Evah hissar och dissar

 
 MÄNNISKOR SOM INTE BERÄTTAR VAD DE KÖPT SINA KLÄDER. - Jag ogillar verkligen när människor lägger upp "nytt i garderoben" inlägg, men aldrig skriver vart de köpt sakerna. Antagligen är de rädda för att folk ska "härma" dem, men varför ens lägga upp det inlägget då? Ogillar sådant starkt faktiskt... 

 MÄNNISKOR SOM GÖR TYP 30 UPPDATERINGAR PER DAG PÅ FACEBOOK. - Jag orkar verkligen inte läsa 30 inlägg varje dag om samma saker. Det finns vissa sådana på min vänlista och jag orkar verkligen inte bry mig om vad de skriver. Man hinner ju inte läsa när det hela tiden kommer nya uppdateringar.

 


 MIN NYA BLOGGDESIGN. - Jag tycker det går mycket lättare att hitta saker här nu faktiskt och det blev lite mer enkelt och stilrent. :) Jag älskade förra också, men det är kul att förnya sig och ändra om ibland. 

 CLOETTAS CHOKLAD UTAN TILLSATT SOCKER. - Denna var faktiskt jättegod. Smakade på den först igår och tyckte om den jättemycket faktiskt. Så denna får en stor hiss. :)


Dagens skratt
Bildkälla

Idag fick det bli både en rolig bild och en historia. :) Har du något kul att skicka in? Skicka då ett mejl till Evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Dagens smarta ord


Bildkälla

Dagens frågaRabattkod till er

 


Bild 1 | Bild 2 | Bild 3

Undersökning: Ideal
"Vad gör du på Internet?"

"Vad gör du på Kamrat/facebook/bloggen när du är förlovad?"
Detta är en fråga jag får relativt ofta faktiskt, som jag inte alls förstår mig på. Jag vet inte om dessa personer har synen att om man är en förlovad kvinna så ska man hålla sig ifrån Internet, eller om de bara är nyfikna på vad man söker inne på Internet. Bloggen använder jag för att skriva av mig mina tankar, åsikter och funderingar, samt för att hjälpa människor som mår dåligt. Kamrat/facebook och andra sidor använder jag för att diskutera med människor och få inspiration till inlägg. Man kommer i kontakt med många människor på sociala medier, vilket kan även bidra till bloggen. Jag får många idéer av att skriva med människor. Jag är förlovad, men jag ser ingen anledning till att sluta blogga eller vara på andra sociala medier för det. 


Tävling - presentkort


TÄVLING - Tre personer vinner varsitt 100 kr presentkort från Becca Design!

Nu har du chansen att genom min blogg vinna valfritt smycke eller accessoar från Beccadesign.se, i butiken hittar du bl.a. smycken, vintage solglasögon, snygga halsband och fina håraccessoarer.

Så här är du med och tävlar:

- Maila samarbete@beccadesign.se med ämnet "Tävla om presentkort"
- Skriv vilken produkt du gillar mest hos Becca Design och länken till min bloggtävling.
- Motivera varför du borde vinna.
- Tre vinnare dras den 16:e juni - LYCKA TILL!

Ps. Följ gärna Beccadesign på Facebook: http://www.facebook.com/beccadesign (inget måste för att vara med och tävla)

Hoppas ni deltar och ni får gärna meddela mig i en kommentar om ni är med och tävlar. :)


Historia av en läsare


Denna personen ville vara anonym och det får man givetvis vara när man berättar sin historia.

VILL DU OCKSÅ SKICKA IN DIN HISTORIA? LÄS DÅ HÄÄÄR HUR DU SKA GÖRA!

Positiva tankar
Att älta saker

Jag har varit en person som har ältat väldigt mycket. Det kan hända fortfarande att jag ältar vissa saker, men jag har blivit mycket bättre och försöker verkligen tänka till. Alla människor gör fel ibland, alla gör vi bort oss ibland och alla råkar vi ut för jobbiga saker ibland. Men att älta dessa saker hjälper inte. Man mår inte bättre av att hela tiden tänka på dessa saker. Man kan inte ändra historien, men man kan påverka sin framtid.

Man kan ta lärdom av det som har hänt och försöka att inte behöva uppleva det igen. Människor brukar bli starkare av det som hänt dem. Du behöver inte glömma allting som har hänt dig, men acceptera att det är som det är och istället leva i nuet. Då kommer nuet bli bättre och du kommer att må lite bättre!


FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Blir du utsatt för kränkningar?
Dagens smarta ord
Det ska alltid jämföras...

Jag tycker det är så konstigt att folk ska jämföra sig så mycket med varandra.
Säg att person 1 berättar hur dåligt den har sovit, att den inte alls mår bra så ska alltid någon jämföra sig och säga saker som: "Men hallå, jag sov faktiskt bara 2 timmar inatt och inte mår jag så dåligt på grund av det. Jag har en vän som sover max 2 timmar per natt jämt och inte mår hon så som du gör.... Herregud..."

Varför ska det jämföras och hållas på? Du och dina vänner kanske inte mår dåligt av att sova lite, medan person 1 kanske faktiskt gör det. Vi är alla olika som människor. Vissa kan sova mindre och ändå klara av vardagen, vissa klarar det inte. Räcker det inte med att säga: "Usch, vad jobbigt att sova dåligt, jag vet hur det är..."?
Nytt i GarderobenDagens låt - budskapet 

Dagens smarta ord


Bildkälla

Detta är så sant. Om någon verkligen älskar dig, så bryr sig inte personen om du är större, mindre, om du har små eller stora bröst, om du är korthårig eller långhårig. Personen ÄLSKAR DIG som du är!

Grillat!


Träna mentalt

Det pratas så mycket om att man ska träna fysiskt för sin hälsas skull.
Man får läsa om detta lite överallt och i skolorna har man gymnastik som ett viktigt ämne. Detta är jättebra, men varför pratas det inte lika ofta om psykisk och mental träning som är minsk lika viktig?

