We all need something to believe in..

Jag vill bara få bort varenda pinal av dig. Jag vill sanera mig själv, mitt hem, allt som har med dig att göra. Du trampade på mig som att jag var en dörrmatta som du kunde torka av dig din skit på. Du lovade mig att du var annorlunda, du lovade en massor av saker som du inte höll. Sen tycker du att jag ska känna tillit till dig. Vad har du gjort för att förtjäna min tillit? - Inte ett jävla dugg! Jag vill inte ens tänka tillbaka, men jag gör det ändå. Jag trodde på detta, jag kände för dig. Nu känner jag bara avsky, på lögner, på svek, på ditt sätt. Det gör ont och du är orsaken till det.

"Man måste dö några gånger innan man kan leva" sjunger Håkan Hellström. Denna gången fick du mig att dö ganska rejält. Bara att vänta på att livet börjar.

 

I can see through your lies. Can you?

Brukar ni längta tillbaka till när ni var barn?
Så känner jag nu. Allting var annorlunda på den tiden. Jag har aldrig fått vara barn på samma sätt som många andra eftersom jag blev sjuk så tidigt, men allting var ändå lättare. Man behövde inte tänka på att vara rädd för att killar ska svika en eller såra en. Man behövde inte tänka på arbete, lägenhet eller andra krav. Man kunde bara vara och man levde i nuet. Man gjorde det som föll en in och man lekte. Istället för att oroa sig för framtiden så tog man fram sin leksaker eller gick ut och byggde en koja. 

Ibland känns det som att jag vill gå tillbaka till barndomen och bara stanna där. Slippa alla problem som vuxenlivet har att erbjuda, bara få vara. Krypa upp i mammas knä och få höra en saga. Förstår ni vad jag menar? 


Frisk och fri

 

Nytt i garderoben

 


 
Det första är en sexig klänning som enbart min karl kommer få se mig i när jag får en tihi. ;) Och den andra är ett par jättesnygga leggings. Kolla in gömda juveler, de har mycket snyggt där! :)

Dagens smarta ord

 

Tävlingen avslutad!

 

Glädje och komplex

Många människor sitter och tänker på vilken kropp de skulle vilja ha istället. De har små förebilder som de skulle vilja byta kropp med och se ut som dem istället, för de har den "perfekta" kroppen enligt dem. Det som jag dock tror är att om man får de saker man vill ha, exempelvis större bröst, smal midja, längre ben så kommer man alltid hitta något annat mar är mindre nöjd med. Man kanske får den där kroppen som ens förebild har, men hon är ju också missnöjd med saker på sin kropp och jag tror aldrig att man blir helt nöjd. 

Därför ska man bara vara glad att man är den man är istället. Vi är så vackra som vi är, så varför ändra på det? Det är inte fel att träna sitt psyke och börja bli nöjd med sig själv, det blir bara bättre av det. Så istället för att se vad andra och din förebild har, se det just DU har, för det är exakt lika bra!


Dagens smarta ord


 
Här har jag på mig min vita tröja som jag fick från gömda juveler. :) Lovade ju att visa hur den såg ut på också.

Må bra av en god gärning

Jag tror att människor över lag skulle må en gnutta bättre om de hjälpte andra människor, även på något litet. Jag tror att man ökar sig självkänsla en liten gnutta åtminstone om man vet att man har gjort en god gärning. Jag tror det är därför jag känner mig så stark som jag gör ändå, just för att jag skänker kläder, pengar osv till människor och djur som behöver det. Men jag har också bloggen där jag kan peppa andra människor till ett bättre liv. Jag vet att jag gör något bra och den känslan gillar jag. 


Jag tror att de flesta människor gillar den känslan och jag tror att vi behöver den också. Att inte bara tänka på oss själva och våra nära hela tiden utan bara veta att man gjort något gott för en främling ibland också. Jag tror att man sprider mer endorfiner i sin kropp och att man blir lite lyckligare av den känslan.


Nu är min stång hemma!

