Snart sova....

Ojojoj vad trött jag är nu. Har storrensat hemma i flera dagar nu. Därför blir tyvärr bloggen lite lidande, men det ska vi fixa. :) Försöker få upp så pass många inlägg i alla fall. Det blir alldeles strax att sova tror jag. Har jobbat hårt idag så ryggen värker och jag är jättetrött. Jag hoppas att ni haft en bra helg! Tänk att det är första juli imorgon. :O Vart har tiden tagit vägen?! Men men, nu blir det natten. Godnatt och sov gott! Kramar.En bild från januari när jag fortfarande hette evaaaahs.se

Olika perioder och kriser

Man går igenom olika perioder i livet. Vissa är bra och vissa är mindre bra. 
Ibland är man mer ledsen och ibland är man bara glad. Livet går upp och ned och jag tror att det är bra att det är så. Då lär man sig att ta vara på de bra stunderna och faktiskt njuta av dem lite mer. Det finns så många olika kriser i livet. Tonåren, precis när man ska bli helt vuxen, 30-årskris, 50-årskris, kriser där man är arbetslös eller går igenom en separation och så vidare. Men vi lär oss något utav alla kriser, vi utvecklas och tar lärdom av det. Det är extremt jobbigt i den stunden, men det blir bättre. Det är en dålig period, men det kommer komma en bra också, det kommer att komma många bra perioder, det lovar jag dig! Våga tro, våga älska och våga hoppas. Njut av livet och ta vara på de bra stunderna. Dem behöver du tänka tillbaka på när det kommer mindre bra perioder.Må bra tips

 

Kvinnan (repost)

Tjejer/kvinnor är så duktiga på att döma varandra och sig själva. Jag tror att det är mycket därför idealen stannar kvar. Kvinnor är ofta väldigt självkritiska. Hittar fel på allt. Är de inte för tjocka så anser de att de har för små bröst eller för mycket kroppsbehåring osv. Kvinnor och tjejer måste lära sig att stå på sig mer och faktiskt inte anpassa sig efter vad andra tycker, utan gå sin egen väg. Sluta vara "offer" och sluta dansa efter andras pipa. 

Utveckligen av kvinnors rättigheter har kommit långt, men för mig känns det just nu som den har stannat. Många kvinnor säger att männen "styr" dem. Att det är de som sätter ideal och hur kvinnan ska vara. Visst, det kanske startade så, men kvinnor fortsätter ju att följa det. Varför? Kvinnan är egentligen ett starkt kön, så länge vi tillåter oss själva att vara det. Kvinnan måste lära sig att bli starka nog att stå upp för sig själva. Sätta ned foten och avsluta idealet, som "männen har skapat" enligt många. 

Hur ska kvinnan få mer rättigheter och bli ett starkare kön om vi hela tiden låter oss köras med? Om vi hela tiden finner oss i att ändra på oss och finner oss i att göra som andra vill. Du som kvinna, ta vara på dina rättigheter, inse ditt eget värde och sätt gränser. Öka kvinnors rättigheter genom att sätta ned foten!


Dagens smarta ord

 

Mobbningsringen

 
Den här bilden visar reaktionsmönster vid mobbning och visar därför vilka roller som finns i en mobbningssituation. Tanken är att dra sig så långt till höger som möjligt, så att man till slut stoppar mobbningen och få bort mobbarens stöttepelare.


Kärlekslördag

 

 PRATA OM PROBLEMEN

Känner du att något är fel i ditt förhållande? Att något har sårat dig eller är det något som inte fungerar? Berätta då det för din partner och prata om det. Var inte dömande, utan prata sakligt och bra med din partner. Din partner är ingen tankeläsare, så hur ska personen kunna förstå vad som är fel om du inte berättar? Försök förstå varandra och kompromissa lite.

 

Mylovebasket

 

Dagens pepp-låt

Denna låten brukar peppa mig när jag känner mig nere för jag känner att jag vill kämpa för saker och ting, för att ta mig dit jag vill och uppnå mina drömmar och mål. Vad tycker du om denna låten?

Dagens smarta ord


Jag är awsome!

Under livets gång har jag insett att jag måste själv tycka att jag är awsome för att du ska börja tycka att jag är det. Om jag inte själv tycker att jag är awsome så är risken stor att jag inte visar min bästa sida och att jag slutar prestera. Det är jättevikigt att vara trygg i sig själv så att jag också kan få andra att se mina bra sidor. Om jag bara visar mina mindre bra sidor, så är det ju klart att folk kanske skaffar sig den uppfattningen om mig också, eftersom jag inte tror på mig själv och alltså inte visar mina bästa sidor.

Jag gick igenom mina gamla skoluppgifter och såg att jag i stort sett hade alla rätt på alla de uppgifterna. Men jag trodde inte på mig själv. Mina lärare och mina nära såg vad jag kunde, men inte jag själv. Eftersom jag inte såg det, så slutade jag att prestera. Om jag hade trott på mig själv, så hade jag kanske fått ännu bättre betyg när jag blev äldre. Att tro på sig själv är jätteviktigt och det är därför jag skriver, för att ni ska börja tro på er själva!


Otålig...

Jag sitter här och tänker. Ibland är jag så otålig.
Jag vill så gärna bli sambo, skaffa barn och allt. Men det är så svårt att få allting att gå ihop. Jag vill bo i Karlstad, men att få jobb samt en bra lägenhet där kan vara svårt. Samtidigt är jag rädd för att flytta hemifrån och bli sambo, det blir ju en omställning... Jag vill så gärna få en fin lägenhet i stan, där vi kan börja ett liv tillsammans. Men hur gör alla andra? Jag fattar inte det... Ibland känns det som det aldrig kommer att lösa sig faktiskt. 


Dagens skratt


 

HAR DU NÅGOT ROLIGT ATT DELA MED DIG AV? SKICKA DÅ TILL EVAH_BLOGG@LIVE.SE OCH FÅ EN LÄNKNING TILL DIN BLOGG OM DU HAR EN. :)

Intervjun i FRIDA-tidningen

Jag fick en fråga över facebook för någa dagar sedan. Personen undrade om jag kunde berätta lite om Intervjun i FRIDA-tidningen, så jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg om detta. :)

Jag fick ett mejl om att de ville intervjua mig för min sjukdom. Jag blev jättenervös när jag läste detta mejlet men var också sjukt glad att jag kunde få dela med mig om mina tankar, idéer, upplevelser och råd. En kvinna från FRIDA ringde mig vid 13-tiden en tisdag och vi pratade lite för att "lära känna varandra" lite. Sen fick jag berätta min historia och hon ställde frågor. Det kändes jätteskönt att någon ville lyssna på just mina problem, eftersom många tyckt att det inte varit något alls. När allt var klart fick jag skicka in bilder och sedan godkänna artikeln.

Från början skulle numret släppas i maj, så när jag fick hem min tidning den 10 april och helt plötsligt råkar få upp det uppslaget så blev jag jättechockad. Det var en häftig känsla att se sig själv, på ett tvåsidigt uppslag, samt att det stod i början av tidningen om mig också. Efteråt skrev en hel del människor till mig och frågade om min sjukdom, om de kan ha samma och bad mig om råd. Det är härligt att kunna vara en inspiration för andra! :) 

Må bra tips
Pogs


Håller på att rensa en del här hemma och hittade dessa. Detta är pogs som jag lekte jättemycket med när jag var mindre. :) Man la dem på hög med den fina sidan neråt och sen skulle man slå en annan pog på den högen. De som hamnde uppåt fick man av sin motspelare och de andra la man tillbaka i högen. Så spelade vi i alla fall, tror jag hahah. :D 

Någon av mina läsare som minns pogs? :)

Torsdagsbloggen


 
Elin är en tjej som har en väldigt annorlunda och mysig blogg. Hon går sin egen väg och är verkligen sig själv. Hon älskar djur och att bjuda på sig själv. En riktigt härlig tjej!


VILL DU OCKSÅ FÅ EN LÄNK TILL DIN BLOGG? KOMMENTERA DÅ DETTA INLÄGG MED MOTIVERING TILL VARFÖR JUST DU SKA SYNAS PÅ EVAHLE.SE!

E-mobbning

 

Så här känner många som blir utsatta för e-mobbning. Det känns som de aldrig får vara ifred, de kan aldrig vara sig själva och inte ens hemmet är en trygg plats. Mobbningen förföljer dem vart de än går, eftersom det kan nå dem överallt. 

Har du någon gång blivit utsatt för e-mobbning?

Accessoarer, gömda juveler


Strasshalsband och Örhängen. LÄNK
Rosa kuvertväska. LÄNK
Rosa örhängen. LÄNK
Grön väska. LÄNK
Blå väska. LÄNK
USA-örhängen. LÄNK

Vända sitt humör?

Det kan vara svårt att bli på bättre humör om man har en dålig dag. Vissa dagar är det nästan omöjligt och allt bara känns fel. Men det jag försöker göra är att göra saker jag mår bra av. Lyssna på musik, umgås med min familj, se en bra film, blogga, läsa eller träna. Om man gör något som får en på andra tankar så brukar humöret många gånger vända. Ibland tillåter jag mig själv att bara må dåligt också, för det behöver man ibland. 

Jag tycker det är viktigt att prata med någon om man har en dålig dag. Kanske berätta för en vän om vad som känns fel, hur det känns och man kanske kan komma fram till något som får en att må bättre.


Må bra tips

 

Filmtipset

 
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Utsatt för mobbning?

Som många av er vet så har jag varit utsatt för mobbning. Jag tänkte berätta lite om hur jag gjorde för att få dem att sluta och hur det gick till. 

