Ett nej är ett nej!
 

 
I denna reklamfilm får man se hur grupptryck kan påverka människan negativt.
6 av 10 svenskar har utsatts för övertalningsförsök att dricka alkohol eller dricka mer alkohol än de tänkt sig. 8 av 10 svenskar säger att det förväntas att dricka alkohol i sociala sammanhang. Alltså att tjata och pressa någon till att dricka börjar bli allt vanligare. 

Ett nej är alltid ett nej, oavsett om det gäller sex, alkohol, godis, pizza, att köra för fort eller att snatta. Säger man nej, då är det ett nej och då får alla andra helt enkelt acceptera det! De flesta är eniga om att nej är ett nej när det kommer till våldtäkt, varför gäller inte den normen alkohol också? Nej, då är man tråkig som inte dricker eller som bara tar ett glas, medan andra tar 4. Då är man fjantig och feg. Om du säger nej, då ska det också vara ett nej! 

Börja tänka efter, vilka umgås du med? Respekterar din omgivning dina val när du säger nej, eller känner du dig pressad till att göra dem till lags hela tiden? Kan du säga nej och känna att du får vara med lika mycket i gruppen ändå? Om dina svar är att du känner dig pressad, utanför och att du hela tiden vill göra dem till lags, ifrågasätt dig själv då varför du umgås med dessa människor. Du är mer värd än så!
#1 - Milina

Grymt bra inlägg!

#2 - veronica eriksson

Riktigt bra skrivet, och riktigt bra blogg. Gillar verkligen detta inlägg! :) Kramar

#3 - anonym

Han Anders var snygg=)

Svar: Ja. :)
Evah Åberg