 
Som de flesta av er vet så tränar jag poledancing. :) Nu har jag fått hem min stång också så jag kan träna ännu mer hemma också. Detta är verkligen roligt, man får mycket träning och det peppar en sjukt mycket. Jag är jätteglad att jag provade på det!

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Dagens smarta ordÄr du en positiv person? Du tar alltid nya tag istället för att ge upp.

 Du kan gnälla lite, men oftast är du väldigt glad och tänker ut lösningar.

 Du är oftast väldigt glad.

 Du gillar livet i allmänhet och är väldigt glad för det du har.

 Du känner att du styr ditt eget liv och kan påverka det till en stor del.

 Du inser att livet oftast blir vad man gör det till.

 Du inspirerar människor med din energi.


Nytt i garderoben
 
För ett tag sedan fick jag hem ett paket från gömda juveler med dessa två snygga klädesplagg. :) Den vita spetströjan, i love it! Orkade tyvärr inte modella till dessa bilder så fick bli bilder så här, men jag lovar att bilder med den vita spetströjan kommer att komma. :) 

Just nu har jag även en tävling i samarbete med gömda juveler, där ni kan vinna ett presentkort på 200 kr. Perfekt ju eller hur?! Klicka hääär för att amäla dig.

Saker att komma ihåg:
 Att det finns en femårig katt som fortfarande har kvar sin favoritnalle. Du har aldrig behövt vänta på någon med namnet Horny på en flygplats.


 Att vi människor uppfattar ett leende på 100 meters håll! Att Russell från filmen "Up" finns på riktigt. Att det här inte är du...


Veckorevyn

FrågestundEftersom jag har så pass lite inspiration så tänkte jag dra igång en frågestund. :) Kändes lite passande nu när mitt liv förändrats en del och jag vet att min uppdatering är sämre. Så har ni frågor, ställ dem nu så svarar jag på dem i ett inlägg. :)

Komma tillbaka i rutiner?

Jag tycker det är så svårt att komma i form efter allting som har hänt.
Jag mår ju rätt bra med tanke på omständigheterna. Men det är ändå svårt att komma tillbaka i rätt rutiner med allting igen. Jag tror det beror mycket på att när jag hade mitt ex så hade jag ett andra hem. När jag kände att jag behövde komma bort kunde jag åka till honom och vara där i några dagar och bara vara lixom. Det blir ju inte riktigt på samma sätt att åka bort nu när det är över dagen/natten eftersom jag inte har någon på det viset så det blir som mitt andra hem. 

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att komma tillbaka till mina rutiner igen. Har ni några tips på saker ni brukar göra? :) Vore jättesnällt om ni ville dela med er, både för min skull men även för andra läsare som kan behöva tips. Då kan jag göra ett inlägg med era tips och om ni har en blogg får ni givetvis en länkning till eran blogg med. :)


Nytt i garderoben


Är du en negativ person?


 Du tror att hela världen är emot dig, jämt och ständigt.

 Allt är skit och det finns inget bra i världen, alls.

 Du kan inte glädjas åt andra, särskilt inte utomstående människor.

 Du vill inte säga något fint till en annan person (särskilt utomstående) då du själv inte är glad.

 Både du själv och andra anser dig som sur och gnällig, jämt.


Leva i nuet.

Jag tror att vi är ganska många som har svårt att leva i nuet.
Endera tänker man på det som har varit och ältar det, eller så tänker man för mycket på framtiden. Men nuet då? Det är ju faktiskt NU vi lever. Det som har varit har varit och det som kommer får vi ju ta då. Så varför inte fokusera på vart vi är nu?

Självklart kan man ju tänka på framtiden då och då, men varför alltid ligga några steg före och glömma bort vad vi gör nu? Man kan inte spola tillbaka tiden och ändra det som har varit. Vi kan givetvis påverka våran framtid till en viss del, men gör vi verkligen det på ett bra sätt om vi glömmer bort nuet, om vi bara lever i framtiden? Jag tror för att få en sådan bra framtid som möjligt så måste vi också leva i nuet. Ta för oss lite mer av livet och våga. Inte bara tänka och längta till saker, utan faktiskt göra det bästa vi kan NU. Givetvis måste man också ha lite sunt förnuft och inte leva sönder sitt liv bara för att man lever i nuet.

