Torsdagsbloggen


 
Idag vill jag tipsa om Tess blogg. Hon skriver om sitt år i USA som aupair. Hon tar hand om en flicka på snart tre år och vill inspirera andra till att våga ta chansen. Man får uppleva mycket roliga saker och hon vill därför vara ett stöd för dem som undrar över hur detta är, både bra och dåliga saker. Därför tycker jag att hon förtjänar att vara torsdagens blogg, för att hon är så tuff och faktiskt flyttat till USA, you go girl! :) För att komma till Tess blogg, klicka på bilden eller hennes namn där uppe.Vill du också bli tordagens blogg? Kommentera då med din blogg och en motivering till varför. Har du redan kommenterat i förra inlägget? - Då behöver du inte göra det igen.

Må bra tips


Det där lilla extra

Jag brukar studera normalstörda och utvecklingsstörda människor.
Jag brukar jämföra dem och se vilka skillnader det är. Det jag blir så glad över, men också lite avundsjuk på när det gäller utvecklingsstörda är att de oftast är så positiva och glada. De ser saker på ett helt annat sätt, de ser det där lilla och det gör dem så otroligt glada. Vi normalstörda söker många gånger efter de stora sakerna, de där sakerna som bara får en att bubbla av lycka, men glömmer ofta bort grunden till att de där stora sakerna ska lyckas.

Just det har många utvecklingsstörda. De blir glada av småsaker och de uppskattar många gånger saker mer än vad vi normalstörda gör. Det vi tar för givet har inte alla. Jag tror att vi normalstörda skulle behöva lära oss lite, att se de mindre sakerna och uppskatta dem på ett annat sätt för att må ännu bättre än vad vi gör. Det kanske skulle hjälpa oss alla att få ett ännu lyckligare liv där vi både kan hjälpa oss själva och andra. Man kanske mår bra av att få en stor, lyxig och dyr bil, men utan en trygg, säker och lycklig grund att stå på, kommer vi då vara lyckliga av bara den bilen?


Dagens låt
Filmtipset
INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR HÄMTAD FRÅN WIKIPEDIA

Dagens låt
Dagens smarta ord

 
 
Gammal bild från 2012. :)

Konstruktiv kritik och feedback

Konstruktiv kritik, det är något jag tycker är viktigt. 
Jag tycker det är mycket bättre att skriva: "Jag tycker inte denna texten var så välformulerad. Enligt mig hade det varit bättre om du hade skrivit på detta vis istället för att skriva så som du gjorde nu." istället för att bara skriva att det är en otroligt dålig text. Det finns så mycket som kan vara dåligt och som kan bli bättre, därför tycker jag att det är viktigt att inte bara klaga. Om du ger mig ett klagomål på min text och bara skriver att den är dålig, hur ska jag då veta vad jag ska bättra på och hur jag ska bättra på den om du inte ger någon feeback förutom att den är dålig?

Och vad fick du ut av att skriva att min text var dålig? Blev den texten bättre? Blir mina framtida texter bättre när du inte sagt vad som är dåligt och hur du skulle vilja att det var istället? Detta är enligt mig något att tänka på när man ger feedback, att den är konstruktiv som man faktiskt kan ha användning av i många situationer. :)


Tisdagsinspirationen


 

Nytt i garderoben

 
Både klänning och strumpbyxor kommer från Gömda Juveler. :) Jag handlar mycket kläder därifrån och tycker verkligen de är superhärliga, bekväma och snygga. De har mycket rabatter och veckans klipp osv, så in och kolla om ni kan fynda något vettja. :)

Upp och ner

Just nu går mitt liv väldigt mycket upp och ner.
Jag har jättesvårt att äta och direkt jag försöker äta lite så mår jag illa direkt och får knappt i mig något. Det är otroligt jobbigt och gör att jag får mindre energi och ork till saker och ting. Det är också därför jag inte bloggar för tillfället, för att jag inte har energi till att tänka vad jag ska skriva om. 

Några verkade reagera på mitt senaste inlägg där jag har blåmärken på armen, oroa er inte. Det är efter poledancingen. :) När jag svingar mig runt så fastnar armen i ett visst läge och det blir friktion så jag får blåmärken, inget annat. Men det är helt klart värt det, för att det är så kul. :)


Pics


Dagens pepplåt 
"Ingen ska se mig gå ner mig. Jag kommer tillbaka. Här guppar ingen herrelös båt. 
Ett vingslag får luften att skaka. Ingen ska se mig gå ner mig, aldrig se mig så"

Denna låten får mig att tänka till i alla fall när han sjunger det jag skrivit ovanför. Så himla bra låt!

Tro på dig själv och det du gör!

Att tro på det man gör är jätteviktig. 
Om inte du tror på dig själv och det du gör, vem ska då göra det? Självklart kommer det finnas de som inte tror på dig oavsett hur mycket du tror på dig själv, men det har egentligen inte med saken att göra. Om du tror på dig själv och det du gör så kommer det bli lite lättare för dig att komma dit du vill. 

Du ska skriva en uppsats om poltitik men du tror inte på att du kommer att lyckas. Du intalar dig själv att du inte kan något om politik, att du inte kan lära dig och att det kommer gå åt helvete. Då är risken stor att du presterar sämre, för du "vet" ju redan att du kommer misslyckas.

