Sämre uppdatering

Idag har det varit lite sämre med uppdateringen faktiskt, har känt att jag inte riktigt orkat tänka och sen har jag sett hockey hela dagen. Först var det HV71-Färjestad i J20 och sen var det elitserien Luleå-Färjestad. Tyvärr förorade färjestad i båda, men får hoppas på bättring. :) Sen har kvällen bestått av partaj och café bärs, roliga program. :)

Varit skönt att släppa bloggen ett tag och ta nya tag imorgon igen. :) Då är det ju första april också, vad tiden går. Jag hoppas att ni har haft en jättebra söndag, min har varit helt okej. Lite dryg men men. Ser fram emot en ny vecka i alla fall. :)


Boosta sig själva

Många är rädda för att älska sig själva och boosta sig själva eftersom vi måste vara ödmjuka och bry oss om andra.
Men man kan faktiskt göra både och. Innan man kan bry sig om andra, måste man först ta tag i sina egna problem. För att kunna må bra av att hjälpa andra, så måste man också vara tillfreds med sig själv. 

Vi behöver inte leva i "mellanmjölk" Sverige. Självklart ska man bry sig om andra och vara ödmjuk, men det är inga fel i att bry sig om sig själv också. Om man är stolt över något så ska man också få vara det, utan att behöva höra saker som att man inte är något, man inte kan något. Jag ÄR stolt över massor av saker när det gäller mig själv och det har jag RÄTT att vara, utan att någon ska trycka ned mig för det. Man ska få älska sig själv, få tycka att man är skitsnygg och känna sig värdefull.
Det gäller bara att hitta balansen mellan att vara självsäker, men inte kaxig.

Du är bra som du är, det är även jag och bara för att vi är bra, innebär det inte att andra är sämre och att vi ska se ned på dem. Tvärtom, vi ska försöka hjälpa dem upp så de också kan få må bra. Jag ger mig själv en kram för att jag är bra, gör det du också, för du är också lika bra! 


Följa mina egna råd

När jag var yngre så var jag väldigt blyg och mycket berodde på att jag var så osäker i mig själv.
Sen jag började blogga inom denna kategorin, att må bra så har det blivit viktigare för mig att faktiskt må bra. Jag kämpar mer för att må så bra som möjligt för att faktiskt kunna driva en sådan här blogg.

Jag har utvecklats enormt mycket sen jag började blogga, för jag hjälper mig själv också med mina texter. Jag vet ju att jag har människor som ser upp till mig och då vill jag ju givetvis följa mina egna råd så bra som möjligt. :) Jag tror att bloggen faktiskt blev en stor räddning för mig. Idag mår jag mycket bättre än vad jag gjorde förr och det är för att jag kämpar, både för eran skull och min egen skull. 


Dagens inspiration

Bildkälla

Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Evah hissar och dissar När människor vill förstöra för andra. - Varför kan inte människor bara vara glada för andras skull och försöka använda andra som inspiration för att själva lyckas? Vad vinner de på att försöka förstöra?

 Hallå, vart är våren? - Jag anropar våren NU. Nu är det sista mars, ska det inte räcka med kyla och snö nu eller? Ge mig massor av sol och vårvärme istället, snälla. <3

 Nageltrång... - Jag biter ju på mina naglar och så råkade jag bita för långt in så nu har jag fått nageltrång, det är inte alls kul. :( Jäklar vad ont det kan göra...

 Shopping. - Detta året har varit ett bra shoppingår för mig faktiskt. Det har funntis en hel del i affärerna som jag blivit sugen på. Förra året var det sisådär med det tycker jag. Hissar affärernas produkter nu!

 Zumbaträning. - Jag älskar faktiskt det, så himla kul och man får verkligen träna hela kroppen. Ett pass kan vara riktigt jobbigt men oj så kul man har. :)

 Let's dance. - Åh vad kul att det har börjat igen, och att Maria Montazami är med också. :D Jag hoppas att hon får vara kvar ett bra tag, för jag älskar hennes personlighet. Många härliga kändisar med denna gången. :)


Drömmar och mål

Jag tror att det är viktigt att ha massor av drömmar och mål. Jag tror det är det som får oss att ta oss framåt och kämpa. Jag är en sådan person som drömmer varje kväll innan jag ska sova. Jag ligger och tänker om hur jag vill ha det, hur jag vill leva mitt liv. Det får mig att längta till morgondagen så jag får kämpa mer för det jag vill uppnå. För att nå sina mål så tror jag att det är viktigt att visualisera, så att man har allting klart för sig vad man egentligen vill. Jag älskar att drömma mig bort och bara låta fantasin flöda. Det bästa är att det är mina tankar och där i är det jag som bestämmer, där kan allting bli som jag vill!

Brukar du drömma och tänka mycket?


Mitt favoritgodis


Vad är ditt favoritgodis? :)

Era åsikterDen där vännen

Jag tror inte att man måste vara något proffs eller en psykolog för att kunna hjälpa människor. Ibland räcker det med att bara vara en vän. Många människor har just den där vännen i sin närhet, som de kan prata om allting med, de kan få råd och stöd och må bättre efter att de har pratat. Tyvärr har inte alla den vännen som de känner att de kan göra så med. Jag är inget proffs eller utbildad psykolog, men jag är den där vännen. 

Den där vännen som faktiskt kan betyda mycket för människor, som faktiskt kan hjälpa dem en bit på vägen för att må bättre. Ibland behöver man någon som lyssnar på ens tankar och bara bryr sig. "Bara" av det kan man komma en bra bit på vägen, och just den vännen är den jag försöker vara i min blogg. :)


När jag typ var 17-18 år

Jag sitter här och tänker tillbaka på när jag typ var 17-18 år. Det känns faktiskt så längesen, fast jag bara är 21. Ibland kan jag sakna skolan lite faktiskt, gemenskapen, bussresorna. Det var jobbigt att pendla varje dag, men jag hade min musik och gick in i min egen värld när jag åkte buss. Jag älskade att ta på mig nya kläder och få visa upp i skolan och jag kände mig i stort sett alltid jäkligt snygg. 

Även om jag mår bättre idag på alla sätt så kan jag ändå längta tillbaka. Hade faktiskt enormt kul när jag och mina vänner väsnades mycket, skojade runt och bara hade kul, det saknar jag. :)

Brukar du längta tillbaka ibland till när du var yngre? :)

Två gamla bilder. :)

Inspiration

 


Bilderna är från http://weheartit.com


Tunna strumpbyxor

Jag kan inte riktigt förstå mig på tjejer som går omkring i tunna strumpbyxor när det är flera minusgrader ute... Jag skulle verkligen inte klara det. Jag gjorde det en gång och var på väg att frysa röven av mig. Jag såg faktiskt en tjej för några dagar sen som hade tunna strumpbyxor på sig och en kort tröja till det så man såg allting, alltså då hennes trosor både fram och bak. Den täckte precis magen på henne. Fryser inte människor, är det bara jag som är känslig? :P Haha ibland undrar jag allt. Jag är den som hellre klär på mig lite extra för att slippa och frysa, än att ta av mig alldeles för tidigt faktiskt. Jag skulle vilja ha min skinnjacka, men jag väntar tills det blir varmare eftersom det fortfarande är -10 på nätterna och morgnarna.

Skulle du kunna gå i strumpbyxor när det är minusgrader ute? :)


Nättrollen

 

Sitter och lyssnar på denna låten nu och tänker på vissa personer haha. :) Denna låten är sjukt bra och passar in på en del människor faktiskt. Jag har i alla fall nyss tränat ett zumbapass, skönt med jobbigt. :) Hoppas att ni har haft en bra långfredag i alla fall, det har jag haft.

Dagens smarta ordBildkälla

Passa in

Du kanske sitter just nu med funderingar om hur du ska passa in, om hur du ska få alla att tycka om dig. Men vet du vad? - Man kan inte få alla människor att tycka om en. Oavsett vad man än gör för val i livet, så kommer det finnas människor som tycker tvärtom, som ogillar det man gör och stör sig på det. Och det är okej, det jag tycker är negativt är att människor anser sig ha rätten att kalla någon för elaka saker. (Jo, att kalla någon för ful är elakt, oavsett hur mycket personen än tycker det. Det är inte så svårt att hålla det inom sig, det behövs ingen superkraft.)

Jag har slutat fundera på hur man blir omtyckt av alla, jag har slutat fundera på hur jag ska passa in. Jag utgår idag ENBART från mig själv och mina nära. För vad spelar det för roll om Greta 27  ogillar mina bilder/texter? Jag är nöjd, jag mår bra av det jag gör och jag hjälper en hel del människor. Jag tänker inte tappa bort mig själv för att behaga Greta.


Dagens skratt

Bildkälla

Idag blev det både en rolig bild och en rolig historia. :) Har du något roligt att skicka in? Skicka då till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Varningstecken: Alkoholberoende


 Du tål allt mer alkohol och kan dricka mer.

 Du får exempelvis svettningar, ångest eller blir darrig.

 Du känner ett sug efter en återställare.

 Du minns inte allting som har hänt.

 Du kan inte hålla dig till ett glas, får sug efter mer.

 Du tappar kontrollen.

 Du förnekar ditt beroende.


Informationen har jag hittat HÄÄÄR men jag har formulerat om det. Dagens pepp-låt

Glad påsk

easter comments, easter graphics 

Glad påsk på er alla. :) Ska ni göra något speciellt? Själv bryr jag mig inte så mycket om påsk faktiskt. Men jag hoppas ändå att ni får en bra påskhelg, ta hand om er ordentligt. :)

Mina parfymer


Jag är en tjej som verkligen älskar parfymer och fler kommer det antagligen att bli haha. :) Jag använder i stort sett alla dessa flitigt.

Gillar du parfymer? :)

Dagens pepp-låt

Repost - hur jag tog mig ur ätstörningen

När jag var 11 år drabbades jag av en ätstörning.
Jag vet inte riktigt hur det kommer sig, för jag tyckte inte direkt att jag var tjock. Men jag hatade maten. Det var tråkigt, äckligt och meningslöst att äta. 

I och med att jag gick på barnkliniken för giftstruma så var det min läkare som såg att jag rasat i vikt. De skickade mig direkt till BUP (barn och unggoms psykiatrin). Första mötet var hela min familj med. Detta möte med BUP var 8/3-2005. Jag hoppade över både frukost och lunchen, och åt inget förrän vid klockan 16 på eftermiddagen.

Såhär står det i min journal från BUP: "Evah tycker inte att hon tidigare känt sig tjock och vet egentligen inte varför hon började dra ned på maten. Säger att det går i perioder. Talar också en del kring att Evah ofta känner sig så ledsen. Blir då liggande och gråter. Har tänkt att livet känns meninglöst och hon har rispat sig vid flera tillfällen."

 
Vi började föra matdagbok. Mamma och pappa antecknade allting jag åt. De "förhörde" mig på allt jag ätit, och gjorde allt för att jag skulle börja äta igen. Vi skrev också matlistor, så jag fick just den maten jag ville ha. Jag vet egentligen inte riktigt hur vi fixade det här, men på något vis gjorde vi det. Mycket för allt stöd från min familj och BUP. Jag gick i terapi en gång i veckan, där mamma och pappa var med varje gång. Sedan fick jag också prata själv i ungefär 15 minuter per gång. Som minst vägde jag 37 kg till mina dåvarande 151.

Så mina tips till er som har en ätstörning är att skriva upp allt ni äter. Be era nära och kära att finnas där. Våga be om hjälp, för det är inte farligt! En ätstörning är jättesvår att ta sig ur, så du måste våga be om hjälp, och våga ta emot den. För du kan inte bli hjälpt, om du inte är villig att ta emot hjälpen, och faktiskt vet om din sjukdom. Du måste bli medveten om att du är sjuk! Inse fakta och skjut det inte åt sidan.


Matdagboken hjälpte faktiskt. Jag fick se svart på vitt vad lite jag egentligen åt. 
Idag äter jag mycket bättre. Visst, jag äter inte frukost, men oftast äter jag två målen om dagen i alla fall. Nu för tiden älskar jag mat, men jag har fortfarande svårt, det ska erkännas. Ibland vill jag bara sjunka tillbaka till skiten, för att slippa äta. Jag vet inte varför, men jag tror aldrig man blir helt frisk från en ätstörning. För den sitter där inne och tär ändå. Det viktigaste är att man kan stå på sig, vara starkare än demonen och ge sig fan på att man inte ska dit igen!

Vi är unika!

Vi är alla unika och har olika saker som gör oss speciella.
Jag själv har olika långa tumnaglar och får aldrig rätt på dem, tummarna är olika, mitt vänstra ben är för kort, mitt vänstra bröst är större än det högra osv. Jag har massor av saker som gör just mig unik, likaså du.