Lever du i nuet?

 

Hitta de mindre sakerna!

Jag tror att man måste hitta de där småsakerna i vardagen för att bli lycklig.
Att man inte allitd suktar efter allt det där nyaste och bästa utan att man faktiskt ser de där mindre sakerna som händer varje dag i ens vardag.

Det är lätt att man förbi ser dem för att livet blir en slentrian, men det finns alltid något att vara glad för, även om det är en jätteliten grej. Jag tror att man måste göra så här för att må bra om jag ska vara ärlig, för annars är nog risken att man inte alls ser vad man har, utan bara ser vad man skulle vilja ha. Vi har alla saker vi är bra på, men om vi bara fokuserar på det vi inte är bra på eller det vi vill bli bra på så kanske vi missar att se det vi kan och då är risken att man blir mer olycklig istället.

Det spelar ingen roll om någon anser det vara töntigt eller löjligt för att man är glad för en viss sak man har gjort eller som har hänt. Man har all rätt att vara glad och stolt över det. Det ska ingen få ta ifrån dig någonsin!


Dagens smarta ordTävling gömda juvelerJust nu kan ni vinna ett presentkort på 200 kr från gomdajuveler.se. De har enormt mycket fina kläder och jag vet att många av er gillar deras sida så ta chansen och delta i tävlingen. :) 

För att delta ska du:
1. Gilla Gömda Juveler Fashion på facebook. [Länk]
2. Kommentera varför just Du ska vinna presentkortet.
3. Gilla min sida på facebook. [Länk]
Om du redan har gillat min sida på facebook så kan du istället följa mig på bloglovin. [Länk]
4. Ange din mejladress så jag kan meddela dig om du är den lyckliga vinnaren!

Tävlingen avslutas den 18/9. Lycka till!

Nytt i garderoben

 


 
Har nyligen fått hem ett paket från mina älskade gömda juveler. :) Den gröna klänningen blev jag väldigt förtjust i faktiskt, sjukt snygg och bekväm. :) Kolla in sidan, du lär inte bli besviken!

Dålig uppdatering..

Jag ber om ursäkt för väldigt dålig uppdatering. Har känt att jag prioriterat annat än bloggen i helgen faktiskt. Jag saknar mina vanliga bloggrutiner, men det är jättesvårt att komma in i dem igen... Jag har haf det ganska tufft igår och idag och mår inte så jättebra, men känner att jag behöver vara inne på bloggen så därför har jag nu svarat av era kommentarer och skriver lite bara för att det är skönt att få göra något igen. :) Ni vet nu i alla fall varför. Jag kommer försöka uppdatera lite mer ikväll. 


Minska din oro (repost)


Stress

 


Stolthet

Vet ni vad jag är stolt över? - Att jag gick till poledancingen fast att jag skulle dit ensam, fast att jag inte visste vilka som skulle dit. Jag visste inte om jag skulle klara det eller tycka det var kul. Men jag försökte. Det var verkligen en självförtroendeboost. Jag kände mig stark, modig och bra som gjorde det och det blev ännu bättre när det faktiskt gick bra. Jag har många gånger avstått att göra saker som jag vill göra för att jag varit för rädd och osäker. Men jag har kommit till den punkten att jag anser att jag inte kan fortsätta så, jag kan inte avstå saker jag vill göra på grund av att jag inte vågar.

Jag märker vad mitt arbete med mig själv har gjort, eftersom jag faktiskt vågade gå dit. Jag ser att jag har lyckats bra med att arbeta med mig själv eftersom jag tog mod till mig och gjorde det jag verkligen vill göra. Att arbeta med sig själv psykiskt lönar sig och det vill jag boosta er alla till! Våga arbeta med er själva, våga prova nya saker, ni kommer känna er stolta!