Försök då istället att tänka: "Hey, jag kan inget om politik, men då är det på tiden att jag lär mig något om det. Jag ska göra mitt bästa på denna uppsatsen och det viktigaste är att jag i alla fall lär mig något." Då tänker du positivt och på så vis kan du prestera bättre. Tro på att du kan, för med lite övning och tid så kommer du kunna lite!


Perfekt höstklädsel!

Jag älskar Stickade tröjor , särskilt nu när det är höst/vinter ute.
Det är så skönt att bara kura in sig i en stickad tröja och de finns ju i så många olika färger, mönster och modeller. Jag tycker om att matcha stickat till en härlig tubhalsduk och leggings, någon snygg jacka och UGG:s till, det är en perfekt höstoutfit för mig. Det bästa är ju att de finns både tunnare och tjockare stickade tröjor så man kan variera från tillfälle och väder också. Jag brukar använda stickat även på sommaren om det är lite svalt ute eller kanske lite regnigt. Jag tror faktiskt att stickat går att använda till allt och när som helst på året/dygnet. Det är både snyggt och bekvämt. Varför inte matcha en stor stickad tröja till en finare kjol och stoppa in tröjan lite? Blir hur snyggt som helst. Experimentera med färger och form så ska du se att du hittar rätt för just dig! 

 
Sponsrat inlägg!

Olika typer av mobbning

Man kan vara mobbad på olika sätt.
Den kan vara psykisk, så som ord, utfrysning, olika gester och ljud exempelvis. Den kan också vara fysisk där man kanske slår personen, knuffar den, tar personens kläder och så vidare. Oavsett vilken typ det är, så är det aldrig du som är utsatt som har gjort fel. Oavsett viljen typ det är så är det alltid lika fel, oavsett vilken typ det är så känns den på samma vis. Det är fortfarande lika hemskt, oavsett vilken typ av mobbning man än blir utsatt för. 

Om du blir utsatt för psykisk mobbning så ska du inte känna att den inte är lika allvarlig som fysisk, för det är den. Du har rätt att få hjälp, du har rätt att må bra och trivas på ditt jobb, i din skola och på din fritid. Detta är allvarliga saker, oavsett om den är psykisk eller fysisk och det måste stoppas!


Dagens skratt
 
Humorsidan

Why lie, when the truth is so close?


Torsdagsbloggen


 
Idag vill jag tipsa om Johannas blogg. Hon skriver mycket om sin pyskiska ohälsa och det är väldigt intressant att följa. Man får se hur svårt det kan vara i livet och man får följa hennes resa genom sin svåra sjukdom. Hon är otroligt stark och kämpar på dag, efter dag, efter dag och jag beundrar henne för det. Jag väljer att tipsa om hennes blogg för att jag tror människor behöver få mer insyn och förståelse i hur det är att vara sjuk. Det måste uppdagas mer att det finns så många unga människor som mår dåligt. Johanna är en av dem. För att komma till hennes blogg, klicka på bilden eller hennes namn där uppe!


Vill du också bli torsdagens blogg? Skicka motivering och din bloggadress så kanske jag utser just dig. (Har du redan motiverat i förra inlägget? - Då behöver du inte göra det igen.)

Ta hand om sig själv

Jag är en person som tycker det är viktigt att bry mig om mitt utseende, till en viss del.
Jag gillar att gå till frisören och klippa bort de de trasiga topparna så att mitt hår blir luftigt. Jag gillar att ha hemmaspa, ta ett bad med ansiktsmask och bara njuta. Jag gillar att ibland fixa mig. Men jag vill inte att det går till överdrift. Jag älskar att gå runt hemma i långkalsonger och stor tshirt, ofixad. 

Men jag tror det är viktigt att ta hand om sig själv, både utseendemäissigt och psykiskt. Man behöver inte fixa sig och dona, men att man skämmer bort sig själv ibland med kanske ett skumbad och bara slappnar av lite, eller tar bort det slitna i håret. Jag tror man mår bättre om man känner att håret är luftigare eller att man fått en renare hy när man slappnat av i en ansiktsmask i skumbadet. 

 

Dagens smarta ord

 
Självkänsla

It's not easy

Det är så lätt att ge andra råd och tänka att allting händer av en anledning när det gäller andra.
Men när det kommer till sig själv blir allting mycket svårare. Jag driver en må bra blogg, men jag kan själv ha svårt att peppa mig själv under de svåraste dagarna. Jag får tipsen, "läs din egen blogg. Ta åt dig av det du skriver." Det är inte alltid det lättaste. Ibland hjälper inte mina tips mig själv över huvudtaget. 

Anledning att jag skriver detta inlägg är för att visa att jag är människa liksom er. Det funkar inte alltid för mig heller att peppa mig själv. Ibland känner jag mig värdelös, ful och äcklig. Men jag försöker varje dag att kämpa på. Jag ger aldrig upp! Det vill inte jag att du ska göra heller. Jag vill hjälpa dig att få den där kämparglöden, för den är du värd!Dagens låt
Åh vad jag älskar denna låt. Jag släpper taget om allt nu som sårat mig, om människor som utnyttjar mig och förstör. "This isn't giving up, no this is letting go"

Godmorgon!

Godmorgon!
Jag tog bort mitt förra inlägg och börjar om på nytt istället. Jag har mått dåligt igår och idag, men nu är det nog. Jag ska inte fortsätta må dåligt för att någon idiot varit elak. Jag tänker inte sitta och gråta över dig, du är inte värd det. Så nu släpper vi det och går vidare.
 
Första natten i nya sängen nu då, var riktigt skönt faktiskt att byta säng, min rygg behövde det. Och jag har ju mer plats att röra mig på också. Jag sover med en gosekrokodil från Ikea som jag fått av pappa och den var inte här igårkväll, utan låg i datarummet. Så kunde inte somna utan den så fick gå och hämta den haha. :P Jag älskar att sova med den för den är så lång. Lägger huvudet på nosen på den och kan krama om den, perfekt! Hoppas ni mår bra i alla fall!


Omgjort

 
De två översta bilderna visar hur det har sett ut innan i rummet. Första bilden visar hur det såg ut i maj 2013 och den andra bilden i juni 2013 och de två nedersta är hur det ser ut nu. :) Det är långt ifrån färdigt, men en bra början i alla fall. Så nu är hela bokhyllan borta, jag har en ny säng och två nya sängbord. Sen ska det fixas på väggarna osv också. Synd bara att jag valde så fula tapeter när jag var 16. :/ Skulle hellre ha vita...

Tisdagsinspirationen


 
We♥It

Ångest (repost)


Dagens smarta ord


Just fuck it, I don't even care anymore

Fuck vad jag hatar känslan när man vaknar rätt glad och det blir förstört på någon minut... 
Jag har så mycket att se fram emot just nu och mitt liv går faktiskt bra, så kommer det en liten "skitsak" som förstör det. Jag har lärt mig att jag egentligen inte ska släppa in människor i mitt liv, för jag vet hur det slutar. Alltid samma jävla visa. Jag har börjat vänja mig med att vara singel för jag vet att jag får inte släppa in människor i mitt liv. Jag får inte börja gilla någon för de kommer bara förstöra det och såra mig, jag vet det från början. Jag önskar bara att någon kunde krama om mig och säga att allting blir bra, men människor förstör mig för mycket. Det kommer inte bli bra. Det kanske kommer passera och bli bättre, men det kommer aldrig bli bra. Jag ska sluta släppa in människor i mitt liv. Jag är nöjd med de jag har, vänner och familj.
The rest of it can go and fuck itself.


Dagens låt 
"När du skriker ut mitt namn, jag kommer,  Jag tar mig över sjö och land.  Jag känner mig som rena rama, kolossala, underbara, ah. Jag känner mig som rena rama Legenden. "

Verkligen älskar denna låten, får fan orgasm av den. :D

Nytt i garderoben
 
 
Alla kläder är från Gömda juveler. :) Min absoluta favoritsida när det gäller kläder. Finns alltid massvis därifrån jag vill ha. Ni kommer inte ångra er om ni kollar in där, det kan jag lova. :) 

Måndagstipset

 

 
Jag tycker att den här parfymen doftar ljuvligt och vill därför tipsa er om den. :) Den finns att köpa [Här] och kostar 395 kr för 100 ml. "En träig blommig doft, drömlik, sensuell och stilig" beskrivs den som på lyko.se

Dina tankar påverkar

När man tänker negativa tankar om sig själv så är risken stor att man sjunker ihop, får dålig hållning och utstrålar en negativ energi. Man får kanske svårt att göra saker man tycker är kul för att man har för negativa tankar om sig själv. Man kanske känner att man inte vågar gå på den där kursen om konst för att man är rädd för att göra bort sig, eller så kanske man inte vågar gå utanför dörren om man har en finne i pannan, för man tror att alla ska se den och tycka man ser hemsk ut. Går du då och ältar tanken om den där finnen så kommer du vilja gömma dig och gå under jorden. Då blir man många gånger grå som en mus och gör sig helst så osynlig man bara kan. 

Om man däremot vänder på dig och tänker positva tankar istället så kommer man stråla på ett annat vis. Man kommer vara gladare och faktiskt våga lite mer. Man tänker oftast på att sträcka på sig och ta den plats man förtjänar. Dina tankar påverkar dig mer än vad du tror!


Dagens smarta ord


Some privacy

Det finns så många som verkar tro att man berättar allt för att man har en blogg, dayviews och så vidare. De frågar alla möjliga frågor som faktiskt inkränktar på ens privatliv. Detta är något som många (särskilt bloggare) får stå ut med. Vissa är givetvis mer privata i sina bloggar, andra inte. Men när jag startade min blogg så skrev jag inte på något kontrakt om att jag ska berätta allting för er och mina andra följare. Jag, liksom de flesta andra bloggare har ett privatliv utanför bloggen och andra sociala medier som vi inte tar upp här. Jag tycker inte det är okej att fråga vad som helst och tro att man har rätten till att veta allting om mitt eller andras privatliv. Det finns något som heter respekt, faktiskt. 

Ja, jag är väldigt öppen i min blogg och på mina andra sociala medier. Ja, jag har mycket u-ringat. Ja, jag har bröst, men det innebär inte att jag berättar vad som helst för vem som helst, hur som helst. Snälla, respektera att jag liksom andra bloggare, instagrammare, twittrare och så vidare har ett privatliv. Let it be. Thank you and good night babes! :)
 

Dissar och hissar
 För många hjärtan i ett och samma meddelande:
"Jag älskar dig så mycket. <3 <3 Du är finast i världen och min bästa vän. <3 Min gulleplutt, så glad att jag har dig. <3 <3" och så vidare. Jag tycker att om det blir för mycket hjärtan så tar det över hela texten. Särskilt på facebook, när det blir stora röda/rosa hjärtan. Jag orkar knappt läsa en sådan text om det är för mycket hjärtan med faktiskt.

