Åsikt och fakta
Något som kan vara bra att lära sig är att skilja på 'åsikt' och 'fakta'.
En person kan ha åsikten att färgen grön är ful, men det innebär inte att det är så, att färgen är ful. Samma gäller med oss människor. Man kan inte gilla alla, du gillar inte alla och alla gillar inte dig, men det innebär inte att bara för att någon tycker att du är ful, att det är så för det är liksom färgen grön en smakfråga. De finns de som gillar grönt, det finns de som ogillar grönt. Det finns de som gillar dig och det finns de som ogillar dig, det är livets gång. Jag tycker inte det är viktigt att kämpa för att alla ska gilla alla, för det är omöjligt, men att oavsett om man ogillar någon så ska respekten finnas där. 

Tänk om jag skulle ogilla färgen grön och bara för att jag gör det så ska jag kasta alla saker jag ser som är gröna. Jag går in i min väns hem och förstör eller målar om alla gröna saker jag ser, för jag ogillar ju den färgen. Varför är det då 'okej' att göra så med människor? Att förstöra och försöka förändra dem istället för att bara tänka: "Hey, jag gillar inte denna personen, men vad gör det? Jag lägger min energi på de jag faktiskt gillar, istället för att försöka kränka/förstöra och förändra denna personen!"

Många gånger när människor försöker trycka ned någon så är det enbart för att trycka ned. Det behöver inte alltid vara personens egentliga åsikt, utan att de många gånger vill projicera sin ilska/nedstämdhet/ångest/dåliga dag på andra människor. Så kom ihåg att skilja på 'åsikt' och 'fakta'. Bara för att Anders 66 år inte gillar dig så innebär det inte att Linnéa 34 inte skulle göra det.

#1 - Anonym

Nu utgår du från en subjektiv teori, det du beskriver är inte fakta och en praxis för samhällets regler. Alla människor har sin anledning till att de uttrycker sig. Ett stort spektra av utgångsvinklar. En del vill ge sin uppmuntran, andra ärliga och menar vad de säger, utan att för den sakens skull ha agendan att vilja trycka ner. Andra säger något snällt för att inte objektet ska bli ledsen, någon vill vara direkt elak och vissa har inte ens någon större tanke med sitt agerande. Att man måste ha respekt för varandra kan tyckas vara ett rimligt utgångsläge, men det är inte en självklarhet. Åsiktsfriheten som ligger i grundlagen är snårigare än så, tro mig, jag kan den ;)Så ja, jag tycker vad jag alltid förmedlar, men jag har inget behov av att trycka ner någon eftersom jag inte behöver det för mitt ego. Jag tycker helt enkelt du är korkad och allt vad jag sagt XXO ;)

#2 - anonym

Svar till föregående skrivare:
As long as you live you learn!
Att du tycker att Evah är korkad får stå för dig, enbart dig. Skulle jag vara Evah skulle jag inte publicera din kommentar så enkelt är det=)
Tolerans gentemot andra är en positiv egenskap som alla får lära sig i livet. Annars skulle vi ju allihop ta död på varandra, verbalt eller fysiskt.

#3 - Nathalie

Hej Evah! jag undrar om du har någon ask.fm?

Svar: Nej, det har jag inte. :-)
Evah Åberg

#4 - m

Fin bild! Din blogg är verkligen en inspiration <3

#5 - milina.blogg.se

bra skrivet!

#6 - Ann

Bra skrivet!