Att må bra i sig själv är en träning. Det är inget man åstadkommer på en timme, utan man måste träna sig till ett välmående. Likasom man behöver träna sig till en bra kondition. Många vet tyvärr inte om att det är mental träning som gäller för att kunna må bra, för det är inget basämne som folk tycker är viktigt att lära sig. Rom byggdes inte på en dag, det gör inte ett välmående heller. Det kan ta tid att börja må bra, men den träningen man gör mentalt är helt klart värt det, för vem vill inte vara tillfreds med sig själv och livet?En bild jag har fotograferat och evaaaahs.se är min gamla adress för er som undrar. Man kan fortfarande skriva in den för att komma till min blogg.

Historia av en läsare


AV: www.rockqueens.blogg.se

 
VILL DU OCKSÅ SKICKA IN DIN HISTORIA? LÄS DÅ HÄÄÄR HUR DU SKA GÖRA!

MåndagstipsetKänner du att du har bloggtorka och inte alls vet vad du ska skriva?
Då kan du besöka sidan bloggtorka. Där kan du få tips om hur du får en större blogg, tips på inlägg, tips på hur du tjänar pengar + massor av andra tips. Jag brukar besöka denna sida flitigt, då det kan vara svårt att hitta inspiration till alla inlägg när man uppdaterar mycket. Hoppas det hjälper dig lite på vägen. :)


Sponsrad video: Systembolaget- "avdramatisera", våren 2013

Många föräldrar serverar sina barn alkohol i tron om att det lär dem att dricka med måtta.
Många har också synen att det är bättre att de får alkohol hemma än att de köper av någon främmande person på stan. Varför skulle det vara det? Vad säger att de enbart dricker det du som förälder ger dem? Vad säger att de inte dricker det de köper av personen på stan också?
All forskning visar att barn och ungdomar som blir serverade alkohol hemma dricker mer än andra barn och tonåringar, samt att de har lättare att få alkoholproblem.

Jag tycker det är viktigt att man tar sitt ansvar som vuxen och som förälder. Det är inte okej att dricka alkohol under 18 år, oavsett vem som ger dem alkoholen, oavsett under vilka förhållanden. Jag vill minska alkoholkonsumtionen bland barn och ungdomar. Jag vill lära barn och ungdomar ett sunt levnadssätt, där de förstår innebörden i alkohol och lär sig stå emot. Jag vill lära barn och ungdomar rätt och fel. Vilken sida väljer du?

 

Dagens låt

Dagens smarta ordDetta citat tror jag inte innebär att man ska följa strömmen och vara som "alla andra", utan att man ska följa livet och göra det som känns rätt för en själv. Men att man ska inte vara rädd för att prova något nytt, för att man kanske upptäcker att det passar en jättebra.

Minitest: Hårspray


Skillnad mellan självkänsla och självförtroende (repost)
Hur vi hanterar motgångar

Har du någon gång känt dig sur över att andra människor är lyckliga?
Det är du nog inte ensam om. Du kanske tänker att du är avundsjuk på dem för att de är så lyckliga hela tiden, att du inte förstår hur de kan lyckas så bra, när du inte gör det, eller att det är konstigt att de är lyckliga hela dagarna, varje dag. Sanningen är att ingen är jättelycklig hela dagarna, varje dag. Livet kommer ibland i mellan för oss alla och alla råkar vi ut för tråkigheter ibland, det är så livet är.

Men det som skiljer många människor åt är hur vi hanterar motgångar. Människor som är väldigt positiva, glada och har en bra syn på livet har ofta lättare att hantera motgångar, än en som ser väldigt negativt på livet. För en som ser negativt på livet kan den minsta lilla motgång vara väldigt stor.


Peppande ord! Jag är fantastisk

 Jag är duktig.

 Jag är unik.

 Jag är en bra vän.

 Jag gör framsteg


Detta är några peppande ord som man kan tänka när man mår dåligt och känner sig nere eller om man vill skriva ned orden på lappar. 


Dagens egoboost


Provokation

Något jag har märkt i bloggvärlden är att det är väldigt vanligt att folk provocerar.
Många gånger kan de provocera i perioder. De provocerar så de kommer upp på listorna, sen slutar de och säger att de ogillar sådant, det är elakt och dumt. Sen sjunker de på listorna och för att ta sig upp börjar de provocera igen. Vad är vitsen med detta, vad tjänar man på det?

Det märks ju så väl att det är provokation. Och de vinner ju bara läsare en liten stund på det.... Jag tycker det är så tråkigt med alla dessa provokationer och elakheter. Vad är det för fel på att vara snäll och trevlig?


Jämförelser...

Den här jämförelsen med kroppar är något jag är riktigt trött på.
Om en tjej har mindre bröst så får hon kritik för det. "Hennes kille kommer bli så besviken när han märker att det inte finns något att ta på."  Varför skulle han bli besviken? Om man gillar en person så gillar man ju personen oavsett brösten.

"Stora bröst är snygga i kläder, men små bröst är snygga nakna."
Varför skulle inte stora bröst vara snygga nakna? För att vissa kanske har hängbröst? Varför skulle inte hängbröst vara snyggt? Folk klagar inte på killars pungar för att de hänger, det är ju faktiskt tyngdlagen som gör att det hänger. Varför ska det hela tiden jämföras vad som är snyggast, fulast, bäst eller sämst?

Det är inte fel att ha små bröst, det är inte fel att ha stora bröst, det är inte fel att ha fasta bröst, det är inte fel att ha hängbröst. Om din partner skulle bli besviken på din kropp eller ogilla din kropp, så är inte personen värd dig. En person som gillar dig för den du är kommer även gilla dina bröst, oavsett storlek och form. Det finns bra människor som kommer älska dig exakt som du är, så nöj dig inte med de som inte är värda dig!