Det finns bara en av dig, det finns bara en av mig. Vi ska inte behöva förändra oss för att passa in, för vi duger exakt som vi är. Att du kanske har ett ben, är utan hår, har små bröst, korta ben gör dig inte mindre värd. Det är detta som gör dig unik, som gör att du är du. Du är lika värdefull och bra i alla fall. Detta innebär inte heller att alla tycker att du är ful, tvärtom, det finns många som skulle älska dessa saker hos dig eftersom det är du! De rätta personerna i ditt liv kommer inte att älska dig trots att du är som du är, de kommer älska dig FÖR att du är som du är!


Mina tummar. Nu har jag lite avskaft nagellack på naglarna, men så här har mina naglar sett ut i all sin tid, helt olika former.

Dagens inspiration

Bildkälla

Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Rosa ting

Som ni vet så älskar jag ju färgen rosa och har nu fått tag i en sida som BARA tipsar rosa produkter. :) Det är ju jättebra eller hur? :) Jag har hittat en del som jag är nyfiken på, så vi får se vad det blir. Kolla in sidan vettja. :)

http://www.rosating.se


Dagens låt"Mitt liv är mitt. Jag vill gå min egen väg. Inte leva någon annans dröm." Så jäkla bra text!

Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN WIKIPEDIA!

Min motivation?

 Familjen och fästmannen är ju bland de människor jag motiveras mest av. De finns alltid där för mig och jag blir alltid peppad av dem. Har jag en dålig dag så stöttar de mig och säger åt mig at ta nya tag. 

 Musik är något som peppar mig otroligt mycket! Att bara lyssna på positiv musik och få känna sig så där "WOW-SNYGG" och att hela världen är underbar. En helt underbar känsla och musiken är med mig i stort sett överallt faktiskt. Tack till er som gör musik. <3

 Alla fina kommentarer från fina läsare och andra människor. Eftersom jag själv känner mig fin, vet att jag duger som jag är och tycker själv att jag gör ett bra jobb med bloggen så kan jag ta in alla fina kommentarer och känna mig glad för dem. Jag uppskattar verkligen alla fina ord jag får av er.

 När människor klagar. Jag orkar inte lägga tiden på att må dåligt över kommentarer, därför försöker jag vända det till något positivt och använda det som motivation. Att klagar någon så ska jag göra ännu bättre ifrån mig istället.

 Alla drömmar och mål. Jag älskar att dagdrömma och sätta upp mål. När jag dagdrömmer om hur jag vill att livet ska vara så blir jag ännu mer motiverad till att kämpa för det jag vill ha. Eftersom jag har en så kallad morot så blir det lättare att orka kämpa.


5 tips: Må bättre i dig själv!Dagens smarta ord

 
Bildkälla

Inspireras av egenskaper

Det finns vissa egenskaper som människor har som jag själv skulle vilja ha lite mer utav. Det kan vara att vara ännu mer social, att ha ännu högre drömmar och mål eller att kunna marknadsföra sig på ett bra sätt. Jag kan givetvis bli avundsjuk på dessa människor som har dessa egenskaper, men jag försöker istället inspireras av dem för att få lite av samma egenskaper.

Man kan vara med och styra vilket håll man ska åt och man kan inspireras så man blir den personen man vill vara. Istället för att blir sur på denna personen så kan man faktiskt kämpa för att få de där egenskaperna, för man kan öva upp och bli mer social. Det gäller att träna och ändra sitt tankesätt. 

När man är i en folksamling så gäller det att faktiskt ta modet till sig och våga prata med någon ny person. Istället för att tänka: "Nej, det är ingen idé, varför skulle de lyssna på mig?" så får man istället tänka: "Nu ska jag börja prata med denna personen. Mina åsikter är intressanta de också och det jag tycker spelar också roll." Känner du att du vill ha en egenskap som exempelvis din vän har, iakta hen då och få lite inspiration.


Nytt i garderobenHaha nu får jag ge mig att shoppa, blivit mycket nu det senaste. :P Fy mig. xD

Varningstecken: Prata med någon professionell


 Du känner att livet är jobbigt, tungt och meningslöst. Du vet inte varför du lever.

 Du känner dig ofta nere eller arg och kan lätt gråta utan att veta varför du gråter.

 Du sover dåligt, har svårt för att somna eller drömmer mycket mardrömmar.

 Du känner dig ful, mindre värd och sämst på det mesta.

 Du oroar dig mycket för vad som kommer att hända eller tänker tillbaka på saker som har hänt.

Njuta av nuet

Jag har fått höra av vissa människor att kärleken aldrig kan hålla, det finns inget för evigt och det håller högst några år. Jag skulle inte kunna tänka så faktiskt. Jag lever i nuet och är otroligt glad för kärleken jag har. Det kan ta slut någon gång, det kan hålla, det är något man får ta i framtiden. Jag tror och jag hoppas på en framtid tillsammans, eftersom André är mannen jag vill leva med.

Om jag ska vara ärlig så tror inte jag att någon mår bra av att tänka att det kommer att skita sig i framtiden. Jag skulle i alla fall inte kunna njuta av nuet om jag tänker på att det SKA skita sig. Då skulle jag lixom bara vara nere hela tiden och det vill jag inte vara. Jag lever hellre med tanken på att det kommer att hålla, för det är det jag hoppas på, sen får jag ta resten om det kommer.

Dagens smarta ordBildkälla

Aktiviteter att göra

När man är deprimerad kan det hända att man inte vet vilka aktiviteter man ska göra för att kunna må bättre. Det är också vanligt att man stänger in sig och inte vill varken gå ut eller umgås med någon. Detta leder ofta till att saker och ting blir värre och man blir ännu mer deprimerad. Här kommer tips på några aktiviteter man kan göra om man har svårt att hitta på något. Detta kanske kan verka uppenbart, men för alla är det inte det och därför ger jag mina tips.


 Sitt barnvakt eller hitta på något med dina egna barn om du har några.

 Gå ut på bio, ät en middag, gå på hockey eller liknande.

 Gå iväg på gym med en kompis.

 Hitta en ny hobby eller hitta tillbaka till en gammal hobby.

 Gör något med din talang. Kanske spela ett instrument, rita, fotografera osv.

 Gå på teater.

 Samla lite vänner och se en film, laga middag, titta på foton.

 Försök skapa dig nya kontakter. Prata med en ny kollega, prata med någon i busskuren exempelvis.


Ta hem killar

När jag tog hem en kille för första gången på "riktigt" så var jag 13 år. Och det var faktiskt inte bara en kille, det var tre stycken haha. Jag har alltid fått umgås med killar och mamma och pappa har aldrig haft regler om att vi inte får vara på mitt rum eller något. På något vis känns det som att jag har fungerat bättre med killar. 

Jag var ganska blyg när jag var yngre eftersom jag inte riktigt trivdes med mig själv. Första gången jag träffade dessa killarna som jag skrev om ovanför hade jag en tjejkompis med mig och det fungerade inte lika bra som jag hade hoppats. Men efter några dagar träffade jag två av dessa killar igen ensam och då fungerade det mycket bättre. På något konstigt vis har jag alltid haft lättare att umgås med killar, då jag känner mig mer bekväm.


Bild på mig och syrran. Jag var typ 14 år tror jag.

Bilder från dagenVar till stan med syrran idag och vi klippte oss båda två. :) Sen åt vi lite mat och senare glass på burger king. Hade en riktigt bra dag i alla fall. :) Blev också bjuden på våfflor hos min frisör, mysigt tycker jag. :D

Nytt i garderoben


Jeansleggings gina tricot 249 kr.Jeansleggings gina tricot 249 kr.Jeansleggings H&M:S barn avdelning 149 kr.


Solglasögon glitter 79 kr.

Ett kall i livet.

Jag tror att vi alla människor har ett kall här i livet. För vissa kanske det är att göra musik, för andra att bli författare, för andra att hjälpa människor som exempelvis genom att bli läkare, föreläsare, kamratstödjare eller vad det kan vara. Jag tror också att med lite tid och sökande så hittar man till slut sitt kall, vad det är man ska göra här i livet.

Jag känner att mitt kall är att hjälpa människor, och även om mycket av det sker för tillfället i bloggen så vill jag komma längre med det senare. Kanske skriva böcker om välmående, föreläsa, kanske utbilda mig mer inom psykologin. Jag har ju redan läst psykologi A och har funderingar på att läsa mer.

Har du hittat ditt kall än? :) 


Måndagstipset


När jag var på Ö&B förra gången hittade jag dessa och var tvungen att prova dem. Tyckte de var enormt goda faktiskt så därför vill jag tipsa er om dessa. :) Finns som sagt på Ö&B, dock vet jag inte vad de kostade, men så dyra kan de ju inte ha varit hehe.

Flyktbeteenden

När vissa människor mår dåligt tar de till så kallade flyktbeteenden. Detta innebär att man försöker fly från vardagen och sina problem istället för att försöka komma till botten med dessa problem.  Exempel på flyktbeetenden:
Sova, alkohol/droger, arbeta, äta, svälta sig, shoppa och så vidare.

Dessa flyktbeteenden ger bara tillfredsställelse en liten stund, men senare kommer du tillbaka till verkligheten igen. Det är så många drog och alkoholmissbruk börjar. Då måste de dricka mer eller ta mer droger, just för att komma bort från verkligheten ännu en stund. Det kan också skapa en större tomhet och göra att man mår ännu sämre.

Försök därför hitta en aktivitet som ger dig positiv energi, som kan hålla långsiktigt. Ta reda på vad just du vill göra, vad som får dig att må bra och försök att genomföra det så du tar dig ifrån dessa flyktbeetenden.


Bildkälla

Lite av min syn på mig själv

Min syn på mig själv är att jag är fin och bra exakt som jag är.
Jag är ofta väldigt glad och kan skratta åt extremt mycket. Jag pratar mycket och har oftast något att prata om. Jag älskar humorfilmer eftersom jag älskar att skratta. Jag kan ha ganska dåligt tålamod och på grund av det kan jag bli lite sur, men det går över väldigt fort. 


Jag är en omtänksam person som verkligen bryr mig om andra och vill att andra ska ha det bra. Jag gillar att städa och greja hemma, eftersom jag vill ha det fint och i ordning, men också för att hjälpa mamma och pappa. Jag är ärlig, trogen, pålitlig, har båda fötterna på jorden. Jag blir glad av färgen rosa och jag har sett vad skört livet är, så därför har jag börjat ta vara mer på dagarna och försöker må så bra som möjligt. 

Jag kan vara väldigt seriös och prata djupa saker, men jag kan också släppa loss och vara lite crazy, dock utan alkohol. Jag har barnasinnet kvar och älskar barnprogram. 


Ens egen-tid

När man får frågan vad man tycker om att göra så svarar man ofta: "Vara med vänner, familjen, shoppa", exempelvis. Men hur ofta nämner man att man gillar att umgås med sig själv? Inte särskilt ofta kan jag tänka mig. Vad beror det på egentligen? Är det för att vi inte trivs i vårat eget sällskap eller är det för att vi är rädda för att låta för ego om vi nämner våran egen-tid?

Jag vet många människor som inte trivs att vara enbart med sig själva. Men exempelvis att ta ett bad, se en film ensam, lyssna på härlig musik och bara slappna av kan vara jättebra för en själv. Jag tycker det är viktigt att kunna umgås med sig själv och vara ett bra sällskap till sig själv, att kunna njuta av sin egen-tid. Jag tror man behöver det faktiskt.

Brukar du ha egen-tid och brukar du njuta av den? :)


Godnatt!

Godkväll på er. :) Hoppas ni har haft det bra. Det har jag. Jag har precis tränat lite zumba och gör mig nu i ordning för sängen. Kvällen har bestått av partaj och café bärs, älskar de programmen haha. :D Gunilla Persson är ju bara för rolig alltså. Usch vad trött jag känner mig... Men vi hörs mer imorgon. Det är måndag, ny vecka, nya tag. :) Ha en bra dag på jobbet eller i skolan för er som ska dit. Puss och godnatt!


Dagens låt

Underlätta din vardag

 Sänk kraven på dig själv. Ta bort "onödiga" måsten och dela upp dina sysslor.

 Säg nej till vissa saker, du är inte en sämre person för det. Gör det du orkar.

 Fortsätt att ha drömmar och mål. Dröm så mycket du kan och försök se ljust på framtiden.

 Tillåt dig själv att skratta och må bra. Försök göra det ofta, så blir det lite lättare.

 Var snäll mot dig själv. Döm dig inte så hårt. Försök vara din egen vän.


