Mer koll på barnen
Mina föräldrar har alltid varit väldigt noga med att kolla vad jag gör på Internet. De har varit noga med att kolla vad jag gör även i verkliga livet och därför anser de att de ska vara delaktiga även på Internet. Detta är jag otroligt glad för, eftersom det har hjälpt mig att ha mer kontroll. Jag har alltid haft någon som kollar vad jag gör och jag vet att mamma och pappa inte skulle ha tillåtit mig att vara elak mot någon annan på Internet. 

Hur har de gjort då? Vi hade datorn i ett öppet rum, där alla kunde komma och gå bara och eftersom jag inte hade datorn inne hos mig så kunde man inte smussla på samma sätt. Mamma kommer fotfarande in till mig om jag sitter vid datorn och frågar vad jag gör, fast hon litar på mig, bara för att vi ska kommunicera. Jag tycker det är jätteviktigt att man tar del av sina barns Internetvanor också, inte bara fotbollen eller dansen utan också Internet. Antimobbningsgruppen FRIENDS har faktiskt tagit fram att barn VILL att deras föräldrar ska hålla koll vad de gör på Internet och faktiskt vill att vuxna ska lära dem om hur man beter sig på Internet, de vill ha mera stöd. Det finns något som heter hem och skola, vilket innebär att både skola och föräldrar har ansvar för barnens beteende och uppfostran. Man måste lära dem rätt och fel och vara en god förebild. Detta gäller ÄVEN för Internet. 

Så vad kan du göra som förälder?

 Var uppmärksam, intressera dig för dina barns intressen, även på Internet.
 Prata med dina barn och ha en öppen dialog.
 Lär dem hur man ska uppföra sig, att samma regler gäller på Internet som i verkliga livet,
 Ser du något som är fel, ignorera det inet! Prata med dina barn, fråga varför de gjorde som de gjorde och berätta vad som kan hända, hur det känns och så vidare.
 
#1 - Linnea

Ja visst man vet aldrig va det finns för folk därute som kan skriva konstiga saker rätt upp och ner ush!:(

SV: är det i grums du vill ha en lägenhet eller är det Karlstad. Nej just nu pluggar jag bara upp mina betyg, annars är jag mamma till två underbara barn:)