Lever i en fluffvärld
Något jag tycker är intressant med vissa bloggläsare (gäller läsare över lag, som läser bloggar) är att om man skriver att man mår bra och är glad, då lever man i en fluffvärld där allting ska verka perfekt och man kan få kommentarer om att lyckan inte kommer att hålla. Skriver man däremot att man mår dåligt och berättar om sina negativa upplevelser, ja då ska man rycka upp sig, inte älta, inte må dåligt utan bara ta tag i sitt liv.

Är det inte konstigt att för vissa läsare spelar det ingen roll vad man gör, de blir aldrig nöjda ändå? Jag själv gillar att läsa positiva bloggar där man känner att personen mår bra och man kan peppas, men tycker också det är bra att bloggaren ibland har ett negativt inlägg eftersom vi alla människor kan må dåligt ibland, som då visar att ingen är en super-människa och mår bra hela tiden. 

Hur känner du för att ibland skriva att du mår dåligt i bloggen? Är det något du skulle kunna göra?

#1 - Hanna

Jag brukade göra de förut när jag hade en jobbig period, men sen kände jag att jag inte riktigt ville "putta över mina problem" på andra :) Men tycker inte alls att de är fel att göra de!

#2 - Maria

Jag brukar skriva, som du redan vet, när jag mår dåligt. Men skriver också när jag mår bra. Och själv gillar jag bloggar där bloggaren inte visar upp sig som en perfekt människa. Jag mår så dåligt av det haha. T.ex. så läser jag en blogg där hon bara skriver om hur bra hon och hennes liv är och hur underbart allt är. Jag vet ju att verkligheten inte ser ut så men jag mår så dåligt av att läsa en sån blogg för jag känner mig så värdelös då eftersom mitt liv inte är så perfekt =)
Jag bara spyr ut galla i min blogg och jag föredrar själv bloggar där personen slappnar av och kan skriva om både positiva och negativa saker =)
Låter det luddigt?? :/
Kram

#3 - Alice - foto & vardag ♥

Var gärna med och tävla om att vinna valfritt skal från iDiwa.se
http://photobyyalice.blogg.se/2013/march/tavling-idiwa.html

#4 - LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands

Du har rätt i det du skriver. Tyvärr har jag varit i en period väldigt länge nu där jag mår dåligt på grund av olika saker. Vissa saker vill jag dela med mig av och vissa inte. Men jag har aldrig brytt mig om vad läsare tycker, eller vad någon tycker. När jag mår såhär, så kan jag varken ta åt mig av bra kommentarer eller dåliga kommentarer. Allt är neutralt för mig. Kan inte ens ta åt mig när min pojkvän säger att han älskar mig och tror på mig & vet att jag kommer klara det här. Det går inte... Men det är fler som skriver om när de mår dåligt än när de mår bra, just för att det är lättare att dela med sig av den ledsamma känslan... Foki är nog den enda som inte skriver någonting negativt eller ledsamt...

#5 - Sandra - Med en fästman på Kumla

Som du redan vet, jag skriver väldigt ärligt och i perioder är det bara positiva inlägg och som nu får ni bara läsa negativt. Men jag orkar inte tänka på om det är positivt eller negativt utan skriver bara rakt & ärligt. :)

#6 - LORISSA LOVEBOMB

WHaat, vad har du för läsare egentligen! När jag skriver att jag mår bra får jag peppande och inspirerande kommentarer, när jag skriver att jag mår dåligt får jag tröstande och närande och kramiga kommentarer. Har aldrig varit med om det du skriver om :O

Och ja, det svarar ju på din fråga också; jag skriver att jag mår dåligt om jag mår dåligt. Men grejen är att NÄR jag mår dåligt så är jag inte precis inspirerad att skriva ^^ Så det blir ofrivilligt depp-censurerat i min blogg.

#7 - Emelie Jägerbert

Sv. Tack :) vad ska du hitta på i helgen då? :)

#8 - benedit ♥

håller med dig! dock brukar jag undvika att vara för negativ utan skriver bara typ "det har varit en sjukt jobbig dag", och sen fortsätter jag bara :)

sv; tack! :) härligt, det är bara bra med mig :)
haft en bra torsdag?
kram

#9 - Tess

allt beror ju på vad man vill berätta för sina läsare men ingen har vel ett perfekt liv och det e ju inte direkt något fel med att skriva att man mår dåligt men om man skriver mycket om det så lär det ju bli en tråkig blogg så tror man ska ha en blandning av det lixom :-D Och mest positivt :-D

#10 - Anonym

du säger ju själv att man slösar tid på å må dåligt å blabla, å atr man ska ta tag i sitt liv å grejs.. vrf sitter du då å gnäller på att folk säger att du ska sluta älta osv när du mår dåligt?
dä ä ju dä du säger själv att man ska göra..
du säger ju emot dej själv...

Svar: Jag svarade ju till dig då att man kan må dåligt IBLAND, för alla mår dåligt IBLAND, likaså jag. MEN att det är slöseri med tid att må dåligt i 20 år. Och då menar jag att det är slöseri OM MAN INTE kämpar för att må bättre. Går man i terapi och kämpar så är man på väg åt rätt håll. :-)
Evah Åberg

#11 - Ann

jag håller verkligen med dig. har sett många bloggare som får skit hur dom än gör. att må dåligt ibland är helt normalt och tycker man helt klart kan skriva om det ibland.

#12 - Anonym

Du fortsätter ju å skriver om samma sak & säger emot dej själv från tidigare inlägg...

Svar: Min blogg går ut på detta, så självklart fortsätter jag att skriva om samma sak. :)
Evah Åberg

#13 - Anonym

äre inte jävligt enformigt?
dä ä inte första gången du skriver om detta, du använder samma ord fast på annat sätt...

Svar: Nej, jag tycker inte det är enformigt. :)
Evah Åberg