Vad har du gjort den senaste tiden som du är stolt över? :) Det behöver inte vara något stort. 

 

Suck, sömn var är du?

Usch vad jag hatar att inte kunna sova på nätterna. Det kvittar hur mycket man än gör så kan man ändå inte slappna av när man ska sova. Har träningsvärk och blåmärken efter poledancen med, men det var väldigt kul ändå. :-) Blir avundsjuk när jag ser att alla andra sover, vill också somna. Ibland undrar jag om det beror på ensamheten? Att man inte har någon att sova med... Jaja, vad ska man göra mer än att bara gilla läget och hoppas på det bästa. Hoppas ni fick en god nattssömn i alla fall. :-) Skriver över mobilen så därför kommer det ingen bild heller. Uppdaterar er mer senare idag. :-)

Presentkort 200 kr

 
Nu kan du vinna ett presentkort hos gömda juveler, värt 200 kr. :) Perfekt ju och 200 kr i rabatt på snygga kläder är ju inte illa! För att läsa mer om hur du ska göra, klicka hääär.

Veckans klipp hos gömda juveler 
Just nu har gömda juveler denna fina tröja som veckans klipp. :) Visst är den snygg! Blev verkligen förälskad i den gråa. Klicka hääär för att läsa mer om tröjan och hur rabatten funkar. 

Dagens smarta ord


Sikta mot månen (repost)

Man ska aldrig ge upp sina drömmar. Jag har många drömmar och ger jag upp så kommer jag aldrig att nå dem. Jag vill göra någonting och jag vill försöka. Folk kanske kommer säga till er att ni aldrig kommer att lyckas, men tro aldrig på dessa människor! Ni KAN lyckas med det ni vill, bara ni kämpar utav bara tusan och aldrig någonsin viker er, för en sak ni tror på. Gör det som känns rätt för just DIG! Våga drömma och våga göra det du drömmer om.

"Sikta mot månen. Även om du missar, så landar du bland stjärnorna" - Detta är ett citat som jag gillar väldigt skarpt. Sikta så högt du kan och försök komma dit. Kämpa på och ge aldrig upp. Tillsammans kan vi klara detta. Ni hjälper mig och jag hjälper er. Är ni med mig? :)

 

5 tips - peppa dig själv!

 SÄTT UPP PEPPANDE LAPPAR. - Det är faktiskt väldigt mysigt med små lappar lite överallt för att bli piggare. Skriv ord som "awsome" "snygg" och "glad" exempelvis. Peppa dig själv mycket!

 SÄTT UPP FINA BILDER. - Pryd ditt rum med massor av fina bilder som gör dig glad. Kanske är det massor av bilder med din familj och bästa vän, titta på detta ofta och se vad du faktiskt har, att de älskar dig för den du är!

 VAR DIN EGEN SUPER-GIRL/WOMEN. - Ta inte åt dig av allt elakt som sägs, du är din egen superkvinna, du kan stöta bort elaka kommentarer och bara skaka i huvudet åt dem.

 TA ÅT DIG AV DE SOM ÄLSKAR DIG. - Istället för att bara se vilka som ogillar dig och vilka som är elaka, så lägg din energi på att se vilka som faktiskt älskar dig och uppskattar dig. Ta åt dig av det som är positivt, då kommer du må mycket bättre.

 LE MYCKET. - Om man ler och skrattar mycket så blir man mycket gladare. Ställ dig med dina vänner och låtsas-skratta så ska du se att ni snart bryter ut i gapflabb och bara skrattar. 

 

Du är värdefull!


Boosta dig självJag har det värre än du!

"Ehh, vadå du är sjuk?! Jag då, jag har detta och detta. Hallå, lev med det du istället!"

