Vill du bli utsatt för näthat?
Vi vet att det finns många människor som kränker andra människor.
De kan kallas troll, näthatare, fega människor eller något annat, välj själv. Så nu tänkte jag faktiskt vända mig till er som gör detta och ge er en tanke. Denna kommentaren har du som kränker andra människor tänkt skriva:

"Alltså, du är så jävla ful. Ingen vill ha dig, du borde gå och ta livet av dig istället. Hela din familj är cp-skadad. Jag fattar inte att det ska få finnas sådana fula och äckliga människor. Du får mig att spy och din mamma är en stor äcklig h*ra."

Nu vänder vi på detta. Du som tänkt skriva denna kommentaren får höra denna kommenrar själv. Du blir matad varje dag med sådana här ord. Varje dag får du minst 10 kommentarer om hur äcklig du är och att du borde dö. Du får varje dag hot om att folk vill skada dig. Du får varje dag höra från främmande människor vad fel du är och vad fel du gör, att inget du gör är bra. Att allt du tar dig för är hemskt och folk hånskrattar åt dig. Hur skulle det kännas? Hur skulle det kännas att någon kränker dig och din familj dag ut och dag in? Att någon ger sig på dina barn, dina syskon, dina föräldrar, din partner verbalt varje dag? Skulle du skratta åt att någon hånar dina barn? Skulle du skratta åt att ditt barn och din familj varje dag blir utsatta för kränkningar och hot? Skulle du känna en njutning i att varje dag bli hånad? Skulle du skratta åt det och njuta av att ditt barn blev utsatt utanför datorskärmen? Om inte, varför skulle du i så fall göra det bakom datorskärmen? Känn efter ordentligt och sätt dig in i situationen, för det är så här många har det varje dag. 

#1 - milina.blogg.se

Ännu ett grymt inlägg av dig!

#2 - Aina

Dont listen to those haters. You are veautiful and inspiring, don't ever change <3

#3 - Aina

Don't listen to those haters. You are beautiful and inspiring, don't ever change <3

Svar: Åh tack vad snäll du är. <3
Evah Åberg

#4 - Celine

Så sant!
Sedan så tycker jag mest att de som kommenterar sånt skit är patetiska haha :)

#5 - Andreas

Du har själv valt att bli offentlig med ditt privatliv och det finns inte en åklagare i Sverige som skulle väcka åtal för att någon skriver negativa kommentarer på din sida. Direkt hot om att du ska/borde dö är en annan sak, det är åtalbart, även om det förmodligen skulle läggas ner av många orsaker inom rättsväsendet. Om jag känner för att ge negativ feedback så är det mitt val. Precis lika mycket som att jag medvetet valt att inte sätta mig i din situation eftersom jag inte har något behov av det. Skulle jag bli ledsen om någon skrev otrevliga saker? Nej faktiskt inte. Jag vet vem jag är och vad som stämmer om mig så varför ska jag bry mig om ett par ord? Precis som det är min fulla rätt (lagligt sett också) att för nöjes skull läsa bloggar av den enda orsaken att jag tycker vederbörande är riktigt korkad. Ja, du och det du skriver roar mig för jag ser det som en pinsam dokusåpa, det tillhör människans natur att bli road. Jag tycker det är kul att följa din blogg för det roar mig. Skulle du sluta, ja det är ditt val. Men du har ingen laglig rätt att bara få positiv feedback. Och om det gör så ont, ja då får du väl gråta en skvätt ;)

Svar: Du vet väl att enligt att förolämpning enligt brottsbalkens 5 kap. 3 §. kan ge böter; om brottet anses grovt är maxstraffet 6 månaders fängelse? Det handlar inte om negativ feedback i detta inlägg, för det kan man alltid ge, men däremot är förolämpningar, kränkningar, hot och liknande olagligt. :)
Källa: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Brottsbalk-1962700_sfs-1962-700/
Evah Åberg

#6 - Andreas

Lilla hjärtat, lär dig förstå vad du läser innan du ger dig in på svåra ord ;) Ser fram emot din anmälan! haha

Svar: Jag har inte tänkt anmäla dig, så konstigt att du tog åt dig. :) Du är för snäll för det. :)
Evah Åberg

#7 - Andreas

Jag förklarade bara skillnaden mellan att förstå ord och att höfta med en länk. Sen uppmanade jag dig att anmäla eftersom det skulle roa mig oerhört :) Puss du är också snäll

Svar: Jag vill inte anmäla dig, då jag inte finner något av du skriver förolämpande. :) Kram.
Evah Åberg

#8 - Andreas

Njaaaa du är för korkad för att ens skriva ditt namn på ett papper och skulle du någonsin lyckas få in mig i tings skulle jag vinna utan att behöva anstränga mig. Puss ha en trevlig kväll! ;)

Svar: Good for you. :D Kram
Evah Åberg