Åldern är inte allt
De flesta människor har förmodligen tänkt tanken någon gång att de inte kommer att lyckas med det de vill göra. Exempelvis hitta kärleken, få drömjobbet eller skaffa drömhuset. Som svar på dessa tankar kan man få höra att man är så ung och har hela livet på sig, att "man bara är 22." 

Jag tror inte det handlar om ålder, för ålder är många gånger bara en siffra. Grundat på egen erfarenhet så handlar det många gånger på bristande självkänsla. Att man inte tror att man räcker till eller är tillräckligt bra för att klara det man drömmer om och vill. Man kan lyckas med att skaffa drömhuset eller hitta kärleken när man är 95, men har man dålig självkänsla så bär man med sig dessa tankar om att man inte kommer att lyckas, oavsett om man är 15, 25 eller 95.

Så försök att tänka på att det kan vara brist på självkänsla när någon är rädd för att inte lyckas nå sina drömmar och mål. Prata inte då om deras ålder, att de är så unga, utan försök istället peppa dem att de är bra personer och räcker till så att deras självkänsla kan bättras på. Ta fram deras bra sidor helt enkelt.

#1 - Sara

Så otroligt sant ! Bra inlägg som vanligt :)

#2 - MATILDA

Så sant, jag tror verkligen man kan lyckas oavsett ålder :)

#3 - amanda

Håller verkligen med, men också värt o påminna om åldern för att man just har hela livet framför sig liksom!

#4 - Janina

Bra text! (y)

Hoppas även du haft en riktigt bra jul <3

Svar: Tack :) Ja min jul var bra. Hur var din ? :)
Evah Åberg

#5 - Felicia

Bra skrivet!

Har inte updt på en månad, men ett julinlägg med lite info finns nu uppe!
Puss och kram

#6 - Anonym

så fin bild :D

#7 - linnea

Vi är verkligen åldersfixerade som min kontaktperson sa när ja skämdes lite att jag läser tara

Svar: Ja verkligen...
Evah Åberg

#8 - Kajsa-Stina

Du har verkligen så rätt i det här. Känner igen mig sjukt mycket! Kan inte räkna alla gånger jag fått höra att jag är så ung och har hela livet framför mig osv men som du säger så är inte åldern allting utan i grund och botten så handlar det om hur ens självkänsla och ens självförtroende är. Jag måste definitivt träna upp bäggedera men hur jag ska gå till väga har jag ingen aning om.. Har pratat med min samtalskontakt om detta men hon pratar bara förbi ämnet så det känns som att hon undviker det jag verkligen bör jobba med för att komma vidare.

Kramar <3

#9 - sarah

Fin bild