"Du är inte deprimerad"
"Du har inte varit deprimerad. Du har ju jobbat på som vanligt och gjort massor av saker."
Ungefär en sådan kommentar läste jag nyss på en blogg jag flitigt besöker. Detta störde mig otroligt mycket faktiskt. Hur kan någon annan, utomstående, en bloggläsare som inte vet någonting berätta hur man mår? Det finns olika typer av depressioner och sedan beror det mycket på hur långt det har gått.

Vissa personer visar sig väldigt "vanliga" utåt, men inne i själen och sin ensamhet mår de jättedåligt. Detta är väldigt vanligt. Hur kan då någon annan komma och berätta att denna personen inte har varit deprimerad? Varför ska vi hålla på och sätta/ta bort diagnoser på varandra? Det är bara brist på kunskap och empati som gör att människor kan sätta och skriva sådant här till en annan person. Saker ser olika ut för olika personer, det får människor helt enkelt ta och respektera.

#1 - T I F F A N Y

sv: tack så jätte mycket snälla du!!!

#2 - sandraemrosen.blogg.se

Ja, det är aldrig kul när man får en kommentar i sin blogg och det inte handlar om det man skriver om överhuvudtaget.. det var jag som skrev den långa kommentaren i din blogg igår, bara att jag har bytt blogg :) min dag har varit sådär, är lite sjuk och fick nyss reda på lite tråkiga nyheter :/

Så jäkla onödigt att lägga en sån kommentar i någons blogg som inte mår bra alls. Usch för en sådan människa!

#3 - Felicia [14år och rullstolsbunden]

Sv; Ja /:
Så lite så!
Anmäl dej gärna till dagens blogg också (: