Konstruktiv kritik och feedback
Konstruktiv kritik, det är något jag tycker är viktigt. 
Jag tycker det är mycket bättre att skriva: "Jag tycker inte denna texten var så välformulerad. Enligt mig hade det varit bättre om du hade skrivit på detta vis istället för att skriva så som du gjorde nu." istället för att bara skriva att det är en otroligt dålig text. Det finns så mycket som kan vara dåligt och som kan bli bättre, därför tycker jag att det är viktigt att inte bara klaga. Om du ger mig ett klagomål på min text och bara skriver att den är dålig, hur ska jag då veta vad jag ska bättra på och hur jag ska bättra på den om du inte ger någon feeback förutom att den är dålig?

Och vad fick du ut av att skriva att min text var dålig? Blev den texten bättre? Blir mina framtida texter bättre när du inte sagt vad som är dåligt och hur du skulle vilja att det var istället? Detta är enligt mig något att tänka på när man ger feedback, att den är konstruktiv som man faktiskt kan ha användning av i många situationer. :)

#1 - Jasmine Jasse

Gjorde det ont när du tog din piercing? den passar dig väldigt mycket, kram! :)

#2 - anonym

Har du gröna ögon?

Svar: Yes, jag har gröna ögon. :)
Evah Åberg

#3 - Anonym

Man kanske inte vill ge feedback, man kanske helt enkelt vill säga vad man tyckte om texten. Behöver inte vara något speciellt, jag själv tycker att vissa saker är dåliga ibland utan specifik anledning. Alla tycker inte som du eller gör som du.

Svar: Men det är ju något man får lära sig i skolan, ge feedback. :-)
Evah Åberg

#4 - Anonym

Vad spelar det för roll om "man lär sig det i skolan"? Måste man göra allt man lär sig i skolan? Nej, man gör som man själv vill.

Svar: Det kan komma till nytta i många sammanhang att kunna ge feedback :-)
Evah Åberg

#5 - Anonym

Bra inlägg; för orkar man säga vad man tycker om något då får man faktiskt kunna ge en hygglig förklaring om varför man anser så. Det är bara ett vanligt vuxenkrav i relationer och på arbetsplatser. Men det kommer oftast med att mogenheten växer och då vågar man även stå öppet för sina åsikter.
Mvh Rune Johansson

Svar: Tack så mycket. :) Jag håller med dig till fullo. Man kan behöva ge feedback i många olika sammanhang i livet och därför är det bra att lära sig att använda det även på Internet. Men jag tror att när folk bara skriver något negativt så innebär det att de bara vill trycka ned och klaga lite.
Evah Åberg

#6 - Eric

sjukt fin är du! vill bara krama dej :)

Svar: Åh tack så mycket, vad gullig du är. :)
Evah Åberg

#7 - Rune Johansson

Tror också att beror på osäkerhet och dålig självkänsla, precis som den som mobbar andra, att man har detta beteende att istället för att växa själv så tar man den lättare vägen och trycker ner andra.
Det är ju tyvärr allt för vanligt att de som varit mobbare i ungdommen har trasiga liv som vuxna och egentligen varit de som skulle haft hjälp att bygga självkänsla och egen trygghet.
Och man kan inte "göra som man själv vill" i vårt samhälle på bekostnad av andra, möjligen i sitt egna liv men inte i det sociala livet;
skola, arbetsplatser, relationer mm.
Är man trygg i sig själv så grejar man att både ge o få feedback gentemot andra på ett sätt som är konstruktivt och inte ett anonymt gnäll som inte hjälper någon.
Många som blivit mobbade som unga och kommer ut som starka vuxna men vi har även de som gått under i vuxenlivet efter en oförtjänt barndom så det är en jätte-viktig fråga för oss alla.

Svar: Jag håller med dig till fullo. Jag vill ha konstruktiv feedback, jag vill veta när jag gör något "fel" som jag kan bättra på för jag vill utvecklas som person och komma längre i både mitt skrivande och allmänt i livet. Jag tycker det är viktigt att man får veta när man gör något bra, när man gör något dåligt och vad det är som är bra och dåligt så man kan bättra på saker och ting.
Evah Åberg