 Omkörningar när de ska svänga av vid nästa avfart:
Hur störande är det inte när folk kör om och måste tränga sig in i rätt körfält igen eftersom de snart ska svänga av vid nästa avfart som kommer SNART?! Oplanerad körning. Detta stör mig enormt faktiskt. Ska man svänga av, håll er i rätt körfält. Och det är knappast så att det 9 av 10 gånger är så att de glömmer vart avfarten är, de bara vill förbi istället för att planera sin körning.

 Vinter...
Jag vill verkligen inte ha vinter och kyla... Usch jag grämer mig för att det ska bli kallt och halt. :( Jag vet att det snart ska vara vinter, men jag har verkligen ingen lust till det.
 
 
 Att jag är tillbaka med bloggen igen. 
Det var svårt att komma tillbaka efter bloggpausen, men nu är jag back on track igen och det känns jättebra. Inspirationen kommer och går lite och jag får inte alltid till så många inlägg jag vill, men det är ju bättre än innan och det är jag glad för. :)

 Att solsidan börjar idag.
Jag älskar den serien, så himla bra. Känns skönt att söndagarna är fullspäckade med tv. Solsidan, Hellenius hörna, partaj och café bärs, perfekt ju. :)

 Hjälpsamma människor.
Åh vad skönt det är att det finns människor som bryr sig och är hjälpsamma. De förtjänar en stor hiss tycker jag. Mer hjälpsamhet och respekt åt folker!

They're behind you

Det finns människor som snackar skit bakom ens rygg, de kommer alltid att finnas.
Vi alla har nog upplevt det och kommer att få uppleva i framtiden också, men vet vi vad? - Det är inget att bry sig om. Det är de som snackar skit som har problem, inte du. Det är onödigt att lägga energi på människor som bara tar ens energi och gör att man mår dåligt. Jag vet, det kan vara tröttsamt med dessa människor, men att de snackar skit om dig säger ju bara mer om dem än vad det gör om dig. Att de lägger sin energi på att fokusera så på ditt liv visar ju bara på att du har något som inte de har. De hade lika gärna kunnat välja att fokusera på sina egna liv, men de väljer ditt, att ta reda på saker du gör/inte gör för att prata om dig. Det är ju på ett vis en komplimang, att ens liv är så intressant för dem, att de väljer att lägga sin tid och energi på det.


Godmorgon i ottan

Godmorgon på er! Jag somnade redan vid 10-tiden igårkväll. Var så hemskt trött så jag mådde riktigt dåligt faktiskt. Hade bara sovit typ 30 minuter natten innan och sen var jag iväg till Elin och var med henne och Emma ett tag. Tyvärr så vaknade jag vid 5 idag istället och det känns ju inte alltför rockigt om jag ska vara ärlig... Men det var skönt att få somna tidigt och bara vara ett tag. 

Igår var jag ju som sagt med Elin och Emma. Jag och Elin drog till Bergvik och handlade lite mat. Vi lagade krämig jalapenogratäng utan jalapenos och utan det mesta av det som stod i receptet haha. Vi la till majs istället och det blev riktigt gott! Sen blev det kladdkaka och glass till efterrätt. Var riktigt härligt att få skratta och ha kul som vi brukar ha. Jag har verkligen världens bästa vänner! ♥ 


Dagens smarta ordDagens pepplåt
 

You have time to smile

När jag mådde som värst efter att jag hade blivit dumpad så valde jag att ta en bloggpaus.
Jag kände att jag inte kunde sitta och peppa andra människor när jag inte ens kunde peppa mig själv. Jag uppdaterade ju ibland om hur jag kände det, men det var lixom inga peppande inlägg. Jag valde att ta en paus då för att kunna ta hand om mig själv, för jag ansåg att mitt eget mående var viktigare än sitta och blogga. Men till slut blev det också en vana att inte blogga och därför hade jag väldigt svårt att komma tillbaka till bloggen.

Detta är någonting jag mår bra av, som jag blir glad av och som jag vill göra. Jag mår bra av att få fina meddelanden om att jag peppar andra människor till att orka fortsätta. Det får mig att må bra. Det blev en ond cirkel av att inte blogga för min del. Jag behövde ta en paus, men jag behöver också vara här och skriva mina inlägg för at orka själv. När jag skriver så peppar jag ju inte bara er, utan också mig själv.


Inse ditt eget värde

Att inse sitt eget värde är jätteviktigt.
Vet man inte om att man är värdefull så är risken stor att man stannar i relationer där man blir väldigt felbehandlad. Kanske där partnern är otrogen, misshandlar en på olika sätt och så vidare. Vet man inte om sitt eget värde så stannar man många gånger för att man inte tror att man är värd något bättre, att man aldrig kommer få bättre. Man nedvärderar sig själv och blir sin egen värsta fiende. 

Genom att inse hur värdefull man faktiskt är så kan man rädda sina relationer till andra men också till sig själv. Saker och ting blir lite enklare om man är trygg i sig själv och vet om sitt eget värde. Du förtjänar det allra bästa, nöj dig inte med mindre. Tillåt inte dig själv att bli trampad på och trampa absolut inte ned dig själv!

 

Förhindra mobbning

 

Dagens skratt

 
 
Ibland kan det bli väldigt fel över sms. :P Idag fick det bli en rolig bild istället för en historia.

