Mannen står för notan, okej eller inte?

Det är ganska stora diskussioner om det är okej som man att betala notan på en dejt. 
Många kvinnor känner att de blir klappade på huvudet om mannen betalar och vissa är beredda att gå därifrån om mannen erbjuder sig att betala. Jag kan inte riktigt förstå det här om jag ska vara ärlig. Om en man erbjuder sig att betala så innebär ju inte det att han ser ned på en och ser en som någon han kan köpa, det är ju bara en fin grej att han tycker man är värd att lägga sina pengar på enligt mig. 

Jag tycker inte det är ett krav att mannen ska betala, jag tycker det beror på personerna och situationen. Men om jag går på en första dejt och han erbjuder sig att betala så skulle jag säga: "Tack, vad snällt, men nästa gång betalar jag!" exempelvis. Då har man ju fått fram att man vill ses igen, samt att jag är villig att betala jag med och visar att jag inte tar för givet att han ska stå för det. Jag tycker det är att vara en gentleman om man erbjuder sig att betala notan faktiskt, jag tycker det är fint av mannen faktiskt att göra det och jag tycker vi ska bevara gentlemännen.


Dagens skratt


 
Gilla sidan eller sk*t i det

Alla har ett ansvar

När det gäller mobbning är det viktigt att alla inser sin del av ansvaret. 
Vi lever alla tillsammans i ett samhälle där vi måste samarbeta. Om du och jag är med och försöker motverka mobbning så minskar också risken att dina barn, mina barn, våra syskon och våra övriga nära blir utsatta. Du som är barn/tonåring kanske inte tänker så långt. Men försök tänka så här. Du har en lillasyster/lillebror som du älskar otroligt mycket. Skulle du vilja att hon/han blev utsatt för mobbning och kränkningar? Även om du är ett barn/tonåring så måste du också lära dig vikten av ansvar och se vad du kan göra för att minska mobbning. Oavsett om vi är 13, 20 eller 50 så måste vi ta ansvar till en viss del. Vi alla kan göra något och vi alla måste bidra till något i samhället. En dag kanske det är just ditt barn som blir utsatt och då vill du väl att någon ska bry sig om hur ditt barn känner och tänker?

Vad kan vi då göra för att ta vårat ansvar?

 Föregå med gott exempel. Att inte kränka någon eller vara elak mot någon för att faktiskt visa andra hur det ska gå till. Om vuxna tar sitt ansvar och slutar kränka så lär sig också barn och ungdomar på ett helt annat sätt. Var en god förebild, oavsett om du är 13 eller 50.

 Berätta för någon om vi ser någon bli utsatt. Man kan berätta för lärare/rektorer, föräldrar, vänners föräldrar, arbetskollegor eller chefen exempelvis. Det är viktigt att man berättar för någon så man kan hjälpa personen som är utsatt.

 Försöka komma fram till en lösning om man får höra att någon är utsatt. Om du som vuxen får veta att exempelvis en elev eller ditt barns vän är utsatt, försök då hjälpa till och komma på en lösning. Bry dig och kolla runtomrking dig vad som faktiskt händer. Blunda inte för det.

 Informera andra om mobbning. Har du barn? Diskutera då mobbning hemma och berätta vad mobbning är, vad som inte är okej, hur det kan kännas, vad man får inte får göra, vad som kan hända om man mobbar någon och förklara ordentligt. Se till att föra en dialog så barnet förstår.Vilket yrke passar ditt stjärntecken?

 
Jag satt och läste lite på veckorevyn om vilket yrke som passar en stjärntecken och jag känner faktiskt igen mig i det här. Både journalist och skribent är något jag länge tänkt på. Programledare vet jag inte men det vore kul att prova på. Konstigt att sådant där kan stämma in så pass bra faktiskt.

Torsdagsbloggen


 
Idag vill jag tipsa om Milinas blogg. Jag följer hennes blogg då jag tycker den är väldigt intressant. Hon skriver om sina åsikter, erfarenheter, vardag och tipsar även om olika ting. Hon är väldigt öppen och man känner igen sig i mycket av det hon skriver. För att besöka hennes blogg, klicka på bilden eller hennes namn.Vill du också bli torsdagens blogg? Kommentera med din bloggadress och en nominering till varför just du ska bli utsedd.

Ett nej är ett nej!

 

 
I denna reklamfilm får man se hur grupptryck kan påverka människan negativt.
6 av 10 svenskar har utsatts för övertalningsförsök att dricka alkohol eller dricka mer alkohol än de tänkt sig. 8 av 10 svenskar säger att det förväntas att dricka alkohol i sociala sammanhang. Alltså att tjata och pressa någon till att dricka börjar bli allt vanligare. 

Ett nej är alltid ett nej, oavsett om det gäller sex, alkohol, godis, pizza, att köra för fort eller att snatta. Säger man nej, då är det ett nej och då får alla andra helt enkelt acceptera det! De flesta är eniga om att nej är ett nej när det kommer till våldtäkt, varför gäller inte den normen alkohol också? Nej, då är man tråkig som inte dricker eller som bara tar ett glas, medan andra tar 4. Då är man fjantig och feg. Om du säger nej, då ska det också vara ett nej! 

