Smal vs tjock
I modellvärlden så hyllas och syns oftast de smala människorna.
Men i den "riktiga" världen kan jag tycka att det är lite tvärtom faktiskt. En överviktig kvinna som lägger upp en bild i bikini blir många gånger hyllad som modig, tuff och cool som vågar gå emot strömmen. Hon får höra att kurvor är vackert och att det bara är hundar som gillar ben. Hon kan få höra att hon är gudomlig.

En smal kvinna som lägger upp samma typ av bild kan bli bemött på ett helt annat sätt. Hon kan få höra att hon är ett benrangel, att hon är bekräftelsesökande och en attention whore. Hon kan bli matad med att hon är ful och äcklig. Hur kommer detta sig egentligen? Nu säger jag inte att det alltid är så här, men jag har sett väldigt mycket av detta faktiskt. 

Jag har själv erfarenhet av detta. Idag väger jag 48/49 kg och är 154 cm lång och jag får fortfarande kommentarer om hur tjock, ful och ohälsosam jag är. Medan jag har bekanta som väger dubbelt så mycket mer än mig som får höra vad vackra, kurviga och kvinnliga de är. 

Jag är själv nöjd med hur jag ser ut, jag trivs med mig själv och vet att jag lever ett sunt liv. Men jag tycker ingen kroppstyp ska vara mer okej än någon annan. Ingen ska bli hyllad bara för att man vare sig är tjock eller smal, man ska bli hyllad för att man är den man är. Jag tycker det är viktigt att försöka leva så hälsosamt som möjligt, både psykiskt och fysiskt, men allt handlar inte om kroppstyp. Du är vacker oavsett om du är tjock, smal eller mitt i mellan. Ingen ska bli hyllad eller stötas ut på grund av kroppsform, för alla är vi vackra och värdefulla exakt som vi är.

 
Bild i repris från mitt inlägg om min vikt som ni kan läsa hääär.
 
#1 - Henrietta Nylund

Håller verkligen med om det där! Tycker det är just så att dom mulligare får lägga ut bilder hur de vill och bli hyllade medans smalare blir kränkta, sjukt konstig värld vi lever i!

#2 - Klara Andersson

det är bra man ska trivas i sin kropp! Jätte fin!

#3 - Erica

Jag tycker att det viktigaste är att man själv trivs med sin kropp! Sen kan jag dock tycka att det är bra om folk säger till om man lever VÄLDIGT ohälsosamt, så att det är på gränsen till anorexia eller att man väger så mycket så att det i längden är farligt för en själv. Nu menar jag inte att man är lite överviktig utan att man väger så mycket som de gör i början av The Biggest Loser t.ex. Annars tycker jag att folk bara kan hålla tyst och låta en vara som man själv vill. Har man inget bra att säga tycker jag man kan vara tyst istället. Vi är alla olika. :)

#4 - Linn

tycker de är jätte svårt de där med vikt o hur man ser ut..jag önska bara att de inte fanns ideal. :( Blir så stressad av de. Kan inte bara allt som handlar om hur "man ska" se ut försvinna?! orkar inte lägga ner tid o tänka på vikten o hur man ser ut..

#5 - Agnes

Man ska hitta sin egen idealvikt, alltså den vikt där man trivs och känner sig trygg med sig själv. Bra inlägg!

#6 - linnea

håller med! man ska inte klanka ner på någon vare sig dom är tjocka eller smala! och konstigt att det nästan blivit mer okej att säga nervärderande ord åt någon som är riktigt smal.

#7 - Emelie

I många år har jag mått dåligt över min smalhet och min vikt.. Har hört av folk att jag har haft anorexi när jag verkligen inte har haft det och varit fullt frisk.. I dag är jag stolt över min kropp och älskar den.. Men de är nu på senare år som jag verkligen har acceptera mig själv och min kropp. Och jag är så otroligt stolt över mig själv för det!

#8 - Irini Vanessa Argiri

det där är såå sant och irriterande! folk tycker typ att det är mer okej att klanka ner på smala än tjocka för att de smala (enligt dessa smarta människor) har det mindre tufft än de som väger mer

#9 - Anonym

Jag hade velat bjuda dig på middag över nyår, för att jag så gärna hade velat lära känna dig och för att du förtjänar det!
Detta utan några förhoppningar som helst

Dock är jag för feg för att göra något sånt.

Men du ska veta att det finns nog gott om personer som känner som jag!

Svar: Jaså hade du velat det? :) Vad roligt att höra!
Evah Åberg

#10 - ♀ THE REVOLT ♀

Intressant inlägg! Jag har själv funderat på det! Det är synd att det är en sådan extrem utseendefixering :/

#11 - milina.blogg.se

Grymt inlägg! Håller helt med!

#12 - isabelle

Håller verkligen med dig! Folk är sånna hycklare när det kommer till vikt. Jag själv som underviktig får jämt höra kommentarer vilket benrangel jag är och det är helt ok. Om någon där emot skulle kalla någon för fettklump tror jag att det skulle bli starka reaktioner. Och precis som du skriver - det är så korkat att hylla en kroppstyp genom att klanka ner på en annan.

Jag är glad att läsa om att du lever mer hälsosamt och må bra! Du är superfin!