 Humorsidan

Dagens smarta ordTyra

Haters and lovers

 
 
Gömda juveler

Jag är den viktigaste personen i mitt liv

Något som är viktigt för mig idag är att jag själv trivs med mig själv.
Man kan inte passa in överallt, man kan inte få exakt alla att gilla en, men jag kan få mig själv att gilla mig. För mig är det grunden för att kunna gilla andra på rätt sätt och få en bra relation med andra människor. Om jag inte gillar mig själv, så blir det svårare för mig att ha en bra relation till andra människor då jag aldrig kommer tro på att de gillar mig för den jag faktiskt är. Alla har vi dåliga perioder där vi mår lite sämre och kanske inte alls trivs med oss själva. Men det hör till livet. 

Jag försöker inte passa in överallt. De som inte gillar mig för den jag är kan dra, jag klarar mig utan dem. Jag lägger hellre den tiden på de som faktiskt ser mig för den jag är, för de är värda min energi och min tid. Jag tycker själv att detta är ett väldigt sunt tankesätt och jag vill peppa er till att tro på er själva och göra plats för de rätta människorna i erat liv. Bort med människor som trycker ned dig och får dig att må dåligt. Var bara du, för du är perfekt exakt som du är!


Fint meddelande <3


Jag har verkligen världens finaste följare. :) Fick läsa det här meddelandet imorse när jag vaknade och blev så glad. Ni är alla så otroligt fina och jag är så glad att jag har er. :) Att få ett sådant här meddelande kan verkligen göra ens dag. Tack för att ni läser, för att ni följer mig på olika sociala medier och tack för att ni är ni. :) Ta ingen skit, ni är värda så mycket mer! ♥
 

Torsdagsbloggen


 
Denna veckan har jag utsett lil' babustyle som torsdagsbloggen. Anledning till det? - Jag tycker hennes blogg är inspirerande, hon är en trevlig tjej och hon har en härlig stil. I hennes blogg får man följa hennes vardag och få lite tips från mode till bloggdesign och filmtips. En härlig blogg helt enkelt! Besök henne genom att klicka på hennes namn eller på bilden. 


Skulle du också vilja bli torsdagens blogg? Kommentera då med din bloggadress och en motivering till varför jag ska utse just dig!

Dagens pepplåt

 

Facebook-feelings

 


 Vad du har lust att kommentera när någon i detalj beskriver hela sin dag i en statusuppdatering.

 När någon du stör dig på inte får en enda like på senaste statusen. När du loggar in och har en ny friendrequest från någon du flörtat med.
 
 

 Och när någon har unfriendat dig.

 


Filmtipset 


INFORMATIONEN OM FILMEN ÄR TAGEN FRÅN SF.SE!

Dagens låt
Positivt tänkande


Att hitta sig själv?

Det bästa sättet att hitta sig själv tror jag är att testa sig fram.
Att man vågar prova olika klädstilar, olika frisyrer, olika sätt att sminka sig och så vidare. Det kanske inte känns bra att ha lugg, så prova då att låta luggen växa ut eller varför inte klippa sig kort? Det finns massor av stilar, våga prova dig fram och våga sticka ut. Vem har sagt att man inte kan ha rosa hår med gröna slingor i? Vill man ha det så ska man ha det. 

Stilen är något som även kan förändras med åren. Man utvecklas och växer och kanske därför inte vill ha samma stil hela livet. Förnya dig ibland och våga, du har inget att förlora. Ta reda på vad just du gillar och hur du kan uttrycka dig, vilket som känns rätt för dig. Försök strunta i fördomar och andra människors åsikter, för det är DIN åsikt som är den viktiga.


Anledning till rökning?

Jag satt på stan för ett tag sedan och tänkte på vad som får folk att börja röka.
När jag provade på att röka lite som 14-åring så var det för att jag ville passa in och för att känna mig vuxen. Jag såg så många andra vuxna som rökte och jag ville så gärna vara vuxen och inte ett barn. Jag ville mer känna mig som en i gänget och därför provade jag. Jag tror detta är anledningen för många, samt nyfikenhet såklart. Vuxna är ju ens förebilder oftast i den åldern och man vill många gånger vara som dem. Så man blir nog mer inspirerad när man ser en av de man beundrar röka exempelvis. 

Jag tycker dock det är synd att man blir så inspirerad i den åldern och det går allt längre ned i åldrarna. Jag ångrar att jag provade och rökte ett tag. Det kan finnas många anledningar till att man börjar röka. Vad tror du är den vanligaste?

 
 

Tisdagsinspirationen


 
We♥It

200 likes?

 
 
Hm, kan vi komma upp i 200 likes innan fredag tro? :) Behövs bara 3 stycken till. Jag har bara världens bästa följare, vet ni det? :) Tack för att ni finns, jag älskar er alla! För att gilla min fanpage, klicka [Här]

Back in the 90s

Jag har suttit och tänkt på en sak. Förstår ni vad coolt det kommer vara för oss som är födda på 90-talet osv att kunna säga till våra barn: "Vi levde på den tiden då vi hade modem, där man fick ringa upp för att komma in på Internet." Minns ni det? Kostade skjortan och man fick höra på ett konstigt ljud och det var jättesegt. Ingen kunde heller använda telefonen, för linjen var upptagen. Eller disketten exempelvis. Idag sparar man allting på ett USB-minne, då hade man diskett. Vi spelade snake på nokia 3310, som höll genom alla väder och kunde få hur många slag som helst och ändå hålla! Vi hade tamagotchi som husdjur och hade adidasbyxor med knappar på sidorna. Vi hade pogs och lyssnade på Spice girls eller Backstreet boys. 