Börja tänka efter, vilka umgås du med? Respekterar din omgivning dina val när du säger nej, eller känner du dig pressad till att göra dem till lags hela tiden? Kan du säga nej och känna att du får vara med lika mycket i gruppen ändå? Om dina svar är att du känner dig pressad, utanför och att du hela tiden vill göra dem till lags, ifrågasätt dig själv då varför du umgås med dessa människor. Du är mer värd än så!

Dagens smarta ord


Vem gör du saker för?

Fundera ett tag på vem du gör saker för.
Varför väljer du att göra de val du gör i livet? Vem gör du dessa val för? Försök förstå att du ska välja för din egen skull, inte för andras. Säg att du inte har lust dra på kryssning med dina vänner, för du vill hellre bara ta det lugnt och varva ned lite för att du har det stressigt på jobbet. Följer du ändå med, fast du verkligen inte vill och orkar? Man måste också få tänka på sig själv och vad man själv vill och orkar. För om inte du mår bra, hur ska du då kunna vara ett bra sällskap till de andra? Börja lyssna mer till dig själv och förstå vikten av ditt eget mående och din egen vilja.


FilmtipsetINFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN NYHETER24.SE

Dagens pepplåt
 

Att må dåligt

Det är nog väldigt många som går och mår dåligt i sig själva i det tysta.
De kanske skäms över att de mår dåligt och skäms över att söka hjälp. Det är så mycket krav på oss som människor. Men vi är inte mer än människor, vi kan inte leva som supermänniskor där vi aldrig gör fel, aldrig mår dåligt eller aldrig behöver hjälp. Vi är alla där ibland där vi känner att våran värld rasar samman, där vi inte alls vet vad vi ska göra. Men det är okej att be om hjälp, det är okej att behöva en axel att luta sig mot.

Det är inget fel i att må dåligt för om vi inte vet hur det är att må dåligt, hur ska vi kunna ta vara på studerna som är bra då? Du måste inse att det är inte fel i att må dåligt och behöva hjälp, du behöver inte skämmas för något. Det gör dig inte dum eller hemsk, bara mänsklig. 


Övning ger färdighet

Självkänsla och självförtroende är en så kallad färskvara som man måste fylla på om och om igen. Det räcker inte med att man övade upp sin självkänsla för 10 år sedan. Vi möter titt som tätt motgångar av alla möjliga slag och då kan både självkänslan och självförtroende få sig en törn. Då är det viktigt att man jobbar på att fylla på den igen och jobbar med sig själv.

Säg att du ska ha teoriprov för körkort. Då pluggar du inför det så det går bra eller hur? Du får tänka på exakt samma vis när det gäller dig själv och ditt mående. Om du är på botten och mår väldigt dåligt i dig själv och möter en motgång så kan den motgången kännas ännu värre än om du hade mått relativt bra i dig själv innan du mötte denna motgången, så se det som en investering i framtiden. Övning ger färdighet!


Tävlingen är avslutad!

 
 
Nu har jag avslutat tävlingen om att vinna ett sminkset och vinnaren blev Nnad. Grattis till dig tjejen och tack till alla som deltog. :) Hoppas ni fortsätter delta i olika tävlingar!

En läsares historia om mobbning

 


 

Tisdagsinspirationen


 
We♥it

Att ta ansvar

Att lära sig ta ansvar är viktigt.
Att ta ansvar för vem man är, vem man vill vara, vad man vill göra och vilka man vill ha omkring sig. Man styr själv sitt eget liv och därför är det viktigt att man själv tar ansvar för det man gör. Det är viktigt att se vad man gör och vad man kan bättra på hos sig själv. Men det är också viktigt att ens omgivning kan ge konstruktiv kritik. Det är inte alltid lätt att veta vad som gick fel exempelvis i en relation. Man gör saker man kanske inte tänker på att man gör. Och då är det viktigt att man får veta det man kan bättra sig. Det handlar inte om att lägga skuld på någon eller vara otrevlig, men att exempelvis ta sitt ansvar och berätta för sin partner: "Det sårade mig att du säger så här. Jag önskar att du kunde säga så här istället för jag blev väldigt ledsen av det här." 

Då får ju också partnern ta sitt ansvar och faktiskt försöka bättra sig på det när personen väl vet om det. Försök lära dig att ta ansvar för ditt eget liv och ditt eget måeende. Rensa bort människor som tar din energi och omge dig med de människor som får dig att må bra. Ta ansvar för dina handlningar, både när det gäller dig själv och andra.


Nytt i garderoben 
Fått hem lite saker från gömda juveler. :) Leggingsen längst ned är så jäkla snygga, sådan härlig färg som verkligen utmärker sig och sköna på var de också. Det var faktiskt favoriterna i paketet. 