De skrev mycket till mig över Internet och i början svarade jag inte alls. Jag bara blockerade dem och tog bort det de skrev, dock sparade jag allting på disket som fanns på den tiden. Mobbningen blev bara värre och värre. De skrev mer och mer, de gjorde allt fler sidor som handlade om mig och det blev allt elakare. Men efter ett tag tröttnade jag på att ta deras skit. Jag var inne på Lunarstorm samtidigt som de började kommentera mina bilder och skriva elaka saker. Då tog jag modet till mig och började svara. Jag frågade dem en enkel fråga: "Vad har jag gjort er?"

Svaret jag fick var att de inte förstod frågan. Självklart gjorde de det, men de var inte beredda på att jag faktiskt skulle svara och inte vara otrevlig tillbaka. Vi hade mycket kontakt med mina lärare och BUP. Vi visade dem allt dessa personer hade skrivit, vilka nickname och bilder de hade och vi tänkte till slut gå till polisen. Vi gav inte upp. Till slut började jag gå tillbaka till skolan och hade min syster Anna med mig. Jag vet inte om jag bara hade tur, men att jag svarade till dem istället för att ignorera dem var kanske min räddning från dem. Dock fungerar inte det för alla tråkigt nog... Så mina tips till dig som är utsatt är:

 SPARA ALLT! - Datum, nickname, bilder, vad de skriver som bevismaterial.

 SVARA SNÄLLT! - Om du ska svara till dem, så var inte otrevlig, det vinner du inget på.
 
 VÅGA TA EMOT HJÄLP! - Skäms inte över att du är utsatt. Var nog med att be om hjälp när något händer.


 
 

Före - efter


 
Jag hade ju en annan tvbänk innan, som jag hade skivor och filmer i. Men jag plockade ur allting innan jag tog bilden. Att jag ville ha en byrå var för att jag lättare ska få plats med saker, även om den kanske inte riktigt passar in till möblerna. :)

Tävling - arla wellnes checkar

TÄVLINGEN AVSLUTAS DEN 4:E JULI!

Kalasbilder

 


Igår hade vi kalas för mig och pappa. :) Pappa fyllde ju egentligen i maj och jag förra veckan, men vi tog och firade det denna veckan istället. Blev enklare så. En riktigt rolig dag i alla fall. :)

 
 
Fick en karaff, 4 handdukar och tre necessärerDatorn och tagentbord + datamus fick jag av min älskling. :)


Fick också denna byrån. :) Före-bild kommer i ett annat inlägg.

 

Hhaah xD

Haha William

 

Haha William Spetz är verkligen en av mina idoler, så jävla rolig är han. :D "Men det är okej, för trots att du är du och du är dålig så är du bra. Jättebra!" Haha, gjorde min dag. xD

Dagens smarta ord

 
Gammal bild från 2011.

Tisdagsinspiration
Översättning:
Ge aldrig upp!
 

Inspirationsbilder på andra?

Något jag har sett en del av på Internet är detta med inspiration.
Många lägger upp inspirationsbilder. Många gånger är det mer okej att lägga upp inspirationsbilder på andra, som man hittat på we♥it, än på sig själv. Jag har sett på vissa träningsbloggar att vissa läsare ogillar inspirationsbilder på bloggaren själv, för då är det fel att vara lättklädd och visa upp sin kropp, men när de lägger in bilder från we♥it så är det ett helt annat ljud i skällan. Är inte det lite märkligt egentligen?

Jag tycker man ska få lägga in inspirationsbilder på sig själv också, för det är okej att få berömma sig själv, visa sina framsteg och hur man har lyckas. Det är inte att skryta om man gör det på rätt sätt. Jag tycker alla människor borde framhäva sig själva och vara stolta över det de åstadkommer. Men man behöver ju inte trycka ned andra för att framhäva sig själv.


Välmående=Ego?

Jag tror att många som läser sådana här bloggar som handlar om välmående tycker att vi som skriver den är lite ego. Det kan kanske uppfattas så hos vissa personer, när man skriver om sina bra sidor, att man utgår från sig själv, går sin egen väg och så vidare. Men det är egentligen inte alls något egoistiskt med detta, så länge man gör det på rätt sätt. För att kunna orka hjälpa andra människor, vare sig det är utomstående eller sina nära så är det viktigt att man är trygg i sig själv, att man vet sin ståndpunkt och att man mår bra själv. Därför är det här med sig själv väldigt viktigt, det är en grund för att kunna bli en bra medmänniska som kan hjälpa andra. 

Om man inte mår bra själv, så kan det vara svårt att ta på sig andras problem och ge råd till dem. Risken är att det tynger ned en och man kanske mår ännu sämre då. Jag framhäver mina positiva sidor för att visa att vi alla har sådana och för att det ska bli mer okej att framhäva sig själv. Jobba med Jaget, det är nyttigt för alla!


Dagens låt
Den som mobbar då?

Man pratar ofta om vilken hjälp den som utsätts för mobbning ska få.
Men samhället glömmer ofta bort den som utför mobbningen. Oftast när någon är elak mot en annan människa, så tyder det på att något inte står rätt till. Kanske personen har/haft det jobbigt hemma, själv varit utsatt för mobbning, blivit misshandlad, lider av depression eller någon typ av funktionshinder. Detta är absolut ingen ursäkt till personens beteende, men det kan vara en förklaring till ett visst beteende. 

Vad kan man då göra för den som utför mobbningen?

 Se till att personen får hjälp. Det är viktigt att prata ut om problemet, varför det blev som det blev och vad man kan göra för att det ska bli annorlunda i framtiden.

 Döm inte personen. Den som utför mobbningen måste få veta att det är fel, men den har ändå samma värde som den som blev utsatt.

 Ta till åtgärder. Är det hemmet som är problemet, så måste det ske en förändring.

 Se till att finnas. Något har gjort att denna personen mår dåligt och därför projicerar (tar ut) det på andra. Personen behöver ett stöd, inte bara för det den mår dåligt av innan, utan också för det dåliga samvetet som oftast kommer med en elak handling.

 Var en god förebild. Alla behöver någon att se upp till. Även om skadan redan är gjord så kan alla bättra sig och då kan de behöva någon att se upp till. Personens framtid kan bara bli bättre, om ni hjälps åt!Måndagstipset


 
Om man känner sig sugen på något gott, men inte orkar göra egen chokladmousse så är denna jättegod! Det är bara att vispa ihop den i tre minuter och låta den stå i kylen i 20 minuter så är den klar, man behöver inte göra något annat. Med andra ord, perfekt om man inte orkar göra egen. :D

När orden tar slut... (repost)

Detta är ett ordspråk som stämmer väldigt väl på människor, även på Internet. De slåss inte just med nävarna på Internet, men många är otroligt otrevliga. Särskilt när de känner att de inte kan argumentera för sig. Jag tycker det är viktigt att i en diskussion kunna argumentera för sig och säga sin sak UTAN att vara otrevlig. Men långt i från alla människor kan detta. De flesta som känner att de förlorar en diskussion måste bli otrevliga och börja med personangrepp. Klarar de inte att kränka någon när de skriver saker om personens utseende, så drar de in nära och kära och skriver elaka saker om dem, enbart för att få personen att känna sig underlägsen. De har alltså ingenting annat att komma med och då stämmer detta ordspråket bra. När deras "bra" argument tar slut, så tar de elaka orden vid och motsvarar då nävarna i detta ordspråk. 
 
Kan du inte argumentera och skriva åsikter UTAN att kränka någon och gå till personangrepp så är det bättre att du håller tyst. För det är varken moget eller coolt att gå till personangrepp när man inte har något vettigare att säga. Tänk också på att behandla andra som du själv vill bli behandlad. Behandlar du folk som skit, så förvänta dig inte respekt tillbaka, för oavsett om det är på Internet eller inte så är det inte okej att kasta skit på andra. 


Historia av en läsare


"Jag heter Mary, är 23 år gammal och bor i Skåne.
När jag gick i femte klass hände något som har märkt mig för livet. Innan dess var jag en glad tjej som älskade att uppträda, spelade teater och piano framför publik. Jag skulle uppträda i skolan och sjunga på skolavslutningen. Ett gäng med killar i parallellklassen hotade med att de skulle bua ut mig om jag sjöng, men jag trodde att de skojade och tog det inte på allvar. När jag väl gick fram i gymnastiksalen den där avslutningen och började sjunga, satt hela skolan där och lyssnade. Efter ett tag började killarna att bua, och buade ut mig inför hela skolan. De slutade inte föränn jag sprang ut från gympasalen. Själv har jag förträngt detta och fått det berättat för mig, men jag kom ihåg att jag satt i omklädningsrummet efter avslutningen helt paralyserad och chockad.

Jag kom aldrig tillbaks till den skolan igen, utan bytte till en annan skola
när jag skulle börja 6:an. Det året var helt okej, sedan började utfrysningen igen på högstadiet. Jag hade en kompis som jag alltid hängde ihop med. Men när vi började åttan slutade hon helt plötsligt att prata med mig, och började umgås med tjejen i klassen som hon alltid hade pratat illa om tidigare. Jag blev helt ensam och utfryst, mina klasskamrater var kompisar på lunarstorm men om jag skickade en vänansökning tackade de alltid nej. Jag hade ingen att prata med och räknade dagarna tills jag äntligen fick sluta 9:an. Det var en av de bästa dagarna i mitt liv. Gymnasiet var ingen höjdare heller, men där hade jag i alla fall vänner.