Fisa och rapa

Jag har aldrig haft problem att fisa, rapa eller så inför min fästman André.
Visst, första träffarna gjorde jag inget sådant. Men eftersom jag flyttade i stort sett in till honom där han då var inneboende så var vi tillsammans hela tiden. Jag vet en del människor som aldrig skulle kunna fisa inför sin partner och jag förstår inte varför.

Jag ser det så här, jag och min fästman har ett liv tillsammans. Vi skrattar tillsammans, vi gråter tillsammans, vi är sjuka tillsammans, vi ligger med varandra, vi ska föda barn tillsammans (när den dagen kommer), då känner jag mig så pass bekväm att jag också kan fisa och rapa inför honom. (NEJ, jag säger inte att du är obekväm med din partner för att du inte gör detta. Detta är bara MIN åsikt om hur JAG känner.)

Vi har planer på att spendera resten av våra liv tillsammans och då vill inte jag behöva hålla mig eller gå på toa för varje gång. Vi fiser och rapar, dock väljer vi våra tillfällen lite och vi har inga problem med det, det är ju naturligt. :)Bildkälla

Lugnande läkemedel

Många som mår dåligt psykiskt tar nåon typ av lugnande läkemedel.Exempel sömntabletter, insomningstabletter eller antidepressiva läkemedel. För vissa kan detta vara bra ett tag, för vissa fungerar det inte alls. Jag själv åt Citalopram i något år, men jag slutade hösten 2010 med dem för jag kände att jag inte behövde dem längre.

Man ska vara medveten om biverkningarna innan man börjar med sådana läkemedel och jag tycker man ska vara helt säker innan. Jag vet vissa personer som har haft så många olika läkemedel samtidigt och det har blivit ännu värre för dem. Jag tycker du ska vara noga med att kolla upp läkemedlet innan du bestämmer dig, prova en liten dos först och se om det ger dig någonting. Det är lätt att bli beroende, så försök att inte hålla på alltför länge med läkemedlet. Många gånger kan lugnande läkemedel vara en hjälp på vägen, andra gånger stjälper det bara.

Har du ätit lugnande läkemedel någon gång och hur tyckte du det fungerade för dig?Bildkälla

Hjälp utifrån sina egna behov

Många människor kan lättare ta hänsyn till någon som sitter i rullstol än en person som lider av ett funktionshinder i hjärnan, enbart. (Med enbart menar jag att det är hjärnan som har tagit skada, ingen annan kroppsdel.)Jag tycker det är lite märkligt att människor har svårt att ta hänsyn till dem som har osynliga funktionshinder, även fast de vet om det. Som min syster som har DAMP brukar säga, hon sitter inte i rullstol, men hennnes hjärna gör. Det är samma när man mår dåligt psykiskt och det märkte jag av en del i skolan faktiskt. De som hade synliga funktionshinder blev tagna mer på allvar än vad vi andra gjorde. Jag tycker det är synd att det är så, för man ska inte jämföra vem som har det värst. Mitt var jobbigt för mig, medan den som sitter i rullstoll har det jobbigt med sitt. Vi hade båda det jobbigt, men olika sätt och därför behövde vi stöd och hjälp, fast på olika sätt.

Jag tycker det är synd att flera människor inte ser det på detta viset faktiskt. Det är inte lätt att sitta i rullstoll, det är inte lätt att ha DAMP, det är inte lätt att ha psykiska problem och därför behöver man hjälp utifrån sina egna behov, oavsett vad man än lider av.Bildkälla 1. Bildkälla 2.

Dagens smarta ord


Bildkälla

Jag älskar min familj

Jag älskar min familj så otroligt mycket. Jag är så glad över att de stödjer mig i mina val och alltid finns där för mig. Jag kan prata med dem alla om olika problem och kan rådfråga dem. De peppar mig till att fortsätta blogga och bara köra mitt eget race. Det finns de som inte har en familj som stöttar dem alls, men jag har verkligen fått turen att ha det. Jag vill bara tacka er för att ni finns där för mig, oavsett humör. :)

André, min älskade fästman som också finns där oavsett, som peppar mig till att blogga, som peppar mig till att bara vara jag och köra mitt race. Tack. <3 Jag älskar er alla otroligt mycket. 


7 saker som får mig att må bra


 Att veta att jag har gjort något bra, både för mig själv och för någon annan.

 När min fästman säger att jag är den vackraste han vet och att han älskar mig.

 När jag lyssnar på musik som får mig att bli glad.

 När jag bloggar och blir otroligt nöjd med en text.

 När jag har köpt nya kläder och känner mig supersnygg i detta.

 När jag är nyduschad och har det rent och fint i rummet.

 När mina fina läsare skriver till mig.
Nu när jag skrev detta inlägget så fick jag funderingar på om det ska vara "utav" eller "av". Vad anser du? :)


Dammsugit hela husetHar idag dammsugit hela huset och det känns bra. Jag tycker städning är ett riktigt bra sätt för att också träna kroppen lite. :) Samtidigt som man får ett rent och fint hem så tränar man också lite, perfekt ju. :D Brukar du tänka att städning också är bra för din kropp? :) Kanske känns lite lättare att städa då?

Dagens smarta ord


Bildkälla

33 år tillsammansIdag har mamma och pappa varit tillsammans i 33 år. :) Lägger in bilden från måndagstipset eftersom deras datum står där och bilder finns från de var unga. :) Grattis till er mina älskade föräldrar. Jag älskar er, ni är bäst. 


Mest kommenterade <3


Idag klockan 15.13 kollade jag på listan på blogg.se och jag är med på de mest kommenterade, på plats nummer 9, vad glad jag blir. :D Ni är så underbara alla läsare, stort tack till er! :) <3

Man blir inte snyggare av att kalla någon ful

För mig är det viktigt att få människor att förstå att det inte hjälper att vara elak mot någon.
Man blir inte snyggare av att kalla någon ful, man blir inte smalare av att kalla någon tjock. Man får heller inte bättre självkänsla eller självförtroende av att trycka ned någon annan. Du kommer alltså inte bli lyckligare av att vara elak.

De flesta människor har ett samvete och när man är elak mot någon brukar detta samvetet träda in. När man får dåligt samvete så mår man oftast dåligt och när man vet att man har varit elakt, sårat någon och tryckt ned någon brukar man ofta känna sig som en dålig människa. Detta leder i sin tur till att man mår ännu sämre i sig själv och kanske trycker ned ännu mer, mår ännu sämre. Det blir alltså en ond cirkel.

Därför är det viktigt att du inser att varken du eller någon annan vinner på att du är elak mot varken dig själv eller någon annan. Lägg detta på minnet och hitta istället andra sätt för att lyckas må bra så kommer du snart se resultat! 


Bildkälla

Dagens skratt
Idag blev det ingen historia, utan en rolig bild istället. :) Har du något roligt att skicka in? Skicka då till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Ditt sätt att må bra!

Man måste lära sig vad man själv mår bra utav. Bara för att jag mår bra av en sak, (kanske glass, bara ett exempel!) så innebär det inte att du gör det. Därför är ditt eget jobb att själv ta reda på vad just du mår bra av när du mår dåligt. Det kanske är att lyssna på musik, teckna, se filmer, krama ett gosedjur, prata med någon. Det spelar ingen roll vad det är (så länge det inte skadar dig eller någon annan), så länge det hjälper dig!

Det kanske ändras med tiden vad du mår bra av, men då får du hitta nya sätt senare i livet. Vet du inte vad du mår bra av och vad som hjälper dig när du mår dåligt, ut och ta reda på det! Du kommer själv att tjäna på det.Bildkälla

Dagens låt

Lista

- OM DIG/ ALLMÄNT -
Hur gammal är du? - 21.
Hur lång är du? - 154.
Har du några piercingar/tatueringar? - Japp, både och.
Vad vill du bli när du blir äldre? - Jag vet inte...
Har du syskon? - Japp, tre stycken.
Vart bor du? -Utanför Karlstad
Är du nöjd med dig själv? - Ja, det är jag.
Vad tror du andra får för intryck av dig? - De flesta (som jag har fått höra) har fått intrycket att jag är en förstående, hjälpsam och omtänksam människa.
Din favoritmaträtt? - Kycklingwraps!
Vilken maträtt kan du verkligen inte äta? - Ärtsoppa
Din naturliga hårfärg? - Brunt.


- ANVÄNDER DU -
Deodorant? - Japp.
Parfym? - Ja.
Kjolar? - Ibland.
Klänningar? - Jodå, det händer.
Hårmousse? - Nope.
Hårspray? - Nope.
Klackskor? - Japp.
Body spray? - Nepp.
Rouge? - Yees.
Foundation? - Nepp.
Ringar? - Alltid förlovningsringen! :)
Mössa? - När det är kallt.
Hårband? - Typ aldrig.
Nagellack? - Japp, ofta. :)


- SANNINGEN OM DIG/ DÅLIGHETER -
Har du snattat någon gång? - Tyvärr...
Har du druckit alkohol? - Smakat på något enstaka.
Röker du? - Nope!
Snusar du? - Nope.
Har du druckit så mycket att du spytt? - Aldrig!
Har du slagit/kastat något mot en glasruta så att den krossats? - Nej.
Har du druckit en alkoholdryck utan att veta vad det är för något? - Nej.
Har du strulat med en främling på fyllan? - Har aldrig varit full.
Ljuger du ofta för dina vänner? - Nope!
Har du tagit en väns pojkvän? - Ser ingen vits med det.
Umgås du i kretsar där folket brukar "röka på"? - Nope, det gör jag inte.
Har du hotat någon? - Nej, det har jag inte.


- VEM/VILKA -
Saknar du? - Min fästman.
Stör du dig på? - Just nu, ingen faktiskt. :)
Ringde du senast? - Min fästman.
Skrev åt dig senast på facebook chatten? - Min fästman.
Vem puffade dig senaste på facebook? - Min fästman haha.
Vem skrev du senaste med på msn? - Använder inte msn.
Vem kommer du träffa imorgon? - Min familj.
I din klass umgås du mest med? - Går inte i skola.


- JA/ NEJ FRÅGOR -
Är du helsvensk? - 50% finsk.
Är du glad just nu? - Ja.
Har du en hund? - Ja.
Har du en katt? - Nej, men har haft.

Har du varit utomlands nångång? - Ja .
Har du svarat ärligt på alla frågor? - Japp.
Är du blyg? - Det händer.
Ska du ta körkort? - Har redan körkort. ;)
Ska du tatuera dig/pierca dig? - Har redan både och, men fler tattoos ska det blir.
Vill du har barn? - Ja, det vill jag.
Har du en egen dator? - Japp, har två. :)
Går du i högstadiet? - Nej.
Går du på gymnasiet? - Nope.
Är dina föräldrar skilda? - Nepp. :)
Mår du bra just nu? - Ja, det gör jag. :)


Emot mobbnings-grupp


Jag vill återigen påminna er om min, Jennies och Rebeccas grupp på facebook som heter emot mobbning. Vi har nu ca 1300 medlemmar och jag hoppas att vi blir fler som kämpar. Om du vill dela med dig av dina erfarenheter, få tips och råd, någon som bryr sig och lyssnar eller om du bara vill vara med och påverka så bli medlem. Du kan göra skillnad. Vi kämpar tillsammans. Klicka HÄÄÄR för att komma till gruppen.

Haha, så santBildkälla

Lever i en fluffvärld

Något jag tycker är intressant med vissa bloggläsare (gäller läsare över lag, som läser bloggar) är att om man skriver att man mår bra och är glad, då lever man i en fluffvärld där allting ska verka perfekt och man kan få kommentarer om att lyckan inte kommer att hålla. Skriver man däremot att man mår dåligt och berättar om sina negativa upplevelser, ja då ska man rycka upp sig, inte älta, inte må dåligt utan bara ta tag i sitt liv.

Är det inte konstigt att för vissa läsare spelar det ingen roll vad man gör, de blir aldrig nöjda ändå? Jag själv gillar att läsa positiva bloggar där man känner att personen mår bra och man kan peppas, men tycker också det är bra att bloggaren ibland har ett negativt inlägg eftersom vi alla människor kan må dåligt ibland, som då visar att ingen är en super-människa och mår bra hela tiden. 

Hur känner du för att ibland skriva att du mår dåligt i bloggen? Är det något du skulle kunna göra?


Tävlingen är nu avslutad!


