Förändringar och rädsla
 "Varför gör inte personen något för att må bättre? Varför fortsätter personen i samma spår? Vill personen inte må bra?"

Detta har nog en del människor tänkt om de har någon i sin närhet som mår dåligt.
Det kan verka så lätt att fixa för oss som inte lever i det, men för personen som är sjuk kan det vara jättesvårt. Hjärnan är en väldigt komplicerad sak. Jag tror att vissa människor är rädda för att förändra sig, även om det är till det bättre. Det bottnar i ovisshet om hur det skulle vara att leva ett sunt och bättre liv. De är så vana med sitt mående att de inte vet hur det skulle vara att vara frisk och må bra i sig själv. Det är alltid läskigt med förändring, men vi måste ha förändringar för att utvecklas och ta oss framåt. 

Vad kan man som nära göra? Det kanske är tröttsamt att hela tiden ge råd och det kanske är tröttsamt för personen att få råd också. Då kan du istället vända på det. Fråga personen vilka råd den skulle ge dig om du hamnade i samma sits. Du kan också fråga hur personen skulle göra om den kunde bli frisk helt plötstligt och vad personen skulle förändra. 

#1 - jen

har mejlat dig!

#2 - Maria

Ah fint =) Kommer ni från samma ort eller blev det distansförhållande?
Jag skulle också vilja träffa någon men ibland känns det hopplöst. På grund av saker jag har upplevt så har jag spärrar som sitter så sjukt hårt. Har försökt jobba med det och bearbeta det och ibland tror jag att jag är redo, men så fort en kille närmar sig mig, även om det bara är via nätet eller telefon, så kommer spärrarna upp och jag blir livrädd. Vet inte direkt vad jag ska göra åt det för jag vill inte ha dom spärrarna.
Kramkram

#3 - E V E L I N A

BRA INLÄGG! ;p

#4 - Angelica

Buuhuu idag öser regnet ner, grått o mulet. Så himla trist. Vad har du för dig en dag som denna? Jag ska städa o tvätta o även plugga. Får passa på när det är trist väder. Kram.

#5 - Ann

Jättebra skrivet :thumbup:

#6 - Tess

Mycket bra inlägg och jag kände igen mig själv i texten, när jag mådde dåligt...

Kramar

#7 - Sara - Hold on be strong

Bra skrivet :)
sv: åh såå segt :/
kram

#8 - fanny

hej Eva :) du värkar vara en jätte gullig tjej. du ser verkligen så bra ut. du tycker säkert att jag är hel sjuk som skriver detta men är du inte otroligt lycklig för att du har as stora bröst och en platt mage ? jag önskar verkligen också att jag såg ut som dig. jag har B i Bh storlek och hur pinsamt är inte det. det värkar ju verkligen som att alla killar bara vill har pinsmala tjejer med as stora bröst. jag har inte alls stora och jag hatar mig själv och tycker att jag är mindre värdefull bara för det. det finns verkligen ingen kille som vill har mig bara för det. men hoppas bara inte att du tycker att jag är sjuk och skämmer ut dig bara för att jag skriver detta på din blogg. men du värkar bara vara så klok och veta vad livet handlar om. jag skulle vara väldigt väldigt lycklig om jag vore dig. har det bra!

Svar: Hej! Tack så mycket. Jag har inte en helt platt mage. Jag såg dina bilder på facebook och jag tycker du är jättefin exakt som du är! Det finns killar som går efter bröststorleken, men de flesta går efter helheten och personligheten. Du kommer träffa jättemånga killar och tjejer som gillar dig för den du är, som inte dömer dig. Det är också viktigt att du inte dömer dig själv. Det är inget fel att ha "små" bröst och vet du, B-kupa är helt normalt och en jättefin storlek! Många killar föredrar mindre bröst och de flesta bryr sig inte, bara de blir kär i tjejen. Du är jättefin ska du veta! Kram <3
Evah Åberg