Jag har bott på samma plats så länge nu att jag inte orkar vara kvar här, se mobbarna på stan och kanske gå i samma högskoleklass som dem. Jag ska flytta till hösten långt bort ifrån den här stan där jag kan få börja om på nytt. Ibland undrar jag om mobbarna vet hur mycket de förstörde den där dagen, hur mycket de har förstört mig inuti. Jag har blivit tyst och undandragen, med djupa depressioner och självmordstankar. Jag orkar inte se dem, de uppför sig som om de aldrig har gjort något fel. Om någon av dem hade bett om ursäkt för vad de gjorde hade jag accepterat den, men någon sådan har jag aldrig fått. De hånler mot mig när de ser mig."

 
 
VILL DU OCKSÅ SKICKA IN DIN HISTORIA? LÄS DÅ HÄÄÄR HUR DU SKA GÖRA!

Må bra tips


Dagens fråga

 

Må bra tips


Dålig dag....

Idag har jag en sådan där pissdålig dag... Där jag känner mig trött på allt, ledsen på allt.
Allt känns som det går fel och jag tycker människor är så tråkiga. :( Jag vill att något roligt ska hända, jag vill förändra, göra om, göra något roligt. Jag känner mig inte alls nöjd med mig själv idag heller, vet att planerna som jag har under veckan gått åt helvete. Inget känns bra idag och jag hatar dessa dagar. Jag hoppas att ni har det bättre i alla fall!

 
Bilden är inte till er, utan till mitt mående och min dåliga dag. :P

Lyssna till sitt inre

Jag har mött många människor som tycker att det jag gör är "fel", att det är onödigt och att detta vet alla redan. Förr i tiden lät jag detta hindra mig. Jag ville gärna skriva om välmående, men jag mötte så mycket elakheter. Jag var ju inte utbildad, jag kunde ju ingenting, jag var ju så ung enligt människor. Jag började skriva lite smått i min första blogg och till slut märkte jag att folk gillade mina texter och att jag hjälpte människor. Jag började lyssna till både dem och mitt eget inre. Jag visste ju att jag kunde, det var detta jag ville göra och jag brann verkligen för det, så varför skulle någon få hindra mig? 

Så ser jag det även idag. Jag är inte utbildad, jag har inte alla svar, jag kan inte förändra hela världen och jag kan inte hjälpa alla. Men de jag hjälper är jag jätteglad för att kunna hjälpa. Jag är bara människa, jag kan inte göra allt, oavsett om jag är utbildad eller inte, men jag kan göra något. Jag lyssnar till mitt inre, detta känns rätt för mig. Att lyssna till sitt inre är bland det viktigaste man kan göra. Ingen annan ska avgöra vad som är rätt för dig, vad som just är ditt kall, det ska du själv avgöra.
Låt ingen hindra dig, du är värd att göra det du vill göra!


Dagens smarta ord

 

Komplimanger

- "Vad fin du är i håret idag Bettan!"
- "Menar du att jag är ful i håret annars eller?"

Någon som känner igen detta tänket? Det tror jag att i alla fall vissa gör. Jag har träffat en del personer som frågar sådant här. Det är en komplimang, vilket personerna gör till något negativt, istället för att bli glad för komplimangen och tacka. Det blir stel stämning och personen som gav komplimangen känner sig inte alls lika sugen på att fortsätta ge komplimanger. Ett annat bra exempel kan vara:

- " Vilken fin bild Bettan!"
- "Eh, den är gammal."

Bara för att bilden är gammal så blir den inte mindre fin för det och bara för att du fick en kompliang för håret idag behöver det inte betyda att personen tycker att du har fult hår annars. Jag tror att personer som gör så här är osäkra och inte kan ta emot en komplimang. De känner inte att de förtjänar de fina orden och då slår de helt enkelt bort de fina orden och vänder det till något negativt. Om du får en komplimang, men får dessa tankar i huvudet så slå bort dem och tacka. Överanalysera inte, utan bli bara glad för att personen tycker att du har fint hår. På så vis peppar du också dig själv och kan bli tryggare i dig själv.


Resa genom livet

På min resa genom livet har jag upptäckt en hel del om mig själv.
Man går inte igenom livet och problem utan att ta lärdom av det. Jag kan kolla tillbaka och se hur jag har utvecklats, något jag är stolt över. Det är viktigt att jämföra sig med vem man var förr i tiden, och vad man har åstadkommit idag, för alla utvecklas ju. Kolla igenom just din resa och se hur du har utvecklats och vad du har åstadkommit på din resa.


Kärlekslördag

 

 VAR DIG SJÄLV. 

Det många gör fel på är att de spelar någon helt annan, både på Internet och i verkliga livet. Om man är ute efter något seriöst, med någon som ska älska en för den man är, som man vill det ska hålla med så måste man vara sig själv. Om någon frågar om du gillar att festa och supa och du inte gör det, så varför säga att du älskar det? Det kommer ändå komma fram till slut att du ogillar det. Bättre att du är dig själv och visar vem du är, så personen kan falla för DIG, för den du är, inte för någon den vill att du ska vara.


Inspiration

 

 
| 1 | 2 | 3 |

Alla kläder kommer från gomdajuveler.se

Midsommarbilder

 

Hoppas ni hade en bra midsommarafton, det hade jag. :) Kände mig lite småhängig, men det blev lite bättre under dagen. Hade inte tänkt att fixa mig, eftersom jag var hängig, men kände ändå för att göra det för att må lite bättre. Min funktionshindrade syster Sofie hade dock ca 30 stycken allvarliga andningsstopp under någon timme. Första gången blev hon väldigt blå på läpparna och grå i ansiktet, så vi visste inte om vi skulle vara tvungna att åka in. Till slut blev det lite lugnare i alla fall.Haha ser ut som Carola petar näsan och att jag rullar det. xDFlintastek, prinskorvar, färskpotatis, sallad, vitlöksbröd, potaissallad, olika röror.Jordgubbar och grädde.Chokladmousse, med jordgubbar och marshmallow.Såhär ser Sofie ut när hon har ätit chokladmousse. :D
Vad jag gillar med migLåt dem inte vinna!

Många låter haters och mobbare vinna över dem.
Man ser ofta människor som slutar blogga, som slutar lägga upp bilder på sig själva, eller skriva om sitt liv för att de får elaka kommentarer på sina sociala medier. På ett vis tycker jag att det är rätt att de slutar om de känner att de inte orkar med pressen och hatet. Men ändå tycker jag det är väldigt synd, att haters ofta är de som vinner och förstör för andra. Jag har själv varit där. Jag slutade gå till skolan när jag var mobbad, vilket jag ångrar idag. Jag klarade verkligen inte av det då, men jag lät dem vinna för den stunden, tills jag tog mod till mig och började gå till skolan igen. 

Det är så tråkigt att så många haters och mobbare kan förstöra. Inte bara för den som blir utsatt, utan också för oss andra. Vi som kanske älskar att läsa bloggen eller kolla på en persons bilder. Jga hoppas att ni som läser detta klarar att ta er igenom skiten om ni får någon. Det är inte värt att låta dem vinna, du är så mycket mer värd än så. Varför ska du sluta med det du gillar för att några ogillar det? Var dig själv, kör ditt race och om du råkar ut för skit, anmäl det, blockera dem om du känner för det. Visa att det inte är okej. (Dock inte genom att vara elak tillbaka!). Stå på dig och vinn, du klarar det för du är ju bäst eller hur?! :D

 
Bild från 2011.

Dagens skratt


 
 
 
Humorsidan

Orka kämpa! - Mobbning

 

Du är absolut inte ensam om att vara utsatt, även jag har varit utsatt för mobbning och jag vet hur det känns. Du måste kämpa vidare, du får inte ge upp! 50 barn tar livet av sig, varje år. Bli inte en av dem. Du behövs här på jorden, oavsett vad de säger! Du finns här av en anledning, så se till att uppfylla den anledningen!


Hur kan vi göra för att stoppa mobbningen?
  Alla ska engagera sig, särskilt de vuxna. Det får inte nonchaleras.
 Föregå med gott exempel, vuxen som barn. Oavsett om de säger elaka saker till dig, så har inte du rätten att göra detsamma. Visa var skåpet ska stå, vad som är rätt och fel genom att förklara och föregå med gott exempel.
 Stå upp för dig själv och för andra. Det kan verka svårt, men det kommer hjälpa, jag lovar dig. 
 Tänk dig in i situationen. En dag kanske det är ditt barn, ett syskon, barnbarn som är utsatt.
 KÄMPA!!! Låt inte mobbarna vinna, varken över dig eller över andra. Om vi alla kämpar tillsammans så kan vi stoppa det här. Kämpa för dina och mina framtida barn!

Dagens smarta ord

 
Tyra Sjöstedt

Glad midsommar


 

Torsdagsbloggen
Tess är en tjej som bloggar om hälsa, kost och träning som det står på hennes header. Jag gillar hennes blogg då den är jordnära, inspirerande, rolig och hon bjuder på sig själv. Hon har mycket fina bilder och inspirerar sina läsare väldigt mycket. En hälsosam blogg som jag tycker ni borde besöka! Klicka på hennes namn för att göra det.

Dagens smarta ordÖversättning:
Bara fortsätt framåt och bry dig inte om vad andra tycker.
Gör det du behöver göra, för din egen skull.
 
we♥it

Nedstämdhet eller depression (repost)


Att känna sig nedstämd och vara i en dålig period är mänskligt och detta uppelver alla människor en eller flera gånger i livet. Detta kan bero på vädret, på orolighet i skolan/jobbet eller kanske att man har bråkat med en vän. Man kan också känna sig nedstämd utan någon speciell andledning.
 
En depression går ofta djupare och håller i sig under en längre tid. Minst två veckor. När man drabbas av depression kan man få ångest, känna sig nedstämd, det vardagliga blir extra jobbigt och man kan inte glädjas eller känna intresse för något. Man får ofta dålig självkänsla och kan sluta äta, eller så kanske man hetsäter istället. Man sover oftast sämre, vaknar och är orolig eller så känner man sig inte utvilad, fast man sovit mycket. Man tänker mycket på döden, hur det är eller på en person som har dött.  En depression kan också leda till fysiska problem som förstoppning, oregelbunden eller utebliven mens och diarré. 

