Så fina läsare <3
 
 
 
 
 Har verkligen så fina läsare. Har sparat ned lite av de fina meddelanden och kommentarer jag får, samt två bilder jag fick av en läsare som jag tycker jättemycket om. :D Tack så otroligt mycket, ni är fantastiska! ♥

Gömda juveler fashion


1 | 2 | 3 | 4

Som ni vet så älskar jag gömda juveler fashion. Tycker den sidan är jättebra och jag är helt kär i deras kläder. Skulle vilja köpa allt därifrån egentligen... Här hittade jag några godbitar som jag tänkte dela med mig av. :) Sjukt sugen på den rosa tröjan + att den finns i massor av snygga färger och jag vill ha alla haha. :D

Peppande ord för din oro

Jag oroar mig för ganska mycket egentligen... Det är på grund av min ångest. Jag har varit så så länge jag kan minnas. Jag tar på mig andras problem och hittar alltid något att vara orolig för. Detta är faktiskt extremt jobbigt, för hjärnan går hela tiden på högvarv och när jag fått bort en grej att oroa mig för, så hittar jag något annat. 

Jag vet själv att detta inte är bra, varken för mig eller mina nära, men jag vet inte hur jag ska sluta och därför har jag nu börjat hos en kurator på psykiatrin. Det tar så enormt mycket på mina krafter att alltid vara orolig, att alltid tänka och aldrig riktigt slappna av. Jag är rädd för att vara lycklig, även om det är min största önskan att få vara lycklig och må bra. Men samtidigt skrämmer det mig, eftersom detta är det jag är van med. Detta är en "trygghet". Om jag blir lycklig och mår bra så är jag rädd att saker ska gå fel och att jag sjunker igen. Jag ligger alltid steget före och är förberedd på det värsta. Min kurator sa igår att alla punkter på generaliserad ångestsyndrom (läs mitt inlägg om vad det är häääär.) stämmer in på mig, så förmodligen har jag flera olika typer av ångest så det är en del att jobba på. Jag vet att vi är månnga som sitter i samma båt, så därför tänkte jag skriva in några peppande meningar, som kanske kan hjälpa både er och mig för att stilla oron och ångesten ett tag. 

Vi vet alla att vi inte vinner något på att oroa oss. Vi får helt enkelt försöka ta saker när det kommer. Om vi går och oroar oss för att tv:n ska gå i sönder imorgon och den inte gör det, då har vi kastat bort en hel dag för att oroa oss i onödan. Och om tv:n skulle gå i sönder så har du ju deppat två gånger, istället för att bara deppa när det väl händer. Våga hoppas och tro på att allt dåligt inte behöver inträffa. Du är stark och klarar att lösa det om det väl skulle inträffa, du behöver inte tänka på morgondagen idag. Lev och njut NU. Ta vara på dagen du har idag och försök göra den så bra som möjligt, för det ger dig kraft att orka med morgondagen också. Skratta, lev och njut och skaffa mer energi och livsglädje. Du är perfekt som du är och du räcker till!


Må bra tips

Peppande låtar

If you want change, make the change

Jag går ju hos en kurator på vårdcentralen, men eftersom det är primärvården så har jag bara 12 träffar med henne så jag träffade ju en läkare den 15 augusti så att han kunde skicka en remiss till psykiatrin. Det gick faktiskt jättefort och idag träffade jag den nya kuratorn på psykiatrin där jag ska börja. Hon var otroligt bra och jag kände direkt en bra kontakt med henne. Det var inte som en kurator-patient utan mer som två vänner för hon var otroligt bra, lyssnade och förstod och jag kände att jag kunde öppna mig om allt ifrån sex till mobbning till panikångest. Hon sa att mina tankar är helt normala och att hon förstår varför ångesten finns i mitt liv då jag har så extremt mycket med mig i ryggsäcken. På saker som jag kunde känna mig helt onormal på så berättade hon direkt att det varken är onormalt eller ovanligt och det var också väldigt skönt att få höra det från en professionell person, att det är helt normalt. 

