Betyg i tredje klass?
Det är prat om att det ska bli betyg redan i tredje klass. Detta är inget jag nappar på faktiskt. Jag tror att det sätter för höga krav om jag ska vara ärlig. När man går i tredje klass så är man 9 år och jag tycker det är för tidigt. Jag tror mer på att ha mer lärare, mindre klasser och mer hjälp till barnen. 


Jag tycker att det är för stora klasser idag, vilket leder till att läraren inte hinner med barnen, särskilt inte dem som jobbar lite mer långsamt. Hur ska de då hinna med att hjälpa dem så de får bra betyg i tredje klass? Jag tycker inte heller det är direkt bra att ha läxor. Man jobbar helt enkelt i skolan, eftersom att alla barn har inte föräldrar som kan hjälpa dem med exempelvis mattematik. Sen är det skillnad om man inte gör sina uppgifter i skolan, då tycker jag att man ska få ta hem uppgifterna istället. 

När jag var liten fick vi små guldstjärnor i våra böcker när vi presterade extra bra och det tycker jag fungerade jättebra. Man blev jätteglad över att få en sådan där guldstjärna, vilket sporrade en mer till att fortsätta.

Är du för betyg i tredje klass?

#1 - Maria

Mycket fin och viktig blogg. En blogg helt i min smak då jag behöver lära mig att älska mig själv. Att den dessutom är rosa gör ju inte saken sämre =)
ha en bra dag!

#2 - Ann

mycket bra inlägg! jag är inte heller för betyg i tredje klass. bara för att man får betyg så lär man sig inte mer. det viktigaste är att dom har resurser för att lära barnen och kunna ta sig tid för dom som har det svårare

#3 - Maria

Sv: Ah, tack snälla. Jo jag skrattar en del när jag träffar vänner och så. Igår nådde jag liksom botten så nu kan det väl bara bli bättre =) Mår lite bättre idag tack och lov!
Kram

#4 - Isabell Angelhammar

Hej hej!
Allt bra? C:

Aktivit på min blogg är nu: Dagens blogg.
Hade vairt kul om du ville vara med.
kram

#5 - basebollivet.blogg.se

Guldstjärnor är betydligt bättre än betyg i den åldern. Jag tycker med det är allt för tidigt.

#6 - isabella

När avslutar du den tävlingen där man kunde vinna ett presentkort? :)

#7 - Matilda

Minns själv när jag gick i tredje klass faktiskt, och kan säga direkt ett betyg i den åldern låter bisarrt. Man är inte riktigt gammal nog för att förstå innebörden med betyg då, och det kommer bli för kompliceratt för barnen. Låt dem vara barn och sedan börja tänka mer på sin framtid och sina betyg i högstadiet, som det är nu.

Svar: Jag håller med dig! Och vem säger att barnen skulle lyckas bättre för att de får betyg tidigare? Jag tror på att ha det som det är nu och så får de som jobbar lite mer långsamt träna ännu mer på det de har svårt för innan de kommer upp i klasser där de får betyg.
Evah Åberg