Tjejer och killar
Jag sitter och tänker på hur jag skulle inreda barnrummet när jag får barn.
Om jag får en tjej vill jag ha mycket rosa saker, eftersom jag älskar rosa. Får jag en kille vill jag nog ha mycket gröna saker, då min fästman älskar grönt. Men när de blir äldre och blir mer egna individer så tycker jag att de ska få bestämma själva vilka färger de gillar, vad de vill leka med och hur de vill vara. Jag skulle nog inte måla ett rum rosa, blått eller grönt. Jag skulle nog välja att ha en vit vägg, och pryda den med fina saker istället.

När barnen är väldigt små så kan man ju bestämma vilka kläder och vilka färger de ska ha, men jag tycker inte man ska styra och ställa så mycket när de blir äldre. De ska ju faktiskt bli egna individer, då måste de ju också få utvecklas och välja själva hur de vill vara. Min son kommer få leka med barbie, han kommer få leka med bilar, likaså för min dotter. Så har jag alltid haft det och jag vill ge möjligheten till mina barn att välja.

Är du väldigt strikt med att dina barn/framtida barn ska leka med just "tjejsaker" eller "killsaker"? 

#1 - Maria

Det blir nog att man styr upp det lite i början när dom är små, men sen tycker jag också dom ska få vara med och välja. Dock tänker jag nog inte ta på min ev sov en rosa klänning som han får springa med till skolan =)
Kram

#2 - Anonym

Jag kan ju tyvärr inte få några, vilket kändes hårt då jag också hade sådana planer. Barnet skulle få en sparkdräkt där det stod i wanna rock :) och om det blev en flicka skulle hon få ett rosa rum och leka prinsessa.men men.....livet blir inte som man tror. Det här drabbar en på hundratusen så det är ju inte direkt vanligt.

Svar: Jag beklagar. :/ Men du kanske kan adoptera eller något, då kan du ju ändå göra ett rosa rum och så. :) Hoppas du hittar en lösning på allting i alla fall. Kram.
Evah Åberg