7 tips: Få bättre sömn

Dessa tips har jag fått av min kurator att genomföra för att förbättra min sömn. Träningen kan dock bli svår, då min träning är lagd sent på kvällen, men annars ska jag försöka med detta så mycket som möjligt. :)

Att sticka ut eller sticka in?

Vissa människor vågar inte sticka ut och vara sig själva för att de är rädda för att bli dömda av samhället. Att bli utstött, mobbad och hånad för att man är annorlunda kan göra väldigt ont, särskilt i ungdomsåren. Därför följer många med strömmen istället, för att slippa må dåligt över att bli utstött. 

Men jag undrar, mår man verkligen sämre av att sticka ut än att sticka in? Om man hela tiden tvingas ha en fasad där man inte kan vara sig själv. Man vågar inte säga att man tycker att det är tråkigt med alkohol, man vågar inte färga håret lila, man vågar inte som kille ta på sig en kjol för att man måste passa in. Mår man verkligen bra då? Det tror faktiskt inte jag. Ärligt talat, så tror jag att man tappar bort sig själv mer om man inte vågar visa vem man är, utan måste följa strömmen. Vågar man vara sig själv så kommer man till slut träffa några människor som accepterar en för den man är, då man visar det direkt. Men om man bara följer strömmen är nog risken stor att man bara träffar fel människor och aldrig känner sig accepterad och älskad, inte ens av sig själv. Jag tror att man lättare förlorar en del av sig själv om man alltid följer strömmen.

Våga sticka ut, våga vara du och våga följa din tro och dina drömmar. Du kanske inte hittat de människorna idag som accepterar det, men en dag gör du det och det allra viktigaste: DU tror på DIG!

PS. Du kan även lyssna på min medverkan om utanförskap i P4:s radioprogram Mifforadio. Klicka häär och spola fram till ca 47:44 så kan ni höra mig.Trolljägarna #5"Man har inte rätt att skada en människa på nätet, lika lite rätt som att slå någon på käften på ett torg."
- Mikael Eriksson Stockholm, Polis.

Att be om ursäkt

Vi alla kan säga saker som sårar andra. Ingen är perfekt och många gånger kanske man inte förstår själv att det man sagt sårat en annan människa. Men om personen faktiskt berättar att den blev sårad av det man sa så tycker jag att det är viktigt att faktiskt be om ursäkt. Det visar en enorm mognad enligt mig. Samma ska även gälla på internet. Du kanske skriver en kommentar/meddelande till någon och kanske formulerar dig lite fel och personen känner sig sårad av det. Då är det faktiskt väldigt bra att berätta hur man egentligen menade och be om ursäkt för att man uttryckte sig på just det viset. För mig är det självklart med respekt, tyvärr är det inte det för alla. Men jag har blivit uppfostrad att behandla andra så som jag själv vill bli behandlad och att man vinner mer på att vara en bra medmänniska. 

Vad är då en bra medmänniska? Enligt mig är det inte att vara perfekt, för alla gör vi fel. Men det handlar om att kunna arbeta för att bli en bättre person, att göra sitt bästa för att inte såra och kränka andra människor. Att hela tiden kämpa för att vara en bra person, både mot sig själv och andra, som lever och lär.


Poledancing, bild och film

 
 Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Rörassistansen - jour dygnet runt

Vi som bor i villa vet hur svårt det kan vara med varmvatten, rör och så vidare.
Jag och min familj har haft en del problem med just vattnet, särskilt vid jultid. Jag minns en jul när vår varmvattenberedare krånglade. Vi kunde inte få något varmvatten alls och pappa åkte ned till Grums rör för att få hjälp. Tyvärr kunde de inte komma och hjälpa oss, då det var dagen innan julafton och vi blev jätteoroliga över att behöva fira jul utan varmvatten. Pappa kom tillbaka och helt plötsligt fanns det varmvatten igen, utan att vi vet vad som hände. Varmvattenberedare kan visst leva ett eget liv.

rorassistansen.se har rörmokare runt om i hela Stockholm och har jour dygnet runt. Så borde det vara på fler ställen, då det kan vara väldigt svårt med vatten och rör. De hjälper till med allt ifrån stopp i avlopp, vattenläckor och installation av vattenberedare och så vidare. Tänk om man hade haft den hjälpen när det har krånglat så på jularna här.

