Utsatt för mobbning?
Som många av er vet så har jag varit utsatt för mobbning. Jag tänkte berätta lite om hur jag gjorde för att få dem att sluta och hur det gick till. 

De skrev mycket till mig över Internet och i början svarade jag inte alls. Jag bara blockerade dem och tog bort det de skrev, dock sparade jag allting på disket som fanns på den tiden. Mobbningen blev bara värre och värre. De skrev mer och mer, de gjorde allt fler sidor som handlade om mig och det blev allt elakare. Men efter ett tag tröttnade jag på att ta deras skit. Jag var inne på Lunarstorm samtidigt som de började kommentera mina bilder och skriva elaka saker. Då tog jag modet till mig och började svara. Jag frågade dem en enkel fråga: "Vad har jag gjort er?"

Svaret jag fick var att de inte förstod frågan. Självklart gjorde de det, men de var inte beredda på att jag faktiskt skulle svara och inte vara otrevlig tillbaka. Vi hade mycket kontakt med mina lärare och BUP. Vi visade dem allt dessa personer hade skrivit, vilka nickname och bilder de hade och vi tänkte till slut gå till polisen. Vi gav inte upp. Till slut började jag gå tillbaka till skolan och hade min syster Anna med mig. Jag vet inte om jag bara hade tur, men att jag svarade till dem istället för att ignorera dem var kanske min räddning från dem. Dock fungerar inte det för alla tråkigt nog... Så mina tips till dig som är utsatt är:

 SPARA ALLT! - Datum, nickname, bilder, vad de skriver som bevismaterial.

 SVARA SNÄLLT! - Om du ska svara till dem, så var inte otrevlig, det vinner du inget på.
 
 VÅGA TA EMOT HJÄLP! - Skäms inte över att du är utsatt. Var nog med att be om hjälp när något händer.


 
 
#1 - Angelica

Suttit och pluggat större delen av dagen. Man får passa på när regnet öser ner ute. Några bra tips för att få extra energi? Råd? Jag känner mig super seg hela tiden när det regnar o är mulet ute.

#2 - Anna

Ja, det var en tuff tid. Men en tuff tjej som du klarar det. <3 Svar: Ja, vi hade supermysigt! :)