Jag berättade om bloggen, om kommentarer, om hur jag älskar att skriva av mig och videoblogga. Så vi satt i över två timmar och pratade om allt möjligt. Hon skulle prata med sina kollegor och jag berättade att jag gärna vill ha henne som stöd eftersom vi fick bra kontakt, så hon trodde att det skulle gå att fixa, så nu hoppas jag på det bästa. Min nuvarande kurator är jättebra, men det känns som det kan bli ännu bättre nu och jag fick även flera konkreta tips om min oro och mina tankar vilket känns jättebra. Så även om jag är utmattad nu av alla möten jag har haft idag så känner jag mig glad och hoppas på att det ska fortsätta så här. :)

Hur mår du idag?

 

Jag som barn
 Jag frågade nästan aldrig efter godis när vi var i affären. Jag ville istället ha tandborstar och morötter.

 Jag gick alltid runt i en orange basker och rosa solglasögon utan glas. Hade alltså bara bågarna.

 Jag började städa och greja redan som jätteliten och var ofta med mamma och skalade potatis när jag bara var något år gammal.

 Jag ville allltid göra mina läxor direkt jag kom hem. Jag fick tillsägelse av både mina föräldrar och skolan att jag skulle äta och titta lite på tv först innan jag gjorde läxorna för att kunna varva ned lite.

 Jag fick tillsägelse av mina lärare att jag skulle föra mer väsen på lektionerna och vara som "andra" eftersom jag alltid var den som pluggade och var tyst. 


 

Några bilder på mig som liten. :)

Nolltolerans mot näthat

 
 

Evahs och Annas må bra tips


Hitta något du brinner för

Man kan må mycket bättre av att ha något man brinner för. 
Det kan vara allt ifrån sång, till dans, till träning, till att inreda. När man har något man brinner för så tillverkar kroppen mer endorfiner eftersom man kan skratta och känna sig lugnad av sin aktivitet. Det kan också fungera som så att man slutar att fundera under tiden man gör det man brinner för. 

Jag tror att alla mår bra av att ha något de brinner för. Jag har min dans och mitt skrivande och mitt skrivande är den största delen för mig som får mig att må bra. När jag ser att jag kan så blir jag otroligt varm inombords. Kanske kan det hjälpa dig också, att må bra när du får göra det du vill och brinner för. Våga testa dig fram och se vad som passar dig.


Låt inte våldtäktsmän komma undan!


Håller du dig själv tillbaka?


 
Såhär kan man se ut om man försöker få med byxorna på bild xD

Må bra tips

 

Videoblogg - sister tag med Anna

Hur du hanterar elaka kommentarer

Många människor får någon gång en elak kommentar på sociala medier. Många människor gör inget annat än att klaga på andra så du är långt ifrån ensam, men hur gör man för att hantera dessa kommentarer och inte må dåligt av dem? 

1. Jag brukar alltid berätta för mina föräldrar om kommentarerna. När vi sätter oss och äter middag läser jag upp hela kommentaren och så diskuterar vi det lite fram och tillbaka. Då är de medvetna om vad som skrivs och så kan vi prata om hur löjligt vi tycker det är att gömma sig bakom en skärm och skriva en elak kommentar.

2. Jag sparar ned alla fina kommentarer jag får och läser dem regelbundet. Då läggs fokus på det positiva, istället för det negativa och jag kan skaka av mig det negativa genom att bara rycka på axlarna. Har en bok där jag skrivit ned fina kommentarer, skrivit ut fina bilder jag har fått av läsare och så vidare.

3. Den sista punkten är att DU ska tänka på att DU är så mycket mer värd än att ta åt dig skit av andra människor. De är inte värda din energi och det är väl bevis nog att de sitter och skriver elaka saker till dig om vem som har problem? Inte är det du som får kommentarerna i alla fall. En människa som mår bra och är nöjd med sitt liv har inget behov av att trycka ned andra. You rock so just shake it off!