Har du varit nedstämd en längre tid och känner dessa symtom så kan det vara möjligt att du har en depression och inte en vanlig nedstämdhet. Var inte rädd för att be om hjälp och prata med någon om detta. Du är värd att må bra. Du är inte svag för att du behöver lite hjälp på traven. 


Må bra tipsPysslat i ps


Nu har jag börjat pyssla lite i photoshop, som jag aldrig kunnat tidigare och fick ihop denna bilden. :D Fick ihop glittertext och allt möjligt som jag blev nöjd med. :) Får sitta och pyssla lite mer så jag till slut blir duktig. ;)

Filmtipset

INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SFANYTIME.COM

Värderingar och handlingar

Ofta är det våra värderingar som grundar våra handlingar. 
Jag tror på att ha sunda och goda värderingar, där man ser saker från olika perspektiv och försöker sätta sig in i andra situationer. Jag tror på att sunda värderingar om jämlikhet, allas lika värde och rättigheter är en bra och stadig grund i livet. Jag tror också att människor som är elaka mot andra inte har en sund värdering om att alla människor är lika mycket värda. Jag tror att de värderar sig själva före alla andra. (Jag vet att många som är elaka mot andra mår dåligt själva, men det är ändå ingen ursäkt.)

Det är viktigt att hålla koll på sina värderingar i sina relationer, både till sig själv och till andra. Rangordna dina värderingar och lär känna dig själv lite bättre.
Vad är viktigt för just dig?


 

Dagens smarta ord

 
we♥it

Rädslor och oro

I många fall kan våra rädslor styra oss väldigt mycket.
Vi kanske avstår att gå på den där dansträningen som vi vill göra, eller undviker att söka nytt arbete, trots att vi inte trivs på vårat nuvarande. Att vi avstår detta beror många gånger på rädsla. Rädsla och oro för att inte passa in, inte räcka till och duga, eller rädsla för en förändring. Hur skulle det bli om vi fick det där jobbet? Skulle vi trivas? Skulle vi bli accepterade? Skulle det fungera? Då kan vi många gånger anse att det är lättare att undvika det, än att utsätta oss själva för något vi inte är vana med. Hur kan man då göra för att komma ifrån rädslan och oron, och istället prova på det där nya? Här kommer några tips:

 
 Skriv ned vilka fördelar det finns med att prova på det där du vill göra.
 Skriv ned vilka nackdelar som finns med att prova på det där du vill göra.
 Kolla igenom dessa punkter noga, vad är det värsta som skulle kunna hända?
 Tänk efter, är det verkligen så hemskt som det verkar?
 Känns det hemskt, skulle det inte gå att lösa på något sätt så du får göra det du vill?
 Skriv ned alla positiva saker med dig själv, som bevisar att du faktiskt klarar detta!
 När du klarat det, ge dig själv en guldstjärna och en kram för det är du värd!

 
Gammal bild från 2010.

Må bra tips


Min syster Sofie och jag. :)

Wanties från gömda juveler!


 
Kolla vad läckra kläder alltså. :) Blusen i mitten är såååå snygg, blir verkligen sugen på den nu. :) Verkligen min favorit av dessa klädesplagg. Får se om plånboken tillåter. Alla klädesplagg kommer från gomdajuveler.se

Träning och utseende

Jag tror att folk som bryr sig mycket om sina utseenden har lättare för att må dåligt.
Alltså att få panikångest, depressioner och så vidare. Det är inget fel att bry sig om sitt utseende, men ibland går det till överdrift. Människor tränar många gånger av fel anledning. De tränar enbart för att de är rädda att bli tjocka och de vill se snygga ut. Det viktigaste borde väl vara att kroppen ska må bra, att man ska orka med det man vill göra? Så tänker i alla fall jag när jag tränar. Jag tränar för att min kropp ska må bra, så den ska orka med mig i alla år och med allting jag vill göra. 

Jag tror att pressen på att vara snygg och smal blir så mycket för vissa människor att de går helt in i väggen för det. Jag menar ingenting negativt med detta inlägg och jag vet att det finns människor som bryr sig mindre om sitt utseende som hamnar i depressioner och så vidare ändå. Var inte så rädd för att gå upp lite i vikt, det är inte hela världen att gå upp lite. Lägg inte så stor energi på att vara snygg, utan träna för att må bra och få en sund hälsa.
Då kommer snyggheten av sig själv och du kommer känna dig snyggare när du får mindre krav på dig och när du inser att utseendet inte är allt i världen.Må bra tipsTisdagsinspiration

 
 
Översättning:
Din vikt definerar dig inte. Det är en siffra.
Du är inte en siffra. Du är en fysisk människa som är placerad på
denna jord för att leva och älska.
 
We ♥it

Självskadebeteende
Dagens smarta ord"Du är inte deprimerad"

"Du har inte varit deprimerad. Du har ju jobbat på som vanligt och gjort massor av saker."
Ungefär en sådan kommentar läste jag nyss på en blogg jag flitigt besöker. Detta störde mig otroligt mycket faktiskt. Hur kan någon annan, utomstående, en bloggläsare som inte vet någonting berätta hur man mår? Det finns olika typer av depressioner och sedan beror det mycket på hur långt det har gått.

Vissa personer visar sig väldigt "vanliga" utåt, men inne i själen och sin ensamhet mår de jättedåligt. Detta är väldigt vanligt. Hur kan då någon annan komma och berätta att denna personen inte har varit deprimerad? Varför ska vi hålla på och sätta/ta bort diagnoser på varandra? Det är bara brist på kunskap och empati som gör att människor kan sätta och skriva sådant här till en annan person. Saker ser olika ut för olika personer, det får människor helt enkelt ta och respektera.


Måndagstipset

 


 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Kurviga tjejer

När kurviga tjejer har på sig tajta kläder får de ofta klagomål på sin klädsel. För det "passar sig ju inte" att ha på sig tajta kläder och framhäva sina kurvor. Det "passar sig ju inte" att lite fett sticker fram här och där. Vem har bestämt det? Om en kurvig tjej känner för att ha tajta kläder på sig, trivs i det och gillar det, varför ska då samhällets "normer" få hindra henne? Är inte det viktigaste att man själv är nöjd och trivs?

Sen är det självklart att man ska anpassa kläderna efter tillfälle. Men det gäller ju för alla. Jag tycker det är så tråkigt att andra människor ska lägga sig i vad någon annan tar på sig. Det är ju ändå upp till var och en. Gillar du inte att se den där kurviga tjejen i den tajta klänningen? - Nehepp, kolla åt ett annat håll och släpp det. Svårare än så är det inte. Tänk du på dig själv och dina kläder så känns det nog lite bättre. :)


Fyller 22 år!Må bra tips


Tröttdag

Jag ber om ursäkt för dålig update idag. Har inte känt någon ork att uppdatera om jag ska vara ärlig. Nyss var våran vän Olle här och lämnade lite godis, snäll som han är. :D Men han stack lika fort igen haha. Snart blir det film och mys. Tröttdag idag...

Mobbning

Jag skrev med en kille för ett tag sedan och jag berättade om min tid som mobbad.
Hans reaktion blev: "Var du mobbad YNKA ETT ÅR? Det är ju ingenting att komma med!"

Vem har bestämt det? Jag kanske bara var mobbad i "ynka ett år" men lika jobbigt var det i alla fall. Jag led otroligt mycket under denna tiden. Varför ska det jämföras och tävlas om vem som har det värst? Jag själv brukar tänka att det kunde varit värre, för det ger mig en styrka. Men ingen annan som inte vet ett dugg ska komma och säga att det jag upplevde inte var någonting, det har INGEN rätt att säga, om någon. Jag är så trött på att människor ska tävla så. Oavsett om någon har varit mobbad i en vecka eller 10 år, så är det lika allvarligt, ska ses på samma sätt, ska engageras i på samma sätt och ska vara lika straffbart.
Det ska vara nolltolerans. 

 
Hur ska vi kunna stoppa mobbningen om vi fortfarande tycker att "lite" mobbning inte är någonting? Det är inte säkert att den som upplevt 10 år av mobbning har det värre än den som upplevt en vecka, mycket beror på hur man är som person psykiskt och vilka personer man har i sin övriga närhet. Det som händer mig är jobbigt för mig, det som händer dig är jobbigt för dig, men inte behöver vi tävla och jämföra.

 
 
Ett | två

Dagens fråga

 

 


Dagens smarta ord

 

Kärlekslördag

 
 GÅ INTE FÖR FORT FRAM. 

Det många gör fel på är att gå för fort fram. Många blir ivägskrämda om personen direkt börjar prata om barn, sex, flytta ihop eller liknande saker. Det kanske fungerar på vissa, men på vissa fungerar det inte. Det bästa tips jag kan ge är att lära känna varandra lite innan man börjar prata om att gå längre. Man vill ju inte skrämma iväg personen om man verkligen gillar den. Om man går för fort fram och kanske flyttar ihop med en gång så kanske risken ökar att man gör slut efter ett tag, eftersom man inte känner varandra så bra. Ni har hela livet på er, ni behöver inte stressa även om man gärna vill. :)
 
 

Utseende och personlighet

För mig är det viktigare att man är en bra och snäll person, än att vara snygg.
Självklart är det jättekul att folk tycker man är snygg, men det är inte det livet handlar om. När folk enbart ser en bild på mig på Internet eller ser mig på stan så kan man inte begära så mycket annat än att de går på utseende, eftersom de inte känner mig eller kanske läst mina texter här på bloggen. 