Nu är tävlingen avslutad och vinnaren blev nattstad.se/hannagrave :) Miinto.se kommer att kontakta dig över mejlen så snart som möjligt. Tack för att ni deltog och jag hoppas ni deltar när det kommer ny tävlingar! :)

Dagens frågaDagens smarta ord
Vi har kommit långt

Jag kan ibland få kommentarer om att jag kämpar för något omöjligt, att det inte är någon idé att kämpa för att folk ska må bättre i sig själva och för att mobbningen ska stoppa. Det händer inte så ofta att jag får dessa kommentarer, för de flesta jag pratar eller skriver med peppar mig och tycker det behövs någon som kämpar. Men jag känner så här, varför ska jag ge upp, vad tjänar jag på att ge upp? Vad förlorar jag på att försöka kämpa?

Vi har kommit långt i vårat samhälle. Förr var barnaga tillåtet, det är det inte längre. Förr hade inte kvinnor rösträtt, det har vi idag. Vi kommer längre och längre när det gäller ett mer jämställt samhälle, så varför skulle vi inte kunna lyckas med att må bra och faktiskt kunna stoppa mobbningen? Det kanske inte sker imorgon, om ett år, det kanske sker först om 100 år, men ju mer vi kämpar, ju längre kommer vi. Jag tycker det är viktigt att inse att förändringar tar tid, men det ger oss så mycket till slut. Jag älskar att kämpa för saker och så länge man försöker, så har man inte misslyckats. 


Nytt i garderoben


FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN NYHETER24.SE!

Inspiration

 

Bilderna är från http://weheartit.com

Kom hem sent inatt

Rätt kassa bilder blev det i scandinavium, tog bidlerna med mobilen, men bjuder på dem ändå. :) Fyfan, vilken match det var. Domarna var så jäkla kassa och dömde helt fel. Dömde bort ett mål två gånger och sen dömer mål, sjukt... Så det blev förlängning, blev nästan hela 5 perioder. :P Så vi var hemma vid halv tre inatt. Så idag är man rätt seg och trött faktiskt. 

För er som inte vet; Färjestad är mitt lag, men eftersom mina föräldrar håller på frölunda så har det blivit mitt andralag. :) Jag älskar stämningen där borta, så himla mycket folk och väsen, alla är med. 


Dagens smarta ordBli mamma

Jag har ju kollat på unga mödrar nu ett tag. Det ger mig en sådan längtan efter att få barn. Jag längtar efter att bli mamma och bilda familj, samtidigt som det skrämmer mig lite. Men det tyder väl bara på att jag inte är redo än. Jag vill ha det ordnat innan jag skaffar barn och jag vill känna att det är rätt tidpunkt. Jag älskar verkligen barn och drömmer om att få vara mamma en dag. 

Vill du ha barn i framtiden eller har du kanske barn redan nu? :)Paula och Hugo. :) Bilden är från Paulas blogg http://paulas.me 

Så himla sant!Bildkälla

Jag får titt som tätt höra att folk redan har gjort eller gör det jag gör, att jag borde sluta för jag inte kan lyckas, så denna bilden stämmer otroligt bra tycker jag. Jag ger i alla fall inte upp och det tycker jag att inte du heller ska göra! Kämpa för de drömmar du har. :) 

Typisk tonåring

Jag har aldrig varit en så kallad "typisk tonåring". Jag har nog aldrig varit ett "typiskt barn" eller en "typiskt ungdom" heller. Men jag är inte den personen som varit ute och festat, jag har inte varit full, jag har inte varit ute sent eller stuckit hemifrån. Jag har inte varit personen som hellre varit med kompisar än att vara hemma.

Jag har inte varit personen som struntat i sina läxor för att göra något roligare. När jag gick i mellanstadiet så fick vi läxor för hela veckan på måndagen och direkt jag kom hem kl 15.00 så satte jag mig med mina läxor och gjorde allting, så jag kunde ha veckan fri. Jag sköt inte upp läxorna eller struntade i dem.

Jag är fortfarande inte personen som föredrar utekvällar framför hemmakvällar. Jag rör fortfarande inte alkohol, tobak eller andra droger. Jag har alltid prioriterat annorlunda än vad många andra gör. Jag gillar att sticka ut ur mängden, även om man kan få konstiga kommentarer och ibland rent av elaka kommentarer på grund av det. 

FYI: Jag säger inte att alla tonåringar, barn eller ungdomar är så här. 


Haha, Andrés hand är med också. :P

SpåkulanTycker det är så kul att ta spåkulan på facebook faktiskt. :) Brukar du använda spåkulan ibland? :)

Dagens smarta ordBildkälla

Betyg i tredje klass?

Det är prat om att det ska bli betyg redan i tredje klass. Detta är inget jag nappar på faktiskt. Jag tror att det sätter för höga krav om jag ska vara ärlig. När man går i tredje klass så är man 9 år och jag tycker det är för tidigt. Jag tror mer på att ha mer lärare, mindre klasser och mer hjälp till barnen. 


Jag tycker att det är för stora klasser idag, vilket leder till att läraren inte hinner med barnen, särskilt inte dem som jobbar lite mer långsamt. Hur ska de då hinna med att hjälpa dem så de får bra betyg i tredje klass? Jag tycker inte heller det är direkt bra att ha läxor. Man jobbar helt enkelt i skolan, eftersom att alla barn har inte föräldrar som kan hjälpa dem med exempelvis mattematik. Sen är det skillnad om man inte gör sina uppgifter i skolan, då tycker jag att man ska få ta hem uppgifterna istället. 

När jag var liten fick vi små guldstjärnor i våra böcker när vi presterade extra bra och det tycker jag fungerade jättebra. Man blev jätteglad över att få en sådan där guldstjärna, vilket sporrade en mer till att fortsätta.

Är du för betyg i tredje klass?


Röka i bilen

Jag har aldrig förstått på mig på detta med att röka i en bil faktiskt. Inte för att jag förstår hur man kan röka alls. Men i en bil känns ännu värre tycker jag... Jag tycker det blir så instängt med röken, även om de har rutan öppen. Jag tycker bilen blir så ofräsch och den är ju en sådan liten yta också. Det märks ju ganska fort om någon har rökt i en bil och jag har faktiskt avstått flera bilar som människor rökt i för jag tycker det är så ofräscht. :/

Inte ens mamma eller min ena syrra som röker tycker det är okej att röka i bilen. Lika bra att påpeka att jag dömer inte dig som röker i bilen, jag drar inte alla över en kant, jag klagar inte på er, ni behöver inte ta åt er. Jag bara säger min åsikt, att jag tycker det är ofräscht.Unga mödrar och sova

Nu ligger jag och kollar på unga mödrar danmark på kanal5play. :) Jag älskar denna dokumentären, så himla bra. :) Ska väl snart försöka sova. Kvällen har bestått av hockey, dock förlorade färjestad mot modo idag. :/ Men vi får hoppas det går bättre nästa match i alla fall. Vad har ni gjort ikväll? :)Bild från unga mödrar. :)

Bryr sig om sig själva

En märklig sak med människan över lag, det är att människor bryr sig så om sig själva och sina nära, men inte någon annan människa. De resonerar att så länge de själva och deras omgivning mår bra, så skiter de i resten. Då skiter de i om någon annan blir skadad, mobbad, utsatt för kränkningar osv. Varför är det så?

Människor bryr sig om sina nära, men de kämpar inte för att minska mobbning. En dag kan det hända just dig, ditt barn, din syster, din kusin, ditt barnbarn. Är det inte bättre att då kämpa för att minska mobbningen så att risken faktiskt minskar att någon i våran närhet skulle bli utsatt?


"Varför skulle mitt barn råka ut för detta?!" - Ja, varför inte? Flera människor har denna synen, att så länge de själva mår bra så skiter de i andra. Alltså finns risken att just ditt barn också blir utsatt. Om vi däremot kämpar tillsammans så kan vi förhindra att mobbningen ökar. Man behöver inte vara någon supermänniska, man behöver inte ägna hela sitt liv och hela dagarna åt detta, men vi alla kan göra småsaker, som till slut blir stora tillsammans.

Tänk ut hur just DU kan påverka och hjälpa till, för jag vet att du kan. Du måste bara tro på det själv och jag lovar att du kommer må lite bättre när du vet att du gör goda gärningar. Så kämpa du också, för ditt barn, mitt barn, dina syskon, mina syskon, för din skull och för min skull. Du kan bidra. Bildkälla första bilden . Bildkälla andra bilden

Dagens låt

MåndagstipsetOm du inte vet vad du ska ge till dina föräldrar, din vän eller kanske din partner i present så kan du ju alltid göra en liten kollagebok till dem. :) Den här boken gjorde jag och mina syskon till mamma och pappa i julklapp för några år sen och detta är ett urval ur boken. Den tog lite tid, men vi hade otroligt kul när vi gjorde den och den uppskattades verkligen, så detta rekomenderar jag som en present till en nära. :)

Glad över "småsaker"

Jag är en sådan människa som är glad för "småsaker". Exempelvis som att jag är en av de största bloggarna i Karlstad, eller att jag får fina kommentarer från folk relativt ofta. Men när man fakriskt pratar om dessa "småsaker" så är det ofta någon som ska säga saker som: "Haha, vadå är du stolt över DET?" Självklart är jag stolt över det. Jag är jättestolt över att fakiskt några hundra människor klickar sig in på min blogg varje dag. Jag är jättestolt över alla människor jag har hjälpt och över ala fina kommentarer jag har fått. 

Jag har faktiskt fått höra samma sak när det gäller min relation. Vi har ju varit ihop i över tre år och då har jag fått frågan om jag är stolt över den korta stunden. Givetvis är jag det. Det är över tre år. Det hade kunnat vara tre dagar, tre veckor, tre månader. Nu är det tre år och jag är jätteglad över det. Jag tycker man ska vara stolt över det man åstadkommer, även om det inte är en miljon läsare eller 25 år tillsammans, men jag har i alla fall åstadkommit något och det är jag glad över!


Dagens smarta ord

När stressen tar över ens dag

När man är stressad så slösar man mycket tid. Man är stressad och orolig för att inte hinna de saker man ska göra. Detta leder till att man presterar mindre bra, just för att mycket av ens tid och koncentration går till att stressa och oroa sig. Man hinner inte lyssna på varken sig själv eller andra, man stänger istället in sig i en box. När man är stressad kan man inte använda hela sin potential. Då gäller det att kunna varva ned och ta en sak i taget. 

Att vara måttligt stressad kan vara bra, då det får oss att bli motiverade, men när stressen tar över ens dag så är det inte alls lika bra. Därför måste man tänka på hur man strukturerar sin vardag, hur man tänker och vad man kan ändra för att man själv ska fungera bättre och kunna prestera bättre. 


Snart sängen

Hej på er fina läsare! :) Snart blir det sängen är det tänkt. Börjar faktiskt bli lite trött och kan vara skönt att somna tidigare än vanligt. Jag hoppas att ni har haft en bra dag i alla fall. :) Det har jag haft, dock har den varit lite seg. Vi hörs mer imorgon med mer update. Godnatt och sov gott mina vänner. 


Recept kebabtårta


Kenzas fina hy, Paows fina bröst

Många människor verkar må dåligt när de ser en person som de anser vara snyggare än dem själva. Dessa personer kan exempelvis vara Kenza, Blondinbella, Kissie, Paow eller vem det nu kan vara.

Själv mår jag inte alls dåligt när jag ser Kenzas fina hy, Paows fina bröst, Kissies fina stora läppar eller Blondinbellas fina former. Jag blir glad av att se att vi alla ser olika ut och jag ser dem inte som varken fulare eller vackrare än mig själv. Jag tycker det är viktigt att inte jämföra sig med andra. Vi är alla olika och ser olika ut. Vi är vackra och unika som vi är och det ska vi vara glada för och ta vara på. Kenza kanske har en så kallad drömhy, men du har också något som är extra fint och jag lovar dig, att där ute finns det någon/några som tycker du är minst lika snygg som du tycker att Kenza, Paow eller Blondinbella är!


Bilderna på bloggarna är från respektive blogg.

Tack till er alla <3

Planering, hur gör man?


 Det är viktigt att se längre fram än bara för dagen eller veckan. Se till att ha en bra framförhållning.

 Gör inte allting på en och samma dag. Se till att du delar upp arbetet på en bra tid.

 Förbered dig väl innan möten och så vidare. Det sparar enormt mycket tid.

 Planera även in tid där du får vara ledig och bara slappa, så du inte arbetar för mycket.

 Bestäm vad som måste göras först och vad som kommer därefter.