Måndagstipset


Idag vill jag faktiskt tipsa om julklänningar. Dessa 6 blev i alla fall mina favoriter. :)

Humor och skratt

Jag tycker att humor är en enormt viktigt sak i livet. 
Det finns så mycket motgångar och elände i denna världen, så det hjälper att skratta och försöka lätta upp stämningen ibland. Jag är ju själv väldigt sjuk och har många i min omgivning som är väldigt sjuka. Vi brukar alltid säga att vi har överlevt på grund av att vi kan skämta om allting och skratta åt det ibland. 

Min ena syster har ju DAMP och ibland kan vi bara få för oss att skämta om detta när hon blir lite sur och säga till henne exempelvis: "Men damp ner dig nu!" på värmländska då förstås. Och då börjar vi alla skratta och så kan man istället lösa problemet istället för att reta upp sig på något. För oss fungerar detta väldigt bra och jag tror att fler skulle behöva skratta oftare faktiskt. 

Har du lätt för att skratta och skrattar du åt dina egna problem ibland?


Träna upp din självkänsla Lär dig skilja på begreppen självkänsla och självförtroende. - Självkänsla är att veta sitt eget värde, att veta att man är värdefull som person och att man är bra. Alltså det man är.

Sjävförtroende är sin egen tro på sin förmåga, att man är bra på exempelvis fotboll eller matte. Alltså det man gör.


 Lär dig att bekräfta dig själv. - Det är viktigt att man inser vad bra man är och vad mycket bra saker man faktiskt gör. Det är lätt att man glömmer bort de där småsakerna man gör varje dag, för det blir vardag. Så skriv små listor då och då om vad som är bra, vad du är bra på och vad du har gjort under dagen som är bra.


 Lev som du lär. - Vad skulle du säga till dina vänner om de mår dåligt? Skulle du säga: "fan vad ful du är, ingen tycker om dig."? Det tror jag inte att du skulle göra, så varför ska du säga så till dig själv? Behandla dig själv som du behandlar din bästa vän. 


 

Har du blivit utsatt?PS: Du får vara helt anonym!

You wanna know when I'll give up? Never

Så intressant hur folk fungerar egentligen. Jag hinner inte alltid svara på alla meddelanden jag får på en dejtningssida jag är medlem på, så jag sorterar, de jag tycker är intressanta och bor relativt nära svarar jag på. De andra ignorerar jag, för jag väljer att lägga tiden på de som är intressanta för mig som det kan bli något med. Men då får man meddelande 01.42 av en kille att man är vacker. Jag läste det men svarade inte då han bor 162 mil bort, 14 timmars bilresa. 01.52 skriver han att jag är en fucking loser, en jävla bitch som inte bryr sig om folk, att jag har hängbröst och måste visa dem hela tiden. Hur moget är detta på en skala? På en seriös dejtningssida också? Han skulle verkligen behöva läsa min blogg och träna upp sig så han kan ta en diss i alla fall. :P Men fick mig ett gott skratt såhär på morgonen i alla fall, då detta är så sjukt löjligt att det är som en parodi på livet.
 
Självklart går inte alla in för att läsa mina texter. Vissa är inne för att titta på bilderna, andra för att kolla videobloggar, andra för att bara störa sig. Men jag märker vilka som är inne för att läsa mina texter, då de är trogna på att kommentera eller skriva någon annanstans vad de gillar i bloggen så ja, många läser min blogg för mina texter.

För jag vill ju veta om kärlek finns

Jag saknar kärleken så himla mycket faktiskt.
Allt det där som ingår i kärlek. Trygghet, värme, närhet, att älska, att bli älskad, att få ta, att få ge. Jag vet att jag har så mycket kärlek att ge och jag söker den där speciella som förtjänar den. Kärlek betyder mycket för mig och det har alltid gjort det. Jag gillar inte att vara singel, men det innebär inte att jag tänker bli tillsammans med vem som helst. Det innebär inte att jag efter en träff vill bli tillsammans med någon. Jag vill lära känna personen innan och även om jag träffar en kille så innebär det inte att han är rätt och att vi ska bli tillsammans. Det är något tiden får utvisa.

Självklart vill jag hitta den rätte för jag vill skapa en familj och ett liv tillsammans.
Jag vill ha barn, hus och allt det där. Men det innebär inte heller att jag vill skaffa barn efter 3 månader tillsammans. Jag vill ha tiden som par först innan man tar på sig ett livslångt ansvar. Jag saknar att ha någon att dela allting med, att få skratta och gråta med, att få prata med någon hela nätterna och känna det där pirret i magen. I just love that feeling!

 
Bild från början av året

Award

Jag blev utmanad av Stockholmsmorsan.

 

Hur tror du att andra personen skulle beskriva dig med 3 ord?
SVAR: De flesta brukar beskriva mig som glad, lätt att prata med och empatisk.

Vad är ditt mål i livet? Alternativt ett del mål?
SVAR: Jag vill gärna träffa den rätte och skaffa barn och ett liv med.

Berätta om något som gör dig lycklig.
SVAR: Jag blir lycklig av att göra andra glada och få andra att må bra.