Det är aldrig för sent att må bra

"Oavsett vilka svårigheter du haft i det förflutna, kan du börja på ny kula idag." - Buddha

Det är aldrig för sent att bryta dåliga mönster. Det är aldrig för sent att må bra. Oavsett om du är 15 eller om du är 60 så kan du bryta dåliga mönster och börja må bra. Det gäller bara att du hittar ditt eget sätt för att lyckas bryta detta mönster och att du ska vänja hjärnan med det nya bra mönstret. Våga förändra saker till det bättre, för du är värd att må bra. Vi har alla genomgått dåliga saker i våra liv, men det handlar om att inte ge upp oavsett hur tungt det än känns, för vad vinner vi på att ge upp?

Kasta ut energitjuvar, försök förverkliga dina drömmar och våga drömma. För utan drömmar, mål och visioner, hur ska vi då ta oss vidare? Ut med dåliga demoner i huvudet som skriker att du inte kan, att du inte är värd något. För den demonen ljuger! Du kan visst och du är otroligt värdefull. Bevisa demonen och energitjuvar att de har fel och det är aldrig försent att börja. Jag tror på dig!


"Oavsett vad du är, så är det fel"


Blondinbella har lagt ut på sin blogg att hon varit på tandakuten då hon har feber, svullet ansikte, värktabletterna osv hjälper inte. (Läs inlägget hääär.) Då hade hon fått denna kommentar, samt flera kommentarer om att allt handlar om hur positiv hon är och att hon är sin egen hjälte. Hur kommer det sig att bara för att man är en positiv person så ska man aldrig få klaga, aldrig må dåligt? Hur kommer det sig att om jag skriver att man mår dåligt så ska man sluta klaga? Hur kommer det sig att det ska behöva "skrytas" med att "JAG VAR TRIPPELT SÅ SVULLEN SOM DU ÄR!"? Enligt mig är detta som dagisbarnen gör när de jämför sina leksaker. "Men min docka är bättre än din!" När man är så pass gammal som denna personen är (förmodligen är den äldre än 5 år eftersom den kan skriva och läsa så bra) så är detta enligt mig fruktansvärt omoget. 

Oavsett om man är världens mest positiva person eller om man har sig själv som förebild så HAR man RÄTT att klaga och må dåligt ibland. Livet är ingen dans på rosor oavsett om man är Jesus själv eller om man är Blondinbella. Om Bella lägger ut att hon mår bra, då får hon skit för det eftersom hon då försöker framstå som så bra och lycklig, men skriver hon om negativa saker ibland, då ska hon sluta gnälla och bita ihop. Ursäkta mitt språk, men hur faan vill människor ha det? Är man glad, då är det fel. Är man ledsen, då är det fel. Är man neutral, då är det fel. Är man helt känslokall, då är det fel.

Det är som jag skrev i detta inlägg, försök stötta varandra och höja varandra och försök må bättre istället för att jämföra era problem fram och tillbaka, för smärta ska man inte tävla i!

Videoblogg - No mirror makeup challenge

 

Jag har skaffat instagram!!!


"Sliten? Då festade du hårt alltså?"

Jag: Jo det är bra, lite sliten bara
Han: Jaså, drack du mycket igår?
Jag: Nej, jag är nykterist, men jag städade och grejade hemma däremot.

Intressant hur människor fungerar generellt. Är man sliten på en tisdag, då undrar folk om man har jobbat hårt, men är man däremot sliten på en lördag/söndag, då ska det alltid bero på att man festat och supit. Varför kan man inte vara sliten på helgen på grund av jobb, hushållssysslor osv utan så många tar för givet att man ska ha festat sönder sig bara för att det är helg? 