Jag har många gånger hört människor sagt sådana här meningar. Detta är något jag inte alls kan förstå mig på. Varför ska man tävla om vem som har det värst och vem som har det jobbigast? Vad tjänar man på att tävla om det? Jag brukar tänka så här: Mitt är jobbigt för mig, ditt är jobbigt för dig. Vi kanske inte har upplevt samma saker, men vi har båda problem på olika sätt och det behövs inte avgöras vem som har det värst, för hur avgör man det? Mycket handlar om hur stark man är som person och vad man har för omgivning. Det jag tycker är en pina kanske du skulle klara hur lätt som helst och vice versa.

Jag tror att man bara mår sämre om man ska tävla om vem som har det värst. Just för att man inte fokuserar på att må bättre, utan man fokuserar istället på att vinna denna tävlan om att man själv har det värst. Istället för att jobba framåt så går man bakåt och mår ännu sämre till slut. Jag tror att man själv ska tänka: "Ja, det kunde ha varit värre!" för att göra sig själv starkare, men jag anser inte att någon annan har rätt att komma och säga: "Jag har det värre än du. Mitt är jobbigare." 

Jag brukar ofta tänka att mitt liv kunde ha varit värre, just för att det ger mig en styrka att klara allt jag har gått igenom. Men bara för att jag säger så till mig själv, så innebär det inte att du har rätt att tävla med mig och underskatta mina erfarenheter. Fokusera på att må så bra som möjligt, istället för att tävla om vem som har det värst!

 

Dagens smarta ord

 

Din personlighet påverkar

Din personlighet påverkar till en stor del mycket hur du mår. 
Om du har sprudlande person som är ofta positiv, glad och öppen för saker och ting så har du många gånger lättare att hantera svåra situationer. Självklart mår alla människor dåligt ibland, oavsett hur positiv man än är som person. Men det många måste förstå är att man själv har en stor del i sitt mående. Man väljer inte att bli sjuk, vare sig det är fysiskt eller psykiskt. Man väljer inte att uppleva alla problem som man upplever, men man kan välja att göra sitt bästa för att få ett så bra liv som möjligt. Man kan givetvis behöva hjälp från andra människor, kanske nära och kära, men också professionell hjälp. Men det är i slutänden jag själv som kan göra något åt mitt mående.

Man kan inte ligga på soffan och tro att allting kommer att komma till en och bli bra. Man måste kämpa för att det ska bli bättre. Man måste komma till punkten där man inser att man själv är chefen över sitt eget liv, att jag är den enda som kan förändra hur min situation ser ut. Man har rätt att vara förbannad, ledsen, sårad för allt negativt som händer. Men man har också rätt att skratta, vara glad och lycklig. Kämpa för att nå den känslan, för jag vet att du kan! Det kommer ta tid, men låt det göra det. Du är värd att vara lycklig och när du inser det själv så kommer du bli lycklig till slut. Ge inte upp, you are awsome och förtjänar det allra bästa! ♥


Har "snygga" människor det lättare?

Jag är lite delad på denna frågan faktiskt. Samhället är ju ganska utseendefixerade idag och vi har ganska stora ideal som många följer. Ser man ut i denna mallen så är risken mindre att man får elaka kommentarer och folk kan se det som status att umgås med en. Men samtidigt så kan det ju vara väldigt svårt att se ut som en i idealet också, eftersom man möter mycket fördomar. 

Människor som anses "snygga" kan också må dåligt, ha dåliga dagar, ha dåliga relationer till både andra och sig själva. En "snygg" människa kan ha en dålig relation till sig själv och därför kanske bli tillbakadragen eller överdriven. Jag tror därför att utseendet är det som spelar minst roll så sett. Det viktigaste är nog vad man anser om sig själv. Trivs man med sig själv är det många gånger lättare att bilda bra kontakter utåt. Att man tror på sig själv, man vågar ta för sig och man vågar visa vem man är. Man vågar stå för sina åsikter. En självsäker person utstrålar många gånger en annan charm som gör att det kan bli lättare med saker och ting. Jag tycker faktiskt att självsäkerhet gör en människa mycket snyggare än bara ett utseende.


Bild från majmånad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...