 

Sponsrat inlägg

Släppa taget om?


Mifforadio, min medverkan om utanförskap

 
Idag sändes programmet i P4 där jag medverkade med min sida om utanförskap. :) Visste inte hur jag kunde bädda in det så ni får lyssna på det hääär. Är med ungefär vid 47:44. :)

Åsikt och fakta

Något som kan vara bra att lära sig är att skilja på 'åsikt' och 'fakta'.
En person kan ha åsikten att färgen grön är ful, men det innebär inte att det är så, att färgen är ful. Samma gäller med oss människor. Man kan inte gilla alla, du gillar inte alla och alla gillar inte dig, men det innebär inte att bara för att någon tycker att du är ful, att det är så för det är liksom färgen grön en smakfråga. De finns de som gillar grönt, det finns de som ogillar grönt. Det finns de som gillar dig och det finns de som ogillar dig, det är livets gång. Jag tycker inte det är viktigt att kämpa för att alla ska gilla alla, för det är omöjligt, men att oavsett om man ogillar någon så ska respekten finnas där. 

Tänk om jag skulle ogilla färgen grön och bara för att jag gör det så ska jag kasta alla saker jag ser som är gröna. Jag går in i min väns hem och förstör eller målar om alla gröna saker jag ser, för jag ogillar ju den färgen. Varför är det då 'okej' att göra så med människor? Att förstöra och försöka förändra dem istället för att bara tänka: "Hey, jag gillar inte denna personen, men vad gör det? Jag lägger min energi på de jag faktiskt gillar, istället för att försöka kränka/förstöra och förändra denna personen!"

Många gånger när människor försöker trycka ned någon så är det enbart för att trycka ned. Det behöver inte alltid vara personens egentliga åsikt, utan att de många gånger vill projicera sin ilska/nedstämdhet/ångest/dåliga dag på andra människor. Så kom ihåg att skilja på 'åsikt' och 'fakta'. Bara för att Anders 66 år inte gillar dig så innebär det inte att Linnéa 34 inte skulle göra det.


5 tecken: Stressar du för mycket?

Mycket kan hända i kroppen när man stressar. Men vissa tecken kanske man inte ens tänker på. Här kommer 5 möjliga och lite mer okända tecken på att du kanske stressar för mycket.


 Ont i munnen. - Stress kan göra så att man spänner sig lite överallt i kroppen, även i käkarna. Detta kan man göra både i vaket och sovande tillstånd. Spänner du dig ofta?

 Konstiga drömmar. - Drömmer du väldigt mycket konstiga drömmar och har drömmarna ändrat sig en del den senaste tiden? Kanske vaknar du ofta upp under natten också? Det kan vara ett tecken på för mycket stress. 

 Finnar. - Har du helt plöstligt fått mycket finnar som du inte brukar ha? Det kan också vara tecken på stress och oro då stress leder till ökad risk för inflammationer.

 Blödande tandkött. - Stresshormonet kortisol kan leda till att bakterier sätter sig i tandköttet, som i sin tur kan leda till blödningar.

 Kraftig mensvärk.Stress kan orsaka obalans i hormonerna, som kan ge kraftigare smärta vid mens. Försök röra på dig, så att kroppen slappnar av.5 tips: Förändra din vardag

Jag hittade några väldigt bra tips om hur man kan förändra sin vardag på ett bra och smidigt sätt, så jag tänkte dela med mig av detta till er. Informationen hittade jag hääär.


 Skriv ner på en lista vad du vill ha ut av ditt liv utan begränsningar, önska dig vad du vill

 Här ska du skriva ner allt som du vill nå, vill ha, vill uppleva utan begränsning. Allt kan bli verklighet om du inser det.

 Skriv ner dina hinder för att nå det du vill

Här ska du skriva ner allt som i dag hindrar dig från att få det liv du vill. Egentligen handlar ju allt om dig. Men gör din lista och var ärlig mot dig själv.

 Bestäm dig för att bryta dina hinder

Nu är det tid att titta på dina hinder och göra en förändring. Bryt dina mönster och gör på ett annat sätt i dag. ”OM du tänker som du alltid har tänkt så kommer du att göra som du alltid gjort och resultatet blir som det alltid blivit” Tänk nu utanför dina invanda mönster. Våga.