Idag är det så vanligt att dricka, att många knappt tänker på att det finns de som jobbar helg och att det finns andra saker man kan göra på helgen eller att man kan vara sliten på grund av jobb under veckan. Skriver jag att jag är sliten på en lördag eller söndag, då tar 9 av 10 jag skriver det till för givet att det är på grund av festande och alkohol medan det är oftast på grund av dessa anledningar:

1. Jobb.
2. Hushållssysslor.
3. Träning.
4. Dåligt med sömn.
5. Att jag känner mig krasslig.
6. På grund av min ångest.

Så det är faktiskt väldigt intressant att se hur alkoholen och festande påverkat så många människor idag, att de tar för givet att alla ska utföra det och att det är därför man är sliten. Om någon skriver till mig att den är sliten så frågar jag alltid varför för att jag inte vill anta något eftersom det finns så extremt många anledningar till varför man kan vara sliten, så jag försöker alltid tänka steget längre, att det inte bara finns det eller det. :)Jag och min kära mamma när vi var på spa. :)
 

Stretchövningar


 


 


Visa vad du kan!

Jag är den personen som lägger ut pole dance videos fast jag kanske inte kan övningen så bra än. Jag försöker vara stolt för varje framsteg jag gör, även om det är långt ifrån perfekt och proffsigt. Jag är långt ifrån att vara riktigt bra på poledancing, men jag lägger ändå ut videos och filmer på det. Varför? - Det finns olika anledningar.

1. För att kunna se det från ett annat perspektiv och kunna se vad jag kan/inte kan.

2. För att jag får lite bekräftelse när andra säger att de tycker det är bra och att jag kan.

3. För att kunna inspirera andra till att saker inte behöver vara perfekt eller proffsigt för att kunna vara stolt över det och visa upp det för andra. 

Den tredje punkten tycker jag är väldigt viktig faktiskt. Det är alldeles för stor press på att vi måste vara så bra och perfekta på allting hela tiden. Nej, jag kanske inte är jättebra på poledancing men jag ska ändå kunna vara stolt över mina framsteg och kunna visa upp vad jag lärt mig hittills. Det är så synd att både vi själva och samhället ställer sådana stora krav, för varför måste man kunna allting hela tiden och vara så perfekta? Det är väl bara kul med människor som kan bjuda på sig själva och faktiskt vara glada för det de kan, oavsett om det är på elitnivå eller om de är nybörjare. Våga visa vad du kan och försök att inte döma dig själv så hårt, för vi lär oss nya saker hela tiden så var inte rädd för att visa vad du kan hittills!


Tips mot ångest


Fredagspepp

Du som läser det här just nu, tänk på att du är alldeles perfekt som du är. Du är vacker, du är fin, du är en bra människa och du räcker till mer än väl. Du har ett fint leende. Du kan få människor att skratta och må bra. Du betyder mycket för någon där ute. Du har något du är bra på och du är unik, för ingen människa är som du. Du har många bra egenskaper och någon där ute älskar dig just i detta nu och någon där ute kommer att älska dig i framtiden. Du kommer att nå dina drömmar och mål, om du bara vågar ge dig ut och flyga, om du bara vågar drömma och satsa. Ge inte upp, våga fortsätta och gå din egna väg. Våga känna, våga leva, våga drömma. Våga vara du. Våga vägra att följa strömmen. Var en bra medmänniska mot både dig själv och andra. Du är bra som du är och det finns människor där ute som ser det. Våga se det du också! Våga tro på dig själv. Ge inte upp, hur svårt det än känns, det blir bättre!

(Denna text är även riktad till mig själv!)


Att tävla i smärta

"Ehh, vadå du är sjuk?! Det syns ju inte..."
"Kallar du det där problem?! Jag lider av detta och detta, det kan man kalla problem!"
"Tror du att du har det jobbigt? Jag har det faktiskt värre med det här och det här!"

Dessa meningar förstår jag mig inte alls på.
Varför ska man "tävla" om vem som har det värst och vem som har det jobbigast? Varför ska man jämföra vem som har det värst och vem avgör vad som är värst? Alla sjukdomar syns inte utåt, men det innebär inte att det inte existerar, att personen lever ett underbart liv. Vi kanske inte har upplevt samma saker, men vi har båda problem på olika sätt och det behövs inte avgöras vem som har det värst, för hur avgör man det?  Ditt är jobbigt för dig och mitt är jobbigt för mig. Mycket handlar om hur stark man är som person och vad man har för omgivning. Det jag tycker är en pina kanske du skulle klara hur lätt som helst och vice versa. Jag tycker inte man ska "tävla" och jämföra sina problem för det tror jag att man bara mår sämre av. Jag tror att man då fokuserar på att ha det värst istället för att fokusera på att bli bättre och må bättre.

