Säker på sitt yttre, osäker på sitt inre
Alla människor är inte osäkra på sitt utseende, vissa människor är faktiskt osäkra på sin personlighet istället. Man kan vara nöjd med sitt yttre, men känna att ens inre inte duger och tro att ingen kommer vilja ha en och älska en för ens personlighet. Det bästa sättet för att öva upp sin syn på sin insida är att försöka komma på bra saker med sig själv. Man skriver som en lista om vad som är bra med ens egen insida. Listan kan exempelvis se ut så här:

 Jag är en väldigt snäll människa som bryr mig om andra.

 Jag lyssnar på andra och ger bra råd.

 Jag är en bra vän och partner.

 Jag är en bra bror/syster och en bra son/dotter.

 Jag får andra människor att skratta.


När du har gjort din lista, så ber du dina nära och kära att skriva vad som är bra med dig och din personlighet, så du också får deras syn på saken. (Om du vill kan du börja med att de får skriva.) När du känner att du får negativa tankar så läser du dessa listor och ser vad bra du faktiskt är. Det gäller att hela tiden upprepa för sig själv vilka positiva sidor man har. 

Man kan också se till att försöka göra små goda gärningar titt som tätt. Exempelvis skänka bort lite av sina kläder, skänka pengar till en fattig person, sprida kärlek och glädje omkring sig. Ge en komplimang och så vidare, för när man gör små goda gärningar så känner man själv en inre frid och känner att man gjort något bra, vilket leder till att man också har lättare att inse att man duger exakt som man är, att man är en bra person!

Jag hoppas att du som frågade om detta kände att du fick svar på din fråga!
#1 - Emmelie

Sv: Tack så jätte mke :)