Jobba med sitt inre
Att få ordning på sitt inre tycker jag är viktigare än att få ordning på sitt yttre. 
Självklart ska man bry sig om sitt yttre också, men när man får ordning på sitt inre, fallar oftast det yttre också på plats. Om jag inte hade fått ordning på mitt inre, så hade inte jag kunnat acceptera mitt yttre på samma sätt som jag gör idag. Då hade jag velat ändra massor på mig själv och inte kunnat stått fast vid min punkt. 

Jag tycker det är viktigt att man inser sitt eget värde för att kunna se sitt yttre. Vi är ju inte bara en kropp eller ett utseende, vi är individer och därför är det viktigt att vi jobbar med oss själva och är nöjda med oss själva! Hur blir man då nöjd? - Jo, man jobbar med sitt inre. 

Oavsett om du opererar om dig och skaffar större bröst eller vad det nu kan vara, men du inte är stark i ditt inre så kommer du ändå hitta något annat att klaga på hos dig själv. Därför är det viktigt att ha ett starkt inre. Tänk på att börja jobba med ditt inre så fort som möjligt, för varför slösa massor av dyrbar tid på att må dåligt?

#1 - Fanny

Otroligt bra sktivit fina du !

#2 - Anna T - Nörd & Filmskapare

Jättebra inlägg!
Tror det är precis som du säger!

Det är ju många människor som anses skitsnygga men när man lär känna dem så ser man att de är väldigt osäkra, vill godkänna alla bilder man tar på dem och oftast tycker att de är fula. Det är ju för att de inte har en närhet och kontakt med sitt inre.

sv: Exakt!

#3 - Elin

Bra skriver, speciellt dedär sista stycket om att man inte blir lyckligare av att operera sig om man ändå bara kommer hitta fler "fel"

#4 - Linnea

det beror på vilket sätt man försöker förbättra sitt yttre, gör man de genom träning så hjälper de oxå de innre otroligt mycket :)

Svar: Ja, det är sant att träning också hjälper mycket, men vet du inte om ditt eget människovärde och att du är bra som du är, så kan även träningen gå fel. Att man då tränar och tränar och aldrig blir nöjd, för att man inte har börjat jobba inifrån. :)
Evah Åberg

#5 - Anonym

så du menar att folk som mår dåligt slösar bort sin tid på att må dåligt?
du skrev " varför slösa bort massa dyrbar tid på att må dåligt?"

Svar: Ja, man slösar bort sin tid när man mår dåligt och ja jag slösade också bort min tid på att må dåligt när jag blev mobbad. Just för att jag själv har gjort det så vet jag vad mycket tid och kraft det tar. :-)
Evah Åberg

#6 - Anonym

isf slösade ju du bort tid mä & sitta å må dåligt bär du blev mobbad, eller hur?

#7 - Anonym

asså, ditt resonemang är ju inte vettigt..
så om man mår dåligt för ngt så ska man skita i dä & jobba vidare med sej själv?
så om ngn blir våldtagen å är lessen så äre bara slöseri med tid & sitta & prata ut med en psykolog eller kurator?

Svar: Om man pratar ut så är det jättebra och det är början till läkande och att börja må bättre. :) Det är okej att må dåligt en stund, men att må dåligt år efter år efter år är slöseri med tid. Men går du i terapi så jobbar du med dig själv inifrån och alltså gör det jag skriver om att man ska göra. :)
Evah Åberg

#8 - Anonym

du lägger inte fram dä så.
du säger ju att folk ska inte må dåligt en längre tid, för dä ä slöseri med tid, ENLIGT DEJ!
tänk dom som behöver lång tid på sej å få sörja & sorg innebär ibland att man mår dåligt, men dom slösar bara med tid.. dä är ju jävligt ohumant av dej å säga som du gör, du säger ju emot dej själv,

Svar: Om man jobbar med sig själv under denna tiden säger jag inte emot. :) Att sörja fortsätter man med hela livet, men man lär sig leva med det. Jag ser inget fel att vilja jobba med sig själv för att må bättre. Min syn är att för att må bättre MÅSTE man jobba med sig själv inifrån, vilket du gör i terapi och därför skriver jag min blogg, just för att jag är FÖR att jobba med sig själv och inse att man själv har ansvar för sitt eget mående. :)
Evah Åberg

#9 - Anonym

ok, du har inte tänkt på att dä du säger inte alls hjälper ibland?
finns fall då folk gjort allt du säger att man måste göra, utan resultat.
en del folk hittar andra sätt, ist för å jobba med sej själva, som enligt dej verkar va dä enda rätta.
som kanske börjar knarka eller ngt annat, å går vidare & mår bättre mä sej själva så, gör dom fel då?

Svar: Nej allt jag säger kanske inte hjälper alla ,men som jag sagt innan om jag kan hjälpa en,två, trettio så är jag glad. :-) jag ger bara tips, sen får folk hitta egna sätt om de tycker det funkar bättre. :-)
Evah Åberg

#10 - Anonym

dä låter så, enligt min uppfattning alltså.


Svar: Synd att du uppfattar det så, men jag ger bara tips i min blogg, jag tvingar inte på människor mina tips utan de får prova dem om de vill och fungerar de inte så får de hitta andra sätt som är bättre för just dem. :)
Evah Åberg