Om du kunde välja en superkraft för en dag. Vilken skulle du välja och vad skulle du göra?
SVAR: Jag skulle vilja ha en superkraft så jag kan få andra människor att tänka om, att sluta kriga och bråka med varandra. Så att fattigdom och svält försvann från denna jorden och att människor kunde må bra.

Är du svartsjuk av dig? Om du är, hur gör du för att hantera det?
SVAR: Självklart är jag svartsjuk till en viss del. Man är ju rädd att förlora den man älskar. Jag försöker prata med min partner om det och reda ut det.

Vem ser du upp till och varför?
SVAR: Jag ser upp till min funktionshindrade syster Sofie, då hon är en av de starkaste människor jag känner och kämpar på så otroligt mycket.

Vad är du stolt över?
SVAR: Jag är stolt över att jag är så stark som jag är och går min egen väg.

Om ni bara fick lära era barn en sak i livet, vad skulle det vara?
SVAR: Att respektera sig själva och andra.

Vad är din största rädsla?
SVAR: Att mista mina nära och kära.

Vem berättar du nyheter till först?
SVAR: Min familj.

Berätta något som dina läsare inte vet om dig.
SVAR: Jag har faktiskt aldrig haft utegångsförbud eller fått någon typ av straff. Jag har aldrig gjort något så jag har behövts straffats på det viset.

Jag utmanar: Lica, babustylee, Sandra, Hanna

Mina frågor till er:

1. Har du några syskon? I så fall hur många?
2. Vad är ditt lyckligaste minne?
3. Hur ser ditt liv ut om 10 år?
4. Vad är ditt favoritgodis/snacks?
5. Favoritprogram på tv?
6. Vad har du för telefon?
7. Tycker du själv att du är hälsosam?
8. När mår du som bäst?
9. När mår du som sämst?
10. Vad önskar du dig i julklapp?
11. Favorutlåt?


Dagens smarta ord


 

Dagens skratt


 

Perfektion

Det finns människor som anses som nästintill perfekta av andra människor.
Många gånger tror de att saker och ting är så lätta för dessa människor som de anser vara perfekta. Men de inser inte att de här "perfekta" människorna också har dåliga dagar, också har problem i kärlekslivet, arbetsituationer eller komplex. Detta är något vi alla upplever någon gång i livet, ingen går helt genom livet smärtfritt. Den personen du anser ha de snyggaste benen du sett, som du är avundsjuk på har också komplex för något. Kanske just för sina ben. Du kanske tror att personen aldrig mår dåligt eller aldrig har komplex, men det är fel. Du kanske också jämför dig eftersom du själv har komplex för något.

Men jag tycker inte att du ska sikta mot att bli perfekt och bli av med alla komplex och problem, för det är omöjligt. Jag tycker du ska ha som mål att bli nöjd med dig själv, respektera och älska dig själv för att du är som du är. Jag är nöjd med mig själv, men jag har fortfarande vissa komplex som jag tror följer med när man lever. Men det är inget jag fokuserar på varje dag, jag lägger energin på det jag är mer nöjd med helt enkelt. Försök göra det du med!

 

Gammal bild från början av 2012.

Dagens pepplåt
Torsdagsbloggen


 
Idag vill jag tipsa om Emelies blogg. Hon skriver om mode och tipsar om mycket fina saker. När man går in på hennes blogg blir man väldigt inspirerad och det gillar jag. Hon har koll på modet och hur man kan få ihop en fin outfit. Så om ni gillar mode tycker jag absolut att ni ska kolla in hennes blogg. Det gör ni genom att klicka på bilden eller på hennes namn.Vill du också bli torsdagens blogg?
Kommentera då med din bloggadress och en motivering till varför jag ska utse just dig och din blogg.

Påminnelse tävling - vinn sminkset

 
GLÖM INTE BORT ATT DELTA I TÄVLINGEN. DEN AVSLUTAS DEN 25:E SÅ FÖR ATT LÄSA MER OCH ANMÄLA DIG, KLICKA [HÄÄÄÄR]

Dagens smarta ordFörändringar

Något jag tycker är viktigt att inse är att mångar förändringar börjar hos en själv.
Säg att du exempelvis vill bli mer hälsosam och vältränad. Då börjar det med att du ska vara villig att sluta proppa i dig massor av onyttigheter och faktiskt börja röra på dig regelbundet. Sitt inte bara och klaga om du inte är beredd att jobba för det. Ta tag i det och gör ditt bästa för att komma till det målet du vill uppnå. Det kanske kommer vara svårt ibland och kännas hopplöst, men det går, det lovar jag. Först måste du bara inse att det är du som styr ditt eget liv och kan göra något åt det. Du kommer klara det, jag tror på dig!

Börja med att:

  1. Tänka efter, vad vill du förändra?
  2. Tänka efter, varför vill du förändra detta?
  3. Tänka efter, hur ska du komma dit?Poledancing # 2
Inne på min 12 vecka inom träningen och det går verkligen framåt. :) Jag älskar denna träningsformen. Jobbigt som tusan och gör ont men det är helt klart värt det!