7 intressanta fakta ;)


Dagens smarta ord


Kebabtårta

Idag gjorde vi kebabtårta här hemma. :) Var otroligt gott men det tog lite tid. Kul var det i alla fall att göra, blir ju nästan som en smörgåstårta. Kvällen bestod av hockey, (färjestad vann igen ;) ) smartare än en femteklassare och twillight. Underbar kväll. <3

Skitsnack

Skitsnack är ju väldigt vanligt i vårat samhälle. Och visst, det kan vara jobbigt när folk pratar en massa skit om en, men man får tänka positivt. Att de faktiskt lägger ned tiden på att prata om en innebär ju bara att man är en så pass intressant person som de hela tiden vill uppdatera sig om. Varför lägger de annars ned så mycket tid på att prata om just dig eller mig om de är helt ointresserad av oss, vad vi gör, hur vi är och så vidare?

Försök att inte bry dig, även om det kan vara svårt. Fortsätt gå din egen väg och fortsätt vara du, för du är bra exakt som du är. Ser inte de andra människorna det så är det deras förlust, inte din. 


Få bort den del av utseendet som påminner om föräldern

Många av de människor som mår dåligt över sina utseenden har problem med en eller båda sina föräldrar. Det kan gälla en frånvarande förälder, en förälder som misshandlar dem fysiskt/psykiskt eller något annat. Detta gäller självklart de jag har haft kontakt med, så jag menar inte att alla är så här. Detta har jag gjort en bedömning av när jag pratat med olika människor.

Jag tror själv att det beror på att de vill få bort den del av utseendet som påminner om föräldern. Det kan också bero på att föräldern kanske tryckt ned denna kroppsdelen som de vill ändra på. Jag tror inte att lösningen är att operera sig, jag tror att lösningen är terapi. Om man inte jobbar inifrån så kommer ändå detta med föräldern ligga och skava, vilket gör att man hittar mer saker man vill ändra på. 

Återigen, jag säger inte att alla människor är så här, bara att jag har pratat med många som det faktiskt stämmer på.


Nytt i garderoben


Iett 99 krSkopunkten 399 kr.Skopunkten 249 kr.

Nagellack affection 45 kr st.

Bilder från gårdagen
HahahHaha stämmer det eller? :P

Dagens smarta ord


Bild från http://weheartit.com

kan inte blogga....

hej på er! just nu använder jag appen för att blogga. jag kan inte komma in på annat sätt på bloggen för tillfället.... vet inte vad felet är tyvärr eller när det blir fixat. jag har två tidsinställda inlägg för imorgon. så vi får se när jag kan svara på kommentarer och blogga som vanligt igen. hoppas så snart som möjligt.

Nalle ska vara medInte lätt att jobba när ens hund ska ligga på datorn hahha. :P

Peppande ord! Jag är värd att älskas!

 Jag är värd att vara lycklig!

 Jag är modig!

 Jag är bra exakt som jag är!


Detta är några peppande ord som man kan tänka när man mår dåligt och känner sig nere eller om man vill skriva ned orden på lappar. Jag brukar tänka dessa ord ofta och det får mig att känna mig mer positiv!

Dagens skratt


Kan du en rolig historia? Skicka då den till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :) Tack till s.j. som skickade in denna historia. :)

Dagens fråga


Du är inte ensam

Jag tycker det är viktigt att inse att man inte är ensam om att må dåligt, vara mobbad, vara sjuk eller vad det kan vara. Många får känslan att de är den enda i världen som varit utsatta och känner sig väldigt ensamma. Det är en av anledningarna till varför jag driver min blogg, för att andra ska se att de inte är ensamma.

När jag var mobbad så kände jag så, som att jag var den enda som blivit mobbad och jag trodde att det var fel på mig. Men sen insåg jag att jag inte alls var ensam om det, vi är så många som sitter i samma båt och upplevt samma saker. Vi kan faktiskt hjälpa varandra, bara vi försöker. 


Hockey och parlamentet

Har sett på hockey under kvällen, färjestad-modo igen. :) Färjestad vann denna matchen också som tur är. :D Dock är det ju väldigt onödiga utvisningar på vissa spelare. Nu ser jag och älsklingen på parlamentet och ska snart sova. Tänkte bara uppdatera er lite snabbt innan läggdags. Hoppas att ni har haft en bra dag. Ni är underbara som ni är, glöm aldrig det. Ta hand om er.

Musik <3


Musik är något som har hjälpt mig enormt mycket i livet. När jag mår dåligt eller om jag bara vill bli mer peppad så lyssnar jag på musik. Musiken har alltid funnits i mitt liv och när jag var mobbad stoppade jag hörlurna i öronen för att klara av skoldagarna. Musiken är en nära vän, som man i stort sett alltid kan ha med sig, så det är ett av mina bästa tips till er. Lyssna på musik som får er att må bra, gör spotifylistor som peppar er och kan få er glada. Och om ni vill så börja tillverka egen musik. Känner en del som gör egen musik och det har hjälpt dem en hel del.

Blondinbellas bildTycker det är jättebra av Bella att lägga ut sådana här bilder och hoppas att fler bloggare vågar göra det. :) Jag tror att det är viktigt att visa unga människor att ingen är perfekt som människa, vi har alla lite olika saker som anses vara "fel" av samhället. I detta fallet finnar och pormaskar. (Nej, jag säger inte att jag tycker det är fel, men många har den synen!!) Jag tycker Bella är jättevacker som hon är. :)

Nu är det nya tag!

Har suttit och känt mig lite nere idag faktiskt för vissa saker som vissa människor gör...
Men jag har bestämt mig, de ska fan inte få lyckas. Jag ska fortsätta exakt som jag gör och jag ska vinna. Jag tänker inte ge upp med något jag älskar att göra, jag tänker inte sluta vara jag för den delen heller. 

Det får kännas lite jobbigt ibland så som det har gjort idag, men nu är det nya tag. Jag ska inte må dåligt över något och lägga massa onödig tid på detta. :) Jag ska njuta av livet, bara vara jag och köra mitt race. Nu lägger vi negativa tankar åt sidan och bara fokuserar på att må bra. Livet här kommer jag! :)Vet dock inte vad jag gör med ena armen haha. :P

Dagens fråga


Utvecklats på senaste tiden

Jag känner vad jag har utvecklats på senaste tiden. Förut kunde jag tänka mycket och oroa mig, men nu när jag får en negativ tanke så tänker jag istället: "Nej, nu slår vi bort den tanken. Nu ska jag må bra och tänka på saker jag mår bra av istället." 

Jag har haft väldigt svårt med detta, men nu känns det som det börjar gå mer framåt vilket jag är jätteglad över. Att jag skriver detta inlägg är för att jag vill visa att vi alla kan utvecklas och må bättre. Jag tycker det är viktigt att inse vad man själv kan göra för att må bättre och för att jag ska må bättre så måste jag tänka positiva tankar istället för negativa. Jag har insett på senare tiden att bara jag själv kan ändra mina tankar och när jag gjorde det så blev jag ännu gladare som person. :)


My little pony. :DHaha i förrgår när jag och André kom hem från hockeyn så hittade vi två sådana här på mitt rum. :D Syrran Anna hade köpt med sig från burger king. Detta är Pinkie Pie från my little ponny. :D 

Gamla mobilerJag sitter här och tänker tillbaka på olika telefoner jag har haft. Ibland kan jag sakna de gamla telefonerna faktiskt. Den översta är en nokia 5110. Minns att jag hade ett rött och ett guldigt skal till den. Jag fick ta över den efter min syster Anna när jag var 11 år. Sms:ade med min första flört på den hahah. :P En dag tog jag med mig den till skolan, fast man inte fick ha mobiler med sig och hela klassen var nyfikna på killens sms. Så då blev man populär för ett tag i alla fall. :P

Den andra är en nokia 3310, en av världens bästa mobiler enligt mig! Den klarade allt i stort sett. Hade ett rött skal med en drake på och ett lila skal som blinkade minns jag.

Den tredje är en nokia 3510 som jag bytte till mig av pappa. Den blinkade när det ringde och jag tyckte den var jättehäftig haha. :P

Den fjärde är en samsung någonting. Minns inte exakt vad jag hade för telefon, men det är något liknande den på bilden i alla fall. Tryckte man på en knapp så öppnades luckan automatiskt och jag var så stolt över det. :P Hade många roliga stunder med den telefonen och det var min första mobil med kamera.

Filmtipset
Gårdagens bilder


Gårdagens smycken. :)
Halsband Kappahl tror jag,
Örhängen glitter.
Ring kasernhöjdens outlet

Skolans idrott

Jag verkligen avskydde idrotten i skolan... Verkligen genom hela skolan avskydde jag den. Det började med att jag hade en väldigt dålig lärare i lågstadiet. Han var väldigt sträng och man fick inte ens gå på toa. Gick man på toa på lektionstid så blev han förbannad och skrek som tusan. Så det började alltså redan där. 


Det var alltid samma saker på idrotten. Killarna fick bestämma att vi skulle köra fotboll eller innebandy och de var ju inte heller särskilt snälla. Gjorde man fel så blev de förbannade och de sprang alltid in i en så man fick jätteont. Killarna fick i stort sett alltid sin vilja igenom. På vintern åkte vi skridskor och jag svimmade varje gång, för jag var så rädd och jag vet inte varför. Till slut behövde jag inte vara med på skridskoåkning alls.

På gymnasiet hade vi bara två killar i klassen så det var lite lugnare, MEN då delade vi salen med en annan klass som ledde till att det blev ännu jobbigare. Så idrott i skolan har aldrig varit min grej och jag vet många som mår otroligt dåligt av det. Är man mindre omtyckt så blir man vald sist. Orkar man inte jogga ikapp med alla andra så lämnar de en osv. Därför förstår jag att så många hatar idrotten i skolan! Det är ingen lätt sak...


PÅMINNELSE, TÄVLINGEN!KOM IHÅG TÄVLINGEN DÄR DU KAN VINNA 500 KR PRESENTKORT PÅ MIINTO.SE! KLICKA HÄÄÄÄR FÖR ATT KOMMA DIT!

Dagens smarta ordBildkälla

Likes-statusar

Något jag inte riktigt gillar med facebook är dessa: "Gilla om du bryr dig om mig" osv. Är det bara en gillning som avgör om man bryr sig eller inte? Om man inte ser och då inte gillar, bryr man sig inte då? Nej, det där tar jag avstånd ifrån faktiskt. Jag hinner inte se alla mina vänners uppdateringar och tycker det är ganska onödigt att behöva gilla en sådan status. Jag bryr mig om mina vänner genom att finnas där för dem, genom att lyssna och ge råd, genom att gilla deras statusar om de lyckats med något bra, skriva något omtänksamt om de mår dåligt osv. Jag anser inte att jag måste gilla en sådan status för att visa att jag bryr mig.

Vad tycker du om dessa likes-statusar?


Inspiration tattoo

 


Bilder från http://weheartit.com/

Vi begränsar oss själva

Många gånger är det vi människor som begränsar oss själva.
När vi vill göra någonting så tänker vi många gånger: "Nej, det är ingen idé att försöka, för jag kommer ändå inte att lyckas." Många gånger är det andra som säger det till oss. Men varför är det inte värt ett försök? Om du verkligen vill bli modell, varför inte kämpa för det ändå, trots att du tror att du har oddsen emot dig? Varför ska det få hindra dig? 

Du kanske inte blir modell just nu, men vem har sagt att du inte kan lyckas inom några år? Vill vi något så får vi vara beredda att jobba hårt för det också. Vi kan inte bara ge upp det vi vill göra, för till slut förlorar vi oss själva helt och hållet. Kan du lova mig att du tänker kämpa för att nå dina drömmar och mål? Jag tänker i alla fall kämpa för att nå mina! Vi människor måste få ett bättre tankesätt, där vi både peppar oss själva och andra till att försöka med olika saker. Vimåste tro på oss själva!


Vägen till välmående

 SÄTT UPP MÅL/DELMÅL. - Ett mål behöver inte vara något stort. Alla människor har olika sorters problem. Om du har svårt att ta dig upp ur sängen på dagarna och svårt att få något gjort kan du sätta upp mål som att du ska gå upp kl 11.00 varje dag och se till att dammsuga, diska eller vad det kan vara. Genom att ha mål blir man mer motiverad, men tänk på att ha delmål också. Är det realistiskt att du på en vecka ska ha blivit mycket piggare och förändrat ditt liv till något mer positivt? - Antagligen inte. Sätt då upp delmål istället och uppfyll en sak i taget.

 INSE ATT DU BESTÄMMER SJÄLV. - Det är enbart DU som kan göra jobbet. Du kan få hjälp på vägen, men om du inte är beredd att göra jobbet för att må bättre så kommer det inte fungera. DU har ansvar för ditt eget liv och ditt eget mående. Det är inget som kommer på posten.