 Gör en plan för hur du ska nå det du vill

 Denna plan ska innehålla hur du gör din förändring, men även en plan i tiden hur du tar dig mot dina mål. Vill du byta jobb så skriv ner hur du tänker göra för att göra det. Följ din plan för det är din framgång.

 Se till att du har människor runt dig som stödjer det du vill med ditt liv

 Se över vilka du har runt omkring dig. Välj vänner med omsorg. Välj dem som vill stödja dig i ditt nya liv. De som peppar dig. De som tror på dig. De som inte är rädda för att du gör det du vill. Välj dem som stödjer dig. Undvik energitjuvar. Undvik dem som inte tror på dig. Skaffa nya vänner.


Tigh gap

Denna tjejen är ju bara helt fantastisk, blir så glad av denna videon och hennes energi. :) Äntligen någon som tar tag i detta och verkligen bryr sig. Vi är så vackra som vi är, och mellanrum mellan låren måste väl som Keela säger vara topp tre mest oviktiga saker i livet att lägga fokus på?

 

I'm a poledancer, yes I am

 
Haha hittade en sådan häftig bild. So true för oss som tränar pole. ;) (nej det är inte seriöst.)

Mobbade barn får sämre liv som vuxna

 
Källa

Vad tror ni om detta? Får mobbade barn generellet det värre som vuxna än vad barn som inte varit mobbade?

Poledancing

 
 
 Efter att jag trillade ned och slog i nacke och bakhuvud så har jag varit väldigt rädd. Har känt att jag inte vågat göra något alls och till och med velat sluta. Nu gav jag mig fan på att träna igen och verkligen försöka mitt bästa, så la ut kuddar och täcken för att min rädsla ska försvinna när jag hänger upp och ned. De två nedersta bilderna är en så kallad "drama queen" som jag för första gången (tror jag) provade igår. Nu hoppas jag på att vara tillbaka igen med min träning!

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Antimobbningsfilm - "Varför just jag?"

 

Jag, galen?!
Trolljägarna #4"Lastbilschauffören Lina ville göra arbetsvillkoren bättre för en bransch som är hårt drabbad av arbetslöshet. Men när en kvinna tog plats i en traditionellt manlig miljö tog det hus i helvete. Lina utsattes för systematiska och grova kränkningar på nätet av manliga chaufförer. Den här veckan söker Aschberg dessutom upp sin egen näthatare, med nätaliaset Knattefnattetjatte."

4 tankesätt - må bättre

 Hur tror du att andra uppfattar dig? - Det kan vara bra att fråga sina nära och kära om hur de uppfattar en. Tycker de att man är en glad och positiv person, eller är man ofta nere och klagar mycket? Tänk också efter hur du uppfattar dig själv. Kanske dags för en förändring?

 Rensa bort det negativa. .- Oavsett om det gäller människor, filmer, böcker, musik eller vad det nu kan vara så försök rensa bort det som får dig att bli ledsen och nedstämd. Du kanske ofta lyssnar på en låt som ger dig dåliga minnen, prova då att inte lyssna på den under en längre tid och se hur det känns. Börjar du må bättre?

 Var din egen teraput och vän. - Vad för råd skulle du ge till din bästa vän eller en patient du har om personen var i samma sits som du är? Försök ge samma råd och peppning till dig själv. Det kan vara jättesvårt, jag vet. Men det funkar faktiskt.

 Älta rätt. - Visst kan det vara svårt att veta hur man ska älta saker? Försök att se vad du har lärt dig och utvecklats av det som har hänt dig. Det som har hänt kan vi inte göra något åt, men vi kan välja hur vi vill hantera det med lite övning. Vad har du lärt dig av dina problem över lag?

Hur påverkar oro oss egentligen?

Jag lider av väldigt mycket orostankar. Jag kan ha svårt att släppa mina tankar och lever alltid med tankarna om att det värsta kommer att hända, för att lixom vara "förberedd" när det händer. Jag brukar tänka att det gör mig mindre besviken om jag är förberedd, men jag blir inte mindre besviken. Så därför sitter jag och läser mycket om oro och hur det faktikst påverkar kroppen och detta har jag kommit fram till hittills.

 Hjärnans negativa tankemönster är 10 gånger större än vårat lyckocentrum och plockar därför snabbt upp det som är negativt i vår omgivning och kan få oss att fokusera på det.