Jag tror att man ska tänka: "Det kunde ha varit värre, jag har ändå haft tur i oturen och har mat på bordet och tak över huvudet, så jag har ändå bra saker i mitt liv att vara glad för!" Just för att man själv ska orka med och peppa sig själv, men jag anser inte att någon annan har rätt att säga: "Jag har det värre än du. Mitt är jobbigare." För som sagt, hur avgör man vems problem som är värst och jobbigast? Försök stötta varandra och höja varandra och försök må bättre istället för att jämföra era problem fram och tillbaka.
 Dagens smarta ord


Pole dance video #2
Igår tränade jag lite snabbt. Orkade inte göra så mycket då dagen inte hade varit bra, men gjorde lite i alla fall och övade mest på att våga snurra igen. :) Jag är rädd för att tappa kontrollen när jag ska snurra så övar på att våga ta sats och så vidare nu. Dock känner jag av att jag inte mår bra varken psykiskt eller fysiskt och inte har tränat regelbundet på länge för orken finns inte riktigt där. Det värsta är att jag är så självkritisk och ser alla fel jag gör...

Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Tuff dag....

Idag är det en svår dag....
Jag har varit till kuratorn och jag brukar alltid känna mig bättre. Men idag är det tvärtom. Jag kände mig bättre innan jag kom dit men efter mötet blev jag bara sämre... Vi pratade om mediciner idag, att jag kanske skulle behöva börja med någon antidepressiv medicin igen men för mig har det varit sista utvägen. Men hon tyckte att det kan vara bra för mig att ha något som gör mig mer stabil och som kan hjälpa mig ännu mer på vägen. Jag har sådan beslutsångest om vilka vägar jag ska välja... Just nu står jag inför flera val i livet och jag vet inte alls vilket som är rätt... Jag är rädd för att välja fel hur jag än väljer... Jag har mycket att fundera på just nu och kanske därför blir lite frånvarande i bloggen.

Hur mår du idag?


Vad gör dig glad?Skönt att strectha
Må bra tips


Tävlingen avslutad


Nu har jag avslutat tävlingen och vinnaren blev Sara. :) Förlåt för att det drog ut lite på tiden, mådde dåligt igår så kände att jag inte orkade läsa igenom alla kommentarer då. Ett mejl väntar dig Sara så in och kolla! :) Tack till alla som deltog!

Fick ett paket


I torsdags var jag och hämtade ut ett paket. Ett väldigt välpaketerat paket och när jag öppnade fick jag se dessa tre fina lampetter med ljus i.  Älskar ju sådant här med citat osv. Tack så jättemycket fina Mathias. Vet inte vad jag ska säga... Att du tänkte på mig... Blev verkligen jätteglad så tack återigen. :)

IDAG UTSER JAG VINNAREN I TÄVLINGEN SÅ HÅLL KOLL PÅ DIN MEJL IFALL DU ÄR DEN LYCKLIGA VINNAREN!

Pole dance video


Idag har jag tränat lite för första gången på 1,5 månad. Tänkte inte träna idag men kollade lite videos och helt plötsligt var jag på stången. Dock märks det att jag har haft ett uppehåll, för hade inte så mycket styrka, men här kommer en liten video iaf. :)


Tror du att poledance innebär att strippa? Då tror du fel. Läs mitt inlägg om vad det är hääär.

Självskadebeteenden

Jag har själv lidit av självskadebeteenden av olika slag. Jag har fifflat med maten, jag har rispat mig, jag har plågat mig själv med jobbiga tankar, jag har gjort saker som jag vet kommer göra ont efteråt. Det kan vara svårt att komma ifrån dessa beteenden. Man mår dåligt, det är en vana att ta till detta beteende och samtidigt får man ångest för ens omgivning, för man vet hur mycket det skadar dem. 

