Hjälp utifrån sina egna behov
Många människor kan lättare ta hänsyn till någon som sitter i rullstol än en person som lider av ett funktionshinder i hjärnan, enbart. (Med enbart menar jag att det är hjärnan som har tagit skada, ingen annan kroppsdel.)



Jag tycker det är lite märkligt att människor har svårt att ta hänsyn till dem som har osynliga funktionshinder, även fast de vet om det. Som min syster som har DAMP brukar säga, hon sitter inte i rullstol, men hennnes hjärna gör. Det är samma när man mår dåligt psykiskt och det märkte jag av en del i skolan faktiskt. De som hade synliga funktionshinder blev tagna mer på allvar än vad vi andra gjorde. Jag tycker det är synd att det är så, för man ska inte jämföra vem som har det värst. Mitt var jobbigt för mig, medan den som sitter i rullstoll har det jobbigt med sitt. Vi hade båda det jobbigt, men olika sätt och därför behövde vi stöd och hjälp, fast på olika sätt.

Jag tycker det är synd att flera människor inte ser det på detta viset faktiskt. Det är inte lätt att sitta i rullstoll, det är inte lätt att ha DAMP, det är inte lätt att ha psykiska problem och därför behöver man hjälp utifrån sina egna behov, oavsett vad man än lider av.

#1 - emma

Har du hört om 13-åriga linn som tog självmord pga nätmobbning bla? Det var i kumla. Tänkte eftersom du håller på med sånt här och vill hjälpa människor kanske du tycker det är intressant.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16414177.ab

Svar: Ja, jag har hört det. :/ Så hemskt att det ska behöva bli så här, att människor inte förstår att vi måste kämpa för att stoppa det....
Evah Åberg

#2 - benedit ♥

bra skrivet! men jag tycker det är lite dåligt att man särbehandlar funktionsnedsatta människor så mycket, vi hade en vikarie på vår skola som hade fått en stroke om jag minns rätt och blivit förlamad på ena sidan av kroppen, och min klass som alltid är stökig och får vikarier att hata oss var helt knäpptysta och jobbade snällt och fint i böckerna... lite konstigt ändå!

sv; tack! :) härligt, det är bara bra med mig :)
vad gör du?
kram

#3 - Maria

Jag vågar inte byta blogg mer haha, kommer nog inte ha några läsare kvar då eftersom jag byter typ flera gånger om året =) Fast har en gammal blogg som jag ibland funderar att gå tillbaka till. Jag önskar dock att det gick att föra över inlägg men det är ju nackdelen med blogg.se att det inte går...tror jag :/
Kram

#4 - Maria

ÅÅÅÅ tack snälla fina, ska kolla båda grejerna lite senare. Hade domän för väldigt många år sedan då jag hade egen hemsida. Minns inte hur man gör. Det är inte svårt va???
Kram

#5 - Anonym

Så sant så! Ha en super fin söndag! :D