 Vid för mycket oro kan kroppen stänga av exempelvis tarmsystemet för att överleva all oro. För mycket oro kan leda till diabetes, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdom och dålig mage.

Yale University gjorde en studie där 660 frivilliga i femtioårsåldern fick svara på frågor om sin syn på att åldras. 23 år senare gjordes en uppföljning som visade att de som hade haft en positiv syn på åldrandet levde i genomsnitt 7,6 år längre än de med en mer negativ framtidssyn.

 Enligt Nisse Simonson räcker det med att prata om problemen 5 minuter varje dag då man i längden bara mår sämre av att fokusera för mycket på problem och negativa saker.

 Man ska ta en stund varje kväll där man funderar på det positiva som har hänt under dagen och njut av det som är bra. En liten stund utan oro är bättre än att oroa sig hela tiden. Ifrågasätt dig själv: "Är detta värt att lägga energi och bli arg på?" 

  Positiva tankar drar i gång vårt belöningssystem och frigör lyckohormonet dopamin och det bästa av allt är att det är aldrig för sent att förändra sitt tankesätt! Hjärnan är förändringsbenägen och kan lära sig nya saker hela livet.Må bra tips Ha en bra kost. - Jag har märkt att jag mår mycket sämre både psykiskt och fysiskt om jag äter för mycket godis och skräpmat. Självklart ska man kunna unna sig, jag tänker inte jättemycket på vad jag äter. Men se till att inte överäta av det goda, utan försök ha en sund kost med bra mat och mycket vatten.

 Rör på dig regelbundet. - Sen jag började träna så har jag börjat må mycket bättre. Jag var inte alls aktiv för ca 7 månader sedan. Men nu ser jag fram emot att träna för att jag har hittat något jag tycker är riktigt kul. 

 Inse att du är värd att vara lycklig. - Kan du känna att det inte är värt att må bra för att du vet att du kommer falla och må dåligt igen? Så tänker jag titt som tätt och jag vet hur fel det är. Man måste inse att man är värd att vara lycklig och må bra för de dagar som är bra ska man kunna njuta av och ta vara på.

 Lyssna inte alltför mycket på andra. - Jag vet att det kan vara svårt men alla har olika sätt för att må bra. Vissa gör si och vissa gör så. Vissa gillar även att trycka ned andra och kan säga saker som sårar dig, så lär dig att lyssna till dig själv. Ingen kan komma och säga vad som är rätt för just dig eller hur du ska leva. Gör det du känner är rätt för dig.

 Titta dig i spegeln ofta. - Detta har faktiskt hjälpt mig. På min träning ser vi oss själva i spegeln hela tiden och man "vänjer" sig med sin egen spegelbild till slut och inser att man faktiskt ser riktigt bra ut. Men när du speglar dig så ska du inte trycka ned dig själv, utan bara tänka positiva tankar.Tankesätt för oro

Jag har ju börjat gå hos en kurator för min oro och ångest. Jag har ju varit med om ganska mycket hemska händelser i mitt liv som jag inte kunnat bearbeta ordentligt än och som förmodligen är orsaken till att jag har så svårt att slappna av och släppa min oro. Det finns ju egentligen så himla mycket att vara orolig för, men det är ju samtidigt så himla onödigt att vara orolig i onödan innan problemet kommit, om det ens kommer. Jag vet att många utav er sitter i samma båt som mig och faktiskt har dessa katastroftankar så min kurator gav mig ett råd om hur jag ska försöka tänka när min oro kommer.


1. Är denna känslan ny eller gammal?

2. Har någon sagt/gjort något som behöver få mig att bli orolig?

3. Vad är känslan i kroppen just nu och vilken situation är jag i som gör mig orolig?

På detta vis skulle jag få fram om min oro är befogad eller om jag bara oroar mig på grund av gamla händelser. Jag har inte hunnit prova detta så mycket än, men direkt jag fick tipset så kändes det som jag äntligen fick en lösning på det och därför vill jag även dela med mig av detta till er.

 

Ångestfyllda dagar...