Här kommer några tips hur man kan ta sig ifrån det:

1. Hitta något annat som gör dig lugn. Kanske är det en promenad, en bra låt eller att måla en tavla.

2. Tänk inte på hur du skadar din omgivning om du gör det. Tänk istället på hur glad du gör dem om du låter bli. Fokusera alltså på den glada och positiva känslan och allt bra som kommer av att låta bli.

3. Skriv en lista på vad som är negativt med att skada dig själv och en lista på vad som är positivt med att låta bli och jämför dessa varje gång du får känslan att du vill göra det.

4. Prata om det. Det är jätteviktigt att inte stänga inne tankarna. När du får dessa känslor, berätta för någon och säg: "Nu vill jag skada mig själv för att jag mår så dåligt. Jag behöver hjälp att skingra tankarna!" Det är inte fel att be om hjälp.Jag som gammal

 

"Vadå Sala, Gaza då?"

"Men hallå, varför bry sig så mycket om vad som händer i Sala, när det ser ut som det gör i Gaza?"
"Ni tänker bara på er själva, händer saker utanför Sverige så bryr sig ingen..."
"Det är visst värre att en människa dör än flera tusen i Gaza...."

Sådana här kommentarer upprör mig och jag ser dem regelbundet lite överallt på internet. Det är absolut jättehemskt att det ser ut som det gör i Gaza, ingen ska behöva leva så och uppleva detta och jag finner inte ord för hur hemskt det är. Men varför ska man inte få bry sig om saker som händer runtomkring en för att det finns problem i andra länder också? Barn dör i Afrika hela tiden, det krigas lite överallt i världen hela tiden, vem har bestämt att just detta med Gaza är det värsta? 

Om jag bestämmer mig för att skänka pengar till cancerfonden, ska jag då få skit för att jag valde just cancerfonden och inte skänker pengar till hjärt och lungfonden, barncancerfonden, bröstcancerfonden, rädda barnen, röda korset osv? Är inte det viktigaste att man faktiskt gör något, oavsett om det är att skänka pengar till cancerfonden, att erbjuda husrum för de inblandade i Salabranden eller att skänka 50 kr till Gaza? Man kan inte hjälpa allt och alla, man måste välja. Om nu alla skulle tänka så, att vi kan ju inte bry oss om Salabranden för det händer sakar i Gaza så skulle de ju inte kunna släcka branden i Sala och massvis med människor och djur skulle stå utan husrum. Då är det väl jättebra att du bryr dig om Gaza och skänker pengar dit och andra bryr sig om Sala och skänker vad de kan dit för då blir ju alla hjälpta till en viss del. Bara för att man hjälper människor i Sala innebär det ju inte att man totalt skiter i övriga världen och tycker att det är en bagatell, vare sig det är barnen i Afrika eller i Gaza.

Allt som händer i världen, krig, svält, naturkatastrofer, mord, våldtäkter, mobbning osv är fruktansvärt oavsett vart det är och jag önskar att det gick att trolla så allt skulle bli bra för alla. Men sluta upp med att klaga på människor som bryr sig om storbranden för att det finns problem i andra länder. Det är väl jättebra att det finns frivilliga människor som vill hjälpa till oavsett vart det är, stödj dem istället och höj dem istället för att sänka dem!

 
Tyra

I did it my way

Jag kan ibland tänka att jag borde göra om mig själv och bli annorlunda. 
Att jag kanske skulle lyckas bättre om jag blev en annan människa. När jag har haft dessa tankar så har jag pratat med vänner, familj, facebookvänner och så vidare som verkligen avrått mig till att ändra mig själv, då jag är bra som jag är och kommer att lyckas med det jag vill. Det kan vara svårt att tro på ibland, för ibland känner man att man inte räcker till och inte duger som man är. De har sagt att det spelar ingen roll om jag har en u-ringad tröja eller en over size tunika på mig, för det handlar om vem jag är och vem jag vill vara, hur jag trivs.