Ibland längtar jag tillbaka till 90-talets glada dagar. Barndomsminnen som väcks till liv. Mycket som har utvecklats och ändrats sen dess. Det är kul att se tillbaka och se hur tiderna ändras. Minns du något speciellt från 90-talet? :)


Emot mobbningJag vill återigen påminna er om gruppen "emot mobbning" som jag och några vänner driver på facebook. Vi är idag ca 1550 medlemmar och kämpar för att bli flera. I denna gruppen får man dela med sig av sina erfarenheter, komma med råd och tips eller bara läsa vad andra skriver. Jag hoppas att just du också väljer att vara med och kämpa!

Klicka [Här] för att bli medlem! Vi kämpar tillsammans!

Måndagstipset


 
Jag provade denna duschtvål och det var den godaste och härligaste jag har provat. Den löddrade bra, luktade jättegott och var riktigt mjuk och skön. Jag älskar palmolive, men detta var faktiskt den bästa av dem alla som jag har provat hittills. Den doftar passionsfrukt och jag köpte den på coop. :)

Dagens smarta ordA friend like you

Många verkar ha synen att "om du har partner så ska du inte blogga/vara på facebook" och så vidare.
Jag är en person som är tvärtom. Jag har varit förlovad och då bloggade jag ännu MER, just för att bloggen är en stor del av mig och det kommer den vara så länge jag finner det kul och intressant. Många verkar bli svartsjuka över vad killar skriver till mig och tycker att det är fel av mig att vara aktiv på Internet om jag har en partner. Men varför ska jag stänga in mig helt bara för att jag har en partner eller kommer få en i framtiden?

Jag kan inte styra över vad folk skriver till mig, huvudsaken är vad jag skriver och inte skriver till dem om jag har partner. Kan man inte ta att jag får höra ofta att jag är snygg så är man inte den rätte för mig. Den rätte för mig är han som känner lite svartsjuka men som också känner stolthet, som känner: "Haha, hon är min, du får inte henne" när någon kommer fram och säger att jag är snygg. HAN är den rätte för mig. Inte någon som vill styra mig och stänga in mig, inte någon som inte kan acceptera att jag har haft killar förut eller haft killar som raggat på mig innan. Vi alla har ett förflutet, likasaå du. "En vän är en som vet allt om dig, och fortfarande tycker om dig."

 


Tävling, vinn presentkort 200 kr!

 
 
 Nu har jag en tävling PÅ FACEBOOK, där du kan vinna ett presentkort på 200 kr från gömda juveler. :) Så vill du delta, gilla gömda juveler på facebook [HÄR] och gilla min bild och kommentera när du är klar. [HÄR]

Olika åsikter, that's life.

Har ni någon gång fått en komplimang av någon och när någon annan ser den här komplimangen så svarar personen något i stil med: "Vadå, fattar du inte att personen som skrev att du är fin bara driver med dig, du är jätteful?!"

Detta har jag fått höra någon enstaka gång. Eran lyckokänslan kanske försvinner när den andra personen säger så här och du kanske börjar tänka: "Ja, det är nog så, hen bara driver med mig, jag är inte fin."
Så ska ni absolut inte tänka. Lika gärna som den som säger något fint till dig kan driva, så kan även den personen som säger något fult till dig driva. Personen som säger att du är ful kanske egentligen inte alls tycker det, men känner att den måste säga det för att trycka ned dig för att kunna höja sig själv. Vem som helst kan driva, det vet vi aldrig, men så kan man inte gå runt att tänka. Därför väljer jag att ta till mig av det bra och det positiva istället. Då behåller jag lyckokänslan av den fina kommentaren.

Alla människor tycker olika. Person ett tycker du är jättefin, person två tycker du ser mindre bra ut. Så är det i livet, men varför fokusera på den personen som inte gillar ditt utseende när det finns de som älskar det? You are awsome!


Rea hos gömda juveler

 
 
Klicka på bilderna för att komma till gömda juvelers hemsida. :)

You fucking perfect!

Visst känner man ibland att man är helt värdelös, ful och äcklig. 
Det har nog de flesta känt titt som tätt. Man känner att ingen vill ha en och att man inte är något värd. Men det där är inte sant alls. Vi är så underbara exakt som vi är. Där ute finns det människor som tycker att du är helt perfekt som du är, som uppskattar dig exakt för den du är. Jag lovar dig att du kommer träffa sådana människor som ser dig för den underbara och perfekta personen du är. Du ska inte nöja dig med mindre och finna dig i vad som helst för att du tror att du är mindre värd, för det stämmer inte. 

Lägg din energi och din tid på människor som förtjänar den och som du mår bra av istället för att lägga den på människor som inte är värda din uppmärksamhet. You fucking perfect just the way you are!


Nytt i garderoben

  
Alla kläder är från Gömda Juveler. :) Min favoritsida när det gäller kläder. Glöm inte att kolla in den, ni kommer inte att ångra er! Kom ihåg att ni kan gilla dem på facebook och få 500 kr i rabatt VARJE GÅNG ni handlar. :) Läs mer om det häääär.

Dagens skratt
 
Humorsidan

Dagens smarta ord

 
 
Kissie

Må bra tips


Dagens smarta ord
Don't take nothing for granted

Ta ingenting för givet.
Varken dina nära och kära, ditt arbete, ditt hem eller något annat. Vi har så mycket som vi egentligen kanske inte ser att vi har. Många gånger missar vi de där småsakerna, som faktiskt gör oss lyckligare i längden än de stora sakerna. Ta hand om dina nära och kära, en dag kan de vara borta. Det kanske är jobbigt att tänka så, men ibland måste man ta sig en tankeställare och visa sina nära att man uppskattar dem och det de gör för en. 