Just nu känner jag att jag inte har någon inspiration alls för att skriva...
Igår var en fruktansvärd fylld ångestdag och jag vet inte varför. Jag vaknade med ångest och det försvann inte heller. Över lag har det blivit bättre från min ångest, men igår och även idag har det varit svårt. Jag hatar sådana dagar och har till och med haft svårt när jag andas. De här dagarna har jag tvekat en del på mig själv, känt att inget funkar och jag får ännu mer ångest av att ha ångest. Men det är väl bara att vänta på att en bra dag ska komma igen. Snart blir det i alla fall att se på hockey. Glad påsk på er.


Hur skulle du beskriva dig?


Du kan vinna över dina komplex!

 

Denna videon inspirerade mig väldigt mycket faktiskt. Den inspirerade mig till att oavsett vilket utseende vi har, oavsett vilka problem vi bråkar med så kan vi vinna över det. Vi kan träffa rätt partner, få barn, bli framgångsrika, resa jorden runt och så vidare, bara vi tror på oss själva och denna videon gav mig faktiskt ny livskraft. Stort beröm till Isabella!

Var saklig i din kommentar

Har du en dålig dag?
Har du bråkat med din partner? 
Har någon sagt något elakt på jobbet?

Dessa saker verkar kunna leda till att vissa människor vill uttrycka sig elakt mot andra människor på internet. Kanske du har läst en text som fått dig att bli mer irriterade än vad du var innan. Kanske känner du dig träffad av texten och vill gå i försvar. Då har jag ett tips på vad ni kan göra istället för att skriva den där elaka kommentaren som ni vill få ur er.

Har du en dålig dag eller har bråkat med någon så skriv ut dina känslor i ett dokument eller på ett papper. Skriv exakt vad du känner, vad du tycker, skriv svordomar och hårda ord. Skriv tills du känner att du fått ur dig all skit. När du är färdig så raderar du dokumentet eller river i sönder det.

Har du läst en text som får dig att bli irriterad? Som du kanske känner dig träffad av eller kränkt av? Känner du lust att berätta för personen som skrivit texten och vara riktigt elak? Var inte det. Gör istället som ovanstående. Skriv ett dokument eller använd papper och penna. Skriv ned exakt vad du känner för den här personen som skrev texten som fick dig att bli irriterad. Här får du skriva exakt vad du vill om personen. När du är färdig med det så läser du igenom det och raderar det/river i sönder det. När din ilska har sjunkit lite och du är mer saklig så kan du berätta din åsikt för personen som skrev texten på ett bra sätt. Du kan skriva att du inte håller med och berätta hur du ser på saken, utan att dra in personliga påhopp, förolämpningar eller hot. Då har du fått ur dig din ilska på ett dokument som du sedan raderar och istället för att såra och göra illa en annan människa så kan du uttrycka din åsikt på ett sakligt och konstruktivt sätt som alla vinner på i längden.Trolljägarna #3

 

"Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg lever i ständig rädsla för att bli utsatt för våld. Allt började med en granskning av extremhögern, som utlöste en våg av grova hot på nätet mot Åsa och hennes barn. I kvällens Trolljägarna letar Robert Aschberg upp en av männen som stod för de grövsta trakasserierna. Den här veckan möter vi även ensamstående trebarnsmamman vars facebook plötsligt fylldes av mordhot mot hennes familj."

Dagens smarta ord


Hejdå patriarkatet!

 

Näsduk? - Du lägger ju näsan i blöt

Något jag tror är ett stort samhällsproblem idag är att så många människor engagerar sig i vad alla andra gör hela tiden. Och det är inte bara genom internet. Många människor håller verkligen koll på vad andra gör väldigt mycket även i verkliga livet. Som Mia Skäringer säger i sin show dyngkåt och hur helig som helst: "Men vad gör hon nu? Svänger hon till vänster? Hon brukar ju alltid svänga till höger!" eller något liknande. 

Det tycker jag tyder på att människor över lag engagerar sig för mycket i vad andra människor gör. Samma som diskussionen om amning, att folk många gånger inte kollar åt ett annat håll och istället engagerar sig i sitt eget, nej de ska bara hålla koll på vad andra gör runt om. Om jag går på restaurang så brukar jag engagera mig i dem jag är där med och min mat. Jag brukar inte studera andra människor för jag tycker inte att jag har att göra med deras matvanor, bordsskick, klädsel, amning och så vidare att göra. 

