Att göra fel
Alla människor gör fel ibland och tyvärr kan det inte göras ogjort. När man har gjort fel så är det viktigt att man faktiskt försöker ställa det tillrätta, både för sin egen skull och för de andra inblandade. De flesta människor har ju faktiskt ett samvete och när man vet att man har gjort fel så brukar ju oftast det dåliga samvetet träda fram, vilket leder till att man mår ännu sämre, som kan leda till att man gör fel igen för att man mår så dåligt och det hela blir en ond cirkel.

(Bildkälla)

Att försöka ställa allting till rätta och faktiskt be om ursäkt är egentligen ett måste! Men man måste också förlåta sig själv. Vi är människor, vi gör fel ibland, men det viktigaste är att försöka göra rätt för sig igen. Du måste förlåta dig själv för att kunna gå vidare och utveckla dig. Därför kan du tänka dessa tankar för att kunna gå vidare:

"Jag har gjort fel, men jag förlåter mig själv för det. Jag är bara mänsklig. Det går inte att göra ogjort."

"Jag har bett om ursäkt till den personen jag sårade och jag tänker inte göra om det jag gjorde, för jag vet att det är fel. Jag har utvecklats och lärt mig något."

"Jag är bra exakt som jag är, fast att jag gör fel ibland. Nu har jag gjort rätt för mig igen och kan gå vidare!"
#1 - basebollivet.blogg.se

Så himla sant. Misstag är mänskliga. Sen är det upp till var och en om man vill "dwell" (vad heter det ens på svenska?) eller om man vill lära sig av dem.

#2 - Helen

Känner igen de, men de lir så mycket bättre om man är ärlig om de!

#3 - Anna

Så sant! Svar: Ja, det är ljuvligt. :)

#4 - Sarah

Så äre ju :)