Dagens smarta ordLär känna dig själv!

Tänk efter vilka alternativ du hade valt och varför du hade valt dem.

Torsdagens outfit
Att uppmana till undervikt

Ibland skrämmer människor mig. Dagens ideal och tankar skrämmer mig.
Jag fick en kommentar av en man på 27 år att jag borde banta 15 kg och att jag var en kort nolla med hängbröst. Hur kan en vuxen man på Internet sitta och uppmana en tjej att banta och skriva just vilka siffror personen ska gå ned till? Om jag ska banta 15 kg, så skulle jag hamna på undervikt enligt BMI. (Självklart vet jag att man inte enbart ska förlita sig på BMI!) Hur kan man uppmana till undervikt? Det skulle inte vara hälsosamt för mig att banta ned mig 15 kg och bli underviktig, så varför skulle jag göra det? För att samhället vill det och för att jag ska anses som "vacker"?

Jag vet att jag redan är vacker, jag behöver inte banta för att bli vacker, jag behöver inte bli underviktig för att bli vacker. Vi är alla olika byggda. Vissa är naturligt smala, vissa är naturligt lite större, vissa har större höfter, andra större bröst. Det är så livet är. Detta är så här jag ser ut. Jag är jättenöjd med mitt utseende och de som inte kan acceptera mig för den jag är - happ, synd för er. Jag går efter vad jag tycker och vad min kropp tycker, det tycker jag att du också ska göra!


Dagens skratt


HAR DU NÅGOT ROLIGT ATT DELA MED DIG AV? SKICKA DÅ TILL EVAH_BLOGG@LIVE.SE OCH FÅ EN LÄNK TILL DIN BLOGG OM DU HAR EN. :)

Att söka hjälp

Jag tycker det är viktigt att söka hjälp om man mår väldigt dåligt.
Att söka hjälp är inget tecken på svaghet, tvärtom. Det visar att man är stark nog för att veta att man har problem, veta att man inte kan klara dem på egen hand och att man faktiskt vill bli bättre och vill bli lyckligare. 

Jag tror att många är rädda för att söka hjälp, eftersom det kan anses som "svagt".
Varför skulle det vara svagt? Vi är bara människor, vi är inte perfekta. Ibland händer saker som vi inte räknar med och livet kommer ifatt oss alla. Det är absolut inga fel att söka hjälp om man behöver det. Varför missa chansen att få må riktigt bra och bli lycklig?


Dagens avslappningInformationen hittade jag Hääär, men har formulerat om det.

Ta kontrollenGammal bild från 2010. :)

Stress
Till dig som vill säga något elakt Skriv ned sakerna du vill säga på ett papper. -  När du är färdig med detta så river du i sönder pappret. På så vis slipper du säga detta till personen och du har ändå fått ur dig din ilska, men behöver inte ut den på andra. Detta är ett bra tips till andra saker också man behöver få ur sig.

 Tänk efter noga. - Vill du verkligen skriva detta eller känner du dig sur, ledsen eller uttråkad för stunden? Tänk efter om du verkligen VILL såra en annan människa och vad som faktiskt kan hända när personen mår dåligt. Tänk efter nog hur du skulle känna om du fick detta meddelande och vilka konsekvenser det kan få, både för dig själv och andra om du faktiskt säger detta.


Frågestund om hälsa


Historia av en läsare

Mvh http://amandahpiispanen.blogg.se


VILL DU OCKSÅ SKICKA IN DIN HISTORIA? LÄS DÅ HÄÄÄR HUR DU SKA GÖRA!


Dagens fråga


Minska din oro!Dagens pepp-låt


Kärleken är större än oss, den kan göra så mycket fint, om vi bara tar emot den och vågar sprida mer kärlek. Ingen tjänar något på att hata. Älska och respektera mer. 

Filmtipset

INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Blog awards 2013Nu kan man nominera till blog awards 2013. :) Jag skulle bli jätteglad om ni som gillar min blogg ville nominera mig. De kategorier jag tycker bäst passar min blogg är "guldpennan" och "årets träning och hälsoblogg". Det skulle betyda jättemycket för mig om ni vill nominera mig. :) Ni kan nominera HÄÄÄR.

Dagens låt

4 knep till välmående


Dagens smarta ordSpegelJag fick denna texten skickad till min kamrat-sida och jag fastade direkt för den. Personen ville dock inte bli länkad, men jag tyckte texten var väldigt fin och därför la jag in den här i min blogg.

Läsarhistorier?Ni kan läsa HÄÄR om ni inte riktigt vet hur ni ska göra.

Vi är snygga och vi törs säga det!

När man skriver/säger att man själv tycker att man är snygg, vacker eller söt så kan man få en del klagomål från folk. Vissa kan tycka att man är för självgod, att man borde komma ned på jorden istället. Varför skulle man inte kunna få skriva att man tycker att man själv är snygg?! Du är ju snygg och du har all rätt i världen att säga det, så länge det inte är på någon annans bekostnad.

Jag vet att jag är snygg, jag känner mig otroligt snygg (även om jag har dagar där jag känner mig mindre snygg, men det har ju alla). Jag har rätten att säga det hur mycket jag vill, likaså du. För att kunna må bättre måste man faktiskt inse vad bra man är, både på insida och utsida. 

Du som läser detta, jag vill nu att du säger till dig själv:
"Jag är fruktansvärt snygg. Jag är jättevacker. Jag har en bra personlighet och jag duger exakt som jag är! Jag älskar mig själv för att jag är jag och jag är lika mycket värd som alla andra!"