Överraska någon av dina nära med något fint. Kanske en blomma, en ask choklad, ett fint meddelande eller varför inte städa hela huset till din partner kommer hem och visa att du bryr dig? Lär dig se de där småsakerna i din vardag som faktiskt gör att din vardag blir bra. Lär dig uppskatta dem och se vad du faktiskt har.


Fick ett blombud från en beundrare ;)

 
Idag fick jag hem ett bud med blommor från en beundrare. :) Jag blev jättechockad och började skaka när jag skulle öppna pappret till blommorna. :O Så pappa fick hjälpa mig haha. Sen när jag fick se dessa blommor började jag gråta för att de är så fina och det var med ett jättefint kort också. Tack så oerhört mycket till dig som skickade dessa blommor. :) ♥

Längesen jag skrev

Nu var det längesen jag uppdaterade er här märker jag. Tiden går så himla fort. :O 
För en vecka sedan hade jag en underbar dag med tjejerna på stan, längesen jag skrattade så himla mycket faktiskt. :) Vi blev som tonåringar igen och bara skrattade åt allt, så det var riktigt skönt. Sen har jag lärt mig lite mer i poledancingen och kan klättra lite och så. :) Så det känns bra i alla fall. Saker verkar gå framåt lite mer nu ett tag och dansen gör mig verkligen lycklig. :) Det är något jag vill utveckla mer faktiskt.

Har också fått hem massor av kläder som jag givetvis måste visa er i ett inlägg. Jag är så glad att ni fortsätter titta in här och det ska bli mer uppdatering. :) Dock jobbar jag också nu och har ett mer aktivt liv utöver bloggen än vad jag hade innan, så bloggen blir mer åtsidosatt men jag känner att det behövs också. :) När jag hade förhållande var bloggen en stor del av mig, men nu gör jag så mycket annat så bloggen hamnar lite längre bak. Jag hoppas ni mår bra kära vänner. :)

 
Haha någon psykobild som min syster tog 2012. :P

Svar på frågestund del 2


hur kan du vara så snygg?

SVAR: Aw vad söt du är. :) Bra gener kanske? :)


Vilken mascara brukar du använda?

SVAR: Jag använder mig av Isadora Precision Mascara

 
Har du någon användt dig av någon botox eller gjort någon operation osv?

SVAR: Nej, det har jag inte gjort.


Vilket är ditt dyraste klädesplagg du äger?

SVAR: Det är nog min skinnjacka Kenza 10 från Jofama. :)


bh storlek ?

SVAR: Det nämner jag inte här. :)


Idealet om kroppsfett är ganska omtalat men var tycker du om dethär med rakning/vaxning (inkl ögonbrynsplockning) samt dehär med smink osv?

SVAR: Intressant fråga! Jag tycker det är synd att det är som ett "måste" att man ska vara fixad och sminkad. Jag tycker inte det är något fel med att raka/vaxa sig eller att sminka sig, så länge man gör det av rätt anledningen. Man ska inte sminka sig för att man är missnöjd med sig själv och för att man ogillar sig själv utan smink, man ska sminka sig för att framhäva och för att det kan vara kul att exprimentera med olika produkter. Jag tycker det är viktigt att man också vågar vara osminkad, både för sig själv och för andra just för att man är så vacker som man är och det kommer fram som mest när man är naturlig! Jag tror också att vi behöver se fler osminkade kändisar och faktiskt se att de ser likadana ut som oss och att det inte är något måste att vara fixad jämt.


Hur väljer du kläder? Följer du "modet" mycket eller vill du ha vågade kläder eller hur tänker du?

SVAR: Jag köper och tar på mig det jag tycker är snyggt. :) Jag skulle inte kalla mig för någon modemänniska, för jag vet inte särskilt mycket om mode. Men ser jag något i affären jag tycker är snyggt så köper jag det och matchar det som jag vill istället för att kolla hur det "ska" matchas. Min stil är för det mesta leggings och u-ringat. :)


Kan du inte ha oftare mjukisbyxor på dig? ;) och ladda upp video? :) , och använder du siden underkläder? :)

SVAR: Jag använder i stort sett aldrig mjukisbyxor så ser ingen anledning att ladda upp video om inte det är dagens outfit. :) Nej, det gör jag inte.


Känns det ibland som att du har för snygg kropp för att en del killar tyvärr inte tar dig på allvar?

SVAR: Ibland kan det kännas så, men det kommer alltid finnas människor som inte tar en på allvar, oavsett hudfärg, kön, läggning eller utseende. Under dåliga dagar kan jag känna så men annars bryr jag mig inte särskilt mycket.


 

Hur vet man om man är i en deprition?

SVAR: Om man lider av en depression så känner man sig väldigt sällan glad. Saker man brukar tycka är kul känns väldigt tungt och jobbigt att utföra. Man har varit nedstämd under en längre period. Man kan få ångest och vardagssysslor kan kännas väldigt svåra att utföra. Kan få svårt att sova, äta och koncentrera sig. Sexlusten kan försvinna eller minska. Man kan få kroppsliga problem som magvärk eller ryggvärk. Man kan också få tankar om döden, att det vore lättare att vara död eller att man börjar fundera på självmord.

 

You don't need to work out, you are hot!