Många verkar enbart bry sig om sina utseenden och sedan struntar de i vad folk tycker om deras personlighet. Varför ska det vara så? Är det inte viktigare att man är en bra och snäll människa, som folk tycker är jordnära och trevlig? Självklart kommer inte alla tycka det, men över lag. Utseendet är viktigt till en viss del, men man kan ju inte enbart gå på det, varken hos en partner eller hos sig själv. Bygg din självkänsla på din personlighet, så brukar även känslan för utseendet falla på plats.


Dagens fråga

 
Anledningen att jag frågar är för att jag "bara" har en digitalkamera och jag tycker faktiskt det blir rätt bra bilder med den också. Därför vill jag veta eran åsikt, om det är viktigt med systemkamerabilder för er. :)

Gårdagens outfit

 
 

Så förbannad på videofy.me

Jag är så jävla förbannad på videofy.me för tillfället! De kommer lägga ned så man inte längre kan ladda upp filmer på deras hemsida utan bara i appen. För oss som inte använder appen då?! Så jävla dåligt tycker jag. Imorgon den 15:e juni är sista dagen att ladda upp filmer, sedan försvinner det och de kommer antagligen inte ta tillbaka det eftersom att ladda upp videos ska vara enkelt och då ska det ske i appen. Det blir inte enklare. Det enklaste är att alla få välja vilket de ska använda. Detta var kasst, usch och fy!

 
 

Att vilja få hjälp

Det kan vara svårt att hjälpa någon som inte vill bli hjälpt.
En person som inte är villig att ta emot hjälpen är otroligt svår att hjälpa. Det kvittar vad man säger till personen så duger inte det och personen mår inget bättre. För att kunna må bättre måste man vara mottaglig för att ta emot hjälpen. Om du inte vill ändra på något i ditt liv, utan bara tänker fortsätta i samma spår så kan du inte förvänta dig att något blir bättre heller. Som jag skrivit tidigare, du har ansvaret för ditt eget liv!

Du kan inte sitta och vänta på att andra ska göra jobbet åt dig, eller att hjälpen ska komma till dig. Du måste hjälpa dig själv, genom att våga ta emot hjälpen, genom att vara mottaglig och ge det ett försök. Det är inte fel att söka hjälp, det är ett tecken på att man kämpar och vill bli bättre. Mycket hänger på ens omgivning och samhället, men det mesta hänger på dig. Det är ditt liv, ditt ansvar och det är din vilja som måste finnas där!


Dagens skratt
Humorsidan

Idag fick det bli en rolig bild. :) Har du något roligt att skicka in? Mejla då till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Inspireras mera, din väg till välmående! (repost)

En bra grej för att börja må bättre i sig själv är att få inspiration från andra (notera inspiration). Om man exempelvis beundrar en människa väldigt mycket så kan man ta inspiration från denna person och göra till sin egen grej. Säg att du exempelvis beundrar en person som är väldigt modemedveten, då kan du försöka få inspiration från denna person, för att själv bli mer modemedveten. Läs personens blogg, bok eller umgås med personen. 

När man får inspiration så är det en vägledning till vad man kan göra, för inspiration behöver alla. Det gäller bara att göra sin egen grej av det och inte kopiera rakt av. Om du får inspiration från någon du beundrar så kan du lättare hitta dig själv och just din väg och på så sätt bli mer hur just du vill vara. Hitta just din inspirationkälla och inspireras!


Dagens låt

 
 

Dagens smarta ord

 

Min 16 årsdag

Jag sitter och lyssnar på låten "16 år idag" med flamingokvintetten.
Jag börjar tänka på när jag fyllde 16. Jag vaknade av att pappa började spela denna låten jättehögt i rummet intill för min skull. Han har ju alltid älskat flamingo och jag med. Det är ett väldigt härligt minne jag har. Att få vakna till den låten, som spelas för min skull. Sen bjöd jag hem min dåvarande kille, hans familj och min dåvarande bästa vän Anna. Ett fint minne, mycket tack vara att pappa spelade den låten. :)

  
Bild 1: Jag på min 16-årsdag.
Bild 2: Pappa och jag.

Torsdagsbloggen


 
Angelica är en tjej jag har haft kontakt med väldigt länge. Hon gjorde min förra design och jag tycker hon verkar vara en jättehärlig tjej. Hon bloggar mycket om träning och kost. Man blir motiverad av att läsa hennes blogg, så därför tycker jag att ni ska kika in hos henne, vilket ni gör om ni klickar på hennes namn!

VILL DU FÅ DIN BLOGG LÄNKAD? KOMMENTERA DETTA INLÄGG MED DIN BLOGGADRESS OCH VARFÖR DU TYCKER DU FÖRTJÄNAR EN LÄNK HOS EVAHLE.SE!

Tävling - bodylotion

 

Länk till min facebook. Tävlingen avslutas den 30/6!

ENBART TÄVLINGSKOMMENTARER I DETTA INLÄGG TACK! ÖVRIGA KOMMENTARER HÄNVISAS TILL ANDRA INLÄGG!

Dagens pepp-låt
Förändringar och rädsla

 "Varför gör inte personen något för att må bättre? Varför fortsätter personen i samma spår? Vill personen inte må bra?"

Detta har nog en del människor tänkt om de har någon i sin närhet som mår dåligt.
Det kan verka så lätt att fixa för oss som inte lever i det, men för personen som är sjuk kan det vara jättesvårt. Hjärnan är en väldigt komplicerad sak. Jag tror att vissa människor är rädda för att förändra sig, även om det är till det bättre. Det bottnar i ovisshet om hur det skulle vara att leva ett sunt och bättre liv. De är så vana med sitt mående att de inte vet hur det skulle vara att vara frisk och må bra i sig själv. Det är alltid läskigt med förändring, men vi måste ha förändringar för att utvecklas och ta oss framåt. 

Vad kan man som nära göra? Det kanske är tröttsamt att hela tiden ge råd och det kanske är tröttsamt för personen att få råd också. Då kan du istället vända på det. Fråga personen vilka råd den skulle ge dig om du hamnade i samma sits. Du kan också fråga hur personen skulle göra om den kunde bli frisk helt plötstligt och vad personen skulle förändra. 


Ändrat om lite i rummet

Förebilden är lite sämre för den är från 2010, det var en ganska dålig kamera och då hade jag fortfarande kaninburen. :) Blev nöjd med klädställningen och fick en hel del rensat. Även om jag inte är supernöjd med mina möbler, men ingen idé att köpa nytt nu. :)

Filmtipset


 

 
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens smarta ord


Detta citat tycker jag var väldigt bra. Gräset är inte grönare på andra sidan, utan där man vattnar det. Alltså, där man sköter om gräset och bryr sig om gräset. Ditt gräs kan bli lika grönt som din grannes gräs om du bara tar hand om det och bryr dig.

Nätmobbning och mobbning

 

Dagens låt
Må bra tips


Nytt i Garderoben

 

En sänglåda från Ikea för 99 kr. Ville ha något bra under sängen att förvara saker i. Alla skor får ju såklart inte plats, men de flesta småskor får i alla fall plats så att jag bara har stövletter och så i garderoben. :)

Ni är så fina <3

 
 ♥ Åh vad ni gör mig glad, ni är så underbara. :D Tack så hemskt mycket för alla fina ord ni skickar, blir helt rörd av era fina ord. :) Tack för att ni återkommer till min blogg och skriver så fina saker. Ni är bäst! ♥

Dagens smarta ord


TisdagsinspirationHjälp för att må bättre


Jag har ju som många av er vet mått väldigt dåligt i mitt liv. Jag har haft ätstörningar, lidit av depression, panikångest, prestationsångest, rispat mig själv. Jag gick på barnkliniken när jag var liten. Min läkare där såg att jag hade gått ned en del i vikt och därför skickade hon mig till Barn och ungdomspsykiatrin (BUP). Jag fick gå på BUP tills jag var 19 år, eftersom jag hade sådana problem med skolan. När jag var 19 blev jag skickad till vuxenpsykiatrin och fick gå hos en sjukgymnast för att lära mig underlätta för mig själv, hur jag ska tänka och göra för att slappna av. Hon skulle sedan efter ett tag skicka mig vidare till en kbt terapeut, dock kände jag att jag inte behövde mer terapo för stunden så jag avstod. 
 
Det kan ibland vara svårt att få en tid hos sjukvården, men om det skulle krångla så kan man också vända sig till kyrkan tills man får en tid. I kyrkan finns diakoner som man kan beställa tid hos för att få prata av sig. Där är det gratis (antar det gäller de som är medlem i svenska kyrkan), de har tystnadsplikt, det är inget måste att gå dit ett visst antal gånger. Min syrra går hos en sådan och jag har själv funderingar på att gå dit ibland för att få prata av mig och få råd när det känns som värst.

 
Haha vilken normal bild på mig, men det bjuder vi på. :D

Må bra tipsInnebörden i min blogg

De flesta av mina läsare förstår säkert innebörden i min blogg, men det finns de läsare som inte alls gillar det jag skriver, tycker det är onödigt, dumt och konstigt. I min blogg ger jag tips om hur man kan må bättre, men jag säger inte att det är det enda sättet, eller just det rätta sättet för just dig. Vi fungerar alla olika, vissa tips jag ger kanske fungerar jättebra på en person, men inte alls på en annan. Min blogg är mer en riktlinje där människor kan få tips, idéer och skapa sig nya tankar och känslor. Alla ansvarar själva för sitt eget liv och mående. Men för er som behöver råd och tips så finns jag alltid här. :) Ni kan alltid slänga in en kommentar eller mejla mig på Evah_blogg@live.se om ni behöver råd, jag finns här för er. :) 


Måndagstipset

Jag vill faktiskt tipsa er om dessa leggings. Jag tycker de är hur snygga som helst och funderar själv på att beställa hem dem. De är ju både coola, snygga och verkar bekväma. De finns att köpa på crazylady.se som har mycket fina kläder!

