Har "snygga" människor det lättare?
Jag är lite delad på denna frågan faktiskt. Samhället är ju ganska utseendefixerade idag och vi har ganska stora ideal som många följer. Ser man ut i denna mallen så är risken mindre att man får elaka kommentarer och folk kan se det som status att umgås med en. Men samtidigt så kan det ju vara väldigt svårt att se ut som en i idealet också, eftersom man möter mycket fördomar. 

Människor som anses "snygga" kan också må dåligt, ha dåliga dagar, ha dåliga relationer till både andra och sig själva. En "snygg" människa kan ha en dålig relation till sig själv och därför kanske bli tillbakadragen eller överdriven. Jag tror därför att utseendet är det som spelar minst roll så sett. Det viktigaste är nog vad man anser om sig själv. Trivs man med sig själv är det många gånger lättare att bilda bra kontakter utåt. Att man tror på sig själv, man vågar ta för sig och man vågar visa vem man är. Man vågar stå för sina åsikter. En självsäker person utstrålar många gånger en annan charm som gör att det kan bli lättare med saker och ting. Jag tycker faktiskt att självsäkerhet gör en människa mycket snyggare än bara ett utseende.


Bild från majmånad
#1 - Elin

Jag har också funderat på detta och kom på att - dock vet jag inte om det är så - "snygga" människor kanske lättare blir "utnyttjade", dvs ens partner föll egentligen bara för kroppen och vill bara ha ens kropp i stället för själva personen. Var bara en liten tanke ^^