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Filmtipset

 

INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens låt
Don't stop believing

Ibland kan jag känna att jag vill sluta blogga.
Ibland kan det vara riktigt jobbigt att försöka hinna med allting. Men så kommer det kommentarer och mejl där ni läsare tackar mig för det jag gör, för att ni mår dåligt och när ni går in på min blogg så mår ni genast bättre. Den känslan jag får när jag läser det kan inte beskrivas i ord. Ni peppar mig lika mycket som jag peppar er och jag blir så enormt glad över era fina kommentarer och mejl. Jag älskar att skriva och hjälpa er, det är en av de bästa känslorna jag vet. Så detta inlägg är ett tack till alla er som peppar mig tillbaka varje dag.

Men det är också ett inlägg för att peppa er till att våga göra det ni vill och tror på. Gör det ni mår bra av helt enkelt. Även det man verkligen älskar kan vara svårt ibland, vi är ju bara människor. Det får vara svårt och man får kännna att man vill ge upp ibland. Men följ din dröm och sluta aldrig tro på den. 

 

Dagens smarta ord

 
Älska dig själv

Var realistisk

 
Många gånger sitter säkert tjejer och tittar på andra tjejer, som ser ut som bild nummer 6. De känner sig underlägnsa och får en dålig självkänsla för att de själva ser ut som bild nummer 1. Det de inte tänker på är ju faktiskt hur mycket det går att fejka med smink. De sitter och är avundsjuka på något som egentligen är fejkat, för när allt sminket försvinner från bild nummer 6 så ser hon exakt ut som på bild nummer 1. De sitter och jämför sig med något som är en illussion och inser inte att de är exakt lika vackra som tjejen de sitter och är avundsjuka på. Jag föredrar faktiskt bild nummer 1, då jag tycker att hennes naturliga skönhet kommer fram och man ser verkligen henne. Jag säger inte att hon är ful på bild nummer 6, absolut inte, bara att jag bättre gillar henne på bild nummer 1.

Så försök tänka till, jämför dig inte med andra och särskilt inte med någon som har extremt mycket smink på sig. Vi är alla vackra och unika som vi är. Vi ska ta vara på det. Tänk logiskt och inse att alla andra är inte heller så perfekta. Det är inte bara du som ser ut som bild nummer 1 osminkad och ofixad, men vi måste förstå hur vackra vi faktiskt är. Var dig själv och sluta jämföra dig, du är bra exakt som du är! 

Tisdagsinspirationen


 
We♥it

Må bra tips


Måndagstipset


 
Detta har faktiskt blivit en av mina nya favoriter så därför vill jag tipsa er om den. :) Jag totalt ÄÄÄÄLSKAR denna. Trodde inte den skulle vara så god när jag först provade den, men sen kunde jag knappt sluta äta. :P Helt fantastisk så ni som inte provat borde göra det om ni gillar och tål nötter. :)

Varför jag inte bloggat

Anledningen att jag inte har bloggat i helgen är att jag har behövt vila. Har inte mått bra och idag har jag sovit extremt mycket. Jag vet egentligen inte varför jag mått dåligt, eller jo det hände ju en grej, det är dock inget jag tänker gå in på här, men utöver det så vet jag inte. Så jag kände att jag prioriterade mitt mående framför bloggen och det har varit skönt att faktiskt vara i stort sett datorfri under helgen. Idag firade vi också min funktionshindrade syster Sofie, men hon mådde inte heller så bra, så kalaset blev väldigt kort. Hon la sig i tårtan för hon var så trött haha. Men nöjd med presenterna blev hon i alla fall. :)


Vad är du stolt över?


Dagens skratt

 
 
 
Humorsidan

Respekt och empati

Respekt och empati. Det är två ord som jag tror att många människor skulle behöva lära sig mer. Tänk om alla människor respekterade varandra och sig själva vad bra saker och ting vore. Man har faktiskt användning för respekt och empati i många olika sammanhang. Bilolyckor skulle minska om människor respekterade andras liv i trafiken. Mobbning skulle minska. Skilsmässor skulle också minska. Det är extremt många saker som skulle minska i vårat samhälle om människor bara respekterade varandra och sig själva.

Många människor tänker: "Så länge det inte händer mig och mina nära så bryr jag mig inte." Men vem kan garantera att det inte kommer hända en själv och ens nära när människor har den synen? Om alla bara kunde respektera varandra och ta sitt ansvar för saker och ting i livet så skulle också risken minska att det just händer en själv och ens nära. Säg att du kör vårdslöst i trafiken och skadar/dödar någon. Den personen har också nära som tänker och känner som du. Som känner den sorg och smärta som du känner/skulle känna om det hände dina nära. Du vill att personer ska respektera dig och dina nära, så varför ska inte du göra det för andra? "Ge av dig det du vill ha av mig." - Tommy Nilsson.

