Svårt för båda parter
Det är inte lätt att lida av depression, panikångest och liknande saker. 
Men det är inte heller lätt för omgivningen. Jag vet själv av egen erfarenhet. Jag har varit på båda sidorna. Det gäller att försöka förstå varandra och kompromissa. När man mår väldigt dåligt så blir det också svårt för ens omgivning. De vill ju kunna hjälpa en, men allting blir oftast bara fel och ingen vet ut eller in. Ibland kanske man tappar tålamodet, oavsett vilken sida man är på. Det är inte lätt för den som har depressionen när det känns som ingen förstår eller att ingen bryr sig. Men det är inte heller lätt för omgivningen då de känner sig maktlösa och ingenting duger åt personen.

Mitt bästa råd är att man pratar ofta med varandra. Var inte dömmande, utan lyssna på vad den andra har att säga. När ni har diskuterat färdigt, försök då att smälta och ta in allting som personen sa. Kanske du faktiskt kan lära dig något? Låt det riktigt sjunka in och försök förstå. För att kunna lyckas tillsammans så måste ni hjälpas åt och ni måste bry er om varandra. Det fungerar inte om det bara är åt ett håll. 

#1 - LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands

Det är inte lätt, varken för en själv eller för andra. Har också varit på båda sidorna och man känner sig helt värdelös när man inte kan hjälpa och när ingen kan hjälpa en...

#2 - FrökenTV, bloggen om tv och film

sv: så lite.

#3 - Henrik

Ny kä :love::love: Ja nej. Hur ved