Bryr sig om sig själva
En märklig sak med människan över lag, det är att människor bryr sig så om sig själva och sina nära, men inte någon annan människa. De resonerar att så länge de själva och deras omgivning mår bra, så skiter de i resten. Då skiter de i om någon annan blir skadad, mobbad, utsatt för kränkningar osv. Varför är det så?

Människor bryr sig om sina nära, men de kämpar inte för att minska mobbning. En dag kan det hända just dig, ditt barn, din syster, din kusin, ditt barnbarn. Är det inte bättre att då kämpa för att minska mobbningen så att risken faktiskt minskar att någon i våran närhet skulle bli utsatt?


"Varför skulle mitt barn råka ut för detta?!" - Ja, varför inte? Flera människor har denna synen, att så länge de själva mår bra så skiter de i andra. Alltså finns risken att just ditt barn också blir utsatt. Om vi däremot kämpar tillsammans så kan vi förhindra att mobbningen ökar. Man behöver inte vara någon supermänniska, man behöver inte ägna hela sitt liv och hela dagarna åt detta, men vi alla kan göra småsaker, som till slut blir stora tillsammans.

Tänk ut hur just DU kan påverka och hjälpa till, för jag vet att du kan. Du måste bara tro på det själv och jag lovar att du kommer må lite bättre när du vet att du gör goda gärningar. Så kämpa du också, för ditt barn, mitt barn, dina syskon, mina syskon, för din skull och för min skull. Du kan bidra. 

#1 - basebollivet.blogg.se

Jag försöker se alla människor och göra något för dem, även om jag inte ens känner dem. Det är det vi gör med våra olika välgörenhetsprojekt. Man öppnar ögonen vill jag lova.

#2 - J O Y ▲

Så himla bra skrivet!
Det är ju så sant också, folk tänker alltför mycket på sig själva, att det aldrig kommer hända dom.
Det händer tyvärr när man minst anar det.
Folk (inklusive mig själv) borde verkligen försöka förhindra mobbning, det är det minsta man kan göra!

#3 - Anonym

kämpar när dä behövs å endast för mina nära & kära, alla andra har egna anhöriga som kan stötta dom.
jag skulle aldrig kräva att andra ska bry sej, om mitt barn eller mina anhöriga.
man tänker på sina egna först å främst,

Svar: Okej, jag försöker däremot tänka på alla, vilket leder till att mina anhöriga också kan få det bättre. :-)
Evah Åberg

#4 - Anonym

ja jo, men dä verkar nästan lite som om du tkr att dom som bara tänker på sina nära & kära är själviska, typ att du inte fattar att folk inte kan bry sej om alla, som du..

Svar: Ja, jag tycker det är själviskt att inte kunna tänka på någon annan än sina nära, då vi alla kan göra någon liten sak för en annan individ. Det behöver inte vara varken stort eller dyrt, det behöver inte ta mycket tid. :)
Evah Åberg

#5 - Ann

otroligt bra skrivet. håller med dig till fullo! jag har insett på senare tid att man faktiskt kan göra något litet som inte alls tar varken kraft eller energi men det ger en däremot energi för att man gjort något bra. önskar fler kunde tänka så för vi alla kan bidra.

#6 - Anonym

nej dä har ja inte sagt, ellerhur?
men dä ä männskligt å bara tänka på sej själv å sin familj, vänner & släkt.
dä ä väl männskligt å va som du åxå.
vadå den synen?!

Svar: Ja, synen att det är som det är, att det inte går att göra något åt, och att så länge man själv har det bra så skiter man i andra, enligt mig är inte det att tycka synd om andra. :) Dock tror jag inte vi kommer längre i denna diskussionen. Detta har vi ju nu diskuterat en hel del och vi har helt enkelt skilda åsikter och verkar inte komma mycket längre heller. :)
Evah Åberg

#7 - Anonym

sluta ta upp samma ämne då hela tiden...
nej ja kan tycka dä ä töligt för andra, inte synd, synd dä tkr ja om dom som är i min närhet som råkar ut för ngt, formulerar mej så ist.
åter igen, ja tror inte på att du bryr dej om alla...
du skriver ju på en blogg, inte så mkt mer, jämförelse är att ngn skriker på papper å dä skickas runt.. inget större engagemang för å försöka ändra på saker å ting, mkt prat lite verksta.

Svar: Detta är vad min blogg går ut på och det tänker jag inte ändra på. :)Bloggen finns på Internet och vart är en av de största mobbnings-ställena nu? - Jo, Internet, därför är det ett perfekt ställe att göra det på, just för att det behövs mer ansvarstagande på Internet. Jag driver ju också en emot-mobbnings-grupp på facebook som människor kan få stöd och hjälp. :)
Evah Åberg

#8 - Anonym

mobbningen finns överallt, du säger ju själv att du är glad för att, å att mobbningen fick dej å växa eller ngt såntdär, å dä ä väl positivt att man växer av ngt? dubbelmoral där ...
definera mobbning då, va anser du ä mobbning?

Svar: Eftersom jag inte kan göra något ogjort så har jag vänt det som hände mig till något positivt, men bara för det vill jag inte att det ska hända andra. Mobbning för mig är när man är elak mot någon genom att kalla den för öknamn, döma personen för hudfärg, läggning, ursprung, kön, utseende exempelvis. Att man trycker ned personen gång på gång genom att säga/skriva elaka saker, att man stöter ut en person och gör den utanför, att man gör dem osynliga och låtsas inte om som att de finns. Att man gör konstiga ljud när personen går förbi osv.
Evah Åberg

#9 - Anonym

bra beskrivning,
sa dä på ett sätt som gör att man inte kan ifrågasätta ngt, typ dä vettigaste som kommit från dej!

Svar: Tack så mycket. :-)
Evah Åberg