 STÄDA BORT SAKER. - Om du har människor eller saker i ditt liv som du inte mår bra med, gör det av med detta. Man mår inte bättre av att ha energitjuvar i sitt liv. Du måste ha personer och saker i ditt liv som får dig att må bra och kunna prestera.


Dagens låt

Dagens smarta ordBildkälla

Vara glad för andras skull

När man kollar runt på Internet och i verkliga livet så ser man rätt ofta människor som försöker trycka ned andra. När någon exempelvis skriver i ett blogginlägg vad lyckliga de är, vad bra de mår så ser man väldigt ofta att minst EN person skriver att det kommer gå åt helvete snart, att lyckan inte kommer att hålla osv. Varför?

Varför kan inte folk bara vara glada för andras skull och unna andra lycka? Visst, det kanske skiter sig längre fram, men varför får folk inte vara lyckliga HÄR och NU?! Exakt som DU vill ta vara på lyckan. Att vara lycklig i sitt liv innebär att man lever i NUET, att man tar vara på det man har och uppskattar det man har. Jag tycker det är synd att så många idag mår dåligt och inte kan vara glada för andras skull. Men där är en av anledningarna till varför jag bloggar om det jag gör, just för att så många mår dåligt idag och jag vill ändra på det. Jag vill att människor ska må bra och se vad de har och vad de kan få i livet.


5 saker.1. Min telefon.
2. Min dator.
3. Min bil.
4. Mat och godis.
5. Bloggen.


Måndagstipset


Jag tänkte faktiskt tipsa er om en webbsida som jag själv diggar otroligt mycket. :) Den heter http://www.crazylady.se/ och de har väldigt snygga saker. Jag har handlat där innan och det är snabb levereans. Så in och kolla vettja!

Tröttnat på att blogga?

Jag tycker det känns lite som att storbloggarna har tröttnat på att blogga faktiskt, dock inte alla, men många. De uppdaterar sämre och när de uppdaterar så är det mest "slentrianinlägg" som nu har jag ätit, nu har jag gjort det. Det känns som det mer är ett måste för vissa nu, än att de skriver för att de tycker det är kul.

Kanske har faktiskt vissa storbloggare tröttnat och kanske är på väg att lägga ned? Vad tror ni? Har ni samma uppfattning som mig, att vissa bloggar känns mer tråkiga nu för tiden? Kom gärna med era tankar och åsikter. :)


Jobba med sitt inre

Att få ordning på sitt inre tycker jag är viktigare än att få ordning på sitt yttre. 
Självklart ska man bry sig om sitt yttre också, men när man får ordning på sitt inre, fallar oftast det yttre också på plats. Om jag inte hade fått ordning på mitt inre, så hade inte jag kunnat acceptera mitt yttre på samma sätt som jag gör idag. Då hade jag velat ändra massor på mig själv och inte kunnat stått fast vid min punkt. 

Jag tycker det är viktigt att man inser sitt eget värde för att kunna se sitt yttre. Vi är ju inte bara en kropp eller ett utseende, vi är individer och därför är det viktigt att vi jobbar med oss själva och är nöjda med oss själva! Hur blir man då nöjd? - Jo, man jobbar med sitt inre. 

Oavsett om du opererar om dig och skaffar större bröst eller vad det nu kan vara, men du inte är stark i ditt inre så kommer du ändå hitta något annat att klaga på hos dig själv. Därför är det viktigt att ha ett starkt inre. Tänk på att börja jobba med ditt inre så fort som möjligt, för varför slösa massor av dyrbar tid på att må dåligt?


På-av-förhållanden?

Jag har aldrig förstått mig på par som gör slut, blir ihop, gör slut, blir ihop, gör slut osv. Vad är vitsen med det? Jag anser att endera så är man ihop och håller ihop, annars går man skilda vägar. Vad är anledningen att man hela tiden gör slut och blir ihop igen? Är det för att att de gör slut så får de blir oense och bråkar lite? 

Jag vet flera i min närhet som håller på så här och jag förstår inte varför... Jag tycker inte man gör slut för allting, för ibland kan man vara oense och bråka lite i ett förhållande. Det måste ju vara otroligt jobbigt att hela tiden vara på-av, just för det tar ju på krafterna att mista någon man älskar.

Någon som har en förklaring till på-av-förhållanden så jag kanske mer kan få grepp om det?


Tränat zumba, snart sova

Har just tränat lite zumba (har dvd:n hemma) så ska snart lägga mig tänkte jag. :) Kvällen har bestått av tv och bloggjobb. Har varit en bra kväll, även fast jag varit trött. Ska bli skönt att sova om jag kan somna vill säga. Jag hoppas att ni har haft en bra söndagskväll i alla fall. :)


Sofie och jag. :)

Hoppar över vissa ord

Något jag har märkt när vissa människor läser texter (spelar ingen roll vems texter det är) så hoppar de över vissa ord. Visst, det gör nog många människor egentligen, men när man hoppar över vissa ord så blir det lätt att man missuppfattar vad den andra har skrivit. Då kan man ju istället läsa en gång extra, innan man kommentarer så det inte blir några missförstånd och så man inte klagar på något innan man har förstått hela texten.

Jag har märkt många som gör så här och sedan klagar de på att man skrivit så och så, fast man inte alls har gjort det, för att det är de själva som missat vissa ord i texten och då låter det på ett annat sätt i deras huvud. Texter kan ju vara svårt att tolka då man inte hör tonlägen eller något, därför är det extra viktigt att läsa noga.


Test - vad kan du om Evah? Facit


Nu har jag kollat igenom alla svaren och de som fick flest rätt, nämligen ALLA rätt var http://www.nattstad.se/verroniicaa och http://stinaberits.blogg.se/. Här kommer rätta svaren på frågorna. :)


 Vad vill Evah uppnå med sin blogg?

1. Att kunna hjälpa människor till ett bättre liv.

  Hur länge har Evah och André varit tillsammans?

2. Tre år.

 Vad gick Evah för utbildning?

1. Barn och fritid.

 Hur många syskon har Evah?

X. Tre.

  Vilken originalhårfärg har Evah?

1. Brunt

 Vad heter Evahs hund?

X. Nalle

 Vilket hockeylag håller Evah på?

2. Färjestad
 

LördagsmysIgår hade vi lite lördagsmys framför tv:n. :) Det blev kyckling med chips och dipp, mums! Hoppas att ni hade en bra lördag. Vad gjorde ni? :)

Dagens smarta ordHoroskop, skyttenInformationen hittade jag i FRIDA-kalender. Ni som är skyttar eller känner någon som är det, tycker ni det stämmer? :)

Dagens fråga

 

Dagens melloJag tycke att verkligen att rätt vinnare vann. :D Älskade verkligen Robins låt. Den är helt klart bäst. :) Grattis till dig Robin. Tyckte ni rätt låt vann? :)


Människor som klagar på allt

Något jag har märkt är att vissa människor klagar på allt man gör. Jag kan se detta på många bloggar/facebooks och även i verkliga livet faktiskt. Jag tror att många människor som klagar på allt man gör inte egentligen tycker att man har fel på exakt allting, utan många gånger måste de bara tycka tvärtemot vad den andra säger helt enkelt. Men det är så intressant att se faktiskt, att det kvittar vad man än säger till vissa människor så tycker de tvärtom.

Säger man: "Gult är fint" så tycker de det är fult. Säger man då istället att gult är fult så tycker de tvärtom där istället.
Har du någon gång upplevt att en människa alltid tycker tvärtom när du säger något?


Viktigt att försöka

Jag tycker det är viktigt att försöka med saker. En del människor tänker att det är ingen idé att försöka för de kommer aldrig att lyckas. Jag har också fått höra det av vissa människor, att jag aldrig kommer att lyckas med det jag vill göra. Men om jag inte försöker, hur vet jag då att jag kommer misslyckas?

Så länge man försöker så har man i min värld inte misslyckats, för då gör man sitt bästa och verkligen kämpar. Om man tänker att det inte är någon idé, så kan man ju lika gärna ge upp med allting. Men det gäller att vi som människor är optimistiska och faktiskt ger saker och ting ett försök för att kunna lyckas. Hur ska du kunna nå dina drömmar om du inte kämpar och försöker?


Dagens smarta ord
Åsfjärden

Efter gymnasiet så började jag på ett annat gymnasium som hette Åsfjärden. Jag hade ju upplevt så mycket jobbigt på min andra skola så när jag kom till den nya skolan var jag väldigt skeptisk. Men de var ärligt talat mycket bättre!

Jag fick en mentor som hette Anna och hon var helt underbar. De få dagar jag var hemma så skickade hon sms eller ringde för att kolla hur jag mådde och vi hade mycket kontakt. Jag kunde komma in till henne när som helst och det gjorde att jag orkade med att plugga, just för att de fanns där och brydde sig. Direkt det blev ett problem med någonting kunde jag prata med henne och vi löste det. Därför vill jag verkligen ge ett stort tack till Åsfjärden, som verkligen brydde sig
och engagerade sig! :)


The big bang theory

 

Haha detta är en av de bästa serierna jag vet. :D Kolla ofta på denna serien och det är en serie som verkligen muntrar upp en. Jag rekomenderar verkligen att ni ska se denna när ni är lite nere! :D

Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Lite nytt


Nu har jag ställt upp mina skor i hyllan och ramat in bild på min blogg. :D Blev jättenöjd med detta. Men skulle vilja ha någon belysning inne i hyllan så det funderar jag på.

Man kan vara stolt över sig själv.

Jag älskar den där känslan när man kan vara stolt över sig själv. När man vet att man verkligen har gjort något bra. Det kan gälla allt från att man har tränat, till att man klarat ett prov, fått ett jobb eller gjort någon glad. Vi människor borde få känna den känslan oftare och faktiskt ta vara på den!

Det kanske inte känns något märkvärdigt med att ha lagat mat, städat, tvättat eller vad det nu kan vara, men du har ändå presterat och gjort något. Jag tycker att man faktiskt ska tänka: "Fan vad bra jag är!" även om det gäller en sådan "enkel" sak som att laga mat. Ju mer positiva tankar och ju mer positiv engergi vi sprider, desto bättre mår vi!


Dagens skratt

Kan du en rolig historia? Skicka då den till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Något som följt migDetta glaset använder jag som medicinglas. :) Jag fick detta när jag var jätteliten och det har följt med mig länge. Nu använder jag detta bara när jag tar min medicin och jag vill verkligen inte göra mig av med det.

I botten som ni ser så är det glitter och stjärnor som rör sig när man rör glaset, haha älskar detta. :D Har du något som har följt med dig sen du var liten?

Jag är jag och jag är glad

Jag är så glad för att jag har tagit mig upp och börjat må bra i mig själv.
Jag kollar runt på olika bloggar där jag ser människor som har opererat sina bröst eller näsa exempelvis, eller de som vill göra det. När jag ser detta blir jag så glad över att jag slipper dessa problemen. (Nej, jag klagar inte på de som gör detta, jag säger bara att JAG är glad för att jag inte vill göra det!!)

Jag är så glad för att jag inte behöver sitta där och tänka att min näsa är ful så jag måste operera den, jag är glad över att jag inte lägger ut så mycket pengar på det. Och jag hoppas att fler kan börja känna så och faktiskt slippa operera sig för att de är missnöjda. Jag är glad för att jag är jag helt enkelt och för de saker jag har åstadkommit!Gammal bild från 2:an på gymnasiet. :)

Dagens smarta ord


Jag älskar att skratta

Jag är en person som verkligen älskar att skratta och kan skratta åt mycket. Jag älskar att skratta åt mig själv och mina misstag som jag har gjort. Jag har synen att livet blir enklare om man klarar av att skratta åt mycket och ofta. Min fästman och jag lyckas alltid hitta något när det gäller mig att skratta åt. Det kan vara något jag sa, gör eller drömde. :P Jag har alltid konstiga drömmar och jag säger alltid något konstigt.

Jag hoppas att ni också tar chansen till att skratta ofta, för vi människor behöver verkligen det! :) Finn glädjen i ditt liv och jag lovar att du kommer må bättre.Haha vilken bild xD

Dagens smarta ordBildkälla

Tävling - Presentkort 500 kr! 
Miinto.se är en butik som säljer märken som Odd Molly, Jofama och J.Lindeberg. De har otroligt mycket snygga kläder och skinnjackan i bilden är Kenza 10 från Jofama som också säljs på deras sida. Om du bor i Danmark kan du handla hos miinto hääär och bor du i Norge kan du handla hos miinto hääär.

Nu har du möjlighet att vinna ett presenkort på 500 kr hos dem!

För att tävla ska du:

* Skriva att du är med och tävlar och varför just du ska vinna.
* Skriva med namn och mejladress.