Tre tips till att älska dig själv! (repost)Peppande bild (repost)Håll datormusen över bilden och klicka med vänster musknapp så får ni se vad som händer. :D 

Ge också, inte bara ta

Människor över lag måste bli bättre på att inte bara ta, utan också ge. 
Idag tycker jag att samhället går ut på att ta så mycket själv, men strunta i att ge tillbaka. Detta gäller allt. Människor vill ha kommentarer på sina bloggar, men de kan inte ge några. När de får kommentarer på sina bloggar så ger de bara svarskommentarer tillbaka, istället för att ge något själv också.

Det är samma när det gäller andra saker i livet. Människor vill så gärna att andra ska lyssna på dem, men de lyssnar aldrig på någon annan. De vill ha stöttning och hjälp, men de ger inget tillbaka. Detta tycker jag att vi måste ändra på. För ett bra fungerande samhälle måste människor hjälpas åt och bry sig om varandra. Det kan inte bara vara enkelriktat. 


Såhär kan man se ut när man diskar. :P

4 tips: Må & lyckas bättre


Ta fram det positiva


Flera olika budskap, + er hjälp...

Ibland blir jag verkligen galen på att få olika budskap...
Det är så svårt att veta hur jag ska bygga upp min blogg, hur ofta den "ska" uppdateras, vad som "ska" skrivas. Jag försöker utveckla mig och bli bättre, jag vill verkligen utvecklas och komma längre med saker och ting. Jag vill bli ännu bättre på att skriva. Därför är det så svårt att få budskap från flera olika håll (även om jag uppskattar det).


På bara 10 minuter nu har jag fått två helt olika budskap från människor. Vissa tycker att jag ska fortsätta exakt som jag gör, för det är så bra och jag peppar många. Vissa tycker att bloggen inte är tillräckligt nischad, att jag skiver om för mycket olika saker och att det inte finns någon röd tråd. Är det bara jag som ser att min röda tråd är "MÅ BRA I DIG SJÄLV", att jag skriver massor av inlägg om hur man börjar må bra? 

Det är svårt att veta vilka man ska lyssna på, för när jag frågar er läsare så brukar ni vilja ha mer åsiktsinlägg, vad jag tycker om saker och ting och mer om mig som person. Vad jag gör på dagarna, vad jag äter, vad jag shoppar. Jag vet att jag ska utgå ifrån mig själv, men vad gör man om man vill utvecklas? Jag försöker ta till mig konstruktiv kritik, så att jag kan bli bättre och utvecklas, samtidigt som jag försöker göra er som redan läser nöjda, samtidigt som jag ska utgå ifrån mig själv och göra det som känns rätt för mig själv. Detta är skitsvårt om jag ska vara ärlig. Och självklart vet jag att man inte kan göra alla nöjda, men det borde ju gå att få fler läsare, eller hur? Jag menar inte heller att jag ska bli som andra bloggare, men jag vill utvecklas, det vill väl de flesta människor?

Måndagstipset
Dagens frågaDagens smarta ord
Sex som en hobby?

Något jag ogillar är när folk ser sex som en hobby. 
De skriver presentationer och inom kategorin intressen/hobbys så skriver de med att ha sex. Jag kan inte se det som en hobby eller ett intresse. Jag gillar att ha sex, jag gillar också att skita, men jag ser inte det som en hobby heller. För mig är både sex, skita, duscha osv ett behov, inte en hobby eller ett intresse. Det är något som är bra, skönt och välbehövligt, men inte en hobby. En hobby/intresse för mig är något jag ska kunna skriva med i ett CV. Vem skriver med att de gillar att ha sex eller att skita? :P


VM GULD! :D

 


Yes, Sverige tog VM-guld, så jävla härligt. :D Satt och kollade på matchen. Den var riktigt bra faktiskt och man såg från början att det fanns en guldchans. Eftersom det inte gick så bra i ESC, så tog vi igen det idag i hockeyn istället. :D Grattis Sverige, kära fosterland!


Bildkälla

Min blogg, en klass för sig.

Jag tycker min blogg skiljer sig väldigt mycket från andras om jag ska vara ärlig.
Folk pratar om att nischa sin blogg och det tycker jag att jag har gjort. Detta är en må bra blogg, som är till för att peppa människor till att fortsätta kämpa. Jag försöker ta fram både bra och dåliga saker, motgångar och medgångar. Jag vill inte ge en bild av ett drömliv som jag inte lever, som bara är en illusion, så som många andra bloggare gör. Jag lider av vissa sjukdomar och vill få fram hur livet är som sjuk, men också att livet kan bli bättre.Jag vill sprida kärlek i min blogg, få fram mer nätkärlek och ta bort näthatet. Ni som läser min blogg är som mina vänner, som jag öppnar mig för och berättar både bra och jobbiga saker för. Många utav er är till och med närmare än mina egna "vänner". Många utav er som läser frågar oftare hur jag mår, och gläds mer åt mina medgångar än vad många av mina "nära" gör. Därför vill jag ge samma till er, att finnas där för er, peppa er när ni mår dåligt, vara eran axel att luta er emot. Jag vill få er att må bra och därför bloggar jag. 

 

Dagens pepp-låt 

Lördagsmys

Igår hade vi lördagsmys här hemma innan det var dags för ESC. :) Sverige vann ju i VM också, så nu blir det ju final där också, ska bli riktigt kul att se faktiskt. :) Vad tyckte ni om gårdagens ESC? :)


Silikonbröst?


Läs nerifrån och upp för att förstå konversationen.

Jag får ofta frågan om jag har silikon faktiskt, det är nog den vanligaste frågan jag får. Ibland händer det att de håller på så som denna personen gjorde, att de inte tror på det. Men jag ser ingen anledning till att motbevisa dem, varför skulle jag? Jag vet att jag har äkta bröst, det är det viktigaste för mig, sedan får folk tro exakt vad de vill. Om de vägrar tro på mig så rör inte det mig i ryggen och om de tror att man ljuger för att man inte vill visa sina bröst för en främmande person på Internet så undrar man ju lite vad de tänker med.