Jävla landsting och samhälle....

Vad jag hatar detta landsting och samhälle. 
Den 12 juni 2012 tog jag ett blodprov för giftstruman som jag lider av. Jag ska göra kontroll en gång per år. Så jag var ned till vårdcentralen för att ta blodprov idag, eftersom det är snart ett år sedan sist. Jag gick in på labb och berättade att jag skulle ta blodprov för giftstruma. Men hon blev jättekonstig, frågade om jag hade något från någon läkare. Jag sa att jag vet inte, för jag vet inte ens vem min läkare är. Hon frågade då efter ID-handling, så jag började säga mitt personnummer, men det dög inte, hon var tvungen att se en ID-handlning. Hon frågade om jag kom från Karlstad. Jag har aldrig behövt visa ID-handling eftersom jag har gått på samma vårdcentral hela mitt liv och varit sjuk sedan jag var 7 år. 

Jag har ingen läkare, fast att det är så pass allvarligt, för när min förra läkare slutade så brydde de sig inte om att skriva in mig på en ny och eftersom jag inte har någon läkare så tillhör jag inte längre vårdcentralen. Jag ska kallas in varje år, men de bryr sig inte om att kalla in mig alls. Nu när jag tog mig friheten och fixa det själv så jag får ta blodprov så blir hon på labb sur eftersom jag inte har någon läkare. Men det är väl för fasen inte mitt ansvar att läkaren skickar in till labb, det ska väl skötas av dem, inte av mig?! 


Bild från förra året då jag tog blodprov.

Må bra tips
Dagens smarta ord
Vilken hjärnhalva styrs du av?

Faktan har jag hittat häääär.

Grillat!


Tråkig för att man inte dricker

Jag har ju alltid varit nykterist. Jag har ju aldrig haft något val eftersom jag har ätit medicin sedan jag var 7 år. Jag har aldrig blivit bjuden på en fest på äldre dar (från 14 och uppåt). Jag har haft vänner som har festat och druckit, men jag har aldrig blivit bjuden. Jag vet inte vad det beror på, men jag misstänker tre saker. Endera:

1. De tycker jag är tråkig som inte dricker.
2. De är rädda för att jag ska ha tråkigt eftersom de dricker och inte jag.
3. De skäms över hur de beter sig på fyllan när jag är nykter.

Man har ju i alla fall velat få frågan från sina vänner. Och att jag skulle få tråkigt, självklart får jag tråkigt om de gör mig utanför. Men om de som dricker kan prata med mig och umgås med mig lika mycket som de umgås med de som dricker blir det ju inte tråkigt. Idag bryr jag mig inte så mycket om det där, men när jag var yngre gjorde det jätteont att de aldrig frågade, eftersom jag alltid har blivit särbehandlad eftersom jag inte dricker.


Längtar tillbaka...

Jag sitter här och längtar tillbaka till staden... Till år 2010 när jag och André var inneboende i Karlstad. Jag saknar mitt röda hår, att vara nykär, mina djur... Jag saknar de vi bodde hos och deras djur. Jag saknar friheten när man bodde så nära allting. Jag är jättenöjd med livet som det är nu, även om jag vill ändra några saker. Men samtidigt längtar jag så tillbaka tills jag var 18 igen. Här kommer några gamla videos som man nästan skäms över haha. :PDagens frågaTypiskt tjejiga saker

Har ni tänkt på vad kvinnors och unga tjejers intressen många gånger blir nedtryckta?
Om en kvinna bloggar, då är det löjligt, inget jobb fast att hon tjänar mer än vad många andra gör. Om en kvinna håller på med hästar så är inte det någon sport. Varför skulle det inte vara det? Om en kvinna skriker för att hon ser sin idol eller för att hon kommer med i topp modell, så är hon löjlig och hysterisk. Folk klagar på Beliebers för att de älskar sin idol. (Jag vet att många går till överdrift men nu menar jag generellt.) Man ser överallt på Internet om folk som klagar på Beliebers. Varför är det så?

Ingen klagar på att en man skriker när det blir mål i hockeyn eller fotbollen. Ingen klagar när en man skriker om han träffar sin sportidol eller kommer med i hockeylaget han så gärna ville med i. Det är inte heller särskilt många som klagar om en kvinna skriker för en hockeymatch, men så fort det är något som anses vara typiskt tjejigt så ska det tryckas ned och klagas. Varför är det så? Jag är stolt bloggerska, som skriker på hockeymatcher, jag har mina idoler som jag kan bli rörd av att se och det tänker jag fortsätta med!


Motgångar och avslut

Det finns så extremt mycket motgångar i en människas liv.
Jag har själv varit med om en hel del motgångar. Jag har en funktionshindrad syster som lever mellan liv och död varje dag, jag själv lider av giftstruma, även mamma och min äldsta syster har det. Jag har varit mobbad av både elever och lärare, jag har blivit våldtagen. Jag har haft ätstörningar, rispat mig själv. Jag har haft panikångest, depressioner, prestationsångest.
Jag har en mamma som lider av en hudsjukdom, en pappa som lider av triggerfinger och en tredje syster som lider av DAMP. Jag har ingen kontakt med min släkt, för de har aldrig knappt frågat hur vi i våran familj mår. Jag ser dem inte ens som släkt längre. 

Jag skulle ha kunnat avslutat allting för längesen. Jag hade kunnat ge upp och låtit alla hinder vinna över mig. Men det har jag inte gjort. Varför inte? - Jo, för att livet är så mycket mer värt än så. Jag har hamnat på jorden av en anledning. Jag behövs här på jorden, likasom att du behövs! Vi kanske möter mycket motgångar, men det är inte värt att ge upp för det.
Jag är en värdefull person som ska vara här. Det är du också, även om det har hänt massor av negativa saker. Du är bra exakt som du är, du duger exakt som du är. 

Vad är mobbning?Konsten att påverka sig själv

Vi pratar ofta om hur samhället påverkar oss, hur förläldrar, vänner, lärare påverkar oss. Men hur ofta pratar vi om hur vi påverkar oss själva? När man är ung så är det inte så lätt för alla att gå sin egen väg. Man kanske inte vet vilken väg som man ens vill gå. Samhället och våra nära påverkar oss givetvis, men vi påverkar även oss själva. Det tror jag att vi ibland glömmer bort. Vi själva är oftast de som kritiserar oss själva mest. Det är oftast vi själva som ställer de högsta kraven på oss själva. Varför? - Antagligen för att känna att vi duger, passar in och hör hemma någonstans. För att vi ska slippa tänka de där negativa tankarna om oss själva. Men gör vi det? - Nej, vi tänker ännu mer negativt om oss själva. 


Man kan faktiskt påverka sig själv, åt både positiva och negativa håll. Men varför fokusera på det negativa? Vi kan ju faktiskt påverka oss själva på positiva sätt, så varför inte göra det? När du möter en motgång, kritisera inte dig själv utan ta istället lärdom av det som hände, vänd det till något positivt. Samhället påverkar oss och samhället kanske är på ett visst sätt. Men vem har sagt att du måste göra likadant? Var dig själv och var snäll mot dig själv istället.

Dagens pepp-låt

4 sömntips


 FÖRSÖK LÄGGA DIG SAMMA TID. - Att lägga sig samma tid varje kväll är det bästa man kan göra. Då har man en sömnrutin och kroppen är inställd på att sova på den tiden.

 HA ETT BRA SOVRUM. - Det bästa är att ha ett svalt rum, mellan 15-18 grader kan vara bra. Inred rummet så du känner dig trygg och lugn. Försök att ha så bra kuddar, täcke och sådan bra säng som möjligt.

 FUNDERA INTE. - Det är ingen idé att ligga och fundera och grubbla på olika problem, det löser sig inte mitt i natten i alla fall. Ta tag i det imorgon när du är utvilad istället. Endera släpper du alla tankar, eller så dagdrömmer du om positiva saker som du vill uppleva i livet, det fungerar för mig.

 VARVA NED. - Att ha avslappningsövningar eller bara varva ned ett tag innan läggdags är jättebra. Lägg dig och lyssna på avslappnande musik, lyssna på din andning eller vad som nu får dig att slappna av.Skylla på andra

När man mår dåligt är det lätt att skylla allting på alla andra.
Självklart kan andra människor vara väldigt skyldiga till ens dåliga mående, men man har också en stor del i det själv. Livet blir många gånger vad man gör det till och därför måste man försöka göra det till det bästa. Man möter motgångar, det gör alla, även din idol. Men det gäller att tackla motgångarna rätt och klara sig igenom dem.Jag träffade många elaka killar förr. Jag trodde det berodde på dem, på att alla killar är så. Till slut insåg jag att jag själv hade en del i det. Min syn på mig själv var kass. Jag ansåg mig bara duga till sex och då mötte jag killar som såg mig på det viset. Jag nöjde mig med dessa killar som behandlade mig fel, istället för att inse att jag är värd en kille som tar hand om mig, som älskar mig för den jag är.

Alla killar är inte svin, alla tjejer är inte svin. Jag började respektera mig själv. Stod på mig i mina åsikter, jag var alltid mig själv och till slut när jag minst anade det träffade jag André. Jag säger inte nu att det alla gånger beror på en själv, men många gånger gör det det, att man nöjer sig med mindre och dras till en viss typ av personer, för att man tror att man inte är värd mer. 


Två riktigt gamla bilder.