Människor lägger ofta kommentarer om hur andra ska klä sig, hur de ska sköta sitt arbete, hur de ska sköta sina förhållanden, hur ofta de ska träffa sin partner för att det ska hålla livet ut och så vidare. Sådant där är så himla individuellt och jag tycker faktiskt ingen annan har med det att göra så länge man inte ber om råd. Jag tror att människor behöver bli bättre på att sluta lägga näsan i blöt hela tiden, för oftast när de gör det så är det inte av omtanke, snarare tvärtom.


All cred till kvinnor som vågar amma offentligt!

 
Artikeln hittar du häääär

Jag gillar att vara jag

 
Detta är enligt mig helt rätt tänk. Människor drar sig inte för att berätta för en hur fel man är, hur fel man klär sig, hur fel man ser ut och så vidare. Det är något många människor verkligen älskar att berätta för andra. Det är därför jag försöker tänka så här. Det jag är missnöjd med i mitt liv, det försöker jag ändra på absolut. För min egen skull och för mina näras skull. Men det jag är nöjd med och trivs med ändrar jag inte. Varför? - Jo för att jag inte ser en anledning till att ändra något som är bra. Jag vet att jag är en bra medmänniska till andra. Jag vet att jag är en bra vän, en bra dotter, en bra syster och en bra bloggare osv. Jag vet att jag trivs med min stil, min träning, mitt jobb. Därför lägger jag inte någon energi på att ändra det för att människor som inte ens har med mitt liv att göra ogillar det. Det vill jag inspirera er också till. Att helt enkelt vara er själva och vara en bra medmänniska till både er själva och andra. Du duger exakt som du är!

 Självkänsla

Brownies

 
Igår bakade jag brownies till min mammut för att hon fyllde år. :) Receptet hittade jag hos Milina och jag blev jättenöjd med detta. Så himla gott och enkelt, så tack Milina för att du valde att dela med dig av detta så nu tänkte jag lägga upp receptet för er också. :)

Ingredienser:
100g smör
100g choklad
2 st ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör såhär:
1. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme.

2. Medans chokladen och smöret svalnar, blanda ihop ägg, socker, vetemjöl och bakpulver, rör sedan ner chokladsmeten. Använd helst en slickepott hela tiden och inte en visp.

3. Klä en 20x30 cm form med bakplåtspapper och bred ut smeten.
Grädda mitt i ungen på 175 grader i ca 25 minuter. (Jag fick grädda i ca 35 minuter istället.)


Omvända könsroller

 

Du är levande, allt är möjligt

Jag tror att det mesta i livet går att uppfylla. 
Jag har varit med om väldigt mycket i mitt liv. Jag blev väldigt sjuk som barn, har en svårt funktionshindrad syster, har varit mobbad av både vuxna och unga. Jag har varit utsatt för övergrepp, men jag har bestämt mig för att det inte ska få mig att sluta leva. Självklart skulle jag inte velat vara med om något av det här. Självklart önskar jag inte ens min värsta fiende dessa händelser. Men nu är det som det är, det går inte att göra ogjort så man får göra det bästa av situationen. Mitt mående går givetvis upp och ned, precis som alla andras. Det kanske svänger lite mer men jag har bestämt mig för att göra mitt liv till något bra, trots alla dåliga händelser. 

"Du kommer aldrig lyckas med det du vill så det är lika bra att du ger upp."
Detta är en kommentar som jag har fått höra gällande mycket i mitt liv. Detta är en kommentar som många människor varje dag får höra. Då kan jag fråga mig själv:

1. Hur vet du att jag inte kommer att lyckas? Är du synsk och vet exakt vad som händer i framtiden? Då kanske du ska börja jobba som medium då eftersom du kan så mycket.

2. Om jag nu försöker och inte lyckas, vad gör då det? Är du en sådan människa som hellre ger upp och intalar dig själv att allting kommer att misslyckas istället för att försöka? Sådan är inte jag i alla fall.

Jag har bestämt mig för att försöka, för vad förlorar jag på det? Jag kanske inte lyckas men jag har då kommit mycket längre än den som inte alls försöker. Oavsett om jag inte lyckas med projektet jag vill, så har jag blivit en lärdom och erfarenhet rikare. Något som du förmodligen inte uppnår eftersom du inte ens försöker. Jag kan gå vart jag vill och jag kommer bli tusen gånger starkare.
 