Men jag tror att många bara skriver så där, för att de ska reta upp en och att man faktiskt ska motbevisa dem. Antagligen är de så desperata efter att få se lite bröst, att de måste skriva sådana saker för att försöka få en liten gnutta bröst. Och jag tänker inte ge dem det nöjet, det får de finna någon annanstans. Som sagt, det viktigaste för mig är att jag vet sanningen.

En flickas oskuld är inget värdLäs denna krönika hääär.

Jag finner inte ord för det här om jag ska vara ärlig. Förstår inte rätten vad de gör mot mänskligheten? Tänk dig in i denna situationen själv. Det kan vara du, din dotter, din mamma, din syster, din vän. Vi måste börja ta saker och ting på allvar och sluta upp med dessa dumheter NU! Vi måste finnas där för varandra, för både din och min skull, för våra barns skull! Detta är inte okej, varken av killarna eller av rätten. 

Dagens smarta ord
Fördomar

Det verkar som många har fördomar om sådana tjejer som mig. 
Med "som mig" menar jag sådana tjejer som är mycket på Internet, skriver mycket med människor och har lite mer utmanande bilder. Många verkar tro att man är villig till allt, att man är otrogen, att man ligger runt, flörtar med alla och så vidare. Så är det givetvis inte. 

Jag ser ingen anledning till varför just en sådan tjej som jag skulle ligga runt, vara otrogen eller något annat. Därför är det så kul att visa att det faktiskt inte är så. Jag är förlovad, haft en enda man på 4 år och håller mig till honom. Folk måste lära sig att inte döma så fort, alla är vi olika och gör olika val i livet. Det behöver inte vara si eller så. Det är bättre att ta reda på fakta först, innan man dömer. :)


Dagens låt

Tjejer och killar

Jag sitter och tänker på hur jag skulle inreda barnrummet när jag får barn.
Om jag får en tjej vill jag ha mycket rosa saker, eftersom jag älskar rosa. Får jag en kille vill jag nog ha mycket gröna saker, då min fästman älskar grönt. Men när de blir äldre och blir mer egna individer så tycker jag att de ska få bestämma själva vilka färger de gillar, vad de vill leka med och hur de vill vara. Jag skulle nog inte måla ett rum rosa, blått eller grönt. Jag skulle nog välja att ha en vit vägg, och pryda den med fina saker istället.

När barnen är väldigt små så kan man ju bestämma vilka kläder och vilka färger de ska ha, men jag tycker inte man ska styra och ställa så mycket när de blir äldre. De ska ju faktiskt bli egna individer, då måste de ju också få utvecklas och välja själva hur de vill vara. Min son kommer få leka med barbie, han kommer få leka med bilar, likaså för min dotter. Så har jag alltid haft det och jag vill ge möjligheten till mina barn att välja.

Är du väldigt strikt med att dina barn/framtida barn ska leka med just "tjejsaker" eller "killsaker"? 


InspirationBilder från http://weheartit.com


Blogga på SB? (repost)

Jag har fått frågan ett antal gånger varför jag inte bloggar på Scanal Beauties. 
Fick faktiskt förslaget för bara någon timme sen att jag borde blogga där, för man tjänar snabba cash. Jag skulle faktiskt inte vilja blogga på just den sidan. Tycker inte det passar mig att vara där.

Min blogg är ju en må bra i dig själv blogg, där jag försöker hjälpa människor till ett bättre liv. Där de ska lära sig att acceptera sig själva och älska sig själva. Då skulle det kännas konstigt och fel om de måste besöka min blogg på en sådan sida, där väldigt många av tjejerna är opererade osv. Det skulle också kännas fel att skriva meningen: "VILL DU MÅ BRA I DIG SJÄLV? BESÖK DÅ MIN SIDA PÅ SCANDAL BEAUTIES!". Alltså, det känns ju mer som en sida där man bara bloggar med lättklädda/nakna bilder och lite om sin dag, inte en blogg där man vill få folk att förstå hur vackra vi är som oss själva.

Jag bloggar heller inte för att tjäna pengar. Visst, det är en bonus, ett plus i kanten att faktiskt tjäna lite pengar på det. Det är inga fel, men jag tjänar redan lite pengar på min blogg. Jag bloggar för att jag älskar att skriva, jag bloggar för att jag vill hjälpa människor till ett bättre liv. Jag älskar att diskutera med människor och få veta andras åsikter. Även om jag själv har lättklädda bilder, så tycker jag inte det passar just mig att blogga på just SB.


Var dig själv!

Något många gör fel på är att de inte är sig själva när de söker partner.
De försöker anpassa sig efter vad personen tycker och vänder kappan efter vinden. Detta kan leda till att man inte träffar den rätta, på grund av att man inte kan vara sig själv. Hur ska personer kunna börja gilla den för den du är, om du inte visar vem du är? Hur skulle André kunna falla för mig och älska mig för den jag är, om jag inte visade vem jag är? 

Jag vill bli älskad för den jag är, därför är jag också noga med att visa vem jag är.
Du duger exakt som du är, du behöver inte fejka något. Om du är dig själv, så kommer du också träffa människor som älskar dig för att du är du. Om man fejkar vem man är, så tycker jag att det är fel att klaga på att ingen vill ha en och älskar en för den man är.


Sexfrågor

Jag får ofta frågor om hur jag tycker människor ska göra med sex.
Både tjejer och killar skickar och frågar om de ska ge sin partner oralsex, om de ska gå med på analsex och så vidare. Det är lite olika åldrar på de som frågar, men mitt svar blir alltid detsamma.

"Gör det du känner är rätt för dig. Jag kan inte bestämma vad personer ska göra. Känner du dig sugen på att prova, känner dig nyfiken och känner att du vill, så gör det. Men gör inget som känns fel för dig, känn efter ordentligt och stressa inte." 