Dagens skratt


HAR DU NÅGOT ROLIGT ATT SKICKA IN? SKICKA DÅ TILL EVAH_BLOGG@LIVE.SE OCH FÅ EN LÄNK TILL DIN BLOGG OM DU HAR EN. :)

Dagens smarta ordDetta citatet fick jag från en kille på Kamrat. Där heter han neroo9322. Jag tyckte det var ett oerhört bra citat faktiskt och det stämmer verkligen. :)

Tips - kommunikationspass

Som många av er vet så har jag en svårt funktionshindrad syster. Hon lider av Rett syndrom och för er som inte vet något om hennes sjukdom så kan ni läsa mer häääär.

Vi har fått hjälp av en logoped att fixa ett kommunikationspass åt Sofie. Det är ett dokument i bokform som handlar om hur Sofie är som person. Det är skriven utifrån henne själv, så allt står i "jag-form". Där i står hennes allergier, hur hennes sjukdom fungerar, vilka personer som är viktiga i hennes liv, hur man tröstar henne när hon är ledsen. Helt enkelt hur hon ska skötas om. Detta är till för att visa nya personer som kommer in i hennes liv, som nya assistenter eller om det händer något och Sofie behöver tas hand om, så vet personerna vad som gäller för just Sofie. Detta är något jag rekomenderar till föräldrar, syskon eller till er som jobbar med funktionshindrade (som inte kan berätta själv hur det ska vara). Sofie kan inte prata och för en utomstående kan det vara svårt att förstå vad hon vill, då fungerar ett sådant här kommunikationspass jättebra. Här kommer exempel på hur några sidor i boken ser ut.
Dagens låt

Utmaning - 8 sanningar

JAG BLEV UTMANAD AV:  LIL' BABUSTYLE

 Jag tror på Gud.

 Jag är bara 154 cm lång. 

 Jag har haft tre seriösa längre förhållanden.

 Jag hade stora problem i skolan och hade mycket frånvaro pga mina sjukdomar.

 Jag är beroende av musik och kan knappt åka bil utan att spela musik.

 Jag har svårt för att äta lök. Får jätteont i magen.

 Min lärare på komvux (eller GY4 som det egentligen hette) tyckte att jag skrev så bra och hade ett sådant bra språk, så han började använda mina texter som undervisningsmaterial.

 Jag gillar godis bättre än glass.

JAG UTMANAR
Anna, Sandra, Tess, Kajsa.
 

Medveten om sina beslut

Som jag skrev i ett annat inlägg: "95% av dina beslut är inte fullt medvetna, utan sker av gammal vana." Vad läskigt det är egentligen. Att man kan fastna så mycket i vanor och att hjärnan är så vanebildande. Men på ett annat vis är ju det jättebra också. För om den kan fastna i negativa banor av en vana, så kan den ju också fastna i positiva banor av en vana. Det är ju bra eller hur?

Hur kan man då bli mer medveten om sina beslut och faktiskt få mer positiva banor?
- Jo genom att fundera på hur man tänker, vad man tänker och hur man agerar. Här kommer några frågor som du kan reflektera över för att bli mer medveten om ditt sätt att tänka, så kanske dina beslut blir mer medvetna?

 Hur tänker du? 
 Vilka val gör du?
 Reagerar du ofta på samma sätt i samma situationer?
 Tänker du mycket negativt?
 Oroar du dig mycket?Dagens outfit
Dagens outfit. :) Den här jättesnygga tröjan kommer från Gömda juveler. En bra sida med snabb leverans. :) Blev verkligen jättenöjd med denna tröjan! Härlig passform. Klicka hääär för att komma till deras hemsida. :)

Bilder från igår.

Hade en jättetrevlig dag igår faktiskt. :) Lagade mat och bakade med vännerna. Dagen och kvällen bjöd på många skratt och jag skrattade så jag grät. Skönt att få skratta ut ordentligt och få bli yngre igen. Ibland när man träffar gamla vänner så blir man nästan som 16 igen, då man var jättetöntig haha. Detta får vi snart göra om. :)

Dagens outfit. Ser dock lite sur ut på bilderna, men det är jag inte. :P

Taco och sedan gjorde vi kladdkaka. Ser nästan ut som bajs på bilden hahah. :PElin ville visst ha med sitt finger på bild. :P

Jag och Rebecca. :)Katrin, jag och Rebecca. :)Eftersom hela gänget inte vill vara med på bild fick det bli en bild på allas fötter. :P

Dagens smarta ord
Dagens smarta ord
Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Osunda ideal

Man kan ofta se bloggare som provocerar. Det är inlägg om att man ska svälta sig för att vara snygg. Att mat är dumt och gör en fet. Rubriker som: "Du blir fet om du äter idag. Låt bli maten!!!" Ni kan nog förstå vad jag tycker om detta. Jag avskyr verkligen dessa inlägg då jag tycker det är så fel att uppmuntra människor till svält och undervikt. Vissa av dessa personer som bloggar så här har faktiskt barn också. Hur skulle de känna om deras barn skulle få ätstörningar när de blir äldre? Det är faktiskt mycket möjligt att det blir så, tyvärr. Eftersom det finns en del sådana här bloggar och det kommer det säkert forsätta göra så kan barnen bli väldigt inspirerade av detta ideal. Borde man inte som förälder ha ett annat tänkande och faktiskt inte vilja uppmuntra varken sina barn eller andras barn till ett osunt ideal? Är det så viktigt att få en stor blogg så man måste provocera skiten ur människor, men faktiskt inspirera människor till ett dåligt leverne? 

Sen ska man inte behöva anpassa sig helt efter andra människor. Vill man vara smal eller större så får det vara så, men man behöver ju inte BE FOLK och säga "DU SKA GÖRA SÅHÄR". Tänk hur du skulle känna om dina barn fick ätstörningar, skulle inte du lida av det? Så lider också föräldrar till de tonårstjejer du uppmuntrar till självsvält idag. 


Att bestämma sig!

När man ska klara att må bättre så gäller det att man bestämmer sig. 
Det fungerar inte om man velar fram och tillbaka. Man måste vara bestämd över att man SKA må bra, man SKA tycka om sig själv. Det är så lätt att fastna i gamla banor igen och då måste man verkligen vara hård mot sig själv, veta sitt mål och vad man behöver göra för att ta sig dit. Skriv ned varför du ska kämpa, vilka mål du har och hur du ska göra för att nå dem.
Var tydlig när du skriver ned dem.
Jag gick på antidepressiv medicin när jag var yngre. Jag höll på något år med den.
Men år 2010 kände jag att nu räcker det, jag behöver inte den längre. Jag bestämde mig för att klara mig utan den och det gjorde jag. Jag behövde bara bestämma mig och sätta ett mål. Man kan vara en väldigt svår människa om man mår dåligt. Det kommer ofta ursäkter för att komma tillbaka i gamla mönster igen. Men då gäller det att man ser till att vara tillräckligt stark så man inte hamnar där igen. När du kommer på dig själv att hamna i gamla vanor, så se till att du faktiskt ändrar dig och gör om, gör rätt. Var bestämd mot dig själv så kommer du snart må bättre. Låt det ta tid, för det kan inte ske över en natt.

Må bra tips

Mer läsar-historier?Om du inte riktigt vet hur du ska göra så kan du läsa mer hääär.

Nytt i garderoben

Utsidan och insidan


Tisdagsinspiration


we♥it

Hälso-intervju med Anna

NAMN: Anna Åberg.

ÅLDER: 32 år ung.

ORT: Grums.

CIVILSTÅND: Singel.

BLOGGADRESS: www.villemo.webblogg.seDU HAR DAMP, KAN DU BERÄTTA MER OM DET?
Jag är 9 veckor för tidigt född. Min tanke är att jag har fått DAMP pga min tidiga födsel. Vi märkte att jag var överaktiv, det tog lång tid innan jag lärde mig saker och jag var mer saktfärdig än andra. Jag blev fort sur. 

NÄR FICK DU DIAGNOSEN OCH HUR GICK DET TILL?
Jag fick diagnosen våren 98 och då var jag 16 år. Jag fick den utredningen tack vare skolan. De såg att jag verkligen pluggade, men jag klarade aldrig proven. Jag fick komma till ett ställe som kallades Borgen. Där fick jag göra psykologiska tester som visade att jag hade DAMP. 

HUR KÄNDE DU INFÖR ATT GÖRA UTREDNINGEN OCH HUR KÄNDES DET EFTERÅT?
Jag kände inget speciellt inför utredningen. Jag hade gått på utredningar redan som liten för olika saker. I början förnekade det, men sen blev det en lättnad att få diagnosen, då jag hade en anledning till varför jag var som jag var. 

TYCKTE DU ATT DET VAR ORÄTTVIST ATT JUST DU HADE FÅTT DAMP?
Jag har aldrig tänkt i de banorna faktiskt. Det finns alltid någon som har det värre, men visst har det varit tufft ibland och jag har känt mig orättvist behandlad av samhället.HUR VAR DET ATT GÅ FRÅN VANLIG SKOLA, TILL SÄRSKOLA?
Det var jättenervöst. Jag glömmer aldrig när jag klev in i det klassrummet på Sundsta/Älvkullegymnasiet i Karlstad. Det såg ut att vara mest killar i klassen. Jag gick då programmet Estetisk verksamhet, men efter tre år bytte jag till Stjerneskolan i Torsby och började då omvårdnadsprogrammet. Det var en lättnad att få byta från vanlig skola till särskola. Jag hängde med mycket mer och jag utvecklades som person.

HUR HAR DET GÅTT EFTER SKOLAN?
Det har varit väldigt upp och ned. Jag har slussats från olika arbetspraktiker där jag inte har känt mig välkommen eller accepterad.  Jag har mött mycket fördomar, men till slut hittade jag en arbetsplats som accepterar mig.