Trolljägarna #2

 

"I veckans avsnitt av Trolljägarna avslöjar vi tv-mannen bakom signaturen "Diamanttjuven". Han har bland annat uppmanat till mord på en ung kvinna. Vi avslöjar också personen bakom instagramkontot "Slynstämplad", som bland annat har hängt ut stjärnbloggaren Kissie. Dessutom berättar vi om flickan från Göteborg som utsattes för extremt grova hot och förolämpningar av någon som visade sig vara en klasskamrat."

Dagens facebooksstatus


Vill du bli utsatt för näthat?

Vi vet att det finns många människor som kränker andra människor.
De kan kallas troll, näthatare, fega människor eller något annat, välj själv. Så nu tänkte jag faktiskt vända mig till er som gör detta och ge er en tanke. Denna kommentaren har du som kränker andra människor tänkt skriva:

"Alltså, du är så jävla ful. Ingen vill ha dig, du borde gå och ta livet av dig istället. Hela din familj är cp-skadad. Jag fattar inte att det ska få finnas sådana fula och äckliga människor. Du får mig att spy och din mamma är en stor äcklig h*ra."

Nu vänder vi på detta. Du som tänkt skriva denna kommentaren får höra denna kommenrar själv. Du blir matad varje dag med sådana här ord. Varje dag får du minst 10 kommentarer om hur äcklig du är och att du borde dö. Du får varje dag hot om att folk vill skada dig. Du får varje dag höra från främmande människor vad fel du är och vad fel du gör, att inget du gör är bra. Att allt du tar dig för är hemskt och folk hånskrattar åt dig. Hur skulle det kännas? Hur skulle det kännas att någon kränker dig och din familj dag ut och dag in? Att någon ger sig på dina barn, dina syskon, dina föräldrar, din partner verbalt varje dag? Skulle du skratta åt att någon hånar dina barn? Skulle du skratta åt att ditt barn och din familj varje dag blir utsatta för kränkningar och hot? Skulle du känna en njutning i att varje dag bli hånad? Skulle du skratta åt det och njuta av att ditt barn blev utsatt utanför datorskärmen? Om inte, varför skulle du i så fall göra det bakom datorskärmen? Känn efter ordentligt och sätt dig in i situationen, för det är så här många har det varje dag. 

Nytt i garderoben 
Fick hem ett paket från gömda juveler fashion för några dagar sen. Två ansiktsmasker, trosor och ett nagellack.  :)

Varit hos kuratorn

Idag har jag varit hos kuratorn. 
Var första tillfället idag och jag känner mig väldigt hoppfull faktiskt. Vi pratade i ca timme och 45 minuter så det var jätteskönt. Berättade om väldigt mycket som har hänt eftersom det var ett ett möte där vi ska lära känna varandra. Hon verkar jättebra och hon sa att hon märkte att jag bryr mig väldigt mycket om andra vilket kan göra att jag tar på mig för mycket och mår dåligt istället. Hon sa också att jag är väldigt lätt att prata med och har en väldig självinsikt där jag är medveten om mina egna tankar, hur det är och så vidare så det var riktigt skönt.

Känner mig som sagt väldigt hoppfull och tror att det är på väg åt rätt håll nu. :) 

Erfarenheter formar oss

"Ingen erfarenhet är bortkastad. Allt här i livet får dig att växa. " - Oprah Winfrey

Detta citat är så himla sant. Jag kan själv ha problem att tänka så här vissa gånger
. Ibland känns det som att vissa erfarenheter bara har förstört men det är ju inte sant egentligen. Allting här i livet formar oss. Om inte jag upplevt allting som jag upplevt så skulle jag inte heller varit den person jag är idag, som jag oftast är väldigt stolt över att jag är. Självklart vill jag få bort min ångest som jag har, men det jobbar jag på. Jag tror på att med tiden kommer man komma ut ännu starkare och känna ännu mer livsglädje och styrka i livet. 

Om jag inte upplevt det jag gjort i mitt liv kanske jag aldrig skulle träffat mina underbara vänner. Jag kanske aldrig skulle ha hittat min fantastiska träning och fått så bra tränare och träningskamrater. Jag kanske aldrig hade fått det jobb jag har fått. Jag vill att du också ska försöka tänka så här om det fungerar. Ibland kan det kännas som att saker aldrig kommer att bli bra när det gäller oss själva, men vi peppar andra med ord som: "Du är en bra människa, självklart kommer saker att ordna sig. Ge det bara tid." Så borde vi peppa oss själva också. Så därför tänker jag avsluta detta inlägg med:

Det kommer bli bra och ännu bättre för både dig och mig. Vi lär oss och utvecklas varje dag. Vi växer varje dag så nu är det dags att vi peppar oss själva på samma sätt som vi peppar våra vänner!
 