 


Torsdagsbloggen


 
Idag vill jag tipsa om Maddes blogg. :) Jag gillar hennes design, hennes tips och hennes blogg i allmänhet då jag blir inspirerad av att kolla in hennes sida. Hon lägger upp en del bilder på naglar och jag tycker de är enormt fina. Hon skriver också en del om shopping och sin vardag, en mysig blogg helt enkelt. :) För att besöka hennes blogg, klicka på hennes namn eller på bilden.Vill du också bli torsdagens blogg? Kommentera då med din bloggadress och en motivering till varför jag ska utse just dig till vinnare.

Må bra tips


Kroppskomplex och tankesättNytt i garderoben

 
Fått hem ett paket från gömda juveler med en snygg rosa klänning och en snygg sjal. :) Du vet väl att du kan handla nu och betala i februari hos gömda juveler? En väldigt bra deal enligt mig själv då det närmar sig jul och man kanske ska köpa in lite klappar. :) 

Filmtipset

 


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens smarta ord


 

Fuck cancer armband

 
Idag fick jag hem mitt armband från ung cancer. Det kostar 100 kr och jag känner att jag gärna vill kunna bidra på något sätt för att bekämpa cancern. Ni hittar armbanden hääär och de finns i olika färger och modeller.

Dagens låt
Bestäm dig!

Man kan inte alltid bestämma över sitt liv. Vissa saker sker tyvärr bara utan förvarning.
Men däremot kan man bestämma sig över sitt sätt att förhålla sig till vissa situationer och sitt sätt att se på sig själv. Man kan bestämma sig för att vara sin egen vän och älska sig själv. Man kan välja att skapa kärlek och tilltro till sig själv. Det kan ta tid, men har man bestämt sig så klarar man det till slut. 

Det är mycket som påverkar ens psykiska hälsa. Saker som kost, motion, sömn samt ens personlighet. För att försöka må så bra som möjligt så är det viktigt att man anpassar sin kost, motion och sömn efter en själv och vad ens kropp och psyke behöver för att må bra. Men det är också viktigt att jobba med sin personlighet. Om vi är positiva och älskar oss själva så är det lite lättare att hantera motgångar. Så att må bra handlar om många faktorer och allting går in i varandra på ett eller annat vis.


Var snäll mot andra - din väg till välmående

Jag tror det är viktigt att vara snäll mot andra för att kunna må så bra som möjligt själv.
Det kanske hjälper vissa människor för stunden att vara elaka mot andra, men jag tror inte att det fungerar i längden. Jag tror att man bara mår värre själv ju mer elak man är mot andra, om man faktiskt har ett samvete. Känner du att livet är jobbigt, att du mår dåligt för olika saker i livet och vill må bättre? Gör det på rätt sätt, hjälp både dig själv och andra genom att vara en snäll person. Då kommer det också kännas bättre för dig själv i längden. Peppa dig själv istället för att ta ut din ilska och sorg på andra människor, för det kommer inte hjälpa någon. 

Om du tänker efter. Vad skulle få dig att må som bäst? - Att säga till dig själv: "Jag är bra exakt som jag är, jag är fin exakt som jag är och jag är unik." - Eller att säga till någon annan: "Du är jätteful och äcklig, ingen älskar dig!"? Fundera på det ett tag och ifrågsätt dina egna svar, varför känner du som du gör? Ha en konversation med dig själv om det här.


Tisdagsinspirationen
 
1 | 2 | 3 | 4

Idag tänkte jag faktiskt göra tisdagsinspirationen till något annat. :) Detta inspireras jag väldigt mycket av och jag tycker att inredning är väldigt kul. Man kan må bra av att förändra lite hemma ibland och jag kan drömma mig bort lite när jag ser sådana här bilder, därför får detta bli inspirationen idag. :)

Dagens smarta ord


Tävling - vinn sminkset!

  
 
Tävlingen avslutas den 25/11!

Måndagstipset


 
Jag gillar denna parfymen faktiskt. :) Luktar riktigt gott och designen av flaskan tycker jag också. Tjejig och söt helt enkelt. :) Den kostar 359 kr kicks för 30 ml och du hittar den hääär.

Du duger exakt som du är!

Du ska aldrig skämmas över vem du är.
Du är du, du är unik, du är speciell och du är bra exakt som du är så varför ska du skämmas? Om du inte visar vem du själv är, utan spelar någon annan, hur ska då någon kunna älska dig? Alla kommer inte älska dig, alla kommer inte tycka om dig, men det finns de som kommer göra det så lägg tiden och energin på dem. Kasta ut dem ur ditt liv som inte respekterar dig för den du är, för du är värd så mycket mer.

Jag älskar barnfilmer och jag gillar verkligen Hannah Montana. Det kanske kan anses som barnsligt, men jag bryr mig inte om det. Det är så jag är och jag tänker inte ljuga om det. Det ska inte du heller göra. Var den du är och låt människor se vilken fantastisk person du faktiskt är och gillar de det inte så är det deras förlust!