TILL SIST, VAD ÄR DINA TIPS TILL DE SOM HAR DAMP/MISSTÄNKER ATT DE HAR DAMP?
 Man ska prata med någon om sina problem. Kanske en kurator, en lärare eller en vän.
 När du har fått din diagnos, så se till att du hittar en metod som underlättar.
 Acceptera dig själv som du är!
 Forska om DAMP, ta reda på all fakta du kan hitta. Det underlättar.


"Vad kollar killar på?"

När man läser forum och frågespalter i tidningar så är en fråga väldigt vanlig:
"Vad kollar killar på?"

Jag vill få tjejer att förstå att alla killar är olika och kollar på olika saker,
likasom att tjejer kollar på olika saker på killar. Det är individuellt. Vissa killar gillar att kolla på brösten, vissa gillar mer rumpan och vissa kollar på ögonen först. Men det de flesta killar har gemensamt är att personligheten och helheten spelar störst roll om det kommer till förhållande. Blir en kille kär i dig, så spelar det ingen roll om du är kort, lång, har små eller stora bröst. Då gillar han dig som du är. Och även om en kille gillar stora bröst, så innebär inte det att han skulle ogilla dina om du har lite mindre bröst. Jag tycker inte vi ska bry oss så mycket om vad killar gillar och kollar på. Det viktigaste är att vi är trygga i oss själva och gillar oss själva. Då kommer också kärleken till slut.


Utanför gänget

Jag har i stort sett aldrig varit populär och haft mycket vänner. 
Jag försökte alltid få vänner i klassen, men det var väldigt svårt. Jag minns när jag gick i 5:an och var alltså 11 år. Jag försökte bli vän med flera i klassen och lixom komma in i gänget, men det var jättesvårt. Jag hade några vänner som jag umgicks med, men alla andra var ju en klump lixom och jag ville också tillhöra klumpen.

Jag började prata med en tjej i klassen och vi bestämde oss för att försöka pierca naveln. Vi hade med oss en nål och stod utanför klassrummet. När de andra såg detta, då fick jag mer vänner, för en stund. Jag var tvungen att sticka en nål igenom naveln för att få bli med i gänget, då var jag ju modig när jag som 11-åring stod där med en nål i naveln. Men efter ett tag var det som vanligt igen. Det är så många som upplever detta, att man känner sig utanför och inte kommer med i gänget. Jag hade det ganska lätt med vänner i sjunde klass, då var jag helt okej populär, men när mobbningen startade i 8:an miste jag i stort sett alla. Jag kan ibland sakna dem jag umgicks med på den tiden. Jag hade så otroligt roligt med vissa av dem. Meningen med detta inlägget är att visa att även om jag har en relativt stor blogg så har jag också varit mobbad, utanför och utan vänner. Jag har trånat för att komma med i gängen och egentligen aldrig lyckats... Du är inte ensam, det finns många i samma båt!Bilder från 5:an-7:an

Pessimism & OptimismINFORMATIONEN HAR JAG HITTAT HÄÄÄR

Måndagstipset


Jag vill tipsa er om denna Ben & Jerry glassen. :) Den heter Core blondie, brownie och är verkligen jättegod. Det är chokladglas med brownie, vaniljglass med blondie och i mitten är det kola. Jag älskar denna glassen! Så ni som inte har smakat på denna än borde verkligen göra det. :D

7 miljarder människor


Saker jag ogillar i bloggar


  SVART BAKGRUND. - Jag tycker det blir svårare att läsa texten om bakgrunden är svart och texten vit. Jag vill hellre ha tvärtom, alltså vit bakgrund och svart text. Tycker det blir lättare att läsa då och allting känns fräschare.

 INGA KATEGORIER. - Om jag gillar en blogg så vill jag antagligen läsa mer, men det är ganska svårt om det inte finns några kategorier. Det kanske är ett speciellt ämne man vill läsa om, men då struntar man i det eftersom det inte finns några kategorier.

 FÖR MÅNGA BILDER. - Jag ogillar när det är för många bilder och typ ingen text. Jag gillar att läsa bloggar och självklart ska det vara bilder med, men det ska också finnas en del text tycker jag.Struntar i sitt utseende?

När man mår dåligt kan det vara lätt att strunta i sitt utseende.
Man kanske inte sköter hygienen som man ska, eller inte bryr sig om håret är slitet, eller vilka kläder man tar på sig. Detta kan hända många som är deprimerade. Men för att kunna må bättre är det viktigt att man faktiskt sköter dessa punkter. Om man mår dåligt och struntar helt i sitt utseende så är risken stor att man mår ännu sämre och då orkar man bry sig om sitt utseende ännu mindre och så blir allting en ond cirkel. 

Då kan man använda sig av metoden jag skrev i ett annat inlägg, att man skriver positiva ord bakom sysslan. Ni kan läsa mer i inlägget hääär. Vill man verkligen ta sig upp så måste man också kämpa för att göra det. Då är det en bra att starta genom att ta hand om sin hygien och sitt utseende, så känner man sig lite bättre.


Vad är välmående?

Välmående är när du känner dig tillfreds med dig själv och livet. När du känner att du inte längre måste ändra på dig själv för att duga eller för att passa in. När du känner att du är nöjd med dig själv, exakt som du är, både på insida och utsida. Välmående är när du känner att du mår bra och är glad åt livet. Och även om du möter motgångar så klarar du att ta dig upp och faktiskt må bättre igen. Du uppskattar dina medmänniskor och du uppskattar dig själv. 


Skillnad på kurator & psykolog
"Du är ful"

"Du är ful och äcklig." 
Detta är något många får höra varje dag, flera gånger om dagen. Ibland ännu värre saker. Oavsett om de är offentliga personer genom att exempelvis driva en blogg eller om de är helt "vanliga" människor så får de höra detta. Detta är extremt vanligt på Internet och på något vis accepterat av många. Om personen som får höra dessa elaka saker skulle ta åt sig och bli ledsen, så kan den få höra saker som: "Men hallå, vad du är överkänslig! Du får väl tåla lite." Och är man en offentlig person så får man höra: "Men hallå, du är offentlig, vad tror du?"Varför ska man acceptera sådant här bara för att man är offentlig? Varför är man överkänslig om man blir ledsen över kränkningar? Varför är det inte de människorna som skriver sådana saker som är underkänsliga? Ingen ska behöva utstå dessa kränkningar, oavsett om man är offentlig, "vanlig", tjej, kille. Oavsett ålder, ursprung, kön eller läggning. Vi är alla människor, med lika värde. Det finns hjälp att få, både för dig som är utsatt och för dig som utsätter någon, det är inte för sent. Man kan alltid bättra sig och man kan alltid få ett bättre liv.

För er som är emot mobbning, behöver stöd, vill stödja någon eller vill ha råd och tips så finns vi på facebook. Gruppen heter "emot mobbning" och drivs av mig, Jennie och Rebecca. Klicka hääär för att komma dit.


Inspiration tattooBilder från http://weheartit.com

Dagens smarta ordDu är fantastisk

Du som läser det här, vet du hur fantastisk du är? Vet du om vad vacker och bra du är? 
Du är så värdefull och du är värd att må bra. Du är värd att ha en åsikt, se bara till att ingen trampar på dig och att du inte heller trampar på dem. Du är unik, ingen är exakt som dig. Du är på jorden av en anledning, så se till att göra tiden här på jorden till något bra. Ta vara på livet, hitta på saker du länge velat göra. Uppskatta dig själv och se dina positiva sidor, höj dig själv oftare. 


Dålig självkänsla?
Nya husvagnen

Nu har vi fått hem den nya husvagnen. :) Vi hade ju en kabe-08, men eftersom mamma och pappa ville ha en inbyggd micro, så man slipper dra fram en annan hela tiden så fixade de en ny husvagn. Detta är en kabe-13 och jag tycker den är jättefin faktiskt, finare än den förra. :) Finns mycket fin belysning och de två sista bilderna visar lite av belysningen i mörker. Tror detta kommer bli jättebra faktiskt. :)Bo själv först?

Jag bor ju hemma hos mina föräldrar än, men har självklart tankar på att bli sambo med min fästman inom snar framtid. Jag har fått kommentarer som att jag ska bo själv innan jag blir sambo, för det är bra att göra det innan man flyttar ihop med någon, få bli lite självständig och lära känna sig själv.


Det kanske är jättebra, men jag har pojkvän sedan ca 3,5 år tillbaka. Vi är förlovade och vill börja en framtid ihop. Det skulle kännas jättekonstigt att jag flyttar hemifrån till en egen lägenhet när vi snart (hoppas jag) kan bli sambos. Skulle jag söka lägenhet där jag bor nu i så fall, eller skulle jag söka där min fästman bor? Och varför ta upp två lägenheter när vi ändå vill bo tillsammans och skapa en framtid? Nej, det är faktiskt inget för mig. Jag blir hellre sambo med min fästman direkt, än att flytta till eget för att snart flytta igen.

Jag vill verkligen bli sambo och skapa en framtid med min fästman, men samtidigt är jag rädd. Det blir ju en omställning. Jag vänjer mig sakta men säkert med tanken.


"Operfekta" bilder

Många bloggare lägger in "perfekta" bilder, som tagit lång tid att få. De flesta tar väl mååånga bilder innan de blir nöjda med i alla fall en bild? :P Nu tänkte jag vara lite tvärtom här och lägga in mina "operfekta" bilder, som kan bli när man inte är beredd eller bara fjantar till sig helt enkelt. :) Jag är inte perfekt och jag är inte alltid redo för bild, här är beviset haha. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...