Ungefär så här brukar mina svar se ut. Jag kan inte säga åt någon att den ska göra si och så, det måste personen själv känna efter. Det viktigaste är att det känns rätt, för både dig och din partner. 


Dagens skrattIdag fick det bli två roliga bilder istället. :) Har du något roligt att dela med dig av? Skicka då till evah_blogg@live.se och få en länk till din blogg om du har en. :)

Bildkällor

Dagens smarta ord
Killar och tonåren

 Det är så konstigt att man pratar så mycket om tjejer och hur osäkra de kan bli i tonåren, men det är inte många som pratar om killar. Killar kan vara exakt lika osäkra som tjejer. De kanske får hår på snoppen tidigare eller senare än andra, de kanske tycker de har för liten snopp. De kanske har finnar de skäms över och vi ska inte ens snacka om målbrottet. Om de kommer in tidigare i målbrottet kan de bli retade för att de pendlar i rösten och kommer de in senare kan de bli retade för att de inte har tillräcklig basröst.

Killar kan ha exakt lika mycket komplex som tjejer och det sätts även väldigt höga krav på dem. Jag tror att vi måste bli bättre på att snacka om killars osäkerhet, eftersom många tror att den inte existerar. Ju mer vi pratar om det, desto mer respekterat blir det och desto mer kan vi stötta även killarna.


Bloggen blir tre år!Tänk att min blogg fyller tre år idag. :) Denna tiden har varit så otroligt rolig. Det har varit mycket krångel, men också mycket roligt. Jag älskar att blogga och jag älskar er som läser den, ni är fantastiska. :) Det är så kul att få skriva texter till er, att se era kommentarer och se er titta in här så ofta som ni gör. I skrivande stund har jag gjort 3556 inlägg. På ett år har jag alltså gjort 1456 inlägg. :) Tack för att ni läser och kommenterar, ni betyder!


Ogillar att folk kollar?

Något jag finner lite konstigt är när man får frågan om det inte är jobbigt att människor tittar på ens utseende. Jag går ju oftast i väldigt tajta kläder, har ofta u-ringat och så vidare. Hade jag funnit det jobbigt att människor kollar på mig, så hade jag inte haft de kläder och de bilder jag har. Jag har valt att ha tajta kläder, jag har valt att ha sådana bilder som jag har. Självklart finner jag det inte jobbigt att folk kollar.

När jag går på stan så är det en hel del människor som kollar, men det gör mig ingenting. Vissa kollar för att de gillar det de ser, vissa kollar för att de ogillar det de ser, vissa kollar för att de känner igen mig. Jag gillar uppmärksamhet så som sagt, det gör mig inte ett dugg att folk kollar. :)


That's my point


Bildkälla

Dagens fråga

33 anledningar till feminism

33 anledningar till varför feminism behövs. Läs dem hääär.

Lyssna på DIN kropp! (repost)

Det många gör fel på är att de jämför sig med andra, särskilt när det gäller utseende. Säg att du är 163 cm lång och väger 65 kg. Du jämför dig med någon som är exakt lika lång som dig och väger lika mycket, men personen ser ändå smalare ut än dig i dina ögon. Vet du varför? - Jo för att vi är olika byggda i skelettet! Man kan rada upp 10 människor som väger 65 kg och är 163 långa, men de ser ändå inte likadana ut. Kroppsfettet sätter sig på olika ställen på olika människor. Vissa har kraftig benstomme, vissa har större mage eller större lår osv. 

Därför ska vi aldrig jämföra oss, för vi ÄR olika! Vi har olika gener och utifrån våra gener och våra egna kroppar får vi arbeta. Du är inte fel bara för att du inte ser ut som Elsa som väger lika mycket och är lika lång som dig. Kom också ihåg att vågen inte är allt. Använd vågen med sunt förnuft, siffrorna är inte hela världen. Lyssna på DIN EGEN kropp, den vet bäst!


Reklam för unisex-skjorta?

Är det inte konstigt hur reklam för män och kvinnor skiljer sig? 
American Apparel säljer en unisex-skjorta, som alltså är för både kvinnor och män. Detta företaget ska visst vara för frihet och jämlikhet, men är detta verkligen så jämlikt? Som ni vet har jag absolut inga problem med lättklädda bilder, men till vilka grunder ska man visa egentligen? 

Denna skjortan ska vara unisex, företaget ska vara för jämlikhet, men ändå skiljer de så på kvinnor och män. Om hon ska vara lättklädd, kan väl han lika gärna vara det han också, eller så är båda påklädda. Han är ju så påklädd så han knappt visar hud över huvudtaget och glad ser han inte heller ut att vara. Kvinnan visar ju inte ens ansiktet på bilden, utan bilden är ju bara till för att visa hennes kropp. Jag är inte särskilt sugen på att köpa denna skjorta varken till mig eller min fästman, jag vill nog inte ens förknippas med företaget faktiskt. Mer om detta kan ni läsa hääär.


Bilderna är lånade från aftonbladets hemsida. Vad anser ni om detta?

Det finns hjälp att få (repost)


Jag hoppas att detta kan hjälpa er lite om vart ni kan få tag i hjälp. Var inte rädda för att söka hjälp, det är inget att skämmas för och det är inte farligt. Jag har både gått på Barn och ungdomspsykiatrin (BUP), gått hos en sjukgymnast för psyket efter BUP och gått på ungdomsmottagningen och pratat. Det hjälpte mig en hel del. Våga be om hjälp, för du är för bra för att må dåligt. Ta hand om dig och låt dig må bra, det är du värd!

Filmtipset

INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN TV24.SE!

Lite fler photoshootbilder


We are awsome


Ändra mig för att passa in

Jag har haft svårt att känna att jag passar in. Jag har lite svårt att umgås med andra människor, då jag kan känna att jag inte passar in någonstans. Jag, som de flesta andra har ju haft tankarna på att ändra mig själv, för att passa in och vara som "alla andra". Men på senare år har jag börjat tänka; varför ska jag ändra mig för att passa andra? Varför kan ingen bli som mig istället? Nu menar jag inte att människor ska ändra sig, absolut inte.