Dagens smarta ordChocolate is my passion

 
Idag kom min funktionshindrade syster Sofie hem från Uddevalla. Hon har varit där med två av sina assistenter och de har varit på spa och grejer. Så nu kom hon hem med denna chokladask till oss andra i familjen. :) Jättefint av henne tycker jag och asken var ju så fin också. Min älskade syster. ♥

Baka baka


Pengar är viktigt

Pengar. Det är ett väldigt laddat samtalsämne många gånger faktiskt.
Jag tycker pengar är viktigt. Pengar gör så man överlever och man måste ha pengar för att kunna ha någonstans att bo och för att kunna äta, om man inte vill bo på gatan och äta sopor. Jag tycker också det är viktigt att ha så pass mycket pengar så man slipper oroa sig för om det går ihop varje månad eller inte. Det är inte särskilt kul att oroa sig för om man får någon oväntad utgift att det inte ska gå ihop den månaden. Det är ju inte heller särskilt kul att det bara går plus minus noll varje månad heller. Man kanske vill kunna spara lite pengar eller kunna köpa sig en ny vinterjacka, så därför är det också viktigt för mig att ha så pass bra ställt att man kan leva lite utöver mat och hyra.

Jag har sett människor i min närhet som haft det svårt att få det gå ihop ekonomiskt, där de har fått haft flera jobb för att få det att gå ihop och det är knappt så det gått ihop då.
Jag har sett vad det har tärt på dem eftersom de känner att de jobbar och sliter häcken av sig men ändå inte får det att gå ihop. Jag har själv aldrig varit där, men jag kan sätta mig in i andras situationer och jag ser pengars värde. Jag kan se mig som en materialist till en viss del, men det tror jag de flesta människor är som känner att de behöver mobiler, datorer, tv och så vidare. Pengar är det som gör att man överlever helt enkelt och därför är det viktigt.


Dagens smarta ord

 
Kissie

Plankstek

 
Igår var mamma, pappa och jag ute och åt plankstek. :) Hur gott som helst. Behövde komma ut och få unna sig lite gott och annorlunda. Var skönt att bara göra något med mamma och pappa för en gångs skull också. Tack för gårdagen. :) ♥

Jag köper hellre en chanel

Jag tycker det är så konstigt att kvinnor som köper sig dyra väskor döms så och det blir sådana diskussioner varför man behöver den dyra märkesväskan, att man skryter om man berättar att man köpt en och så vidare. Varför behöver man en ny och dyr tv? Räcker det inte med en av de billigare varianterna? Vi alla lägger pengar på olika saker och varför är en dyr tv eller en resa mer okej än en väska man länge velat ha? Varför skryter man mer om man visar en dyr märkesväska än en dyr tv? Jag skulle mycket hellre lägga mina pengar på en chanelväska än på alkohol och tobak som många andra gör. Räkna ihop vad en människa lägger på alkohol och tobak i snitt på ett år, är det då så farligt att köpa en chanelväska om man vill det? Du kanske hellre köper en ny tv, medan någon annan hellre köper en chanelväska för samma pris, whats the problem?

Dagens skratt


 
 

Dagens smarta ord

 
Självkänsla

You can only be you

Du vet väl om

 .... att du är vacker?

 .... att du är värdefull?

 ....att du är älskad?
 
 .... att du är unik?

 .... att du är stark?

 .... att du är bra exakt som du är?

 .... att ingen annan är som du?


Torsdagsbloggen

 

 
Idag vill jag tipsa om Sandras blogg. Hon skriver om sin andra hälft som sitter i fängelse och hur livet är som "Prison wife". Hon har också olika diagnoser som hon kämpar med varje dag och det är riktigt intressant att följa hennes vardag där hon kämpar vidare dag för dag och aldrig ger upp. Jag beundrar hennes styrka och därför tycker jag att hon förtjänar att bli torsdagens blogg. För att komma till hennes blogg, klicka på bilden eller hennes namn där uppe.Vill du också bli torsdagens blogg? Kommentera då med din blogg och en motivering till varför jag ska utse dig!

Fuck cancer


Dagens pepplåt

 


 

Motivation till träning

Jag tror på att träning får människor att må bättre, inte bara fysiskt utan också psykiskt. 
Man utsätter sig för utmaningar och man stimulerar både kropp och hjärna med aktivitet. Man sprider endorfiner och man blir glad när man ser resultat.

Alla kan börja gilla träning, det gäller bara att hitta något som man själv tycker är kul. Man får prova sig fram helt enkelt för det är viktigt att ha roligt när man tränar. Om man inte alls gillar det man gör så blir det hela svårare och man kanske inte hittar motivationen till att göra det. Det gäller att vara sin egen vän och peppa sig själv även när det känns som mörkast och det gäller allting i livet, inte bara fysisk träning.


