Jag är också osäker
När jag var i tonåren var jag väldigt osäker på mitt utseende. Jag hatade mitt eget utseende och kände att alla andra var snyggare än mig. Men när jag blev 14 och började lägga in mer bilder på internet började jag bli lite mer säker på mitt utseende. Jag var fortfarande osäker, men kände ändå att jag kunde titta på mina egna bilder utan att tycka att jag var jätteful. Jag blev mer och mer säker på mitt utseende ju äldre jag blev och nu känner jag mig faktiskt väldigt nöjd med mitt utseende. Det jag fortfarande dock måste jobba på är att även tro på min personlighet. Är det inte konstigt, att när man blir säker på en sak, så blir man osäker på något annat?

Jag vet att jag är en bra människa, men ändå kan jag tveka över om jag verkligen räcker till som människa.
Vad jag själv har att ge... Jag minns inte om jag alltid har tvekat på min personlighet men jag har ju alltid haft höga krav på mig själv. Jag kunde få alla rätt på ett prov i skolan, men var ändå inte nöjd eftersom jag då kunde ha gjort det snabbare. Jag får ofta meddelanden/kommentarer/mejl från följare om hur jag har hjälpt dem, hur de tycker om mig och det jag gör. Jag får ofta höra från vänner och familj att jag är bra och självklart fyller det på min bägare där självkänslan sitter, men det är ändå något som fattas. Än så länge är jag inte säker på hur jag ska fylla på min tro att jag som person duger, att min personlighet duger och räcker till. Men jag håller på att jobba på det och ta reda på det. För mitt mål är att må så bra jag kan, mitt mål är att känna mig lycklig och det vill jag att ni också ska göra.

Jag skriver mycket om mitt mående för att visa att vi är så många som sitter i denna sitsen.
Jag trivs med mig själv, men ändå är jag osäker på mig själv. Jag älskar mig själv, men ändå ogillar jag mig själv. Jag mår bra och är glad, men ändå mår jag dåligt och är ledsen. Det är inte fel att känna så, det är inte fel att prata öppet om det och det är därför jag öppnar mig så för er. Livet är ingen dans på rosor, vi får hela tiden kämpa och jobba för att vara säkra på oss själva för det är en påfyllningsvara. Jag är inte längre osäker på mitt utseende och snart ska jag inte heller vara osäker på min personlighet! Vi kämpar tillsammans. ♥


#1 - Maja

Vad modigt av dig att skriva detta! Tror att självförtroendet har mycket i saken att göra

#2 - Linda [fotoblogg]

Mycket inspirerande inlägg!

#3 - milina.blogg.se

känner igen mig så väl! fast jag var 15 och gick i första ring när jag började lägga ut bilder på mig själv. innan kunde jag knappt kolla mig i spegeln och det sista jag gjorde var att ta bild på mig själv. på nått sätt sa jag bara åt mig att bryta det mönstret och starta en blogg och ladda upp bilder på mig, det stärkte mitt självförtroende väldigt mycket!

#4 - fashion

Hoppas att du har haft en bra dag :D

#5 - Pauline

bra inlägg

#6 - Erica

Bra inlägg! Tror att vi alla har något som vi är mer eller mindre osäker på. Det gäller bara att övertyga sig själv om att man duger som man är. <3

#7 - linnea

bra skrivet! och som du säger så är det säkert många som sitter i samma sits och det kan vara bra att skriva lite mer öppet om det så att fler och fler inser/förstår det :)

#8 - Amanda

Bra inlägg! Fin bild på dig :)

#9 - Amanda

Bra inlägg! Fin bild på dig :)

#10 - Amanda

Bra inlägg! Fin bild på dig :)