Det jag vill komma fram till är att varför är det alltid jag som ska ändra mig för att passa in? Varför tänker man så? Vill människor umgås med mig om jag börjar dricka alkohol så är det inte mig de vill umgås med, då kan de lika gärna sluta dricka alkohol för att kunna umgås med mig. Det är så konstigt att den som är lite "annorlunda" ska behöva ändra sig. Varför kan inte de "normala" ändra sig och bli mer "onormala"? :)


Emot mobbnings-grupp

 Glöm inte att vara med i våran emot mobbnings-grupp på facebook där ni kan få stöttning, råd och hjälp. Bjud gärna in alla era vänner och få fler att stå upp för människors välmående och rättigheter att vara sig själva! Vilken sida väljer du?

Klicka hääär för att bli medlem och bjuda in dina vänner!


Dagens smarta ord


Bildkälla

Ta på ens mage?

När en kvinna är gravid är det vanligt att människor tar på hennes mage.
Nu har inte jag varit gravid så det är lite svårt att säga hur jag skulle reagera då, men idagsläget känner jag inga problem med att människor skulle göra det med min gravidmage. Visst, jag kanske inte skulle vilja att en helt främmande människa i kön på Ica skulle komma fram och bara ta på magen och sen gå, men ni fattar.

Jag skulle nog inte ha problem med att min omgivning tar mig på magen och inte heller om bloggläsare skulle komma fram och hälsa, prata och kanske känna på gravidmagen lite. Det är en fin gest tycker jag. Men som sagt, svårt att säga för tillfället hur det skulle vara då.

Vad anser ni om detta? :)


Gå ned i vikt

När många människor ska gå ned i vikt så drar de ned på maten. 
De äter mindre och tycker att maten är boven i dramat.
Sanningen är att maten är våran vän, vi behöver mat för att orka med, för att överleva. Maten är inte en fiende som vill förstöra för oss. Många drar ned på maten, istället för att dra ned på onyttiga saker så som alkohol. De fortsätter dricka mängder alkohol och festar allt oftare, men de äter allt mindre. 

Detta tycker jag är så fel. Varför inte dra ned på onyttigheter och faktiskt använda maten som ett hjälpmedel? Självklart ska man få unna sig ibland. Du kanske älskar vin eller choklad, unna dig det ibland, men tro inte att du ska strunta i maten för att kunna leva på alkohol eller choklad. Lyssna på din kropp, försök följa det den säger, ät rätt och rör dig regelbundet så ska du se att det händer saker. Välj inte den dumma vägen. <3


Dagens pepp-låt

Blir snart att sova

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på Justin Bieber (ja, några av hans låtar gillar jag. :D) och hostar lite. Är inte helt återställd än, men vi får hoppas jag blir det snart. Detta blir nu mitt sjunde inlägg idag, så känns skönt att vara tillbaka och kunna blogga igen. :) Jag har saknat att blogga otroligt mycket faktiskt. Nu har jag ju min nya design också, som jag är jättenöjd med. :) Allting känns bara så rätt med den. Det är kul att förändra lite och det var helt klart värt att byta och få en förändring känner jag. Hoppas ni sover gott när ni ska sova. :)

Amning

Amning, det är ju ett väldigt hett samtalsämne.
Vad jag anser om amning? Jag är för amning, likaså offentlig amning. Om man är mamma och ammar, så kan man ibland behöva gå ut, man ska inte behöva stänga in sig eller gå utan sitt barn. Blir barnet hungrigt, ja då matar man barnet, med amning om det nu är det man använder sig av, inget mer med det.

Varför ska bara vuxna och äldre barn få äta mat, men inte bebisar? Det är inget sexuellt i att ett bröst råkas visas lite för att bebisen vill ha mat. Jag ser hellre fullt med ammande kvinnor, än att barnen ska ligga hungriga och må dåligt. Ska mamman gå undan? - Nej, det tycker jag inte, varför skulle hon? De som inte klarar av att se ett barn få mat kan väl titta åt ett annat håll eller gå därifrån. Skulle mamman ta upp en toalett för att amma så skulle folk bli sura för det med, för toaletter ska man kissa och bajsa på och någon annan kan ju behöva in!!! Sen hur mysigt är det att amma på offentlig ofräsch toalett? 


Amning är naturligt och barnen behöver mat, varför skulle det vara fel att ge sitt barn? Jag kan se många som äter slaskigt, som tuggar med öppen mun eller vad det nu kan vara, men inte vill jag förbjuda dem att äta på offentliga platser. Om det är jag som störs av det, så är det också mitt problem, ingen annanas.

Kvinnor: Amma på, offentligt eller inte! Blir ditt barn hungrigt så tycker jag du givetvis ska ge barnet mat. Skit i folk som stör sig, bebisar måste också ha mat. Klarar de inte av att barnet får mat så är det deras problem, inte ditt!

Ny design!INNAN

EFTER

HISS/DISS? :) Jag är jättenöjd med min nya design. Älskade den förra också, men kände för att göra om lite nu och ha lite nyare bilder. :) Tack så jättemycket till adaras.se som gjort min nya design!

Måndagstipset

Jag tänkte tipsa om en jättehärlig bodylotion idag. :) Jag tycker denna doftar fantastiskt gott. Jag har den inte själv ännu, men den ska införskaffas. Jag fick lukta på denna hos en vän och blev fast direkt. :) Du hittar den hos lyko.se för 240 kr. Klicka HÄÄÄR för att komma dit direkt.