Därför har jag ändrat mina tankar. Jag ska bara vara den jag är. Du ska bara vara den du är. Det kanske finns de som inte gillar mig. Det kanske finns de som bara utnyttjar mig för att få saker. Det kanske finns de verkligen hatar mig. Men det finns också de som älskar mig och det kommer finnas människor som älskar mig i framtiden. Vi kan inte vara älskade av alla, men vi alla är älskade av någon. Jag kommer att lyckas och när jag väl lyckas kan jag tänka: I did it my way.

 

Det blir bättre, jag lovar!

Jag somnade tidigt och vaknade tyvärr nu, mitt i natten så jag tänkte skriva om hur tisdagen var.

Jag går ju hos en kurator och har inte varit hos henne på 1½ månad, men idag fick jag äntligen komma dit.
Vi pratade 1½ timme, fast det egentligen bara ska vara en timme. Men jag fick verkligen prata ut om allt nu. Eftersom det är primärvården har jag bara 12 gånger med henne och det har jag känt lite panik för eftersom jag känner att jag klarar inte att stå på egna ben än, jag måste ha hjälpen. Så jag ska få en remiss till psykiatrin där jag kan både få djupare och längre kontakt och fram tills jag får en tid hos psykiatrin får jag fortsätta hos henne, så det inte blir ett glapp där jag står ensam. Jag har så enormt mycket med mig i bagaget och det tar tid att smälta. Jag hinner inte bearbeta allting på 12 möten.

Jag känner en stor lättnad, men samtidigt är jag livrädd för att träffa någon ny som jag ska gå i terapi hos.
Det blir att öppna upp sig för någon ny, berätta samma saker igen, hitta tilliten till någon ny igen. Men jag är enormt glad över att det kommer bli bättre. Jag kan äntligen tänka att jag kommer snart må bra igen, jag kommer snart vara utan min ångest och utan mina svarta moln. Jag kan äntligen se att det kommer bli bättre, att det lönar sig att kämpa och vara den jag är.

Till dig där ute som mår dåligt, livet blir bättre. Det kan kännas som att det inte blir det, jag vet, men det blir det. Till slut kommer det ändras, jag kämpar, du kämpar, vi kämpar. Kommentera gärna hur du mår nu. Har något speciellt hänt som gör dig ledsen/glad? Kommentera, jag läser alla kommentarer!


Ber för Sala. <3Mitt medlidande går till Sala och kommunerna runt om som råkat ut för denna hemska storbranden... Önskar jag kunde skänka mitt regn till dem då de verkligen behöver det. Kanske inte just åskan, men regnet kan de väl få. Jag ber för alla och beundrar alla som hjälper till där borta och jobbar och jobbar... Jag lider verkligen med er och hoppas att Gud är med er och hjälper er igenom detta... :( ♥ Läs artikeln hääär.

Bekräftelse och beröm

Även om man är självsäker och mår bra i sig själv behöver man ibland bekräftelse från andra. Bekräftelse på att man duger som person, på att man lyckas och kan saker. Det är viktigt att fylla på det här, för kärlek och bekräftelse är ett behov människan har. 

Om du har lagat mat så vill du väl att folk ska tycka om det, säga att det är gott och äta mycket av det? Har du målat en tavla vill du väl få höra att du är duktig och att den var fin? Det är inget fel att vilja detta, för vi alla har detta behovet. Bekräftelse är livsviktigt för att vi ska kunna må bra. Men för att kunna ta åt oss av den gäller det att vi ska känna oss förtjänta av berömmet. Om vi inte bekräftar oss själva så blir bekräftelsen från andra mycket svårare att ta emot. Det kan märkas genom att du får en komplimang som du avfärdar med att exempelvis byta samtalsämne eller börja förklara varför du är bra på att måla. När man får en komplimang och bekräftelse så gäller det att tacka och faktiskt ta emot det. Bli glad för det, lev på den näringen ett tag och tänk: "gud vad skönt, personen tycker att jag är duktig på att måla! Jag är faktiskt duktig."