Poledancing

 
En övning jag lärde mig nyss. :) Hade jättestora problem med det förra veckan och helt plötsligt så satt det bara. Bara att träna på tekniken nu när jag äntligen fattat lite av det. :)

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Filmtipset

 


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens smarta ord

 
Självkänsla

Det är gammalt nu

Jag får fortfarande kommentarer om mitt ex. Folk frågar vad som hände, om vi har kontakt, de berättar saker om honom och så vidare. Det har gått 4 månader sen det blev slut, jag har gått vidare. Jag pratar inte med honom och ser ingen anledning till att göra det heller. Jag har inget behov av att prata med honom och jag har inget behov av att prata om honom heller. Jag hoppas att han mår bra och är lycklig, men jag har inget med att göra vad han väljer att göra i sitt liv idag. Det är ett avslutat kapitel och vi har gått skilda vägar. Därför skulle jag uppskatta om ni läsare inte pratar om honom. Jag har släppt honom, gått vidare och har ett nytt liv. Han tillhör det förflutna och jag har inget med honom att göra idag. Tack på förhand. :)


Handla nu, betala i februari


Just nu har gömda juveler en deal att man kan handla nu och betala i februari. :) Det är ju perfekt nu när det börjar närma sig jultider och allting. Man kan ju hitta massor av julklappar här och det är ju alltid bra att man kan skjuta så mycket på betalningen. Kolla in och se om ni hittar något vettja! :)

Energitjuv?

 
 Personen gör dig osäker. - Du känner dig nöjd innan du träffar denna personen, men när ni mötts så känner du direkt för att gå hem och byta kläder. Du är rädd för att yttra dig om dina åsikter ifall personen kommer tycka de är konstiga och fel. 
 
 Personen tävlar, alltid, om allt! - Om det alltid är en tävlan om vem som har bäst betyg, mest pengar, mest ragg eller vad det nu kan vara så brukar det tära en hel del på vänskapen. Man ska vara glad för den andras skull, inte tävla och hoppas på att vinna allt hela tiden.

 Personen ger dig elaka kommentarer. - De elaka kommentarerna är ofta inlindade i en komplimang, vilket gör det svårare att märka om det faktiskt är en elak kommentar eller inte. Du ler och skrattar åt det men känner dig ändå sårad. Det kan vara saker som att din tröja är snygg, men passar bättre på en tjej med större bröst.

 Personen raggar på dina span. - Det är inte okej att ragga på någon man vet att ens kompis är intresserad av, än mindre om det är din partner hen raggar på. 

Dagens smarta ordBokasmart.se

Min dröm har alltid varit att åka till USA. Jag gillar verkligen naturen, landet, språket, allt möjligt där borta. Jag har faktiskt inte rest så mycket innan, för jag är flygrädd och rädd för att komma till en ny miljö. Men detta är något jag verkligen ska uppfylla. Jag gillar att resa och vill verkligen komma över min flygrädsla. Det skulle vara så häftigt att få komma till USA, få se så mycket, äta deras mat. 

Senast jag var utomlands (om man inte räknar grannländerna) så var jag ca 2-3 år tror jag och var i Spanien. Annars har jag faktiskt inte varit utomlands, vilket är ganska tråkigt egentligen. Det får bli ändring på det tycker jag. Ska komma över min flygrädsla och våga ta mig iväg, för det är något jag verkligen vill göra. :)

bokasmart.se kan man hitta billiga flygbiljetter för er som är intresserade av att resa och se sig omkring. Det är ju alltid skönt om man kan hitta lite billigare biljetter, resa kan ju vara väldigt dyrt så det underlättar ju en del. 

 


Sponsrat inlägg!

I love you <3


Han är ju bara för söt min älskade Nalle. :) Du är det finaste som finns!

Humor

 Glenn Close


 Johnny Depp
  Arnold Schwarzenegger
  Anne Hathaway

 
 
 

Nytt i garderoben

 Fått hem lite nytt från gömda juveler igen. :) Älskar den översta tröjan, så sjukt snygg och härligt tyg! Har jättemycket kläder från dem så snart är garderoberna helt fulla haha :D

Look at yourself

 

Detta är en video som får mig att må bra, som får mig att vilja kämpa och att livet faktiskt är värt något. Vi får inte ge upp. Vi har så mycket att leva för, oavsett om vi saknar en arm eller om vi tycker att livet är skit, vi har så mycket att leva för och vi är så värdefulla och bra exakt som vi är. Sluta aldrig tro på dig själv. 

Dagens smarta ord

 
Gilla sidan eller sk*t i det

Vad jag gillar med mig (repost)

 

Dagens skratt

 

Första november

Tänk att det redan är 1:a november... 2 månader till så är det nytt år, vart har 2013 tagit vägen?
Vilken helomvändning det har blivit detta året. Men jag tror att allting händer av en anledning. Så det jag har upplevt och känt detta året har varit extremt lärorikt. Jag har lärt att känna mig själv på nytt och blivit en annan person. Om två månader är det nytt år,undrar hur det året kommer att bli. Det finns fortfarande mycket att lära och jobba på. Men det går framåt dag för dag. Nästan så jag börjar känna lite julstress. :O Usch, det får jag inte tänka på nu.

Hoppas eran fredag och första novemver blir bra i alla fall! ♥

 
 
Bild från 2011

Dagens smarta ord

 
Självkänsla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...