Jag har det värre än du!
"Ehh, vadå du är sjuk?! Jag då, jag har detta och detta. Hallå, lev med det du istället!"

Jag har många gånger hört människor sagt sådana här meningar. Detta är något jag inte alls kan förstå mig på. Varför ska man tävla om vem som har det värst och vem som har det jobbigast? Vad tjänar man på att tävla om det? Jag brukar tänka så här: Mitt är jobbigt för mig, ditt är jobbigt för dig. Vi kanske inte har upplevt samma saker, men vi har båda problem på olika sätt och det behövs inte avgöras vem som har det värst, för hur avgör man det? Mycket handlar om hur stark man är som person och vad man har för omgivning. Det jag tycker är en pina kanske du skulle klara hur lätt som helst och vice versa.

Jag tror att man bara mår sämre om man ska tävla om vem som har det värst. Just för att man inte fokuserar på att må bättre, utan man fokuserar istället på att vinna denna tävlan om att man själv har det värst. Istället för att jobba framåt så går man bakåt och mår ännu sämre till slut. Jag tror att man själv ska tänka: "Ja, det kunde ha varit värre!" för att göra sig själv starkare, men jag anser inte att någon annan har rätt att komma och säga: "Jag har det värre än du. Mitt är jobbigare." 

Jag brukar ofta tänka att mitt liv kunde ha varit värre, just för att det ger mig en styrka att klara allt jag har gått igenom. Men bara för att jag säger så till mig själv, så innebär det inte att du har rätt att tävla med mig och underskatta mina erfarenheter. Fokusera på att må så bra som möjligt, istället för att tävla om vem som har det värst!

 
#1 - Linda

man borde tävla om vem som har det bäst inte sämst

#2 - Linda

Tack, men om vi tänker på hur människor är och alltid ska vi ju tävla om något, inte kan vi bara bry oss om vårat egna liv. det är en konstant tävling om hur bra man lyckas jämfört med andra.
Tyvärr

#3 - Linda

jag brukar tänka så också, men tror du är äldre och mognare än mig på den delen då jag även trillar dit och ska tävla endå.

#4 - Linda

du ser alltid så självsäker ut på dina bilder.

#5 - Milina

Fyllt i alla uppgifter ovan?

#6 - Milina

Fin du är :)

#7 - Anonym

Du kanske inte ska häva ur dig saker som att självmord är fegt, när du knappt sett världen lilla flicka!!

Svar: Jag tycker det är fegt och det står jag för. Jag tycker det är en elak handling mot sina nära och mot sig själv. Jag tycker att människor är mer värda än så och jag var lika feg när jag hade de tankarna själv. Men alla är vi olika, jag anser det fegt, du gör det inte, inget vi behöver diskutera. :-)
Evah Åberg

#8 - Ann

Håller helt klart med dig! fin bild med :)

#9 - Anna

Inte för att vara elak eller så, men hör verkligen en tuttbild på dig själv till det där ämnet? :)

Svar: Det tycker jag. :) Eftersom jag är en person som oftast har u-ringat och tar sådana bilder, i en blogg som handlar om mina åsikter, mitt liv och mina tips så tycker jag absolut att jag kan ha med sådana bilder då jag vill visa vem jag är. :)
Evah Åberg

#10 - LIL' BABUSTYLE - Drömmen om att jobba som fotograf utomlands

Så tråkigt att människor håller på så där. Alla har olika gränser för när det blir jobbigt. Jag hade det jobbigt i skolan eftersom jag lever med kronisk huvudvärk. Men jag ville att de skulle se mig för den jag är, inte den jag var på grund av sjukdomen. Men jag hörde ofta "Jag har så ont i huvudet, men Therese har det värre så jag ska inte klaga". Det är heller inget man vill höra... Men samtidigt så tänker man ofta "det finns de som har det värre", det gör alla nån gång.. Men det är ju heller inte rätt... :/

#11 - sandraemrosen.blogg.se

Sjukaste någonsin ju! Fast att det inte syns utåt så finns det faktiskt folk som inte mår bra. Men egoistiska människor tror bara för att det inte syns så mår man hur bra som helst. Tro mig, jag vet.

#12 - Linn

jag tror inte dem "tävlar" som du kallar de, jag tror bara dem är trott på folk som självömkar

Svar: Fast det gör de ju lika mycket själva när måste dra upp sitt eget hela tiden. :) Men vissa skulle säkert kunna vara så som du säger också.
Evah Åberg

#13 - Mary

Jag tycker inte det är fegt att ta livet av sig, för ofta är man så nedgången i depression eller något som har hänt att man inte orkar längre. Men däremot tycket jag att det är egoistiskt mot anhöriga som man lämnat kvar...kram

#14 - G I N A ~

Väldigt bra inlägg! Jag har tänkt på samma sak. Det är dock lika jobbigt när folk säger till någon "Du har detta, detta och detta. Så varför mår du ens dåligt? var glad för det du har! Tänk på dom som inte har någon mat."
Och andra liknande meningar. Vem avgör om vad som är okej att må dåligt över? Nej. Jag förstår inte alls varför folk ens måste lägga sig i andras liv. Kram!