Jag jobbar själv med det här och vissa dagar fungerar det jättebra, andra dagar fungerar det inte alls. Det beror också på vilket ämne det gäller såklart. När det gäller mitt skrivande så är jag väldigt nöjd själv och då blir det också mycket enklare att ta emot beröm från andra.


Ett gott skratt förlänger livet :D


Haha, jag var bara tvungen att lägga in detta inlägg då jag typ viket mig av skratt just nu. Det riktigt bubblar i magen av skratt så jag är så tacksam för att internet finns och att det finns så underhållande människor. :'D

Videoblogg från inatt


Jake står upp mot mobbarnaJake har blivit mobbad under hela sin skolgång för att han har autism. En dag bestämde han sig till slut för att det fick vara nog. Han ställde sig upp inför sin klass och berättade för alla hur han känner sig. Detta säger han i videon: 

"Jag tror inte ni ser mig för den jag är. Jag tror bara ni ser mig som ett stort mål, eftersom ni alltid utelämnar mig. Ni lägger aldrig märke till mig, eller till vad jag säger. Jag vill bara att ni ska se mig för den jag är och bara försöka vara min vän, för jag vill försöka vara eran vän, men ni försöker inte vara min vän. Och det får mig att må dåligt, att ni inte vill försöka lära känna mig."Fan vilken tuff och härlig kille detta är alltså! Det är så många som blir utsatta för mobbning och elakheter. Men ni är så värdefulla, tro inget annat! Tro inte på de människor som säger elaka saker, för det är inte sant. Du är en bra och värdefull person som förtjänar allt gott i världen! Försök få inspiration själva av denna videon och försök stå på er ni också! Det blir bättre!

Jag är också osäker

När jag var i tonåren var jag väldigt osäker på mitt utseende. Jag hatade mitt eget utseende och kände att alla andra var snyggare än mig. Men när jag blev 14 och började lägga in mer bilder på internet började jag bli lite mer säker på mitt utseende. Jag var fortfarande osäker, men kände ändå att jag kunde titta på mina egna bilder utan att tycka att jag var jätteful. Jag blev mer och mer säker på mitt utseende ju äldre jag blev och nu känner jag mig faktiskt väldigt nöjd med mitt utseende. Det jag fortfarande dock måste jobba på är att även tro på min personlighet. Är det inte konstigt, att när man blir säker på en sak, så blir man osäker på något annat?

Jag vet att jag är en bra människa, men ändå kan jag tveka över om jag verkligen räcker till som människa.
Vad jag själv har att ge... Jag minns inte om jag alltid har tvekat på min personlighet men jag har ju alltid haft höga krav på mig själv. Jag kunde få alla rätt på ett prov i skolan, men var ändå inte nöjd eftersom jag då kunde ha gjort det snabbare. Jag får ofta meddelanden/kommentarer/mejl från följare om hur jag har hjälpt dem, hur de tycker om mig och det jag gör. Jag får ofta höra från vänner och familj att jag är bra och självklart fyller det på min bägare där självkänslan sitter, men det är ändå något som fattas. Än så länge är jag inte säker på hur jag ska fylla på min tro att jag som person duger, att min personlighet duger och räcker till. Men jag håller på att jobba på det och ta reda på det. För mitt mål är att må så bra jag kan, mitt mål är att känna mig lycklig och det vill jag att ni också ska göra.

Jag skriver mycket om mitt mående för att visa att vi är så många som sitter i denna sitsen.
Jag trivs med mig själv, men ändå är jag osäker på mig själv. Jag älskar mig själv, men ändå ogillar jag mig själv. Jag mår bra och är glad, men ändå mår jag dåligt och är ledsen. Det är inte fel att känna så, det är inte fel att prata öppet om det och det är därför jag öppnar mig så för er. Livet är ingen dans på rosor, vi får hela tiden kämpa och jobba för att vara säkra på oss själva för det är en påfyllningsvara. Jag är inte längre osäker på mitt utseende och snart ska jag inte heller vara osäker på min personlighet! Vi kämpar tillsammans. ♥Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...