Dagens inspiration

Bildkälla

Eftersom vi får se så mycket bilder på smala människor i tidningar och så vidare, så tänkte jag använda mig av lite större modeller, för att det faktiskt ska bli mer accepterat att också vara lite större. Jag tycker vi får se för lite kroppsformer i media, för långt ifrån alla ser ut som victoria secrets modellerna, därför är det dags att även ta fram lite andra kroppstyper!

Minitest: Mascara


Recept milkshake (repost)


Tävlingen avslutad!Nu är tävlingen avslutad och vinnaren blev Janina Karlsson. Du är nu kontaktad på mejlen och jag vill ha svar så fort som möjligt så evasunderklader.se kan skicka din vara. :) Grattis till dig och till er som inte vann, bättre lycka nästa gång. Hoppas ni deltar i fler tävlingar. :)

Fortfarande sjuk...

Hej på er! Här har det ekat tomt nu ett tag.
Jag är fortfarande sjuk, men ville bara titta in en snabbis. Har svarat av alla kommentarer och gör ett snabbt inlägg i alla fall. :) Saknar att blogga, men just nu har jag inte orken att tänka ut inlägg. :( Jag lovar att jag ska uppdatera bättre när jag är frisk igen. Tack för alla kommentarer ni har skickat i alla fall, ni betyder mycket. :) Hoppas ni har det underbart i alla fall. Puss puss.Blir en sådan där normal bild som är tagen förra veckan. :P
 

sjuk....
Inte lätt att vara liten


Haha, det är inte lätt att ha små händer. :P Min mobil är den lilla sonyn som är perfekt för mina händer. :P Älsklingens samsung är ju typ lika stor som min hand. :P

Folk vill bli provocerade

Folk verkar älska att provoceras, vilket jag tycker är lite märkligt egentligen.
Många av de största bloggarna har tagit sig upp genom att provocera och detta händer fortfarande. Folk läser gärna bloggar där de får bli äcklade, sura, ledsna och förbannade. Jag brukar i stort sett aldrig bli provocerad av bloggar och när det väl händer så slutar jag att läsa, då jag anser att det är onödigt att bli sur i onödan.

Jag läser hellre bloggar där jag mår bra, känner mig glad och kan inspireras av. Hur kommer det sig egentligen att så många människor älskar att provoceras och bli arga? Är människan byggd så, att vi hellre går och är arga, bittra och sura än att må bra? Man ser ju ofta i kommentarsfälten hos bloggar som provocerar att läsarna rasar (om de nu är seriösa) så jag förstår inte riktigt...


Hemmagjord kebab


Igår gjorde vi hemmagjord kebabrulle. :) Blev väldigt bra faktiskt. Använde oss av wrapsbröd, vit kebabsås, grönsaker och kebabkött. :)

Vara öppen om sina problem

Jag tycker det är viktigt att man är öppen om sina problem, i alla fall för sin omgivning.
För mig är det viktigt att vara öppen även för andra, eftersom jag vill kunna hjälpa andra människor. När jag är öppen om saker och exempelvis berättar om min sjukdom, om att jag varit mobbad eller andra saker jag har upplevt så bearbetar jag också sakerna som har hänt mig, samtidigt som jag kan ge stöttning till andra. 

Som många av er vet så var jag ju med i FRIDA-tidningen och berättade om min sjukdom giftstruma. Det var ett stort steg för mig, eftersom jag skämdes oerhört mycket för vissa bilder när jag var yngre. Jag ville bara kasta bort alla bilder från när jag var liten, men nu har jag visat upp dem för alla FRIDA-fans, vilket känns stort.

Jag bearbetar mina upplevelser mer och mer för varje dag, genom att vara öppen om dem. Jag har inget att skämmas för, och det har inte du heller. Våga vara öppen, i alla fall för dina nära. <3


PÅMINNELSE, TÄVLINGEN!

KLICKA HÄÄÄÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN

Dagens smarta ord
Dagens skratt
Dagens smarta ord


Bildkälla

Hög panna

Jag var länge missnöjd med att jag har en hög panna. Jag avskydde den.
Trots det försökte jag aldrig dölja den i en lugg eller något liknande. Men jag kände mig inte bekväm med att ha en hög panna. Folk började klaga på min panna på Internet och till slut tröttnade jag på att ogilla min panna. Jag började gilla den och när folk drev med mig om att den var så hög så var jag med på att driva tillbaka. Jag sa att min panna är så hög så att den fungerar som en landningsbana och jag kände att min panna är inte alls ful för att den är lite högre än många andra pannor. Det är faktiskt snyggt att ha en hög panna, att ha ögonbrynen lite längre ifrån hårfästet. Jag är nöjd med att ha det så idag, för vem bryr sig egentligen hur en panna ser ut?

Om någon ogillar dig på grund av din panna så är de inte värda dig. Jag är exakt lika snygg som andra och jag är exakt lika mycket värd som andra. Det är du med! Hög panna eller inte, we are fucking awsome!


Bilder

Snygg stil man har när man bara är hemma och slappar. :P Gjorde milkshake igår också btw, jättegott! :)

Följ min nya bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin

 

Ingen update

Idag kommer det tyvärr inte bli någon uppdatering. Fungerar inte att ladda upp bilder, filmer, knappt att ladda en sida. Jävla skit internet! Men vi hörs framöver när Internet vill fungera igen. 

Liten photoshootNågra bilder av dagens photoshoot. :)

FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN CDON.COM

Lyssna på din kroppFörsta maj

Godmorgon på er! Nu är det alltså första maj då och jag känner att jag har varit dålig på att uppdatera om just att må bra den senaste tiden... Det har varit svårt att hitta inspiration, men jag ska försöka så gott jag kan igen. Igår var det valborg och många var nog och kollade på brasan eller festade. Själv satt man hemma med fästmannen och spelade fear och the sims. :P Hade en jättehärlig kväll i alla fall. Nu ska jag försöka skriva ihop lite nya inlägg till er, om jag får ihop något. :P


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...