Rätten att få må dåligt
Det finns ganska gott om människor som säger åt en att man ska försöka se saker positivt.
Jag säger inte emot det så sett, för självklart är det lättare att vara positiv i många situationer. Men jag ogillar verkligen när denna meningen kommer vid fel tillfällen, exempelvis direkt efter något speciellt har hänt. 

Meningar som "sluta deppa, lev inte i en bubbla" eller "man lär av sina misstag så ryck upp dig" passar inte alltid så bra. Detta kan man försöka peppa någon med efter en tid, men när något precis har inträffat så kan man behöva vara lite negativ och må lite dåligt. Det är inga fel att deppa och må dåligt ibland, alla kan behöva det. Man måste få släppa ut sina känslor och ibland få gräva ned sig i ett hål och tycka att allting är skit, bara att man sen försöker göra det bästa av situationen. 

Jag är en sådan person som behöver det när något har inträffat. Jag kan inte bara tänka: "jahapp, då hände detta, men jag får vara glad för känslan det gav mig innan det blev fel." Jag måste få gråta, vara arg, bitter och tycka att livet är skit en liten stund, för att sen kunna ta nya tag och bli starkare på vägen. Jag skulle gå under om jag inte fick släppa ut dessa känslor och meningar som att jag ska sluta deppa just då gör mig faktiskt bara irriterad. 

Du har rätten att må dåligt, du har rätten att vara bitter liksom du har rätten att må bra och vara glad. Låt inte någon ta dessa känslor ifrån dig, för det är mänskligt att känna så.

#1 - Ida

Du skriver så bra inlägg!

Svar: Ja, det är jätte jobbigt.

#2 - ohdarlingimsosensitive.blogg.se

Fin du är och tänkvärda ord! Kram<3

#3 - Styrka

Tack för dina inspirerande ord vännen, behövde höra det här just nu. Vill också passa på att säga att din klänning är jättefin :)

#4 - Kajsa-Stina

Åh du har verkligen så rätt i det här vännen! Du skulle kunna bli min psykolog alltså! Du förstår mig och vet vad det är man går igenom. Min samtalskontakt jag har nu är ingen vidare hjälp. Får kommentarer som att man lever i en bubbla och ska rycka upp sig. Och för att man känner sig deppad och nere så erbjuder dom medicin istället för behandling? Vart är samhället på väg kan man undra..

Jag är övertygad om att det är viktigt att få må dåligt och uttrycka sin känslor på det viset också. Att inte enbart se allt rosenrött för så ser inte livet ut på gott och ont. Jag tror det är viktigt att få känna alla känslor och känna att man kan ha bra och dåliga dagar. Skulle man bara ha bra dagar skulle man inte uppskatta dem direkt eftersom man då inte skulle veta vad må dåligt innebär. Kramar♥

#5 - KassandraPalma

riktigt fin färg på klänningen!

#6 - Boel

Håller helt och hållet med dig! Jag måste få bryta ihop innan jag kan resa på mig, och få ta min tid :)

Sv: Visst är det! Håller helt med, det blir väldigt jobbigt :(

#7 - Anna

Riktigt bra text. Man måste få må dåligt ibland, tror bara det är nyttigt. Man uppskattar livet och vardagen på ett annat vis då tror jag.

#8 - Anonym

Skulle verkligen vilja träffa dig följt dig i säkert 4år. Finns de verkligen inget sätt att komma i kontakt med dig?:) /hemlig beundrare från hammarö

Svar: Jag kan ju inte träffa en helt anonym och hemlig människa :-P du kan exempelvis nå mig på min mejl. Den står i menyn :-)
Evah Åberg

#9 - milina.blogg.se

Så bra inlägg! Jag är likadan. Måste gråta och få bli arg!

#10 - linah

vart är klänningen ifrån?:DD

#11 - Pauline

oerhört bra inlägg

#12 - Elin

Verkligen superbra skrivet! :)

#13 - Emelie

Så oerhört bra inlägg!!

#14 - Emma

Det där är så sant! Alla människor har rätt till alla sina känslor,även de negativa. Utan att värderas utefter det. Jag, som större delen av livet stängt av mina negativa känslor, eftersom jag vill ses som glad och positiv och en person alla tycker om. Jag började missbruka alkohol, sex, levde ett destruktivt och farligt liv och blev dessutom utbränd. Känslor är så himla viktigt! Alla känslor! Tack för ett jätteviktigt inlägg!!