För pluspoäng:

* Gilla min sida på facebook häääärAVSLUTAS DEN 21/3!

Inspiration Inredning
Åh vad jag älskar att drömma mig bort och titta på sådana här bilder. :D Bilderna är från http://weheartit.com/

Dagens låt
Dagens smarta ord
Trött som tusan

Sitter just nu och lyssnar på musik och bara slappar. Är så otroligt trött så ska nog snart försöka sova tror jag. Imorgon kommer det upp en liten överaskning till er också. ;) Så ni får inte glömma att kika in imorgon! Trött, trött. Vet knappt vad jag ska skriva egentligen, skriver ju om så mycket jämt. :P


Tilda döende, fick ingen hjälpNi kan läsa hela artikeln HÄÄÄÄR.

Jag blir så otroligt ledsen av att se något sådant här. Varför har inte barn samma rättigheter som vuxna? Varför frågade de hur Tilda ville ha det den sista tiden, om det var för långt för att kunna åka hem till henne? Jag grät så otroligt mycket när jag läste denna artikeln, för det är så sorgligt... Jag skänker en tanke till hela familjen och er andra som råkar ut för något sådant här!

Att göra fel

Alla människor gör fel ibland och tyvärr kan det inte göras ogjort. När man har gjort fel så är det viktigt att man faktiskt försöker ställa det tillrätta, både för sin egen skull och för de andra inblandade. De flesta människor har ju faktiskt ett samvete och när man vet att man har gjort fel så brukar ju oftast det dåliga samvetet träda fram, vilket leder till att man mår ännu sämre, som kan leda till att man gör fel igen för att man mår så dåligt och det hela blir en ond cirkel.

(Bildkälla)

Att försöka ställa allting till rätta och faktiskt be om ursäkt är egentligen ett måste! Men man måste också förlåta sig själv. Vi är människor, vi gör fel ibland, men det viktigaste är att försöka göra rätt för sig igen. Du måste förlåta dig själv för att kunna gå vidare och utveckla dig. Därför kan du tänka dessa tankar för att kunna gå vidare:

"Jag har gjort fel, men jag förlåter mig själv för det. Jag är bara mänsklig. Det går inte att göra ogjort."

"Jag har bett om ursäkt till den personen jag sårade och jag tänker inte göra om det jag gjorde, för jag vet att det är fel. Jag har utvecklats och lärt mig något."

"Jag är bra exakt som jag är, fast att jag gör fel ibland. Nu har jag gjort rätt för mig igen och kan gå vidare!"

Filmtipset

INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Sofie och hennes funktionshinderNi som inte vet vad Sofie lider av kan läsa det Häääär.

Man kan prata som vanligt med Sofie, för man märker att hon förstår vad man säger. Vi pratar också mycket "bebisspråk" med henne då vi märker att hon gillar det. Hon gillar när man pratar lite ljust och barnsligt, hon blir glad av det. Men jag är också noga med att prata med henne som vilken annan människa som helst.

Som igår exempelvis så satt jag och Sofie och kollade på hockey tillsammans. Då sa jag till henne att det var konstigt att färjestadsklacken hördes mer än rögleklacken då rögle var hemma. Jag vill variera mitt språk med henne för hon är ju också en människa, precis som dig och mig. Man kan i stort sett prata om allting med Sofie, för hon både lyssnar och förstår och hon svarar, fast på sitt eget sätt. Jag tycker det är viktigt att man hanterar funktionshindrade på samma sätt som andra människor, för de är ju inte sitt funktionshinder, de är människor!


Repost gymnasietiden del 3

DU KAN LÄSA FÖRSTA DELEN HÄÄÄR OCH ANDRA DELEN HÄÄÄR.

De slutade också skicka in mina papper till CSN, så de tog studiemedlet från mig hela våren 2010.
Vi blev också återbetaldsskyldiga för det jag hade fått. Pappa ringde till CSN och de sa att jag inte längre går i skola, fast det gjorde jag, bara inte lika mycket som alla andra. De hade också läkarintyg, men de kunde inget göra förrän skolan skickade in papper. Så jag fick aldrig tillbaka mitt studiebidrag, som jag egentligen skulle ha och även CSN sa att jag var berättigad att ha studiemedel.

Jag skulle få göra alla mina datauppgifter som jag hade kvar, så syon hade pratat med dataläraren och han lovade att han skulle ge mig alla uppgifter, men det gjorde han inte. Jag försökte få kontakt med honom gång på gång, men han ignorerade mig. På ett möte fick jag uppgifterna, men när jag lämnade in dem så rättade han dem inte, och jag fick inget betyg fast jag hade gjort allt färdigt. Därför fick jag göra om den kursen på komvux och fick ett starkt VG.


Efter det slutade jag gå till skolan helt. Jag missade ett nationellt prov i Svenska B, det var den enda saken jag hade kvar att göra på hela kursen. Tyvärr skickade inte min föredetta skola papper på allt jag hade gjort, istället fick jag göra uppgifter på komvux, så de kunde sätta betyg på mig. De skickade enbart papper på de kurser som jag missat mycket av, men inte de kurser jag i stort sett var klar med, just för att jävlas. Men jag läste upp de betygen som fattades på komvux och fick VG i flera kurser, så det slutade ju bra till slut. Min rektor på nya skolan sa också att jag aldrig skulle haft så bra betyg som jag faktiskt hade om det hade varit så som min föredetta skola sa, att jag var lat och struntade i allt. Han sa att det märktes att jag hade lagt ned mycket tid på mina uppgifter och kunde min sak. :) På min nya skola hade jag också ungefär bara två dagars frånvaro på en termin, just för att de brydde sig om mig, de hjälpte mig. Min mentor sa att jag var en sådan duktig elev och verkligen engagerade mig så mycket och så som min förra skola behandlade mig skulle inte någon få råka ut för. Just för att de tog mig på allvar på min nya skola och verkligen hjälpte mig, så lyckades jag också så bra! :)Barn på barnanpassade platser

 Många föräldrar (och andra) har ju synen att man bara tar barnen till barnanpassade platser, där barnen får leka och stoja runt, exempelvis lekland. Men att det passar mindre bra att ta med sig sina barn till restauranger och caféer. 

Jag tycker så här, man behöver inte ta med sig sin tre-åring för att sitta och fika och skvallra med sina vänner i 4 timmar, men om man är på stan med sitt barn och barnet (och en själv) blir hungrigt eller sugen på en fika så är det en självklarhet att gå på ett café och faktiskt ta en fika, för barn kan sitta stilla en liten stund. Men man får ju göra klart för barnet att sköter sig inte barnet, inte sitter still och inte äter sin mat/bulle så går man därifrån.


Om barnen inte får komma till mer "vuxna" ställen, där man måste föra sig mer, utan bara får gå på lekland och "barnställen" så tror inte jag att de lär sig lika bra hur man uppför sig på mer "vuxna" ställen. Jag tror att barnen behöver få olika miljöer, för att kunna lära sig. Om man bara tar ett barn till lekland där det är okej att rissa runt och leka, så vet de ju inte hur de ska göra på andra ställen, utan tror att det är okej att göra så där också.

Därför anser jag att barn har rätt att följa med på caféer och restauranger, just för att de ska lära sig hur man uppför sig på sådana ställen också och uppför de sig inte, ja då går man därifrån. 

Hockey och Maria&Mindy!

Har sett på hockey under kvällen. :) Matchen slutade 4-1 till färjestad och de mötte Rögle. :) Så nu blev färjestad tvåa i grundserien i alla fall, det är jag jätteglad för. :D Slutspel till veckan då, det taggar vi för. :D Sen fick jag springa mellan tv-apparaterna här i huset för matchen var ju inte slut när Maria och Mindy började, så fick kolla på bägge haha. Har varit en bra kväll i alla fall och jag hoppas att ni också haft en bra kväll! :)


Get the lookJag har börjat titta på några klipp på tv3play som heter get the look. :) De visar hur de har fixat lookerna i topp modell Sverige. Jag tycker det är jättekul att se hur de lägger smink så man kan lära sig mer om det. Du kan också titta HÄÄÄR. Det är blandat med topp modell avsnitt och klipp från detta, så du får klicka dig in på just "get the look avsnitt 2" och så vidare. :)

Ni är för underbara! <3Ni är helt fantastiska, vet ni det? :) Tack så jättemycket för all respons ni ger. Jag får så otroligt mycket fina saker av er, ni är bara för goa!  

Dagens smarta ord
Horoskop, skorpionen


 
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. Ni som är skorpionen eller känner någon som är det, tycker ni det stämmer? :)

Den viktigaste personen i ens liv

Om du skulle få i uppgift att skriva ned minst 4 personer som är de viktigaste i ditt liv och vilka relationer som är viktigast, vilka skulle du då välja? Jag antar att du exempelvis skulle välja partner, en syster/bror, förälder, eller en vän.
Men skulle du ha valt dig själv? 


Självklart är våran omgivning otroligt viktig, det är en självklarhet, men varför är det inte en självklarhet att VI SJÄLVA är exakt lika viktiga? Vi stöttar våra nära och kära, ger dem tröst och råd, vi hjälper dem, men när det kommer till oss själva så är vi inte alls lika hjälpsamma konstigt nog. Man måste förstå att man själv är en jätteviktig del i sitt eget liv, faktiskt den allra viktigaste. För JAG måste kunna må bra för att kunna leva och för att kunna ge min omgivning det de behöver. 

Detta innebär inte att man bara ska tänka på sig själv och skita i andra, absolut inte. Men för att kunna få andra att må bra, måste man må bra själv. Det gäller att sänka sina krav på sig själv och faktiskt vara en sådan bra vän mot sig själv,
som man är mot sina andra vänner!


Bröstfakta Är det onormalt att inte ha fått bröst när man är 15? - Nej, det är det inte. Alla växer och utvecklas i olika takt. 

Är det vanligt att ha bristningar på brösten? - Ja, det är väldigt vanligt. Det beror på att huden inte alltid hinner med när kroppen växer, men det kanske också vara hormonbristningar. De brukar oftast blekna med tiden.

 När slutar brösten att växa? - Det är väldigt olika från person till person, men ungefär runt 20 år är de färdigutvecklade.

 Är det vanligt att brösten är olika stora? - Ja, detta är väldigt vanligt. De flesta människor har exempelvis olika stora fötter, olika stora händer och det gäller även brösten. 

 Om min mamma har stora bröst, får jag också det då? - Det är väldigt olika från person till person, men det beror mycket på arvsanlag så det är mycket möjligt att du får stora bröst. Dock beror det även på din kroppsform i övrigt också.

 Är det normalt att inte gilla smekningar på brösten? - Ja, detta är normalt. Alla blir upphetsade av olika saker.


Bilderna är från UMO.Se, men jag har själv satt ihop dem till ett kollage.

Skänka böcker till välgörenhetNu har jag rensat bort en påse full med böcker, men däremot ska jag inte sälja dem så som många andra gör. Jag ska istället skänka bort dem till min systers dagliga verksamhet. :) Jag brukar i stort sett aldrig sälja saker, jag skänker hellre bort det till välgörenhet. Så nu ska min systers dagliga verksamhet få dessa böcker så att de kan läsa massor och utveckla sig ännu mer där borta, så jag hoppas de blir nöjda! :)

Förändra beteenden.

Vissa människor verkar tro att jag vill förändra alla människor och hur de är som personer, att de helt enkelt ska bli en helt annan person. Men det är inte alls det som det handlar om. Det handlar om att förändra vissa beteenden hos oss själva. Vi kommer aldrig bli helt perfekta, för alla gör vi fel titt som tätt och vi blir aldrig fullärda, men vi kan utveckla oss och göra så gott vi kan, det är det jag vill uppnå.

Vi ansvarar själva för vårat eget mående. Vi kan tyvärr inte styra vad som händer i våra liv, men vi kan försöka hantera det så gott det går. Istället för att ge upp när det kommer motgångar så kan man istället ta en paus och försöka lite senare. Jag vill kunna förändra vissa beteenden, så att vi människor underlättar för både oss själva och för andra. För om vi lär oss att hantera våra känslor och faktiskt inser vårat eget ansvar, så kan livet bli en smula enklare. 


Tips till bloggareJag har startat en bloggrupp på facebook för människor som både vill få nya läsare, men också hitta nya bloggar att följa. :) Du behöver inte ha en blogg för att bli medlem. Hoppas du blir medlem och sprider din blogg! :)

Klicka häääär för att komma till gruppen.

Måndagstipset

Detta är en av Britney Spears parfymer och den heter Fantasy. Jag älskar denna doften och flaskan är ju också så söt! :) Du kan hitta den HÄÄÄR för 299 kr!

