Mobbning
Jag skrev med en kille för ett tag sedan och jag berättade om min tid som mobbad.
Hans reaktion blev: "Var du mobbad YNKA ETT ÅR? Det är ju ingenting att komma med!"

Vem har bestämt det? Jag kanske bara var mobbad i "ynka ett år" men lika jobbigt var det i alla fall. Jag led otroligt mycket under denna tiden. Varför ska det jämföras och tävlas om vem som har det värst? Jag själv brukar tänka att det kunde varit värre, för det ger mig en styrka. Men ingen annan som inte vet ett dugg ska komma och säga att det jag upplevde inte var någonting, det har INGEN rätt att säga, om någon. Jag är så trött på att människor ska tävla så. Oavsett om någon har varit mobbad i en vecka eller 10 år, så är det lika allvarligt, ska ses på samma sätt, ska engageras i på samma sätt och ska vara lika straffbart.
Det ska vara nolltolerans. 

 
Hur ska vi kunna stoppa mobbningen om vi fortfarande tycker att "lite" mobbning inte är någonting? Det är inte säkert att den som upplevt 10 år av mobbning har det värre än den som upplevt en vecka, mycket beror på hur man är som person psykiskt och vilka personer man har i sin övriga närhet. Det som händer mig är jobbigt för mig, det som händer dig är jobbigt för dig, men inte behöver vi tävla och jämföra.

 
 
#1 - ♥ Sofia ♥

Tack :D

#2 - mlie -tävling på bloggen-

spelar ingen roll hur länge man blivit mobbad, det är lika allvarligt!

#3 - Tess

Bra skrivit, håller med dig och det är inget som bra jämföras,
Kram till dig...

#4 - Tess

Ska skulle det stå och inte bra..

#5 - Anna

Ja, det är ju helt sjukt. Har aldrig gillat att man ska jämföra sådant. Lite som att säga att "Har du bara bröstcancer, tänk på de som har aids!"

#6 - Josefine (aka. Berlynn)

Jag har också blivit mobbad. Jag har fått omogna kommentarer, blivit nedtryckt, blivit attackerad av snöbollar osv. Det är så omoget att det inte ens finns. Jag har skrivit ett inlägg i min blogg om mobbning. Ni vet inte vad människor har gått igenom!

//Josefine

#7 - Felicia

Det spelar ju ingen roll hur länge man blivit mobbad, lika allvarligt hela tiden. Och ett år tycker jag låter jättelänge, måste ha varit jättejobbigt! :(

Sv: Ja, visst är det :) Varsågod :)

Ställ gärna någon fråga i min frågestund: http://keyi.blogg.se/2013/june/fragestund-antingen-eller-2.html#comment

#8 - amanda

sv: Varsågod!! :)

Usch vad jag hatar det där när folk alltid ska säga att dom har det värre! Även om man har "mindre" problem än vissa andra så är det ändå problem och dom spelar roll och gör illa en!
All mobbing är oacceptabel, oavsett hur länge det har hållit på eller hur "lite" det kan uppfattas som av andra!

Bra inlägg!! <3