt glad ifall jag vann denna tävlingen. Jag älskar body lotion, men jag själv har inte alls några förutom en jag fick på min födelsedagen.  Jag tycker det är så skönt att smörja in sig och lukta bra och bli så len.  Och de två body lotions du har kanske är rätt dyra, och jag bor på socialen med min mamma och vi har det jätte jobbigt, jag får inte alltid det jag vill ha, så ifall jag vinner detta så kommer jag bli riktigt tacksam över det och tacka dig riktigt mycket.  Jag har gillat dig på facebook :) puss ha en bra kväll godnatt"TACK TILL ER SOM DELTOG! :) GLÖM INTE ATT DELTA I ARLA WELLNESTÄVLINGEN, DÄR NI KAN VINNA 4 STYCKEN CHECKAR VÄRDA 20 KR STYCK! KLICKA HÄÄÄR FÖR ATT KOMMA DIT!

Mer koll på barnen

Mina föräldrar har alltid varit väldigt noga med att kolla vad jag gör på Internet. De har varit noga med att kolla vad jag gör även i verkliga livet och därför anser de att de ska vara delaktiga även på Internet. Detta är jag otroligt glad för, eftersom det har hjälpt mig att ha mer kontroll. Jag har alltid haft någon som kollar vad jag gör och jag vet att mamma och pappa inte skulle ha tillåtit mig att vara elak mot någon annan på Internet. 

Hur har de gjort då? Vi hade datorn i ett öppet rum, där alla kunde komma och gå bara och eftersom jag inte hade datorn inne hos mig så kunde man inte smussla på samma sätt. Mamma kommer fotfarande in till mig om jag sitter vid datorn och frågar vad jag gör, fast hon litar på mig, bara för att vi ska kommunicera. Jag tycker det är jätteviktigt att man tar del av sina barns Internetvanor också, inte bara fotbollen eller dansen utan också Internet. Antimobbningsgruppen FRIENDS har faktiskt tagit fram att barn VILL att deras föräldrar ska hålla koll vad de gör på Internet och faktiskt vill att vuxna ska lära dem om hur man beter sig på Internet, de vill ha mera stöd. Det finns något som heter hem och skola, vilket innebär att både skola och föräldrar har ansvar för barnens beteende och uppfostran. Man måste lära dem rätt och fel och vara en god förebild. Detta gäller ÄVEN för Internet. 

Så vad kan du göra som förälder?

 Var uppmärksam, intressera dig för dina barns intressen, även på Internet.
 Prata med dina barn och ha en öppen dialog.
 Lär dem hur man ska uppföra sig, att samma regler gäller på Internet som i verkliga livet,
 Ser du något som är fel, ignorera det inet! Prata med dina barn, fråga varför de gjorde som de gjorde och berätta vad som kan hända, hur det känns och så vidare.
 

Dagens smarta ord


Sur/arg (repost)

Har du lätt att bli sur eller arg? Du kanske heller inte vet varför du blir det. Då finns det några saker man kan glra flr att ta reda på det. En sak är att man ska tänka efter VEM man är sur på och VARFÖR man är sur. Känn efter ordentligt i kroppen och hjärnan hur det kommer sig att du blev sur, i vilket sammanhang. Man kan skriva ned på ett papper om man inte orkar ta allting i huvudet. Då kan det exempelvis se ut såhär: Detta tycker jag själv är en bra grej att göra, för då får man det verkligen svart på vitt varför man är arg om man verkligen tänker efter. För ibland kan man vara sur utan att riktigt veta varför, då kan man tänka till lite extra för att se om det är något som verkligen har hänt som man är sur på, eller om man bara är på dåligt humör. Man kan också skriva in vad man själv kan göra för att det ska gå över. Vissa gånger hjälper inte detta såklart, men det kan faktiskt lugna en om man tänker efter och får skriva anledningen till varför man är sur/arg/ledsen. Man får ur sig det och kanske märker att det egentligen inte är "så farligt" som man tyckte först.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...