Det händer titt som tätt att jag får frågan: "Varför tränar du? Du är ju så snygg så du behöver inte träna." Först och främst vill jag tacka er som säger så här, det är fint att ni tycker det. Men oavsett om man anses vara snygg eller inte så behöver man träna. Jag tycker det är viktigt för hälsan att hålla igång lite. Jag tränar inte för att förändra min kropp, jag tränar för att min kropp ska orka med det jag vill göra, för att den ska orka ta mig genom livet, samt för att jag älskar poledancingen. Jag tycker det är enormt kul och jag känner att jag blir lyckligare av det. Jag är nöjd med mig själv och min kropp, men det är verkligen en egoboost när man märker att man lyckas med saker man aldrig trodde att man skulle kunna göra. Det är verkligen jättekul att träna, både zumba, poledancing och andra saker. Jag mår bra av det och jag trivs med det, därför tränar jag. 


Svar på frågestund del 1Vilken är din favoriträtt?

SVAR: Hm, kycklingwraps tror jag. :)


Vad brukar du ha i din macka på subway?

SVAR: Kyckling, ost, gurka, paprika och vitlökssås, oftast i sesambröd, mums! :D


Vilket är ditt favoritgodis?

SVAR: Helt klart lysmelk!


Vad önskar du dig i julklapp?

SVAR: Åh, jag vet inte riktigt faktiskt. En systemkamera kanske?


Vilken är din favoritartist och favoritlåt?

SVAR: För tillfället är det Katy Perry med låten Roar, men annars har jag ingen favoritartist.


Vad har du för intressen?

SVAR: Blogga, träna zumba och poledancing, se hockey, fotografera, spela tv-spel, träffa vänner/familjen osv. :)


hur känns det att vara singel nu?

SVAR: Det är ovant faktiskt. Svårt att vänja sig med att man inte kan ringa till någon när som helst eller att gå runt på stan och se andra par, det kan vara jobbigt. Men det funkar, jag har ju aldrig varit en person som gillar att vara singel...


Skulle du kunna tänka dig att ta en fika eller någon enklare dateform med ett fan?

SVAR: Absolut. :)


Vad vill du göra om fem år, hur vill du att ditt liv ska se ut då?

SVAR: Jag hoppas att jag har träffat en bra och stabil man, att vi är sambos kanske har ett barn. Att vi har en bra och fin lägenhet eller ett hus, bra ekonomi. Jag hoppas att jag har kunnat bli mer trygg i mig själv och att jag kan hjälpa fler människor. Vill ha gett ut en bok och vara duktig på poledancing!


Vilka bloggar läser du?

SVAR: Jag läser många, men bla Kissie, Dessie, Kick back pack, Annica Englund.


Vad tränar du?

SVAR: Jag tränar zumba och poledancing.

 


Vad gör du på fritiden?

SVAR: Då tränar jag, träffar vänner, ser film, bloggar, fotograferar, ser hockey osv. :)


Hur vart du som tonåring? Den omtänksamma eller kanske den stökiga eller den som tappa oskulden som 12 åring och ja du förstår nog vad jag menar? :)


SVAR: Jag var rätt lugn, men samtidigt svår. Jag har aldrig sprungit ute på nätterna, jag har aldrig rört alkohol, jag miste oskulden som 14-åring till min första pojkvän som jag var tillsammans med i två år. Men jag mådde väldigt dåligt i mig själv, jag hatade mig själv och det var mycket problem med min mat och mina andra självskadebeteenden. Jag blev väldigt mobbad och hade problem att gå till skolan så jag gick mycket i terapi.


Har du barn/vill du ha?

SVAR: Jag har inga barn, men jag vill gärna ha i framtiden.


Kan du göra fler videoinlägg? :-d:-d:-d:-d

SVAR: Jag ska försöka. :) Har ni förslag på vad jag kan prata om? :)


heej Evah hur länge har du varit singel nu?? :)

SVAR: Jag har varit singel i ca 2,5 månad.


Vet du vad du vill jobba med? :)

SVAR: Nej, tyvärr inte...


Är du yngst i din familj?

SVAR: Japp, jag är yngst. :)


Hur har du förändrats som person sen du blev singel igen?

SVAR: Jag har blivit lite mer nere och har svårt att komma tillbaka till mitt vanliga jag. Det har ju inte gått så lång tid än och det tar väl ett tag att vänja sig med att vara singel efter 3,5 år, så jag har ju inte lika mycket ork och energi som innan. Dock är jag mer aktiverad nu för tiden och jag tog mod till mig att börja med poledancing, något jag länge velat prova. Jag gör mer saker än vad jag gjorde innan.


Bryr du dig mycket om miljön?

SVAR: Mycket och mycket, men jag försöker tänka på småsaker, som att dra ur laddaren, köra miljövänligt, källsortera osv. :)


Favoritdjur?

SVAR: Delfin och när det gäller husdjur så är det hund. :)
Har du testat att meditera någon gång?

SVAR: Jag har provat lite hemma men jag skulle vilja prova det mer på riktigt så jag får lära mig mer om det.


Vad gör du just nu? Typ jobb å plugg å sånt?

SVAR: Jag jobbar som personlig assistent och bloggen.
 
 

Dagens smarta ord


Gilla gömda juveler på facebook


Ni har väl inte missat att gilla Gömda juveler på facebook? :) Detta är ju en superdeal, verkligen så satsa på det tycker jag! Klicka hääär för att gilla dem på facebook.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...