Test - vad kan du om Evah?


 Vad vill Evah uppnå med sin blogg?

1. Att kunna hjälpa människor till ett bättre liv.

X. Att bli nya Kissie.

2. Hon har inget mål.

 Hur länge har Evah och André varit tillsammans?

1. Två år.

X. Fem år.

2. Tre år.

 Vad gick Evah för utbildning?

1. Barn och fritid.

X. Omvårdnad.

2. Media.
 
 Hur många syskon har Evah?

1. Fyra
 
X. Tre
 
2. Två

 Vilken originalhårfärg har Evah?

1. Brunt.
 
X. Svart.
 
2. Blont

 Vad heter Evahs hund?

1. Bamse

X. Nalle

2. Björne

 Vilket hockeylag håller Evah på?

1. AIK
 
X. Skellefteå AIK
 
2. Färjestad

Beach 2013

Detta med Beach 2013 och alla andra år som finns tycker jag är rätt konstigt egentligen... Varför är det så noga att bry sig om sin kropp och vara fit just på sommaren? Visst, man visar sig i bikini, kjol, shorts och så vidare. Men är inte det viktigaste att man faktiskt bryr sig om sin kropp hela året, inte bara sommarsäsongen? Är inte det viktigaste att må bra och se bra ut hela året? Det är det i alla fall för min del.

Visst, jag skulle kunna vara mer hälsosam än vad jag är, det erkänner jag. Men då ska det vara för att JAG ska må bra i mig själv, för att MIN KROPP ska må bra hela året, inte för att någon annan ska se mig i bikini och tycka att jag är snygg. Jag tycker absolut att man ska träna och vara hälsosam, men inte bara för att det är Beach 2013, utan för att kunna må bra hela året. Vi är ju faktiskt ingen altan som man fixar i ordning för sommarsäsongen,
vi är människor som ska må bra och skötas om hela året. Bildkälla
(Fast jag själv gjorde om bilden)

Dagens inspiration


Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Så sött citatHaha så söt han är Nalle Puh! :D

Dagens smarta ord
Avundsjuka och dess typer

Avundsjuka. Ja, detta ordet har vi väl alla känt av någon gång och det är inga fel med det. Men det finns olika typer av avundsjuka. En typ är när man är så avundsjuk så att man missunnar andra att ha det som man själv vill ha. Dessa människor brukar ofta klanka ned på de som har det de vill ha. De klagar på personerna, tycker inte de är duktiga på det de gör, tycker inte att de är värda att ha det som personen har. (Jag säger inte att alla människor klankar ned på andra och jag säger inte att man måste vara avundsjuk bara för att man klagar!)

Sedan finns det den avundsjukan som är ändå ganska bra. Man kan vilja ha något som någon annan har, man är lite avundsjuk och känner lite den där känslan: "Jag vill också!!!!" MEN man unnar fortfarande den andra personen att ha just detta. Man klankar inte ned på andra personer och man känner sig mer inspirerad till att själv försöka och kämpa på. Personen som är lite avundsjuk på blir istället lite som en inspirationskälla.


Personligt kortTänkte visa er vad jag skickade med i Moanas paket (hon som vann min sminktävling). Eftersom tävlingen var privatgjord och jag skickade paketet själv så skickade jag med något personligt. :) 

Repost gymnasietiden del 2

DU KAN LÄSA FÖRSTA DELEN HÄÄÄÄR!

Jag fortsatte i alla fall i den skolan. Men problemen fortsatte och jag ville inte gå till skolan alls egentligen.
Jag hade en väldigt bra klass i alla fall även där, som ofta fanns där och jag hade verkligen världens bästa vänner. Är så glad att de fanns där hela skoltiden. Men i tredje ring blev det lite värre. Jag och en av mina kompisar skulle starta projektarbete med två andra tjejer som var våra dåvarande vänner. Vi var ett gäng. Men något hände och vad vet jag inte. Projektarbetet funkade inte alls för när jag sa att jag kunde ringa runt till olika ställen så svarade ena tjejen: "Det är bättre du jobbar ensam. Det här ska vi göra som grupp". Jag tänkte ju mest eftersom att vi bodde en bit ifrån varandra så kunde jag göra en sak, hon en sak, den ena det osv. Nästa dag hade hon som sa att vi skulle göra det som grupp ringt själv till det stället jag pratade om och till slut blev jag och min kompis som utkastade ur gruppen.

Min rektor hade inte tid att hjälpa mig med mitt projektarbte, för han skulle iväg och handla kalsonger på dressmann. Så en dag när jag satt i biblioteket och jobbade på mitt projektarbete så sa jag till en klasskompis att allt hade blivit så fel. Att min lärare drog ut på tiden så jag fick sitta i skolan och jobba när alla andra hade halv studiedag. Då kommer bibliotekarien och säger: "Så går det när man väntar till sista dagen." Jag berättade vad som hänt i gruppen och att jag blev utkastad och därav blev mitt projektbarbete försenat. Då svarade hon: "Ja du var väl lat och inte gjorde ett skit!"

Avfärdar beröm

Är du en person som lätt avfärdar komplimanger och beröm?
Då kan det vara så att du inte tycker att du är värd att få just den komplimangen. För att kunna ta emot och bli glad när man får beröm så måste man själv tycka att man är värd att få den. Även om du kanske känner att du gör ett bra jobb, så kan det ändå ligga undermedvetet och därav avfärdar du beröm istället för att bli glad för dem.

Att avfärda beröm och komplimanger kan vara att man svarar negativt istället för tack på saker och ting. Säg att någon tycker du gjorde ett jättebra jobb med maten du serverade och du svarar istället: "Nej, jag kunde gjort ännu bättre ifrån mig!" Det kan också innebära att man svarar: "Japp, jag vet!" när någon säger att man är snygg och ser bra ut.

När vi får beröm så ska vi istället tacka för dem och bli glad för dem.
Det är ju faktiskt som att få ett fint paket, fast ännu bättre!Gammal bild. :)

Kärlek och omtanke är gratis!

Man behöver inte vara rik för att kunna visa kärlek och omtanke, för just detta är gratis. Att ge en tanke, ett fint ord eller en god gärning kan vem som helst göra, oavsett kön, läggning, utseende, ursprung eller storlek på plånboken. Man behöver heller inte vara någon "super-människa" för att kunna sprida kärlek omkring sig. Jag hoppas att fler av er tar till sig detta och försöker sprida mer kärlek i världen. :) Ni kan ni också så kämpa på!


Nalle Puh - mysHar idag haft mys med syrran Sofie och sett på Nalle puh. :) Var skönt att få umgås lite med henne i hennes rum och bara ta det lugnt. Haha bilden ser lite konstig ut då Nalle puh rörde sig just när jag tog bilden. :P

Dagens låt

Säker på sitt yttre, osäker på sitt inre

Alla människor är inte osäkra på sitt utseende, vissa människor är faktiskt osäkra på sin personlighet istället. Man kan vara nöjd med sitt yttre, men känna att ens inre inte duger och tro att ingen kommer vilja ha en och älska en för ens personlighet. Det bästa sättet för att öva upp sin syn på sin insida är att försöka komma på bra saker med sig själv. Man skriver som en lista om vad som är bra med ens egen insida. Listan kan exempelvis se ut så här:

 Jag är en väldigt snäll människa som bryr mig om andra.

 Jag lyssnar på andra och ger bra råd.

 Jag är en bra vän och partner.

 Jag är en bra bror/syster och en bra son/dotter.

 Jag får andra människor att skratta.


När du har gjort din lista, så ber du dina nära och kära att skriva vad som är bra med dig och din personlighet, så du också får deras syn på saken. (Om du vill kan du börja med att de får skriva.) När du känner att du får negativa tankar så läser du dessa listor och ser vad bra du faktiskt är. Det gäller att hela tiden upprepa för sig själv vilka positiva sidor man har. 

Man kan också se till att försöka göra små goda gärningar titt som tätt. Exempelvis skänka bort lite av sina kläder, skänka pengar till en fattig person, sprida kärlek och glädje omkring sig. Ge en komplimang och så vidare, för när man gör små goda gärningar så känner man själv en inre frid och känner att man gjort något bra, vilket leder till att man också har lättare att inse att man duger exakt som man är, att man är en bra person!

Jag hoppas att du som frågade om detta kände att du fick svar på din fråga!

Bilder från igår
Var ju som sagt iväg igår till staden en liten sväng. Blev att äta kycklingfilé, pommes och beasås på Ikea. Där köpte jag dörrknoppar så jag kunde byta ut mina gamla på garderobsdörren. Sen träffade jag och Anna på bananer i pyjamas också så blev en bild med dem. :D

Horoskop, vågen 
Informationen hittade jag i FRIDA-kalender. :) Ni som är vågen eller känner någon som är det, tycker ni det stämmer? :)

Dagens smarta ordBildkälla

Ny tavla
Nu har mamma fått upp sin nya tavla. :) Tyckte det blev riktigt fint faktiskt. Den är köpt på ICA och kostade 990 kr. Dock vet jag inte om det finns på fler ICA-affärer. Skulle själv vilja ha en svart tavla med en fjäder, det är så snyggt! :)

Visste du detta?


 Killar blinkar hälften så många gånger som tjejer.

 Färgblindhet finns nästan bara hos män. Ungefär åtta procent av världens killar är färgblinda, men bara en procent hos tjejerna.

 En killes kropp innehåller i genomsnitt tio procent mindre kroppsfett än en tjejkropp.

 Det vanligaste killnamnet i Sverige är Lars, hela 98 483 personer heter det. På andra plats kommer Anders och på tredje plats Mikael.

 Killar har också mjölk i sina bröst, dock inte lika mycket som tjejer.

 Det finns ungefär 7 miljarder människor på jorden och ungefär 51% av dem är killar.Faktan är tagen från FRIDA-tidningen!


Vad är en förebild?


En förebild för mig är en person som gör så gott den kan för att personen själv och andra människor ska ha det så bra som möjligt. Personen är inte perfekt, bara mänsklig. En förebild för mig är en människa som utvecklas och tar lärdom av sina misstag. Som lyssnar på andra, men samtidigt kan stå för sin ståndpunkt, utan att kränka andra människor. En person som kan gå sin egen väg och inte vänder kappan efter vinden. Detta är en förebild enligt mig och mina åsikter.

Vad är en förebild för dig? :)


Dagens skratt

Kan du en rolig historia? :) Skicka då den till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Alla vet redan om det

Jag fick faktiskt en kommentar för ett tag sedan om att alla redan vet om det jag skriver om, att det är så uppenbart och självklart. Det kan verka vara en självklarhet hur man börjar må bra i sig själv, hur man kan gå till väga och hur man kan stoppa mobbningen. Men tyvärr är det långt ifrån en självklarhet för alla människor. 


Även om människor vet vissa saker som att vi exempelvis måste äta för att orka med vardagen, så finns det fortfarande de människor som svälter sig, som får en ätstörning och inte alls äter så mycket de behöver. Även fast människan vet att vi behöver träna för hälsans skull, så finns det ändå massor av träningsprogram på tv, tidningar och så vidare. Vi blir aldrig fullärda och även om vi vet om dessa saker så behöver vissa människor hjälp för att fullfölja dem och kunna må bättre. Det kommer också hela tiden nya generationer, som vi måste kämpa för och informera. Därför kämpar jag för att informera och hjälpa människor.

Om man skulle resonera så, så skulle man ju få lägga ned allting. För alla vet ju redan hur man lagar mat, alla vet ju redan att man måste äta och träna, alla vet ju redan att man måste betala sina räkningar.

1:a mars och staden

Tänk att det redan är 1:a mars idag, vad tiden går fort! Nu blir det snart att åka till stan en snabbis tänkte jag mig. :)  Men jag har som vanligt tidsinställt massor av inlägg så ni har att läsa när jag är borta. :D Hoppas ni får en fantastisk bra fredag kära vänner!
Dagens smarta ord


Detta tycker jag är ett otroligt bra citat att gå efter. Vi kan inte alltid vara på topp och prestera det bästa vi kan, men bara för att vi inte alltid är det så gör det oss inte till dåliga människor, bara mänskliga. Vi kan inte alltid lyckas med allt vi tar oss för, men det innebär inte heller att vi misslyckas. Vi kan ändå vara jävligt bra, fast att vi inte var på topp. Ett starkt inre leder till att vi klarar av att inte alltid vara på topp. Det blir istället en nyttig lärdom för oss!


Godnatt på er!Ville bara komma in och säga godnatt till er då jag snart ska lägga mig tänkte jag. Godnatt och sov gott, hörs imorgon vänner! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...