Att kämpa och jobba

Jag tror på att kämpa, jag tror på att man lyckas när man inte ger upp.
De flesta saker i livet kommer inte gratis, utan man måste jobba för att få det. Det gäller jobb, lägenhet, träning, att hitta nya relationer eller att förbättra relationer och då menar jag alla relationer i livet. För att exempelvis få nya vänner eller en ny partner krävs det att man visar intresse och att man existerar. Ut och träffa människor (eller sök på Internet om du känner dig tryggare med det). Att man faktiskt engagerar sig lite och hittar på saker, kanske går på bio, går ut och bowlar eller går och ser hockey. Alla relationer i livet behöver också vårdas och det är också något man måste jobba för. 

För att börja må bra fysiskt och psykiskt krävs det att man kämpar och jobbar på det. Man kan inte bara förvänta sig att allt bara ska bli bra helt plötsligt. Känner man sig nedstämd så får man helt enkelt försöka göra det bättre. Kanske genom att söka hjälp hos en kurator och så vidare. Självklart kan man känna för att ge upp ibland, självklart kan man det komma motgångar som gör att man måste ta en paus från olika saker i livet. Men det gäller att inte ge upp, att fortsätta med det man tror på och vill i livet. Att man kämpar för att hela tiden utvecklas och nå dit man vill. Man kan inte göra allt själv, men man kan alltid göra något.


 
 

Pole on 
Gaah. Poledancingen är bland det bästa jag vet, men också bland det värsta. En av övningarna jag klarar idag, men ändå fokuserar jag på de jag inte klarar som jag verkligen borde klara.... Nervsammanbrott!!! Idag är en sådan dag där jag vill sluta träna för att jag känner att jag inte kommer någonstans. Blir bara så jäkla arg. På sista bilden övar jag på en superman. Man börjar träna på golvet och håller upp benen och armarna för att sen kunna göra den högt uppe på stången. Kan se ut som benen är på golvet men det är de inte.

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Att göra misstag och lära sig

Alla människor gör misstag i sitt liv. Oavsett ålder och kön, oavsett ursprung. Vi lär oss saker hela livet och vi blir aldrig fullärda. Även människor som är 90 år gör fortfarande misstag och lär sig saker varje dag. Man utvecklas som person och växer med sin omgivning. Hela samhället förändras ju hela tiden också. 

Det viktigaste är ju att vi faktiskt försöker att förändra oss själva, att vi hela tiden kämpar till att bli till det bättre. Sen är ju det självklart en definitionsfråga om vad som är till det bättre, men det hör inte hit. Ingen är perfekt och helt felfri och det är väl tur det. "Oavsett hur många misstag du gör på vägen, eller hur långsamt du går fram, så är du långt före dem som inte ens försöker." - Okänd.Stretcha stretcha

 
En bit kvar innan jag har klarat heelstretch, men snart förhoppningsvis. :D  Jobbajobba! Glömde pointa med tårna. :( 

Vad photoshop egentligen gör...

 

Trolljägarna

 

Suttit och kollat på trolljägarna på tv3 nu. :) Väldigt intressant faktiskt och ett av nättrollen fick betala 10.000 kr i skadestånd på grund av sina kränkande kommentarer mot människor på Internet. Så himla bra att någon tar tag i detta och så fantastiskt att se när de blir konfronterade. Det är ju faktiskt olagligt att kränka någon, oavsett om det är på Internet eller i verkliga livet. Rekomenderar i alla fall alla att se programmet. :)

Dagens smarta ord


Nytt i garderoben

 

Se hela mig! - När livet gör ont.

 

#stoppavåldet

 
Oavsett vilket kön vi har, vilken läggning vi har, vilket ursprung vi har eller vilket lag vi håller på inom sport så är vi alla lika mycket värda. Det ska inte få gå till så här. Vila i frid, jag tänker på alla sörjande. #‎stoppavåldet‬

Stoppa våldet i svensk fotboll

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...